Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.04.2014 16:23 - Die Zeit za Putin ШОК: Россия и Китай строят конкурент на Панамския канал САЩ - е олигархия, а не демокрация / България тренировъчен лагер на ислямисти
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 2286 Коментари: 3 Гласове:
8

Последна промяна: 22.04.2014 17:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Zeit : Руснаците са доволни , че Путин е непредсказуем.
Всеки, който се надяваше от " правата линия " на Владимир Путин да научи  за  стъпките на  Русия в украинския въпрос ,  не разбраха  нищо. Като журналист пише Die Zeit , Путин става все по- непроницаема и непредсказуема .  С  тези качества  руснаци  се гордеят с президента си .

Политолози и експерти, които да задават въпроси : " Какво се случва на Путин?
Само, когато Путин стана президент , ново лице в политиката , се превърна в стандарт въпрос : « Кой е г-н Путин? » . Докато политолози дори имат нова дума - " kremleastrologiya " : Предсказания , което се случва извън стените на Кремъл. Сега тя се заменя с " putinologiya ": " Гледат, гадаят  дали президентът е отпусна или напрегнат ?!
 
Водещ Андрей Kondrashov заяви, че Владимир Путин стана по-мъдър и по-спокоен - но непроницаема : " Днес е повече от таен агент , отколкото в началото на кариерата си , бившият разузнавач . Никой  не може да се похвали със способността да  предвиди  действията на Путин. " Това звучи гордо, отбелязва авторът . По негово мнение , в непредсказуемостта  руснаците  виждат  триумфа на   Путин. В същото време , добавя Fosvinkel ", в разгара на Кримската еуфорията не е от значение ,  загубата на доверие в Русия на Запада,  че може трайно да навреди на страната,  важното е да  защити руснаците на Украйна от унижение. "
 
Владимир Путин остави всички опции отворени, подчерта, че  има право да използва руските войски в Украйна , и това прозвуча зловещо . От друга страна, той призова за диалог - положителен сигнал .
Същия ден в Женева, последвана от де - ескалация на споразумение конфликт.
 
Fosvinkel също така отбелязва , че Путин " с победител на доверието " за първи път призна, че в Крим, руските войници е имало разграничения, които по-рано отрече . Президентът описва като " глупости " предположенията, че сега руски войници се намират в източната част на Украйна . Независимо от това , авторът не изключва, че , въпреки че включването на Крим , най-вероятно не е било планирано предварително, " апетитът идва с яденето . "
  Россия и Китай строят конкурент на  Панамския  каналу — в Никарагуа  

Хунтата допуска фатална грешка: сега е обединена Украйна може да забрави

Според изпълнителния директор на Института за информационната война ( Москва) Юрий овни подобно географско " изключителност " е фатална грешка , че хунта със собствените си ръце отстрани последното препятствие , преди да отиде на конфликта в Украйна в етап на гражданската война .

" Хунтата е направил голяма грешка , започва да привлича сили за сигурност изключително от западната част на страната . По този начин , тя потвърди разделянето на страната на две части , които не се доверяват един на друг и не искат да живеят заедно .

Именно тази причина , между другото , според представител на Великобритания в съда в Хага Daniel Витлеем беше в основата на признаването на Косово , "Сърбия е ясно , че тя никога няма да приеме независимостта на Косово , а Косово не искам да бъде част от Сърбия. Съдилищата не може да принуди воюващите двойки остават женени . "

Ако Киев хунта също вярва , и , ако се съди от факта, че тя започва да използва специални сили от една част на страната, срещу цивилното население на друга , това е вярно, то следва, че де факто разделението вече украсена . Junta войски не са обект на юго- източната част на Украйна, но само западните райони .

И , разбира се, такъв подход е фатална грешка , тъй като хунта вече Slovyansk първа кръв се проля . Виновни за жителите й. югоизточно правилно лежа с хунтата и западната част на страната . Сега лепило разбил по вина на нео - фашистката хунта кораб в едно цяло не е по- възможно. Вината за това се крие с хунтата .

От днес по -често , дори federalizovannoy Украйна може да забрави . Федерализацията  самата хунта отстранява от дневния ред. Или някой си мисли , че след това, което започна днес подчиняване  на нацистите - няма път  назад, а отиванекъм  голямата   кръв .

Може да се говори само за бъдещите граници на двете държави , и че в това, което държавата би Киев.
Ако хунтата  не спре  днес, утре ще бъде    в  гражданска война .
Западът  продължава  да  произвежда фашизъм,  но на тази  територия  няма  да  вирее... къде не вирее демокрацията 
Научните изследвания   в  самите  САЩ    показват:
САЩ - е олигархия, а не демокрация   

В предишни изследвания въз основа на емпирични доказателства , се стигна до заключението , че Съединените щати - е мажоритарна демокрация. Но новият анализ показва, че американската общественост в голямата си част има много малко влияние върху политическите решения на правителството. Американците имат много неща, които са характерни за една демократична форма на управление - редовни избори , свобода на словото , политически и социални сдружения , правото на глас (това , обаче, е спорно ) . Но силен изявление за САЩ е, че те имат демокрация , е под въпрос. Първият в света цялостно проучване на въпроса показва, че " средната теорията на избирателите " и други признаци на мажоритарна демокрация в американското общество не се спазват. Всички решения се вземат от икономически елит и правомощията, които да бъдат, и становището на средния американец е с минимална стойност . Според статистиката, мнението на хората не оказва влияние върху политиката на държавата.

image


България и Балканите се превръщат  от  САЩ  в тренировъчен лагер на ислямисти

Скоро близо 10 хил. африканци ще пристигнат в България, за да бъдат обучавани от американци във военните ни бази, 3хил. бойци от терористичната организация МЕК скоро ще са в Румъния, Крайова – на границата с България

image

Вашингтон разгръща своя план за обучение и контролиране на ислямисти, от чиито услуги САЩ се ползват от години насам.

Въоръжената агресия срещу арабските държави от Северна Африка и Близкия Изток, предприета от САЩ, Израел, Англия, Франция и други техни съюзници, както и поредната терористична вакханалия на Израел в Газа и войната в Сирия преследват стратегически цели да бъде постигнато мащабно и много по-опасно дестабилизиране на цялото пространство на Евразия.

Основното направление на тази стратегия е основните опоненти на САЩ и НАТО – Русия и Китай да бъдат дестабилизирани  посредством „обграждането“ на техните граници с ислямски радикали. Това важи с пълна сила за Руската Федерация, в чийто тил от години действат ислямисти. Не е случайна мощната подкрепа, която получаваха определени чеченски групировки и лидери. Фиона Хил – офицер от американското разузнаване по времето на Джордж Буш, отговарящ за региона на Евразия и Русия, която също бе особено ангажирана със събитията в Украйна, например е известна с това, че е съдействала мнозина чеченски терористични организации, извършвали атентати в Русия да бъдат премахнати от списъка с терористични организации на САЩ, лобирайки за това пред Конгреса.

Дори в момента в Йемен САЩ обучават „бунтовници“, които влизат в Сирия, за да се бият на страната на въоръжената опозиция. Проблемът обаче е в това, че държавите, които са съгласни на тяхна територия да се обучават араби и африканци от военните на САЩ са много малко естествено.

Но България и Румъния са едни от тях.

През 2012г. САЩ премахна контролираната от тях терористична организация МЕК от списъка с терористични организации и след дълго търсене най-накрая намери къде да разсели 3хил. нейни бойци – в румънския град Крайова, до границата с България.

В края на миналата година се появиха няколко статии в онлайн-медиите относно визитата на Кристиан Вигенин, външния министър на страната ни, във Вашингтон. Съдържанието на срещата беше прелюбопитно – на едно бяха обсъдени възможността за отпадане на визите за български граждани, което е мечтан ‘връх’ за родните политици още от 1997г. насам, американските инвестиции у нас и...обучението на между 5 и 8 хил. африканци в американските бази в България. Навярно на срещата си с Уенди Шърман, заместник-държавен секретар по политическите въпроси, както и с Пол Джоунс, помощник-държавен секретар за Европа и Евразия в Държавния департамент външния ни министър е получил „инструкции“ относно позицията ни за Украйна.

Перспективите са мрачни  
Не само за света, а и за България и нейната „важна“ роля в унищожаването на крехкия мир. Ролята на територията ни за НАТО вече не е тайна – България ще бъде един от плацдармите на НАТО и САЩ за евентуални военни удари срещу трети държави, сред които и Русия. НАТО иска да превърне авиобаза „Безмер“ в плацдарм за всяка военна операция по южния си фланг. За целта алианса ще налее около 60 млн. щатски долара в авиобазата. Базата е само на  25 км. от полигона „Ново село“, където ще бъдат разположени американски сухопътни части и където скоро трябва да посрещнем близо 10 хих. африканци от Либия. Трябва да се вземе в предвид фактът, че в Либия практически сега властват различни племена след свалянето на Кадафи. Като прибавим незаконните имигранти от Африка и Близкия Изток, които до преди да спрат да говорят за тях, медиите наричаха „бежанците от Сирия“…

Но най-голямата заплаха за България е факта, че практически НАТО ни обезоръжи преди да бъдем приети. Сега става все по-ясно, че ние не сме „партньори“, а територия-бъдещ плацдарм под контрола на Запада. Да не забравяме, че за САЩ Турция е „бъдещия стълб на Балканите“…какви ли ще са самите балкански народи и държави в близките десет години?


Надежда има -  идват  избори! Може  да  проведем и  референдум-  искаме  ли  ги  или  не    важно да отидем  да  гласуваме.


Гласувай:
8
01. zaw12929 - Заканата е грях! „ще им видим сме...
21.04.2014 17:25
Заканата е грях! „ще им видим сметката до крак!", а после ще се приберете за вечеря при жените и децата си”. и им КАЗВАТЕ: „Долу , „Да живее Свободата”! Ако сте си рекли така, драги, значи не внимавате. За датата!!
цитирай
2. zaw12929 - Казах,припомням зашо:
21.04.2014 17:28
Неудовлетворените от казуса Пеевски се надяват, че ако КС бъде накаран да направи тълкуване, ще може на тази база да се преразгледа отново и да се вземе желаното от тях отстраняване на Пеевски.

Трябва да ги разочаровам, че това няма да стане: Тълкувайки КС няма как да не се съобрази с досегашните си решения: Няма да постанови Тълкуване, което да налага преразглеждане на досегашната му дейност и решения.
Противоречи и на Конституцията и на съдебните законови норми. От тази трънка няма да излезе заек- вече го стреляхте!! Правилата са си правила.
И Европа разбра просташките крясъци на лъжливото овчарче
цитирай
3. mt46 - ...
22.04.2014 17:49
Само африканци ни липсваха!...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11831000
Постинги: 5378
Коментари: 12228
Гласове: 61762
Архив
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31