Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2014 18:11 - Русофоби от Русия и България СА СТРЕСИРАНИ:"Путин може напълно да унищожи американската икономика "
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 6475 Коментари: 16 Гласове:
18

Последна промяна: 17.04.2014 12:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   378  ИМА ОТ  КАКВО  ДА СЕ ПЛАШАТ:
РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО  НА  ВЛАДИМИР ПУТИН
image   image
За 12 години Путин увеличи бюджета на Русия 22 пъти.
Увеличи военните разходи 30 пъти.
Увеличи брутния вътрешен продукт 12 пъти (по ниво на брутния вътрешен продукт Русия се издигна от 36-то на 6-то място в света).
Увеличи златно-валутните резерви на Русия 48 пъти.
Върна 256 залежи на полезни изкопаеми под руска юрисдикция (под чужда останаха само 3).
Национализира 65% от нефтената промишленост и 95% от газовата.
Вече пета година поред Русия заема 2-ро или 3-то място в света по износ на зърно (в момента САЩ са на 4-то място).
Средната заплата в на държавните служители се увеличи 18,5 пъти. Средната пенсия се увеличи 14 пъти.
Намаляването на населението спадна от 1,5 млн годишно през 1999 г. на 21 хил. през 2011 г. - тоест, 71,5 пъти.
Забрани депутатите в Държавната дума да имат сметки в чужбина.
Предотврати американското нападение срещу Сирия.
Прекрати войната в Чечня.
От януари 2000 г. до днес курсът на рублата се промени от 28 рубли за долар на 29 рубли за долар.
Днешна Русия е нормална европейска държава - а не онази просяшка страна, в която средната пенсия беше 20 долара и където господари бяха финансовите пирамиди и Международният валутен фонд.
През 1992 г. режимът на Елцин отмени ИЗЦЯЛО износното мито на нефтопродуктите.
На 23 януари 1999 г. правителството на Е. Примаков въведе отново такова мито.
При износна цена на нефта от 9,5 долара/барел митото беше 2,5 евро на тон, а при цена над 12,5 долара/барел - 5 евро на тон.
Това не беше кой знае колко обременително за износителите, но веднага даде 14 милиарда рубли в празната хазна.
През август 1999 г. Елцин назначи Путин за министър-председател.
Само след месец Путин увеличи митото на 7,5 евро/тон, а от 8 декември - на 15 евро/тон.
Митото все повече се увеличаваше - и днес износителите отчисляват в държавния бюджет около половината от цената на експортирания нефт. От януари до ноември 2007 г. митниците на Русия предадоха в държавния бюджет 2,57 трилиона рубли - около половината от всички приходи в бюджета.
Рязко се увеличиха и доходите на гражданите. Това се отрази най-вече върху строителството на жилища. Цяла Русия днес на практика е една огромна строителна площадка: от януари до септември 2007 г. са построени 375,9 хил. жилища с обща площ 34 млн. кв. метра
Циментовите заводи в Русия не успяват да задоволят търсенето и се налага внос на цимент от Китай.
Нарасналите доходи на населението доведоха до увеличаване на търсенето на жилища, това увеличи цената има, което пък на свой ред повиши доходността от строителната дейност. Резултатът е, че в строителството се вливат огромни средства и се наблюдава истински строителен бум.
Увеличените доходи на гражданите повишиха търсенето на автомобили. Само за 2006 г. обемът на автомобилния пазар в Русия се увеличи с 45% и достигна 32 милиарда долара, а броят на продадените нови коли - 2 милиона броя. По този показател Русия е на 5-то място в Европа след Германия, Великобритания, Италия и Франция.
В момента се строят няколко нови автомобилни завода, а досегашните увеличават обема на производството си.
Всичко това е последица от увеличаване на търсенето, което означава - от повишаване на доходите на населението.
За 10 години бюджетните разходи за социална политика (пенсии и помощи) се увеличиха с 30%.
Преди Путин пенсиите бяха под екзистенц-минимума с около 25%, а през 90-те години и въобще не се изплащаха.
Сега са с 50% над екзистенц-минимума и постоянно се увеличават.
През 2000 г. средната заплата в Русия е била 2223 рубли (около 80 долара).
Сега средната заплата в Русия е 19174 рубли (около 660 долара).
Закупуването на домашни потребителски стоки за 10 години се увеличи 10 пъти. Броят на личните автомобили се увеличи 3 пъти.
Путин национализира ЮКОС, без да изнервя зараждащия се руски бизнес, по съвсем пазарен начин - чрез фалит и търг.
Това стана в рамките на законите, приети от демократичния парламент. Президентът няма право да използва други средства. Формален повод за арестуването на Ходорковски бяха данъчните машинации на ЮКОС. С такива машинации се занимават практически всички големи частни фирми и затова никой не вярва в този предлог. То не е и за вярване. Но Путин защити интересите на държавата.
Доказателство за това е предаването на активите на ЮКОС на държавната компания „Роснефть“. По-справедливо би било тези активи просто да бъдат конфискувани, но... има си закони. И Путин просто се придържа към тях. Президентът не може да излезе от рамките на своите пълномощия.
Може само да се добави, че след като Ходорковски влезе в затвора, събираемостта на данъци от бившите активи на ЮКОС се увеличи 80 ПЪТИ!
През 2004 г. Путин окончателно премахна закона „Споразумение за дележ на продуцията“. Този закон беше приет от режима на Елцин, за да забогатяват олигарсите (Ходорковски, Гусински, Березовски и т. н.) и за да може руските нефтени залежи да бъдат заграбени от западни (американски и британски) нефтодобивни корпорации.
По този закон руските залежи на природни ресурси минаха под международна юрисдикция, съответно парите от добива на руския нефт постъпваха не в бюджета на руската държава, а в западни фирми.
Парите от добива на нефт отиваха най-вече в британската компания „Шел“ за покриване на фирмените й разходи. Чак когато останеше нещо, те го предаваха на Русия. През 2006 г. Путин заяви следното по този повод: „Ние и сега нищо не получаваме от тях, а ако те увеличат разходите си, няма да получаваме и през следващите 10 години“. Фактически до този момент Русия не получаваше никакви пари от собствения си нефт.
След като законът беше премахнат през 2004 г., постъпленията в бюджета се увеличиха от 3 до 4 пъти.
След развалянето на договорите по залежите „Сахалин-1“ и „Сахалин-2“ Русия остана с дългове към американски фирми в размер на 700 млн. долара. За онзи момент това беше твърдемного. Целият англо-саксонски свят настръхна срещу Путин по една проста причина: Великобритания планираше да осигури петролните си резерви за дълги години напред за сметка на Русия - единствено Германия и Франция, които нямаха пряк интерес в този процес, останаха неутрални...
През 1992-1995 г. държавният апарат на Русия се формира според вижданията на чуждестранни съветници. Цялото законодателство на Русия от 90-те години, в това число данъчното, беше написано от тях. В руските министерства работеха около 10 хиляди чужди съветници. Джордж Сорос финансираше написването на учебници по история, където за битката за Сталинград се споменаваше на 2 страници, а за срещата на Елба между съветските и американските войници - на 10.
Върху тетрадките на руските ученици се мъдреха портретите на четирима президенти на САЩ.
За съжаление, и до ден-днешен в правителството са останали реликти от онази епоха - но да се надяваме, че постепенно Путин ще ги изхвърли окончателно.
Но защо Путин не може веднага да уволни всички тези враждебно настроени към Русия чиновници? Причината е проста: Конституцията на Русия, написана под диктовката на западните съветници, не позволява бързата им замяна.
Сега Президентът е само един от многото хиляди чиновници, при това с доста ограничени пълномощия. Вярно, малко по-големи, отколкото на другите чиновници - но държавният глава не може да влияе върху всичко. Той дори не може изцяло да определи състава на Министерския съвет, макар по закон това да е в сферата на пълномощията му.
Преизпълнението на бюджета по времето на Путин позволи да бъде създаден Стабилизационен фонд. Сега е натрупан огромен златно-валутен резерв - и практически Русия няма външен дълг.
Войната в Кавказ е приключена, сепаратистите са унищожени. Всички що-годе известни лидери на терористите са ликвидирани физически.
Даже е убит и Яндарбиев в Катар, да не говорим за всякакви там басаеви и умарови. Путин обеща да ги „удави, ако трябва, и в тоалетната чиния“ - и изпълни обещанието си. Разбира се, сепаратизмът не е унищожен напълно, такива конфликти не се решават бързо.
Но сегашното положение в Кавказ е оптималният вариант. Ако чеченският елит чувства силата на Москва и ползите от сътрудничеството си с нея - тогава сепаратизмът ще изчезне от само себе си. Именно това се случва. Опитите на западните шпионски централи да захранват терористите все още водят до отделни терористични актови, но това е максимумът. Война вече няма да има.
За 10 години Путин увеличи политическото влияние на Русия в света и издигна нейния имидж. Днес тя следва собствените си интереси, а не тези на Запада. Путин беше признат за най-влиятелния световен политик за 2013 г. Той предотврати унищожението и разрушението на Русия, като я изведе от катастрофата, причинена от Горбачов и Елцин. Затова и западните медии го ненавиждат и го сравняват с дявола.
Всеки, който се интересува от политическия живот в Русия, вижда, че борбата срещу корупцията придоби невиждани мащаби. Поне 2-3 пъти седмично телевизиите показват арести на чиновници или полицаи, и съобщават за поредните присъди срещу държавни служители.
Да не забравим и Крим. Ето как беше предаден той на Украйна. През 1992 г., на подписването на Беловежките споразумения за разпадането на СССР, украинският представител Леонид Кравчук забелязва, че Борис Елцин се е заиграл с водката и бави подписването. Затова го подканва:
- Боря, ако искаш, вземи Крим - само подпиши най-после договора!
Пияният Елцин великодушно махва с ръка:
- За какво ми е Крим? Ето, подарявам ти го!
И подписва, като по този начин с едно драсване зачеркна усилията на княз Потьомкин, Екатерина Велика, героите от отбраната на Севастопол през 1856-та, героите от отбраната на Севастопол през 1941-ва...
Преди няколко дни Путин премахна последиците от тази подигравка с историята - и хората в Крим пееха и танцуваха по площадите, завръщайки се в Родината си.
Ето, затова русофобите мразят Путин!
По материали от http://rublogers.ru/     Превод: Л. Чолаков  Този превод е обект на авторско право.  Препубликуването му, изцяло или отчасти,
се разрешава само с посочване на преводача и линк към превода.
РУСОФОБИТЕ  ИМАТ  ЗАДАЧА  ДА  УНИЩОЖАВАТ  ПУТИН:  ЗАЩОТО СА ДОБРЕ ПЛАТЕНИ;  ТРЯБВА  МАСИРАНО  ДА  ДЕЗИНФОРМИРАТ  КАКВО  НАПРАВИ
   ПУТИН  ЗА РУСИЯ:
В Русия  има  654 НПО, които ПОЛУЧАВАТ   по над  4 милиарда  долара годишно за да работят срещу Русия. А в България-  те работят  и срещу България  и срещу Путин  Те  Има  за какво  да  се  плашат
ПУТИН  НЯМА  ДА  ПРИСЪЕДИНЯВА  УКРАЙНА 
ТЯ  САМА  ЩЕ  СЕ  ПРИСЪЕДИНИ  КЪМ  ДОБРОТО

Джим Синклер : "Путин може напълно да унищожи американската икономика "
24.03.2014

Американското лидерство , дори не мога да си представя какво е въздействието на захранването може да е РУСКИ долар

Известен търговец Джим Синклер вярва, че правителството на САЩ е налагане на санкции срещу Русия , не броим това, което те могат да предизвикат реакция .
От гледна точка на Sinclair петродоларите от сега имат само реалната стойност в света, и то може да свали Русия , просто настояват за тяхното масло не е долари и евро или Юан . В този случай , американската икономика ще се срине , а Европа , напротив, ще се повиши рязко. И ако Украйна реши да вземе заем от МВФ , кризата ще има такава, че след шест месеца тя ще падне в ръцете на Путин.

- Най-вероятно , ние очакваме икономическите санкции , икономическата война, която вече е така . И едно от нещата, които се говорят за - е изключването на Русия от швейцарската система [ система на международни плащания] , забраната на използването му. На свой ред , Русия може да декларира , че той иска да се плаща за газ в злато и сребро. И те го правят избирателно : за Европа и Западните съюзници - злато за Китай юана глоба . Какво мислите за това?
 
- Няколко проблема . На първо място, използването на швейцарската система, за да създаде огромни трудности при превода на банкови плащания. Това е една възможност. Но страните от БРИК вече разработват свои собствени системи за плащане. Така че да я използват като лост за натиск - това е погрешна мярка във всяка ситуация , освен война. Те [ Западът ] току-що създадената за себе си конкурент. Използвайте го, за да окаже натиск върху Иран , макар и избирателно , по мое мнение, беше грешка - преждевременно прилагане на мощни оръжия . Ако това е гореща война , можете да по този начин да удари по икономика на врага. Използването на тази ситуация по време на Студената война , вие създавате само конкурентен механизъм за швейцарската система. Швейцарската система - това е само западната комуникационна система . Това е само една платформа. Тези платформи могат лесно да се заменят...

Налагането на санкции срещу Русия-  забравяш , че тя е източникът на газ в Европа?! .
Налагането на санкции срещу Русия , можете да забравяме, че в този момент на нейна територия са множество европейски и американски компании. Аз твърдо вярвам , че налагането на санкции срещу Русия , равностойни  себе си ДА простреляш  в крака.

Вие питате за нова система на международни плащания и въвеждането на ответни санкции срещу чуждестранни компании , които също са тежки за западните сили , както и някои от техните действия срещу Русия. Тази студена война, която може да се превърне във втори горещо. Руснакът просто ще дойде в европейски и американски фирми  да каже , че  са ...  национализирани . Можете да наложи санкции срещу нас ,ТАКА  ще въведе санкции срещу вас.
- Ако смятате, че можете да набутате бившия полковник от КГБ-  грешите!  До сега, всички публични изявления на Путин бяха много меки , той не споменава никакви твърди мерки и  се прояви като джентълмен в международните отношения. Ние постоянно с гръмотевици плашим с драконовски мерки срещу Русия. Той ще запази нисък профил и ще  започне да ескалира ситуацията, в съответствие с изискванията на момента.
- Миналата седмица четох, че  руски официален сайт каза , че техните санкции ще бъдат симетрични .

- Да , симетрични 
Самата идея , че Русия била  "регионална сила" ?!  Страна, която има ядрени оръжия и средствата за тяхната доставка- Русия е "световна сила" а чуваме през цялото време, че е регионална сила . Чуваме лъжа. Не чуваме истината. Ние не разполагаме с ясна картина на това, което се случва. Големи корпоративни медии наричат ​​РУСИЯ  агресор В УКРАЙНА , в действителност е имаше въоръжен преврат, организиран  от САЩ  преврат.
"Русия може да отвърне на удара срещу долара "


- Да се ​​върнем към финансовата страна на въпроса .
Могат ли тези санкции да взриви световната икономика ? Началото на края ?

- Когато Никсън премахва златно покритие на долара той го превежда на сигурността.
Подписа споразумение със Саудитска Арабия , че всички енергийни договори ще бъдат деноминирани в щатски долари. Следователно, петродоларите - е стандарт, който се основава на силата на щатския долар. Съвсем наскоро, когато на американския долар индекса [ USDX , индекс, показващ връзката на щатския долар спрямо кошница от шест основни валути : еврото , йената , британската лира , канадския долар , шведската крона и швейцарския франк ] падна под 80 ,  изглежда , че доларът е загубил жизненост, но дълго под марката той не държи на този пазар през цялото време има обмен стабилизационен фонд ( Exchange стабилизационен фонд ) , и когато доларът падне под 80 , той постоянно се опитва да си го върне на 80.50 или 81.20 , за да се създаде впечатление за здравина . Но доларът се бие по този въпрос , и това се случва , защото той чувства зъбите  на  отмъщение се крие в простото решение за извършване на плащания към Европа във  всички други валути. И повярвайте ми, те ще се изчислява в други валути. Плащания в евро - много прост въпрос за енергийни търговци .
Силата  на  Dollar се крие във факта , че трябва да отида до пазара долара и да купуват долари, за да се установят енергийните договори. Ние отиде на война в името на петродоларите . Петродоларите - са импулс на щатския долар. И ако Русия  оспори петродоларите , започвайки изчисленията за енергия във валута, ще се промени инерцията , а индексът на долара може да падне до 76.
- Това е , Русия може лесно да се каже , знаеш ли какво , ако ние искаме да плати в злато , те могат също така да се каже - ние плащаме в рубли ...
- То не е задължително да бъде долари , големи консуматори не трябва да имат за разменна сделка , енергията ще станат по-евтини , защото на опростяване на обема обмен. Защо да плащате в долари, ако можете да плащате в собствената си валута. Доларът ще бъде под толкова голям натиск , при които той никога не е бил , а доларът е точно това, което се появява не е в състояние да се издигне над 80. Европейци продават Американските акции трябва да отидат в сигурно убежище , купуват долари и американски държавни облигации , но защо след това индексът не може да се издигне над 80 ? Тъй като доларът поглежда нагоре и казва, че Русия може да отвърне на удара и това ще окаже огромно влияние върху долара . И това не е за продажбата на облигации - те ще кажа, че вече не съм в швейцарската система , ми плати във всяка валута , различна от долара.
- Как ще се отрази на цената на златото ?
- Аз ще кажа , че златото ще се повиши веднага до 1550 долара, а доларовият индекс ще бъде с около 76 по пътя към 72.
- Ако те въведат такива мерки , може ли да се върнем ? Това ще бъде началото на края на петродоларите ? Не се реши дали да отиде в Саудитска Арабия на руския начин и да направи юана , рупии , евро , независимо ?
- Нещо ... За сравнение , нека да кажем , че доларът - това са  действията  на Съединените щати , заради което  ще загуби значителна част от търсенето, което ще наруши темпото на неговите тенденции. Ще  се прекъсне тенденцията на инерция , когато пазарът на бик свършва и започва мечия.  Русия има потенциал и, разбира се , желание да започне да приема енергийни плащания във всякаква валута . Ще получите няколко долара / евро в 1.45/1.50 и доларовият индекс на около 72-76 .
- След това те ще получат бонус в Европа , тяхната валута ще се повиши , цените на енергията паднат, и те ще кажат, че те обичат да плати за природен газ и нефт в евро .
- Меркел ще млъкне и се усмихвам . Не е ли по-евтино да се направи без валутните пазари ? За търговия, което изисква евтини евро , а в дългосрочен план - скъпо евро .
- Но за американските потребители , това ще бъде катастрофа . Петрол ще се увеличи от 3.50 - 4.50 до $ 4 - $ 5 за галон ( 3.78 литра) .
- Аз  12 година говоря за цената на инфлацията , причинени от валутни фактори , които могат да предизвикат хиперинфлация и най-лошия бизнес климат. Ако стойността на вноса  отива в тавана , какво ще се случи с цената на това, което продавате на местния пазар ? - Това също   отива  в тавана .
"МВФ дава Украйна   на  Путин "
- Да, това е един много зловещ технически поглед към това, което ще се случи . Мисля , че всичко това е било направено безумно  тромаво- те не виждат отвъд собствените си носове.  Друга заплаха - военен сценарий. И на моя сайт хора,  говорят за Украйна, че е добре да се раздели  на две половини , наистина ли?! Русия няма да позволи  на НАТО да разположи ракети и войски в Западна Украйна  да е -членка на НАТО , за да получите право  на границата  на  Русия ?   Смятате че ще се случи ?!  Не е е
мисля.  Ако  МВФ  направи - ​​нека го наречем Западна Украйна . Те ще заема тази страна и тя се нуждае от 37.0 милиарда щатски долара , а не $ 15.00 милиарда , защото те трябва да се помни плащания през 2015 . МВФ ще направи същото нещо ,  каквото  направи с  Гърция. И  ето какво ще се случи: Шест месеца по-късно , хората в Западна Украйна ще крещят за влизане в Русия , тъй като пенсионерите , които сега получават $165 на месец , ще получи $ 80 относно условията на заема от МВФ . Мислиш ли, че ще бъдат щастливи да остане в свободната Западна Украйна ? Ще искат да се върне  руски език. Няма никакво съмнение , че МВФ изпълнява задачата за прехвърляне на Украйна към  Запада. Путин се използва условията  , предвидени за отпускане на заеми. Те ще накарат  хората да искат Русия...
Американците са в Чевно море , обвиняват Русия,  че: 
Путин увеличавал броя на войските в украинската граница . Той си е на руска  територия... Мислиш ли, че ще изчака или нападне ?
- Виж, ..Господи, прости им, защото те [ американци ] не знаят  какво правят. Ние не разполагаме с достатъчно разузнавателни и лидерски способности, за да признаем, че Русия държи всички карти . Петродоларите  не е единственият най-важен фактор, който съществува и днес в глобалната икономика. И Русия държи ръката си ... и в един миг може да реагира по начин, който ще доведе до разпадането на [ борсов индекс ] Dow , каква история никога не е виждал .
"Руските може да обърне , да изложи на американската икономика с главата надолу "
- Brilliant Simplicity : ние просто не приема заплащане във всяка валута, независимо от това продължава членството в швейцарската система . Вие казвате , че това ще наруши нашата икономика...
- Никакви сценарии , русите имат по- силно оръжие от швейцарската система . Тяхното изключване от швейцарската система е еквивалентна на удар в собственият ти крак , те могат да унищожат всичко - най-вече защото на пазара на деривати , който е толкова обвързан с лихвените проценти.
- Искаш ли да се каже, че в рамките на отмъщението те могат напълно да унищожи икономиката на САЩ ?
- Те могат да поставят  условия на американската икономика.  Може да размахвате знамето, но фактът си остава - те имат възможностите .
- Това е реалността :

В тази външно “процъфтяваща” страна   САЩ се ширят стряскащи лишения, насилия, страдания, болести, унижения и патология. Цифрите, цитирани в списъка по-долу, разкриват потресаващата картина на истинското положение в Съединените щати. Консерваторите обичат да говорят за Съединените щати като за прекрасна, щастлива, процъфтяваща страна. Съответстващо на “любовта им към страната” е забележителното безразличие, което демонстрират спрямо хората, живеещи в нея. За тях отчаяните, изпълнени с болка писъци на прогонените от домовете им, звучат в ушите им като дребнави хленчения на вечно недоволните. Но мръсната истина е, че в тази външно “процъфтяваща” страна се ширят стряскащи лишения, насилия, страдания, болести, унижения и патология. САМО за една година:
- 27,000 граждани на САЩ се самоубиват.
- 26,000 умират от домашни злополуки.
- 23,000 стават жертви на убийци.
- 85,000 се осакатяват и раняват от огнестрелни оръжия.
- 38,000 от тях умират.
- 13,000,000 стават жертви на престъпления, включително нападения, изнасилвания, въоръжен грабеж, кражби с взлом и др.
- 135,000 деца ходят на училище с пистолети.
- 5,500,000 хора са арестуваните за година (без да се броят предизвикалите пътни катастрофи).
- 125,000 умират преждевременно от алкохолизъм.
- 473,000 умират преждевременно от болести, свързани с тютюнопушенето; 53,000 от тях не са пушачи.
- 6,500,000 ползват редовно хероин, кокаин, крек, спийд, РСР или някакъв друг наркотик. - 5,000 + умират от неоторизирано ползване на лекарства – тоест, в резултат на самолечение. Хиляди страдат от сериозни заболявания.
- 1,000  умират от вдишване на химикали, ползвани в домакинствата и съхранявани под кухненските умивалници. Около 20 % от децата в училищна възраст са вдишвали токсични вещества. Хиляди страдат от необратими неврологични увреждания.
- 31,450,000 ползват марихуана;
3,000,000 от тях са пристрастени.
- 37,000,000 или един на всеки шест жители на САЩ (главно жени) редовно прибягват до лекарства за емоционален контрол. Към това ги тласкат “лекарите”, получаващи комисионни от доставчиците, фармацевтичните компании: печалбите са огромни.
- 2,000,000 хора извън какъвто и да било медицински отчет получават силни лекарства, контролиращи поведението, известни като “химически усмирителни ризи”.
- 5,000 умират в резултат на психоактивно лекарствено “лечение”.
- 200,000 се подлагат на лечение с електрошок, което уврежда мозъка и нервната система.
- От 600 до 1000 души се подлагат на лоботомия, най-вече жени. (“Лоботомия” се нарича оперативното прерязване на връзките между челния лоб на мозъка и таламуса . – Б. пр.)
- 25,000,000 или един на всеки десет граждани на САЩ се обръщат за помощ към психиатрични, психотерапевтични или медицински източници за разрешаване на ментални и емоционални проблеми – на стойност над 4 милиарда щатски долара годишно.
- 6,800,000 търсят помощ за решаване на емоционални проблеми от свещеници, социални агенции, социални съветници. Общо около 80,000,000 търсят някакъв вид психологически съвет в живота си.
- 1,300,000 страдат от някакъв вид увреждане, свързано с преминало болнично лечение.
- 2,000,000 се подлагат на ненужна хирургическа намеса; 10,000 от тях умират.
- 180,000 умират от отрицателни реакции на всички видове медицински лечения, още повече умират при самолетни и автомобилни катастрофи – общо. - 14,000  умират в резултат на приемане на свръхдози от лекарства, предписани от “лекуващите” ги “лекари”. - 45,000 умират при автомобилни катастрофи. Въпреки това се произвеждат все повече и повече коли и се строят все повече и повече магистрали, а много по-безопасните форми на масов транспорт – железопътен и автобусен – целенасочено и планомерно се затриват.
- 1,800,000 стават жертви на нефатални наранявания в автомобилни катастрофи
– 150,000 от тях остават инвалиди.
- 126,000 деца се раждат със сериозни дефекти в резултат на недостатъчни грижи по време на бременността, недохранване, отровена околна среда или наркозависимост на майките.
- 2,900,000 деца са документирано жертви на небрежно отношение със сериозни последствия или насилие, включително физическо мъчение и преднамерено лишаване от храна.
- 5,000 деца се убиват от родители или баби и дядовци.
- 30,000 + деца се превръщат във физически инвалиди в резултат на насилие или небрежно отношение. Всяка година насилието над деца в Съединените щати поразява много повече деца отколкото левкемията, автомобилните катастрофи и заразните болести общо. С нарастването на безработицата, случаите на насилие над деца от страна на безработни родители се увеличават драматично.
- 1,000,000 деца бягат от семействата главно заради насилие, упражнявано върху тях от родителите им или други възрастни – включително сексуално насилие. От големия брой деца сред избягалите, насилени сексуално, 83% идват от бели семейства. - 150,000 деца се документират като “изчезнали”. - 50,000 от тях просто се изпаряват. Възрастта им е в диапазона от една година до 14-15-годишни. Според “Ню Йорк Таймс”: “Някои от тях са мъртви – може би половината от децата, погребвани годишно с условните имена “Джон” или “Джейн”, са неидентифицирани трупове.
- 900,000 деца – някои от тях едва 7-годишни – са обхванати от системата на детския труд в Съединените щати. Те работят като нископлатени ратаи, миячи на чинии, перачи и прислуга по 10 часа на ден в нарушение на трудовите норми за детски труд. - От 2,000,000 до 4,000,000 жени страдат от домашно насилие. То е най-голямата причина за наранявания и втората по ред причина за преждевременната смърт на жените от Съединените щати.
- 700,000 жени се изнасилват – по една на всеки 45 секунди!
- 5,000,000 работници са годишните жертви на трудови злополуки. - 150,000 от тях остават инвалиди за цял живот – осакатени, парализирани, с увредено зрение или слух, стерилни. - 100,000 се разболяват сериозно от болести, свързани с работата им, включително табакоза, силикоза, рак и туберкулоза. - 14,000 са убитите на работното си място; 90 % от тях са мъже. - 100,000 умират преждевременно от болести, свързани с работата им. - 60,000 умират, убити от отровни замърсители на околната среда или замърсители и вредни вещества, включени в храната или намиращи се във водата и въздуха. - 4,000 умират след консумация на заразено месо. - 20,000 страдат от отравяния с Е-coli 0157-H7, мутирала бактерия, намираща се в заразено месо: тя обикновено причинява физически и мозъчни здравословни проблеми за цял живот. По-задълбочено изследване на месото с нови технологии би могло да отстрани по-голяма част от причинителите на тези страдания – както и вегетарианството.

ИМА ОТ  КАКВО  ДА СЕ ПЛАШАТ  и  американските  моряци-  виж  коментар  15
image
Гласувай:
20
21. zaw12929 - Американските компании задлъж...
14.04.2014 19:59
Американските компании задлъжняват все повече, въпреки че капиталът им расте
Една от причините за това е „синтетичното репатриране на капитал“, както го нарича агенцията. Американските компании предпочитат да не плащат данъка за приходите си от чужбина и вместо да ги репатрират, те теглят кредити, които разпределят между акционерите си или използват за капиталови разходи.

Сред 15-те най-големи компании, публикували къде държат своя капитал, всички 45 млрд. долара, добавени към запасите им през миналата година, са държани извън САЩ и вървят ръка за ръка с натрупването на 45 млрд. дълг.

„Без този дълг акционерите не биха могли да се възползват от върнатите пари чрез обратни изкупувания и дивиденти, които получиха през последните няколко години“, каза анализаторът в S&P Андрю Чанг.
цитирай
2. zaw12929 - Понастоящем: в САЩ
14.04.2014 20:24
- 5,100,000 са зад решетките, пуснати условно или под наблюдение; - 2,700,000 от тях се намират в местните, щатските или федералните затвори – или са поставени под наблюдение. - 1,600 души влизат в затвора всяка седмица вместо да излизат. Броят на затворниците в Съединените щати е нараснал с 200 % от 1980 г. Над 40% от затворниците в Щатите са зад решетките заради разпространение на наркотици – нарушение, несвързано с насилие. Гражданите на Съединените щати от негърски произход са 13% от общия брой на използващите наркотици, но са 35% от арестуваните, 55% от осъдените, и 74% от затворниците във връзка с тях. За нарушения на закона, несвързани с наркотиците, гражданите на Съединените щати от негърски произход получават присъди за престой в затвора с около 10% по-дълъг от белите граждани на Съединените щати за същите престъпления. - 15,000 + са болни от туберкулоза и този брой бързо нараства. - 10,000,000 или повече са бацилоносители, главно сред бедните и зависимите от наркотици. - 10,000,000 души са алкохолици; броят им се повишава. - 16,000,000 са диабетици – през 1983 год. броят им е бил 11,000,000. Вероятна причина за нарастването: гражданите на Съединените щати водят все по-застоял живот и консумират все повече продукти, съдържащи захар. Ако не се лекува, диабетът причинява слепота, бъбречна недостатъчност и уврежда нервната система. - 160,000 ще умрат от диабет тази година. - 280,000 са документираните болни от умствени разстройства или забавено умствено развитие. Много от тях насилствено вземат големи дози лекарства за контролиране на ума. - 255,000 души с умствени разстройства или забавено умствено развитие са безцеремонно изхвърлени от болниците и психиатриите през последните години. Голяма част от “зачеркнатите от регистъра” сега оформят постоянния контингент на нощните приюти за бездомни или се скитат из улиците. - 3,000,000 или повече страдат от церебрални или физически недъзи включително парализа, глухота, слепота и др.
цитирай
3. zaw12929 - През 2011г. републиканеца Рон П...
14.04.2014 20:42
През 2011г. републиканеца Рон Поул, прави изненадващо признание:

„САЩ е под голяма заплаха, защото сме окупирали много държави“. Същевременно американския лекар, писател, политик, дългогодишен член на Конгреса на САЩ и няколко пъти кандидат-президент, онагледява твърдението си със статистиката:
„Ние имаме 900 бази в държавите на над 130 нации. И ако мислим, че действията ни ще останат без последствия се лъжем дълбоко. Какво бихме направили ние, ако да речем Китай, причини това, което ние причинихме на толкова държави?“
цитирай
4. zaw12929 - България във факти и цифри Факти и ...
14.04.2014 20:45
България във факти и цифри
Факти и цифри обрисуващи реалността в България

_thumbЗад приказките на политиците и техните обещания, насочени към наивниците стоят цифри и факти, които показват плачевния резултат от управлението на правителствата в последните 23г.


# Близо 400 хил. българи страдат от алкохолизъм. Годишно на глава от населението се падат около 30 л. концентрат
#50 хил. българи употребяват хероин, 70 хил. българи употребяват амфетамини и кокаин, 120 хил. българи употребяват т.нар. „меки дроги“
#41 % от младежите на възраст до 20 г. са пробвали поне един наркотик
#90% от наркозависимите живеят в София, Пловдив, Варна, Бургас
#България внася 60% от храните, които населението консумира, включително и традиционни за българското земеделие продукти
#Българите са най-застаряващата нация в Европа и на 7-мо място във света
#България отделя най-малко пари в цяла Европа за социална защита на гражданите си, въпреки че българите са най-зле финансово в целия Европейски съюз
#На територията на България има американски бази, за които САЩ не плаща нищо, а България е принудена да се откаже от правото си да преследва юридически американски войник в случай на извършено престъпление!
#Само през 2012г. 200 хил. българи са останали без дом
#Над 2 млн. българи имат ПОВЕЧЕ от един кредит към банкова институция
#51% от българите живеят в крайна бедност, или са застрашени
#53% от българските пенсионери живеят в крайна бедност
#През 2020г. всеки четвърти гражданин на България ще е циганин
#4млн. българи са в риск от тотално социално изключване
#През последните 20г. от България са изнесени $36 млрд. незаконно
#Евростат нарежда България на първо място сред страните чийто граждани са най-застрашени от бедност. Според агенцията 60% от българите живеят в трайни материални лишения
#Българите плащат най-скъпо за природен газ в целия евро-съюз
#През 2012-2013г. официално регистрираните като „безработни“ са над 400 хил. души
#Северозападна България е най-бедния и мизерен регион в Европейския съюз
#България е на първо място в Европа по брой осъществени самоубийства!
#Макар и България да е земеделска страна е усвоила едва 37% от евро-фонда за земеделие и развитие на селските региони, това е и фонда по който България е усвоила най-много средства! След нас е само Малта.
#Над 2млн. българи са напуснали България в търсене на по-добър живот
#Цели региони в България подлежат на ислямизация
#Над 2 млн. българи нямат достъп до здравеопазване, 1млн. българи не може да си позволи закупуването на нужни лекарства
#Има само един случай, в който българин е успял да осъди банкова институция, която е нарушила правата му
#66.2% от българките са били жертва на домашно насилие
#Всяка 3-та жена в България е жертва на домашно насилие
#180 хил. българки са били изнасилени през 2012г.
#По едно българско дете на ден бива изнасилено, или става жертва на друго сексуално престъпление
Сподели »
цитирай
5. zaw12929 - Разумът ще надделее:
15.04.2014 09:02
Александър Турчинов вече е готов на референдум: Да се присъедини ли Украйна към Русия или да стане страна от НАТО
цитирай
6. leonleonovpom2 - Здравей!
15.04.2014 09:12
Да гледат нас, ще цъфнат и ще вържат от щедри обещания на тарикати и демагози!
Че при социализма имаше мафия" наш човек" спор няма, но нямаше пък " предимствата" на прехваления и съществуващ за някои само западен" рай"
цитирай
7. анонимен - ВЪЗДЪРЖАЙ СЕ ОТ СИЛНИ ЕМОЦИИ !
15.04.2014 10:11
ПАЗИ УМЪТ И СЪРЦЕТО СИ ОТ ЛОШИ ПОМИСЛИ !
ТАКИВА КАТО ТЕБ СА ИСТИНСКО "БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО БОГАТСТВО" !
ДА ЖИВЕЕ ....... ВЕЛИКА РУСИЯ И НЕЙНИЯ ПОРЕДЕН ВОЖД И УЧИТЕЛ - ОЩЕ ПО-ВЕЛИКИЯ ПУТИН !
цитирай
8. анонимен - ИЗПРАТИХ КОМЕНТАРА НЕ ДА ГО ПУСНЕШ,
15.04.2014 10:12
А САМО ЗА ДА НЕ СЕ ЧУВСТВАШ "ПРЕНЕБРЕГНАТ" !
ЗАПАЗИ СИ ГО ЗА СПОМЕН ! :))))))))))))))))
цитирай
9. zaw12929 - Да гледат нас, ще цъфнат и ще вържат ...
15.04.2014 10:21
leonleonovpom2 написа:
Да гледат нас, ще цъфнат и ще вържат от щедри обещания на тарикати и демагози!
Че при социализма имаше мафия" наш човек" спор няма, но нямаше пък " предимствата" на прехваления и съществуващ за някои само западен" рай"


НИЕ НЯМАМЕ НУЖДА ДА СЕ ПРИСЪЕДИНЯВАМЕ КЪМ РУСИЯ, А
САМИ ДА СЕ СПРАВИМ- НАШИЯТ ПУТИН СЕ НАРИЧА ОРЕШАРСКИ... НЯМАМЕ НЕФТ, НОИМАМЕ ТУЙ ОНУЙ ЗА ВРЪЩАНЕ И ТРЯБВА ГА ГО ПОДКРЕПИМ ЗА ДА ГО НАПРАВИ СЕГА ВДНАГА, ЗА ДА ИМАМЕ ДОХОДИ И НИЕ
цитирай
10. zaw12929 - бЛАГОДАРЯ ТИ ЗА УВАЖЕНИЕТО!
15.04.2014 10:27
andreshko написа:
А САМО ЗА ДА НЕ СЕ ЧУВСТВАШ "ПРЕНЕБРЕГНАТ" !
ЗАПАЗИ СИ ГО ЗА СПОМЕН ! :))))))))))))))))

НЕ СТОЯ ПОСТОЯННО В ИНТЕРНЕТ, ДАЖЕ И В ДОМА СИ НЕ СТОЯ - ДНЕС ИМАМЕ ПАЗАР, А ЖЕНИТЕ СЕ СЪБИРАТ НА КАФЕ И КЛЮКИ В РЕСТОРАНТА
А И КАТО ОДОБРЯ КОМЕНТАР- МИНАВА ВРЕМЕ, ДОКАТО ВЛЕЗЕ В ПОСТИНГА
ЖЕЛАЯ ТИ ЗДРАВЕ
УСПЕШЕН ДЕН!
цитирай
11. pesho - „Не се продаваите за пари на Амер...
15.04.2014 16:50
„Не се продаваите за пари на Америка,дръжте се с Русия„–Ванга
цитирай
12. zaw12929 - Мечтая да се увеличи бюджета на Б...
15.04.2014 18:00
Мечтая да се увеличи бюджета на Бългатия два пъти , да се удвоят диходите и да си вземем богатствата от чужденците, както е направп;а Русия
цитирай
13. pando - На калпава ракета
15.04.2014 22:52
Космоса и крив.
Икономика основана на спекулация и шашми рано или късно ще види Видов ден...
цитирай
14. zaw12929 - Космоса и крив. Икономика основана ...
15.04.2014 23:15
pando написа:
Космоса и крив.
Икономика основана на спекулация и шашми рано или късно ще види Видов ден...


оправданивто е част от манипулацията
Приятна вечер!
цитирай
15. zaw12929 - Су-24 НАПЪЛНИ ГАЩИТЕ НА 27 АМЕРИКАНЦИ В ЧЕРНО МОРЕ И ГИ УВОЛНИ
15.04.2014 23:17
27 американски моряци от ескадрения миноносец "Доналд Кук" напуснаха служба по собствено желание. Подавайки рапорти за оставка, те коментираха това с израза, че нямат намерение да излагат живота си на опасност.
В понеделник, 14 април 2014 г., Пентагонът направи изявление, в което се твърди, че руски фронтови бомбардировач Су-24 прелетял в събота няколко пъти близо до ескадрения миноносец "Доналд Кук" в Черно море, като имитирал бойна атака.
Представителят на Пентагона полковник Стивън Уорън съобщи за агенция "Ройтер", че руският бомбардировач прелетял 12 пъти на малка височина недалеч от американския есминец. Той нарече тези маневри "застрашителни" и "недопустими", понеже това деморализирало личния състав на кораба и повлияло негативно върху общия психологически климат сред военнослужещите.
Уорън отбеляза, че есминецът е патрулирал водите в западната част на Черно море, когато се е случил инцидентът. Според него, сега корабът се намира в безопасност в румънско пристанище, където е бил спешно евакуиран. Членовете на корабния екипаж преминават необходими процедури с психолог, за да се възстановят след преживения стрес.
Източник: http://www.karp.planeta2.org/
цитирай
16. zaw12929 - Русофоби от Русия и България СА С...
16.04.2014 11:44
Русофоби от Русия и България СА СТРЕСИРАНИ:"Путин може напълно да унищожи американската икономика " - И ТЕ САМИ СИ ГО ПРАВЯТ, ЗАЩОТО НЕ МОГАТ ДА РАЗБЕРАТ, ЧЕ СВЕТЪТ СЕ Е ПРОМЕНИЛ ... ЗА ДОБРО
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11830905
Постинги: 5378
Коментари: 12228
Гласове: 61762
Архив
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31