Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2014 05:56 - Дворове има в изобилие ,КАК ДА ЗАДЪРЖИМ МЛАДИТЕ ТУК: МНОГО ПРОСТО
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 2084 Коментари: 3 Гласове:
9

Последна промяна: 21.01.2014 19:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Бизнесът , да печели без страх от държавата-  да не чака повишаване на данъците:  той да повиши  заплатите  на своите работници и служители за нормален живот в България. Тогава и в бюджвта ще постъпят по вече средства за здраве, образование, наука.
Държавата да повиши доходите  на лекарите!! На сестрите, на санитарите и всеки, проявил насилие към лекар да бъде арестуван и осъден незабавно. Да намери решение за пустеещите селски домове, като подслони роми, бездомни под закрилата на арендатори0 стимукъраби да отворят работни места за хора без квалификация- да ги обучава там на полето, как да се справят с модечно земеделие, да имат домашни животни.
Това е красивия център на Русе във високият 14 етажен блог "Проектант"  зад операта е моят дом. това, което направихме за децата ми, за да имат те днес дом, а за внуците- това е тяхната геижа, засега ... неизпълнима, но животът няма заден ход... има промени... доброто и по доброто са винаги пред нас... зависят от нас!! image
imageСега предпочитам селския дом облян в слънце пред мъгливините край Русе... за мен най важно е не коя демократична партия ни управлявая, а имат ли възможност българите да строят... Богатството на държавата е това, което сме построили, а то започна да се руши... армията ни опазва чужди държави... или чужди интереси... срещу чужди религии..., а религиите са територията сега на неразбирателството, докато се води от позиция на силата и изненадата... а не с диалог...на доводи
 image Промени ще има ако всеки може да си строи дом: Този дом от основите до комина е направен от моето семейство- знанията, уменията, упоритата всекидневна работа  на съпруга, помощта и подхрепата на свекъра ми, на двамата ни сина- можех да вземам по 500 лева от ВСК - взаимоспомагателната каса, по месторабота за да купуваме материали. Купихме място за пчелин и от два купени кошера достигнахме 60 кошера- всички сандъци направени у дома, без разлика от купените. За последната плоча 2001 ги продадохме, за да завършим строежа.
Началото на дома започнахме :  събаряни сгради, за  тухли, улучихме такива  правени от  „ТРУД” - Русе преди 100 години. Масивни, здрави. 
Работа сутрин от 4 часа, вечер до 21 часа,  съчетано с ходене редовно на работа в предприятие. Така  от 1977 до 2007- е сложен край на строителството.
Принципът на семейството: „Първо  купуваш едрите неща!”  Домът ни  е резултат от много лишения и труд.
image
Оценявам, че сега  няма условия, ако си безработен а и заплатите са под социалния минимум, няма и ВСкаси - то работа няма а заплаъите...няма и сигурност… а си мисля, ЕТО ТОВА Е ЗАДАЧАТА
  на дневен ред: Да се подобри живота на българите с достатъчни доходи, работни места...  за да
продължат младите да строят домове.
Дворове има в изобилие:  КАК ДА ЗАДЪРЖИМ МЛАДИТЕ ТУК: МНОГО ПРОСТО, като им дадем бъзможност да правят най красивата черта на българската култура и морал: да имат работа и доходи да строят домове. Защото ако има нещо. по което и днес сме първенци в ЕС- то е, защото сме собствебици на домове, което засега ни държи все още живи, мислещи как да преодолеем прехода, image
Над половината от населението на всяка държава в ЕС обитава собствени жилища. Показва Евростат. Най-значителен дял на собственици на жилища, които не са обременени от ипотека или заем, е отбелязан в Румъния - 97 на сто и България - 95 на сто. В тях е най-нисък процентът на хората, които обитават жилище под наем - между 2 и 3 на сто. 

Най-много хора живеят на свободен наем в Швейцария- около 56 на сто от населението, в Германия ,около 30 на сто, Дания, Холандия и Швеция по около 25 на сто. Като там делът на наемателите значително надхвърля дела на собствениците на жилища. Други страни, където значителен процент на хората живеят на свободен наем, е отбелязан Също в Швеция около 66 на сто от хората обитават жилища с ипотека или заем. Така е и с хората в Норвегия и Исландия /около 63 на сто/, Холандия /60 на сто/, Дания /52 на сто/ и др. 

Швеция, Швейцария, Норвегия и Холандия са и страните от ЕС с най-нисък дял на хората, обитаващи собствено жилище без тежести на ипотека или заем - между 5 и 10 на сто. Около 40 на сто от населението на ЕС обитава апартаменти, малко над една трета /35 на сто/ живее в еднофамилни къщи и 25 на сто обитава двуфамилни къщи, сочи европейската статистика. 

Делът на хората, които обитават апартаменти е най-висок в Испания, Латвия и Естония - по около 65 на сто. За България процентът е около 47 на сто, като българите са притежатели над 2,5 милиона жилища в градовете и близо 1,3 милиона жилища в селата. Най-много са хората  с еднофамилни къщи в Хърватия - 71 на сто, Словения - 66 на сто, Унгария - 64 на сто, Румъния и Дания - по около 60 на сто. 

Въпреки че в България и Румъния е отбелязан най-висок процент в притежаването на собствени жилища - хората в тези две страни са далече от качеството на жилищните условия, броя на стаите в жилището и хората, които го обитават. Пренаселеността е най-висока сред населението в Румъния /54 на сто/, България, Полша и Унгария - по 47 на сто. 

Най-ниски нива на пренаселеност в жилището се наблюдават в Холандия /1,7 на сто/ и Белгия /2,2 на сто/ при среден показател за ЕС - 17 на сто. По друг показател за качеството на жилището - наличието на елементарни санитарни условия - около 38 на сто от румънците и 25 на сто от българите не притежават вътрешна тоалетна в жилището при среден показател за ЕС от 3 на сто. Освен това 36 на сто от румънците и 15 на сто от българите не притежават в жилището си вана или душ. 

В Испания, Холандия, Швеция и Великобритания подобни жилищни проблеми практически са сведени до нулата. Криминално посегателство, кражби или вандализъм срещу жилището са били възприемани като проблем средно от 14 на сто от европейците. За България този показател е 27 на сто, Великобритания и Гърция - по 20 на сто, Холандия - 18 на сто, Румъния - 16 на сто. 

Най-висок риск от загубване на жилището поради изпадане в бедност е отбелязан в Румъния - 53 на сто от населението, Унгария - 40 на сто, България и Латвия - по 35 на сто. 

Риск от изгубване на жилището поради бедност практически липсва в Швейцария, Холандия, Норвегия, Ирландия и Исландия, отчита Евростат.

Собствените домове на България са богатството, което трябва да съхраним, да продължим със съдействие на държавата ( с нарочни норми към банки и строители  да строим- тези отстъпки за топлоизолации да важат и за ново строителство! алуминиева дограма, спец. стени съоръжения)   Те са бъдеще за децата ни, гаранция, да ги върнем в България- докато са там и печелят- тук да им построим домове. Да променим живота. В банките има над 30 милиарда вложени пари на населението- да инициира държавата вътрешем заем от тези влогове, организиран през банките, за да се стимулира бизнеса да разширява производствата за да отваря работни места и в строителството. За разработване проекти, за внедряване високотехнологични производства.

Ако ние не подкрепим държавата си няма кой друг да го направи. Да  дадем само няколко милиарда, за да остане лихвата у нас- да увеличи доходите на  българските вложители, а не в чужди банки.
Затова трябва да спрем с омразата.

....Да обичаме България с доброта.

Мисля, че точно управниците на ЕС мачкат свободата на държавата ни - унижават ни в стремежа си да сме пазар на техните машини и др. щасливи кокошки, свине... а хора загиват от глад...
.субсидии дават само за машини произведени на Запад. но не и за български,
.в молове сипват стоки отвсякъде- боклуци и слагат бариери, лишават от старт българките производители...

.Можем да си изразяваме тежкото положение- без резултат- ЕС дава помощи на далечни страни извън съюза, за да закрепи положението на свои монополи, а не и за предотвратяване геноцида у нас- доходите не стигат за оцелявнае;
Сега правителството взема заем да плати вноската за членство в ЕС и НАТО а идиоти у нас защитници на чужди интереси и други- немислещи обясняват от екран, че това са пари за открадваме и никак не се замислят как за предните 4 години са похарчени и фискалните резерви и над 14 милиарда при замразени доходи.

НЯМА МАГИЧЕСКА ПРЪЧКА СЕГАШНОТО УПРАВЛЕНИЕ ДА ПРОМЕНИ КАТАСТРОФАТА ЗА МЕСЕЦИ

Искат  да ПОДАДЕ НЕЗАБАВНО ОСТАВКА- ЗА ДА СЕ ВЪРНЕ СТАРОТО ПОЛОЖЕНИЕ, КОЕТО ПРЕДВИЖДАШЕ 40% УВЕЛИЧАВАНЕ ЦЕНАТА НА Тока ... И

.. ОЩАСТЛИВЯВАНЕ НА СВИНЕТЕ, ГОВЕДАТА, ПТИЦИТЕ

.. ЗАПАДНИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ И ТЪРГОВЦИ, 

БЪЛГАРИЯ ДА Е ЗАДНИЯ ДВОР НА ЕВРОПА.

...НЕ МИСЛЯ ДА ИЗЛИЗАМЕ ОТ ЕС, НО ТВЪРДО УПРАВНИЦИТЕ ДА ОТСТОЯВАТ ИНТЕРЕСА НА БЪЛГАРИТЕ ДА СА ХОРА ИМОТНИ С ДОБРИ ДОХОДИ У НАС!!! 

МОГАТ, ЗАЩОТО ИМАТ ВСЕКИ ПЪТ ЗАКОННО ДАДЕНА ВЛАСТ ОТ УРНИТЕ!!!!

НЕ ТЪРПЕНИЕ, А СЪДЕЙСТВИЕ ТРЯБВА ДА ПРОЯВИМ С ПРОЕКТИ, А НЕ С ПРОТЕСТИ НА ГЛУХО- НЯМИ - СВИРКАЩОПОДОБНИ МАЙМУНИГласувай:
10
11. zaw12929 - на НАД 16 000 безработни са взети ...
21.01.2014 07:10
на НАД 16 000 безработни са взети апатраментите - не плащали заема
АКО БЕШЕ ПРОДЪЛЖИЛО УВЕЛИЧЕНИЕТО НА тока?! НАЛИ ПРОГНОЗИРАХА 40% УВЕЛИЧЕНИЕ ЦЕНАТА НА ТОКА ... АКО ГЕРБ.. беше продължил да управлява и надодът го изолира ... а токът падна, намалявайки милиардите безбожни печалби на монополи, които сега искат с шепа платени предатели да свалят управниците... излъчват чрез услужливи медии лоши сигнали към инвеститорите- че в България новите управляващи зачитат правото на народа да живее в нормални условия, за творчество, за растеж на икономиката...
цитирай
2. zaw12929 - Защо ходиш по тротоара, баща ти д...
21.01.2014 07:17
Защо ходиш по тротоара, баща ти дава ...
Защо ходиш по тротоара, баща ти дава пари да се научиш да ходиш по правия път?!

Такива и други вицове, се оказаха верни: Да вървиш по тротоара, означава да изоставиш селото, а то е да не разшепеш, че селската икономика е спасителния пояс, които държи всяка дървава горе, да плува спокойно във водите на световната икономика...
цитирай
3. minevv - da be da
21.01.2014 08:33
И кои ще плаща сметката????
арес тика манипулации
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11823527
Постинги: 5377
Коментари: 12222
Гласове: 61748
Архив
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31