Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2014 06:54 - МАЧЪТ ЕС-РУСИЯ ПРОДЪЛЖАВА С КАТАСТРОФА ЗА УКРАЙНА
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 2392 Коментари: 6 Гласове:
15

Последна промяна: 21.02.2014 17:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
МЕЧТИ ВСЯКАКВИ, НО ТОВА, КОЕТО СТАВА В КИЕВ Е АМЕРИКАНСКАТА МЕЧТА, ЗА СВЕТА, КОИТО НЕ ИСКА ДА КАНДИДАТСТВА ЗА ЗЕЛЕНА КАРТА, НЕ ИСКА АМЕРИКАНСКИЯ БОГ НА ДОЛАРА:

„Мирно протестиращ” „активист” загуби ръката си, след като по погрешка взривил конструираната от него бомба. И докато насилието вземаше своите жертви, компетентните органи най-после решиха да действат.  КОМПЕТЕНТНИТЕ ОТ ЕС ... НАЛАГАТ САНКЦИИ... ЗА ДА НАСЪРЧАТ МИРНИТЕ ПРОТЕСТИ ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА ... ОТВЪД ТОЛЕРАНТНОСТ И...

Все още не е ясно какво ще произтече от настоящата криза в Украйна, пише Войчех Конончук в Нешънъл интерест. Но е ясно, че Русия - за разлика от Европейския съюз и Съединените щати - бързо разбра потенциала на дългосрочните геополитически последици. Така че какво иска Русия?

Политическите процеси в Украйна винаги се били силно повлияни от отношенията с Русия. В текущите размирици Русия засега е по-малко забележима от ЕС и САЩ, които пратиха високопоставени свои представители да посредничат между опозицията и правителството, дотук без резултат.

Но липсата на официална дипломатическа инициатива на Русия означава, че Москва е избрала подхода "да почакаме и да видим".

Главната цел на Русия  е  обратна на целта на САЩ- които искат  опозицията да вземе  властта. А  Русия може да приеме всяко украинско управление,
  Москва продължава да подкрепя Виктор Янукович защото той гарантира запазването мира и рязвитието на Украйна. 

Новата украинска "революция" има огромен геополитически потенциал. Този потенциал е толкова голям, че Москва не гледа на ситуацията в Украйна само като на външнополитически приоритет, но и като на част от вътрешния си дневен ред.

Москва отдавна НЕ гледа на Украйна като на игра: един губи толкова, колкото друг печели - игра с обширно и продължително въздействие. Сега ЕС и САЩ не  са готови за мащабните мерки, които Русия  предприе, като ги изпревари а те, като не са имали никога намерение да дават нещо за нуждаеща се Украйна организираха погромите и сега по стар навик ги преписват на... украинските управници. Украйна пада на дъното: "Ако не е наша, няма да е и ваща!" 

На 18 февруари, при щурма на Майдан е задържан един от американските наемници, член на IPA. IPA -  International Police Association, нестопанска организация под контрола на управляващите в САЩ. Чрез нея САЩ и другите страни от НАТО вербуват в редиците си военнослужещи, бивши полицаи и други представители на силовите структури.  Виж и видео Тук:
http://varg1.blog.bg/novini/2014/02/20/us-naemnici-v-ukraina-video.1240717

"Боже, колко български нрави има по света?!"

Русия се готви да използва голямо разнообразие от мощни политически, икономически, енергийни мерки, както и "мека сила" и други инструменти. Защото там в Украйна живеят и руснаци, а и съдбата на украинците изисква незабавна подкрепа, а не голи обещания, заблуди и  налагане  обедняване, оглупяване, ограбване богатствата на Украйна. На това пречи Русия и не се готви да ограбва Украйна, а да я спаси от ограбване. Докато 90% отбългарските глави са уврели, а не се чува от продажните ни проамерикански медии- те им плащат добре, за да унищожават всичко българско.

ЕС и САЩ не са в състояние да се придържат към темпото, тъй като действат по съвсем различни правила и не разполагат с подобни инструменти за въздействие. с подпомагане- те само грябят и нямат задръжки...

В УКРАЙНА живеят милиони руснаци. Естествено е тя да се тревожи за тях, а другите са разтревожени за кого или какво?!  Ако има "американци" - те са украинци получили американско гражданство и ето до къде доведоха държавата си... то криза има навсякъде, но.. война Украйна заприлича  на африканска територия и за какви човешки права става въпрос,  право на ... куршумите ли?!
  
Да се твърди, че  в Украйна има мирни протестиращи или, че Украйна е  продукт на руски икономически шантаж е меко казано лъжа . Шантажа  на Запада задълбочи  разрастващата се криза в украинската икономика. След третото тримесечие на 2012 г. нейният БВП постоянно спада и страната едва плаща, при това със затруднения, за руския газ, дори и при преференциалните цени, влезли в сила от средата на декември. Икономическата слабост на Украйна очевидно се експлоатира от Запада..

През последните седмици стана ясно също така, че не Русия, а Запада  експлоатира  ситуацията за  натиск върху украинското правителство, за да има цялата страна под свой контрол.  Наглостта  на Обама щял ..  да  сложи  правителство, като на африканска територия, а не избрано от украинския народ... 

Ако бъде намерено политическо решение за разрастващото се насилие, програмата минимум на  разума на  украинския народ, (а не на шепата отряди в центъра на Киев- )   е връщане Украйна към нормален живот.  На Украйна  най вече и прилича да да стане федерална държава заедно с Русия.  И това  с  тежки последици за  апетитите на  Запада  срещу  Русия. Следващата им цел, ако овладеят Украйна е да навлязат в Русия и там имат "опорни точки"- добре платени представители, които се борят уж за правата  на руснаците , демокрация или по верното е да наложат за американска колонизация- така е модерната и форма, постигната в България.

Трудно е да се предвиди какво ще произтече от настоящата криза в Украйна.  Но най-важното за Запада е да разбере, че украинската криза - независимо от това как ще свърши - ще има голямо отражение върху цялостната ситуация в  Източна Европа, както и върху  Русия.  Вурху наклоняване везните за мирното заемане първенствуващата роля на Азия и залеза на колонизиращата роля на западната "цивилизация"- към модерна демокрация, която минава през отмяна ултиматума и насилието идващи от Интернет революциите, които опариха и арабските държави и проруските ... докато един свят на модерния колониализъм загива в пламъците на Киев...

Няма връщане назад- прогресът няма заден ход. Може да се забави, но ще продължи светът да става по добро място за живеене, бе едни държави да се налагат над други... Да,  ще спре и падането на България. Тя е изправена пред важен избор- да избере евродепутати, коити да я запазят, като бяла държава,  Ще има и референдум, които ще даде ход на просперитета и добротата...  навсякъде, за всички не може в 21 век да се решават спорове с  насилие...

Диалогът ... това е пътят, истината, бъдещето..  за всички...  народи... Свободна България се изправя срещу корупция , бедност, болести, неграмотност и няма заден ход... има воля на българския народ да го има завинаги в живот по свои правила и върховенство на закона.


  Смешен плач у нас: Българската журналистика била на 100-тно място, а трябва да е мноого по азад- на най последното,  защото това не са изобщо медии, а Бюро за организиране протести всякакви, "мирни" по модела на киевските- затова отидоха,  там да насърчават анархията и да плюят управниците - украински, български, руски с надежда у нас да стане същото... медийна революция...кръв, та  Обама да ги сложи на власт
 
Как ни информират за полезната работа на законно избраните управляващи: Всяка дискусия е "СКАНДАЛ" ,  ВСЯКА ПОМИЯ , казана от искаща да свали управляниято останала извън властта измет-  СРЕЩУ ЗАКОННО ИЗБРАНОТО УПРАВЛЯНИЕ СЕ ПОВТАРЯ, КАТО НЕОБХОДИМА ИСТИНА И ТАКА, ще го правят ДОКАТО ПРЕВЪРНЕМ И БЪЛГАРИЯ В МАЙДАНА...  В КЪРВАВ ПОГРОМ... СТИГА... !!!!!!!!!!!!

Чуйте какви ги плещят срещу Русия!!!!
  Тя окървавила Украйна??!!, а не западните модерни колонизатори и българските медии са най верни помощници на тези античовешки напъни?!???? Стига лъжи, нагнетяване напрежение, омраза.... срещу Русия... тя не ни ограбва, вече и не ни помага в необходимата степен, оставя да ни унищожават, за да се събудим... за да изхвърлим тези медии  от българското обществено пространство... 
Гласувай:
151. анонимен - Русия дава пари, а ония голи обещ...
21.02.2014 07:22
Русия дава пари,а ония голи обещания. Украинците се опитват да станаж жалка държавица като нас.
цитирай
2. minevv - da
21.02.2014 08:30
съгласен
цитирай
3. zaw12929 - Русия дава пари, а ония голи обещ...
21.02.2014 08:33
kushel написа:
Русия дава пари,а ония голи обещания. Украинците се опитват да станаж жалка държавица като нас.


Запада праща наемнизи- такива са и български осведомители, плю1щи правителството и въпреки пламъци и куршуми да казват колко мирни са протестиращите
цитирай
4. zaw12929 - На 18 февруари, при щурма на Майдан е ...
21.02.2014 08:33
На 18 февруари, при щурма на Майдан е задържан един от американските наемници, член на IPA. IPA - International Police Association, нестопанска организация под контрола на управляващите в САЩ. Чрез нея САЩ и другите страни от НАТО вербуват в редиците си военнослужещи, бивши полицаи и други представители на силовите структури. Виж и видео Тук:
http://varg1.blog.bg/novini/2014/02/20/us-naemnici-v-ukraina-video.1240717
цитирай
5. zaw12929 - "Към края на юни 2009 г. броят ...
21.02.2014 09:01
"Към края на юни 2009 г. броят на заетите в България е бил 3.249 млн. души. В края на септември 2012 г. заетите са вече 2.978 млн. Аз лично тълкувам тези данни на Евростат в смисъл, че дотук управлението на ГЕРБ загуби 271 хиляди работни места."
http://slk.blog.bg/politika/2013/01/07/goliama-toiaga-za-malkiia-biznes.1039474
цитирай
6. kostadin - "Към края на юни 2009 г. броят ...
21.02.2014 15:03
zaw12929 написа:
"Към края на юни 2009 г. броят на заетите в България е бил 3.249 млн. души. В края на септември 2012 г. заетите са вече 2.978 млн. Аз лично тълкувам тези данни на Евростат в смисъл, че дотук управлението на ГЕРБ загуби 271 хиляди работни места."
http://slk.blog.bg/politika/2013/01/07/goliama-toiaga-za-malkiia-biznes.1039474

Световният финансов елит се интересува само от умрелите!
Безработните не ги броят изобщо.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 12916811
Постинги: 5571
Коментари: 12910
Гласове: 65600
Архив
Календар
«  Октомври, 2022  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31