Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2014 19:37 - Какво мислите за мижитурките реформатори от... СЕМ
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 788 Коментари: 1 Гласове:
9

Последна промяна: 12.03.2014 20:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Трябвало да намалим депутатите, а разните "органи" , като СЕМ , които заедно с окупиралите медиите сини реформатори ... искат да  спрат
 предаването "Деконструкция" с Петър Волгин

Комисията по култура и медии в Народното събрание днес бе  поканила на разговор СЕМ по повод отношението на органа към "Деконструкция". Надявам се на тази среща СЕМ да отговори на няколко въпроса:
- Защо някои членове на Съвета толкова силно се дразнят от предаването "Деконструкция"?
- Защо на някои дами от Съвета не им правеше впечатление няколкомесечното едностранно отразяване на случващото се в София, а сега им прави впечатление личната позиция на водещия Петър Волгин?
- Имат ли журналистите право на лично мнение или имат право само тогава, когато мнението им съвпада с точно определени тези на един олигархично-политически кръг?
- Дали пък причината, поради която президентската политкомисарка Мария Стоянова толкова емоционално атакува "Деконструкция", не е критичното отношение към нейния патрон?
- Има ли политици, партии и групички които не бива да бъдат критикувани - например Плевнелиев, Борисов, хунвейбините от Протестна мрежа?
- Опитват ли се протестърски настроените членове на СЕМ да заглушат гласовете, които не им харесват и така на практика да наложат цензура в националните медии?
Надявам се да има смислени отговори на тези и други въпроси.

Цветанка Владова Всяка събота и сряда не забравям да слушам Волгин, за да чуя фактите каквито са- казани кратко, точно и с красив български език. „Деконструкция” е уникално, интересно предаване, което слушам, всеки път за да чуя и мнението на хората, които се изказват по темата. Да усетя търпението, уважението на водещия да изслуша всеки и да даде компетентен отговор. Нали демокрацията е това, да чуем и различните. Той го прави с лекота и не допуска омраза и внушения.
  • Затова нямаше как да пропусна предаването с участието на Георги Лозанов, имам мнение за убежденията му, но бях шокирана от казаното, започнало с израза- оценка „Крадецът вика, дръжте крадеца!” , което показа, за пореден път, че този орган СЕМ трябва да се разпусне... а предаването да продължи да утвърждава отношения на добротата

 

 Боян Станиславски А какво точно е "отношението на органа към предаването"? Какво се случи, че "органът" е трябвало да придобие "отношение" което може/трябва да бъде обсъдено?

Stella Raycheva Успех в търсенето на отговори на тия въпроси, г-н Волгин

Violeta Radeva Markova Поканете още веднъж Ал. Йорданов и комисията ще Ви хареса , а слушателите ще се разбягат !!! Въпросите са ви почти риторични , но дано някой ви отговори !Важното е ,че се самоуважавате

славчо аронов Защото от лятото на м.г.г-н Волгин промени предаването.Той започна да търси отговори на въпроси,както за вътрешни, така и за международни проблеми, които огромна част от журналистическата гилдия не смее да постави

Kalin Konstantinov Успех в търсенето на отговорите на тези въпроси! Мен, обаче ме притеснява едно нещо, в България ако се появи някакво мнение в страни от русофобщината, десничарството и преклонението пред нашите западни господари, се прави всичко възможно то да бъде стъкано и възможно най-бързо забравено, всички ние сме свидетели на амнезията която обхваща медиите в такива моменти, която освен че е хронична явно е и силно заразна, а вашите въпроси са именно такива. Ясно е, че западните слугинчета от БТВ, Нова Тв и т.н. няма да дадат никаква гласност на това грубо погазване на свободата на словото, което се опитват да извършат от СЕМ, но въпреки това не трябва да бъде допуснато то да бъде забравено.

славчо аронов Всичко е от страх от Русия...

катерина стойкова И ние се надяваме на смислени отговори.......... и разум. Един път съм чувала другарката Стоянова. Явно има силна мотивация.

Весела Трайкова Вие сте мислещи и родолюбиви- ужас за геноцидковци. СЕМ се компроментира и става жалък. Такива действия на "институциите" само придават още повече значимост на словото ви. Дерзайте, много хора ви обичаме!

Димитър Здравков ПРИЯТЕЛИ, НЕКА ПОДКРЕПИМ СВОБОДАТА НА ИСТИНСКАТА КЛАСНА БЪЛГАРСКА ЖУРНАЛИСТИКА !
НЕКА НЕ ПОЗВОЛИМ УБИЙСТВОТО НА ПЪРВАТА "БЯЛА ЛЯСТОВИЦА" В БНР !!!
СПОДЕЛЕТЕ ! НЕКА СТИГНЕ ДО ПОВЕЧЕ ХОРА !!!.

Лъчезар Пеев Добре дошли в клуба г-н Волгин, надявам сте наясно,че хората, които казват истината обикновено са неудобни за други, за които тя е заплаха, съответно първите неминуемо стават мишена рано или късно, съвсем пресен пример като Вашият в последните години е и "скандалния" политик Волен Сидеров например. Зад удобната фасада неговата скандалност обаче се крият много истини...тежки и черни истини за разграбването и загробването на България.Очаквайте това да ви се случва все по-често и не мислете, че лесно ще въврите пътя, който сте поел, но и враговете ви трябва да знаят, че ще се изправят пред истински "КАМЪК" във Ваше лице...и колкото повече са камъните толкова градежът върви по-високо, една сентенция от моята сфера-проектиране и строителство

Matei Georgiev Нямате основание г- н Волгин да се оплаквате, ако ви санкционират от СЕМ, защото във вашите предавания винаги каните единомишленици ,които мислят точно като вас или обратно вие мислите като тях.От вашите предавания се слушат монолозите на гостите  ви,които вие прекъсвате не повече от 2 пъти и то само, за да изразите възхитата си тъй като видите ли и вие мислите точно като тях. Нито веднъж не сте канили хора с корено различни виждания по определени проблеми ,за да се получи наистина дискусия и в спора да се роди истината или поне драгият слушател да се ориентира в правилното решение / за себе си / на проблема.И съм забелязал,че мнението на гостите ви удивително съвпада с вашето и, че са до болка познати / просто през няколко предавания се повтарят / .Всеки журналист трябва да има мнение разбира се ,но като опитен такъв, не бива да го налага на слушателите ,а Вие правите точно това на всичкото отгоре и по груб и арогантен начин. Дори и сега в края на статията си оставате верен на арогантността си " хунвейбините от Протестна мрежа"...... ще добавя ,че сте също толкова груб и към тези слушатели ,които се опитват да Ви опонират в ефир .Но Вие сте такъв какъвто сте ...бъдете жив и здрав и не си и помисляйте,че винаги сте прав и вашето мнение е винаги правилнот

Dimitar Hadjiev

ОТ СЕМ НИКАКВА ПОЛЗА ДО СЕГА ! ДА СЕ РАЗПУСНЕ !

В състояние ли е СЕМ да излезе "На светло"?

Антоанета Василева "обективността" в гледните точки на медиите в България в повечето случаи произтича от поговорката "интереса клати феса", та не е чудно, че някои политкомисари се самозабравят, надявам се СЕМ да отстои правото на водещите с мнение да могат да изказват личното си мнение, а не "опорните точки" на политическите партии, все пак БНР е обществена медия, а не собственост на Х

Stefan Kopchev СЕМ не може да се примири с обективното мнение на г-н Волгин и най-вече с отношението му към случващото се в Украйна,протестите у нас и непрекъснатите гафове на президента.Повечето хора са съгласни с него,но малко са тези които открито го изразяват,а от журналистите май само той се осмелява да бъде откровен!

Valya Bakalova Започнах да се притеснявам за Вас г-н Волгин.Слушам Ви много отдавна и винаги съм се възхищавала на анализите Ви.Бях изненадана от нападките на доц.Георги Лозанов.Че какъв по-голям плурализъм в предаванията Ви от това,че изслушвате най-различни мнени.. пък били те и абсолютни простотии.Освен това не разбирам защо журналистите да нямат собствено мнение,че нали това е демокрацията...Или може би СЕМ искат от Вас конкретно , да бъдете конферансие,а не да коментирате и да изразявате мнение,пък било то и погрешно...

Angel Demirev Успехи в битката с предателите на България! Вие сте единствения достоен за уважение български журналист в БНР, за голямо съжаление, който не се влияе от политическата конюнктура. Националните ни интереси са ни по скъпи от чуждите. Не се плашете и най-важното не ни предавайте!

Simeon Georgiev Предаването на Волгин е едно от малкото различни предавания затова го харесвам, трябва да има и различна гледна точка от всеобщо налаганата и изобщо да се прави каквото трябва пък да стане каквото ще

петър велчев dano

Борислав Найденов Приказки за лека нощ ще са това. Само законът има значение и тълкуването му от съда. Толкова.

Пенка Станчева "Имат ли журналистите право на лично мнение ..............." - да, имат и трябва да имат, но трябва ли да използват обществената медия, за да пропогандират само своето мнение?

Tinko Eftimov Предаването следва да го има! В тия времена на настъпващ тотален контрол на политкоректността!

 

Краят на еднополюсния свят
image
     
Tweet

/Поглед.инфо/ През годините, последвали края на Студената война, в света имаше един единствен хегемон - Съединените американски щати. Непритеснявана от никого, Америка можеше да прави каквото пожелае. Да бомбардира европейски държави, като Югославия, под претекст, че защитава човешките права. Да нахлува в други страни, като Ирак, с оправданието, че се налага на спаси света от оръжията за масово поразяване на Саддам, каквито оръжия, да не забравяме това, така и не бяха открити. Да организира преврати срещу правителства на държави като Венецуела, само защото не следват стриктно нейната политика. И още нещо много важно. Ръководители във Вашингтон не спираха да обясняват как основната им цел е да работят за възхода на свободата и демократичните ценности по целия свят. Кой знае защо обаче главни американски съюзници се оказваха държави като Саудитска Арабия, които нямат абсолютно нищо общо нито със свободата, нито с демократичните ценности.

Америка можеше да си позволи да прави всичко това поради една единствена причина - в света нямаше държава, която да оспори, дори и в най-малка степен нейното господство. Това беше лошо, не само за света. Това беше лошо за самата Америка. Защото както добре знаем от времето на комунизма, а и не само - всяка власт развращава, а абсолютната власт развращава абсолютно.

Да, в края на миналия век американското господство в света беше абсолютно. В началото на това столетие обаче нещата започнаха да се променят. В Китай странната и дори невъзможна за много правоверни политолози комбинация между авторитарна власт и пазарна икономика, дава чудесни резултати, превръщайки тази държава в силен американски конкурент. Засега основно на икономическия терен.

Русия пък излезе от коматозното състояние, в което пребиваваше по времето на впиянчения Елцин и неговата банда олигарси, и недвусмисленно показа, че ще защитава своите интереси.

Всъщност в момента Русия прави това, което би направила всяка нормална държава на нейно място, включително и Америка, и най-вече Америка - защитава интересите си. Я си представете за момент какво би станало, ако, да речем, в Мексико на власт дойде правителство, което не просто се упражнява в яростна антиамериканска реторика, ами официално заяви, че смята да вкара държавата с Евразийския съюз? Нали не се съмнявате, че на подобно мексиканско правителство Вашингтон ще му организира за отрицателно време един "всенароден бунт", една "цветна революция", която било с помощта на рояли и безплатни кафенца, било с помощта на мистериозни снайперисти, ще вкара американския съсед в правия път. Разбира се, една подобна акция няма да бъде определена като грубо показване на международното право, а ще бъде възхвалявана като "спонтанна революция на събудилото се мексиканско гражданското общество".

Преди да кажете, че подобен "мексикански" сценарий е невъзможен, вижте как реагира Вашингтон на събития, случващи се на хиляди километри от неговата територия и тогава се замислете как би реагирал на нещо, ставащо оттатък границата им. Наистина, много са интересни американските реакции по повод на ситуацията в Украйна и в Крим.

Когато украинските националисти, бандеровци и фашисти окупираха държавни сгради и се саморазправяха с несъгласните с тях, Съединените щати определяха тези действия като легитимна проява на гражданското общество. Когато обаче съвсем легитимно избраният парламент на автономната област Крим поиска да организира референдум за статута на полуострова, това според Барак Обама и Джон Кери се оказа абсолютно нелигитимно.

Оказва се, че Съединените щати държат много повече на онова прословуто решение на Никита Хрушчов от 1954 г, с което той изважда Крим от състава на Русия и го подарява на Украинската съветска социалистическа република, отколкото на желанието на преобладаващото руско население там.

Всъщност няма нищо по-логично от притесненията на руснаците в Украйна. Със сигурност не са били никак щастливи, докато са гледали изстъпленията на Десния сектор в Киев и Западна Украйна по време на т.нар. "проевропейска революция", със сигурност не са се радвали на националистическите призиви да бъде очистена страната от "москалите". Няма нищо по-естествено от това руснаците в Крим да се съпротивляват на крайния украински национализъм и да вземат мерки срещу неговите ексцесии. Някак си не ми се струва вероятно те да повярват на уверенията на Обама или на баронеса Ащън как за една нощ антисемитите от партията "Свобода" и десните екстремисти са се превърнали в образцови носители на европейските ценности, които са безкрайно толерантни към рускоезичниците си съграждани. Всъщност не знам кой вярва на подобни приказки освен двама-трима български анализатори, чиито тинк-танкове съществуват благодарение на американските субсидии.

Едва ли в този момент някой би се наел да прогнозира какво ще се случи в Украйна и в Крим в близко бъдеще. Едно обаче е сигурно. Едноизмерният геополитически модел, при който господства една-единствена държава, си отива. Ние сме на прага на многополярен свят. Което е хубаво, защото, безспорно, многообразието е за предпочитане пред едноличната воля.

Деконструкция, БНР

Тагове: Еднополюсен свят, Америка, САЩ, студена война,

Стани приятел на Поглед.инфо във facebook и препоръчай на своите приятели

 

 
Гласувай:
9
01. kostadin - Волгин във всичките си досегашни ...
12.03.2014 22:02
Волгин във всичките си досегашни предавания по радиото и телевизията се е отличавал с интересни позиции и особеност на личното му мнение.
Владее журналистическият занаят и е интелигентно момче.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11943281
Постинги: 5393
Коментари: 12296
Гласове: 62058
Архив
Календар
«  Юни, 2021  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930