Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2014 19:48 - Защо на ПУТИН не МУ пука от Запада?! А трябва ли?!
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 3432 Коментари: 8 Гласове:
19

Последна промяна: 07.03.2014 20:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
На Русия вече не й пука от Запада Европа се ръководи от един елит с етиката на хедж фонд: прави пари на всяка цена и ги трупай в офшорки

Западът не вярва на очите си - Владимир Путин  нахлул  в Украйна. Или винаги е бил там.

Германските дипломати, френските еврократи и американските спецове са зашеметени. Защо Русия избра да заложи на карта връзките си със Запада, измервани в трилиони? Западните лидери са шокирани, защото така и не осъзнаха, че руските управници вече не изпитват респекта, който имаха към европейците след Втората световна война. Русия вече не гледа на Запада като на "кръстоносен съюз" и смята, че сега само парите имат значение за него.

Доверениците на Путин го знаят от личен опит. Руските управляващи изкупуват Европа от години. И парите им са струпани в австрийските банки и британските данъчни убежища. Кремъл вече не се страхува от европейския елит, за който навремето си въобразяваше, че масово работи за MI6 (британското разузнаване - бел. ред.). Днес руските власти са наясно с нещата "от първа ръка" - сервилността на западните аристократи и корпоративни магнати, когато милиардите им трябва да "влязат в играта", както и лицемерието на европейските елити, помагащи им да скрият богатствата си.

Преди в Кремъл се заслушваха в изявленията на европейските посолства за корупцията на руските държавни компании. Но вече не. Защото тъкмо европейски банкери, бизнесмени и адвокати вършат мръсната работа по пласирането на печалбите от тази корупция в убежища от Холандските Антили до Британските Вирджински острови. И тук не говорим за много пари, а за страшно много пари. Не друг, а именно централната банка на Путин смята, че две трети от напусналите Русия 56 млрд. долара през 2012 г. са натрупани по престъпен начин - от подкупи, наркотрафик и данъчни измами. Това са парите, които шикозните английски банкери въртят, когато не са на червения килим в Лондон.

Русия вижда и американската слабост. По време на студената война в Кремъл се притесняваха, че една външнополитическа авантюра може да им донесе болезнени икономически санкции - експортни забрани за ключовата петролна индустрия и дори отрязване на достъпа до авоарите им в западните банки. Но вече не. Сега Русия вижда една объркана Америка: украинският гамбит на Путин беше шок за американския външнополитически елит, който предпочиташе да говори за Китай или израелско-палестинските мирни преговори.

Не, САЩ не са изненадани- те подготвиха всичко това, за да предизвикат всичко, което се случва... но изпуснаха посоката...

Москва не е нервна. Напротив, санкциите, за които чуваме са по скоро страшни и за Запада...  да спре.. източването на Русия...Руските елити се осветлиха по един колосалев начин  - всичко, което им е ценно, в момента е съхранено в европейски имоти и банкови сметки. Теоретично това ги прави уязвими - ЕС би могъл чрез внезапни разследвания за пране на пари и визови ограничения да отреже достъпа им до техните богатства. Но за пореден път ще наблюдавате и  неспособността на европейските правителства да приемат нещо, корто да забрани престъпността...
А къде са престъпниците и кой ги е назначил на световен прокурор?!

Самоувереността на Путин идва от всичко това - от това, че е прав да го направи  и тук се излъга Запада... Защото Путин ги познава най добре:  европейските елити се вълнуват повече как да правят пари, отколкото да му противостоят. Доказателствата са налице - ЕС редовно изразява загриженост от действията му, но никога не споменава руските милиарди. Кремъл вярва, че знае днешната "мръсна тайна" на Европа. Мрачните фигури, които ръководят Путиновата Русия, гледат на  европейските елити като на късните съветски политици. А Европа наистина е ръководена от един елит с етиката на хедж фонд: прави пари на всяка цена и ги трупай в офшорки.
Соимняте ли си колко много пъти запада блокираше парите  на другите и не сте чували да ги отблокирва... а уж частната собственост е неприкосновена- за тях, само те могат да си я присвояват... но и това ще се промени... скоро

Знаете ли, че  луната е посетена и покорена...  ама не от американци?!  знаете ли за успехите на Китай, на Индия... на други... и от къде да знаете, като се занимавате само с протести от мързел, от злоба и простотия- това са делата на медиите- да ни хвалят само западната... какво?!
Нашите медии са се превърнали в бюро за организиране протести за сваляне на законно избраното управление и са изоставили всякаква друга информация. Култура- нула- тъпчат младите само със англоезична музика, а трябва да са стожер, опора, разпространител на българското... как да го правят тези чуждопоклонници на западналата западна култура на хора, които смятат, че са демоктари, докато колонизират народи ?!!
Сами си отговорете... но светът върви напред и мнозина в България са адекватни...  на развитието, което  залива бавно, сигурно и завинаги нова България.. но не се информират за това от българските медии, които в 90% пишат едно и също., срещу правителството , от което капе омраза... предизвикват само възмущение на хората, които и не ги четат и не ги слушат и гледат ...


 


Гласувай:
20
11. djani - Чудесен и отрезвяващ постинг, Завчо...
07.03.2014 20:24
По кабеларките на няколко пъти въртяха документалния английски филм "Руснаците идат". С милионите и милиардите си и изкупуват на едро в Лондон имоти, произведения на изкуството и цели бизнеси. Всъщност отдавна живеем в безидеен свят, а политиката се превърна в средство за печелене на пари. Задълбоченото познаване на механизмите на този процес, позволи на Путин да изиграе блестящо своя гамбит и да парира възможна реална съпротива. Всичко ще се ограничи в задължителното политическо блеене. Парите ...ухаят!!!
цитирай
2. mt46 - Да,
07.03.2014 20:28
добър анализ на Бен Джуда...
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2014/03/03/2253728_zashto_na_rusiia_veche_ne_i_puka_ot_zapada/
цитирай
3. zaw12929 - ТАКА Е, ПРИЯТНА ВЕЧЕР!
07.03.2014 21:11
добър анализ на Бен Джуда...

цитирай
4. zaw12929 - ВИЖ: http://lyubomircholakov.blog.bg/politika/2014/03/07/v-imeto-na-demokraciiata-snaiperisti-naeti-
07.03.2014 21:18
Баронеса Ащън – ръководителката на европейската дипло­мация, и целият „прогресивен“ Европейски съюз, в момента явно силно „благославят“ министъра на външните работи на Естония Урмас Пает.
Защото Пает „тайно“ разказа на госпожа Ащън, че имал сведения как относно дейността на снайперистите в Киев. Според тези сведения снайперистите са наети от „опозиция­та“ - тоест, от персоните, които успяха да се докопат до властта и обявиха себе си за управляващи. В края на краи­щата телефонният разговор попадна в интернет – чрез You tube. Така европейската дипломация лъсна в цялата си „де­мократичност“.
В този разговор естонския министър води соловата ария, а Катрин Ащън се опитва от време на време да промучава нещо в отговор на думите му, че трябва да се проведе разследване на снайперистката стрелба в центъра на Киев. И мънка това-онова, когато той потвърждава, че Виктор Яну­кович няма никакво отношение към убийствата на полицаи и демонстранти, извършени от снайперистите.
На фона на собственото си мучене личи как Ащън хапе устни и сама на себе си задава въпроса: а бе, дали ние в ЕС не сме прекалили с обучението по демокрация на тоя глупак Урмас?
Защото той говори, и говори – и говори на висок глас, а тя очевидно тихо го ругае, но по-опитно, така, че да не се чува: „Какви ги плямпаш, естонски дръвник такъв? Не виждаш ли, че издънваш цялата операция? Да не мислиш, глупако, че ние тук, в Брюксел, не знаем кой е наел снайпе­ристите?"
Интересното е, че щом телефонният разговор „Пает – Ащън“ стана популярен, и щом естонското Министерство на външните работи потвърди, че е автентичен – самозваните украински „власти“, кой знае защо, веднага загубиха жела­ние да „разследват“ каквото и да било. На всичко отго­ре, хунтата в Радата разгласяваше надълго и нашироко, че непременно ще започне разследване. А след този разговор настъпи пълна тишина. Защо ли?
Повече от ясно е защо. Защото хунтата се готвеше да про­веде разследване не в юридическото разбиране на този термин – а просто да фабрикува фалшиви материали. След тази фалшификация „световната демократична общност“ трябваше непременно да узнае, че „кръвожадният тиранин и деспот“ Виктор Янукович е давал преки заповеди да бъдат разстрелвани и полицаи, и демонстранти на „майдана“.
цитирай
5. zaw12929 - безбожната, антихуманна и силно ...
08.03.2014 06:34
безбожната, антихуманна и силно тоталитарна система, подобна на американската, въобще няма право да съществува, така както всяка друга империя на злото. Системата на американизма не е нищо друго, освен едно паразитно съществуване за сметка на ресурсите на други държави, на насилие, измама, експлоатация и ограбване на други страни, която трябва да бъде унищожена с общите усилия на човечеството. В противен случай то няма да оцелее.
Америка не е държава и не е нация. Това е просто една голяма територия, в която временно са настанени имигранти от различни страни. Основното нещо е, че Америка е лишена от фундаменталната основа на твърда държавност – националното ядро, като сърцевината на всеки народ. Това, което се нарича американски народ се явява не е качествено, органична и самобитна идентичност, а изкуствен конгломерат от чужди помежду си физически лица, обединени от една обща страст за консумиране и печалба, и инстинктивен страх от отговорност за общи престъпления срещу човечеството. Такъв конгломерат може да съществува консолидирано само в относително тесни интервали от време и, както показва историята, се разпръсква при първите сериозни трудности и предизвикателства, с които Америка още не е имала възможност реално да се сблъска, и на ръба на който тя вече стои.
цитирай
6. zaw12929 - САЩ като държава са били закърмени с ...
08.03.2014 06:37
САЩ като държава са били закърмени с робството и бруталната експлоатация на негрите. Американската нация се основава на кръвта, костите, земите и имуществото на повече от 100 милиона убити и измъчвани индианци, законните собственици на тази страна. Юдео-масонският печат, до ден днешен, внушава на всички идеята, че Америка е била усвоена от ръцете на белите колонизатори. В действителност, повечето от земите преди пристигането на бялите са били култивирани от индианците. Белите, всъщност, са били завоеватели, крадци и разбойници, които са построили просперитета си на базата на смъртта и страданията на десетки милиони индианци и роби-негри.
Началото на търговията с роби в Америка е поставил самия Христофор Колумб. Петима от неговите еврейски съратници (маранос), начело с Дж. Санчес, му предложили да улови 500 индианци и да ги продадат като роби в Севиля. Начинанието на пионерите в търговията с роби была успешно освъществена, но самия Колумб от сделката не е получил пари, но се възползвали мараносите, с което се открива ерата на търговията с роби в Новия Свят. Първите евреи, които са започнали да “търгуват” с индианци са Х. Леви и H. Ето, които са построили спиртоварна фабрика в Нюпорт, и започнли упояването на местнито индианско население, непознаващо алкохола дотогава. В рамките на кратък период от време, в района на Нюпорт, са построени още 22 предприятия за производство на алкохол. Всички те принадлежали на евреи. С помоща на “огнената вода” започнало прякото убийство (унищожаването на цели села) в радиус от повече от 100 мили от Нюпорт, като коренните жители – американските индианци - били премахнати. Еврейската търговия с “огнената вода” продължавала да се расширява. В края на XVII и XVIII век, голяма част от мощностите на евреиските фабрики за алкохол са работили за роботърговците. Не случайно Нюпорт се е превърнал в център на търговията с роби. Съвременниците ни така го и наричат – “Еврейския Нюпорт – Международен център на търговията с роби”.
В Нюпорт, собственост на евреи са били 300 кораба за транспортиране на роби. В архивните документи от Институт “Карнеги” в Вашингтон, три-четвърти от търговците на роби са били евреи, които живеели предимно в Нюпорт. Най-известният от всички еврейски търговци на роби, занимаващ се с тази престъпна дейност почти половин век (от 1726 до1774 г.г.), е бил Аарон Лопес, който само от свое име е контролирал половината от търговията с роби. Нюпорт, в епохата на Аарон Лопес, е било мястото, където възниква една от първите масонски ложи на територията на Съединените щати, която се състояла на 90 на сто от евреи, а след 20 години по-късно се оформя друга – “Цар Давид”, състояща се изцяло от евреи. Друг център на еврейската търговия с роби в САЩ е в Чарлстън, Южна Каролина. Тук съшо еврейски предприемачи построили голям брой малки фабрики за алкохол, продукцията на които се отправяла натам, за Африка, за размяна срещу роби. Впрояем, робите от тази “размяна”, били изпратени не само в САЩ, но също така и в еврейските робски плантации на Антилските острови. Двама еврейски бизнесмена Ейргър и Сейлър (Ayrger и Seyller), тясно свързани с Ротшилдови, образували рабовладелческата агенция “Асиенто”.
цитирай
7. zaw12929 - Първоначалното натрупване на к...
08.03.2014 06:41
Първоначалното натрупване на капитали, позволило на САЩ да развиват успешно своята икономика, беше направено за сметка на търговията с роби, експлоатацията на робите, грабежа на собствеността на индианците и техните територии. Митът за американски колонисти, че със своя труд са усвоили земите на Новия Свят е едно и също изобретение, както и мита за американската демокрация. По-голямата част от земята не е усвоена от белите, а от индианците.Тези земи, на които белите завоеватели, започнали от нулата, са отгледани и култивирани от ръцете на робите.
Белите нашественици унищожават високата цивилизация и култура на индианците, които по своето духовно и морално развитие са много по-висока от юдео-талмудическата, доближаващи се дохристиянската вяра и цивилизация. Патологичната жестокост и алчност, присъща на белите нашественици от Северна Америка, са напълно чужди на индианците. Те правилно видяха тези бели непознати хора, не съвсем нормални, повредени, заслужаващи само съжаление. Със същата позиция винаги са считали белите нашественици в Америка и Руската православна свещеници в Аляска и Калифорния. Те смело осъдиха разбойническите “подвизи” на юдео-масонската цивилизация.
Истинското Православие винаги е защитавало индианците от жестоката тирания и грабеж на имуществото им. В земите на Америка, които до средата на 19-ти век принадлежаха на Русия, индианците са оцелели напълно. Освен това, много от тях приели Православието, са успели да запазят своята култура.
цитирай
8. zabylgarite - ....
11.03.2014 08:04
Америка е най-големия балон. Не случайно е това,че са един длъжник и авантаджия.
Искат да се разпореждат по света и на какво отгоре? Дразнят ме страшно!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11954995
Постинги: 5398
Коментари: 12314
Гласове: 62092
Архив
Календар
«  Юни, 2021  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930