Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2014 08:50 - ГЕРБ отказа незабавни избори веднага и предостави на БСП да посочи еврокомисар
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 1644 Коментари: 5 Гласове:
12

Последна промяна: 03.07.2014 11:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ШАНС ЗА БЪЛГАРИЯ ДА ЗАЕМЕ ВОДЕЩА РОЛЯ В ГОЛЯМАТА ПОЛИТИКА НА ЕС

ГЕРБ  отказа незабавни избори веднага и  БСП
сега има всички шансове да излъчи новия комисар по външната политика и сигурността на ЕС. Това става ясно от анализ на френския журналист Никола Гро-Верхайде, специализиран в европейските въпроси, външната и отбранителната политика. Кристалина Георгиева би се справила отлично като наследник на Катрин Аштън, категоричен е той.

След като вчера обаче премиерът Пламен Орешарски обяви, че след 2 седмици той ще отиде в Брюксел с българското предложение, отново се заговори, че кандидат ще е Сергей Станишев. Според червени това обяснявало факта, че лидерът им не получи нито един висок пост, а остава само редови депутат и лидер на ПЕС. Нещо повече - досега България изобщо е пропусната в раздаването на постове, докато Румъния например излъчи 2-ма зам.-шефове на Европарламента.


Преизбирането на Мартин Шулц начело на ЕП укрепи и позициите на Станишев в Брюксел. Именно Шулц го посочи за лидер на ПЕС, сега двамата заедно водят разговорите с десните в ЕС за постове и бъдещи политики.

Не е нормална истерията срещу Станишев в българските медии, но те кога ли са били нормални- заложници на чужди интереси... а на тях Станишев не е удобен, затова наблюдаваме у нас ненормални Явления: медиите се опитват да решат кой да е лидер на БСП; атакуВат отиването му в Брюксел, като престъпление:

Няма в ЕС друга държава,която да охулва свой депутат по този идиотски начин : опозиция и съпартийци, заети с борба за всякаква власт- партийнаа, държавна…
Такава държава,обаче е България и поради това сме и ще бъдем и занапред на този незавиден хал!  Народ който не цени и не уважава достиженията на всеки свой член от обществото е обречен на изчезване!

  Сергей Станишев е национален капитал, заради качествата, които притежава и заради позицията, която заема. Всеки лидер е ценен капитал за своята партия. На каква позиция е партия, след избори, не е заслуга само на лидера, а на всеки партиен член. Аз не съм член на БСП, но за толкова години, не се намери един партиец, да дойде и да ми обясни, както каква Програма ще се изпълнява, така и За постиженията. Гледам днЕс (както всеки ден ! )  от ТВ екрани  из коридорите на Парламента ,как Борисов, хули с просташки език Сергей Станишев,  Правителството на Пламен Орешарски, който само за една година нормализира живота: спря палежите спря замразяването на доходи, спря фалирането на фирми, изплати на бизнеса дължимите от държавата  суму, спря да ги рекетира  с 10%  ; премахна 100 бариери пред бизнеса и върна социални придобивки: увеличи плащанията за майчински, детски и медиите го нарекоха популизъм, а не мерки за овладяване демографската криза; обграден от проституиращи "журналисти"и се питам;това ли е пример за подражание на българите!)

Макар няма нито един икономически показател от управлението на Бойко Борисов няма нито един положителен знак, да е с нещо по добър от управлението на БСП преди и това на Орешарски, няма нито един журналист, който да го „притеснява” Ето затова сме най корумпираната държава, но това е друга тема

Мисля си,че номерата и простащината на избранниците ни от НС   минават само на българска почва. На Борисов,трябва все по-често да се дава микрофон,за да не остане дори и в глухите капчица съмнение, за „програмата, която предлага, ако стане премиер: тя ще е да замрази доходите и да обяснява само колко лошо е управлявал Орешарски, на когото остави оглозган фискален резерв- редуцира 8 милиарда на 3.8; отне 2 милиарда на здравеопазбането, взе заеми за 4 милиарда и когато Орешарски сега взема заем, да ги плаща го нарича „крадец”, остави неплатено на фирмите ДДС, остави 44 000 калинки- чиновници…

Станишев не стана премиер, отстрани „стари муцуни” от възможност да са министри, а те не приемат такава позиция и го атакуват. АБВ нанесе тежък удар , и продължават-  В дните на напрежение  Румен Овчаров изстреля жесток словесен залп срещу Станишев. ..( с помощта на медиите не слиза от екран, а принципите на БСП е това да се казва на партиен форум )че ще торпилира Сергей от лидерския пост… защото: за пръв път не гласува 30 % от твърдия електорат на партията, само 8 % от гласувалите млади хора подкрепят БСП, само 5 % от тези българи, които са в чужбина, някои ги наричат гастарбайтери, но те са почти 2 милиона българи- това, което трябва да се случи, ще се случи. . Не само няма да спасим България от Бойко Борисов, а ще го върнем на бял кон", говори Овчаров. А това ли е начина: да изхвърлим Станишев, да го хулим, че отива в Брюксел :Омраза,завист и злъч се сипят от всички посоки, срещу Сергей Станишев,че отива в европейския парламент, даже можело да  бъде номиниран за евро-комисар на значима за ЕС и България позиция! И това пречи и на ...ОВЧАРОВ...?!!  на Първанов, на Кадиев, на Татяна Дончева... да заемат  лидерския пост в БСП.. в управлението на държавата... а не могат от личен интерес да прозрат истината, доброто за България:

Станишев е не просто подходящ  за евродепутат  ще бъде по-полезен , даже шанса  за България, да има на такъв пост в Европа- българин, какъчто не е имала - шеф на ПЕС в европейската политика с ерудиция, широка култура, знания, възпитание, знаенето и  на езици, на  широките си международни контакти, докато на българската политическа сцена, с нейните първобитни нрави, мутренски похвати и низки, примитивни бабаитлъци, той е като бяла врана. Както е казал Ботев „Свестните у нас считат за луди”  БСП не е комунистическа партия. Децата не носят отговорност за бащите си комунисти или фашисти, както в Европа, но у нас върви.  

Ако в БСП противниците на Станишев ( организирани от Първанов)  искат някой като Борисов, който с лъжите си току що едва не взриви държавата или като Цветанов, за когото ромски мафиотски босове Киро Японеца, Жоро Черния и др. организират в махалите изборните "победи" на ГЕРБ (2011г. 100 % ромски вот за ГЕРБ - заплашили ги с Катуница), мисля, че на БСП такива "победи" не са нужни.

Не отричам качествата на Кристалина Георгиева, която сега може да заеме висок вътрешен пост и с връзките които има да измъкне България на по предно место- защото трябва да ни управляват доказани експерти . Но
медиите ни крият :   обществото не знае, че ГЕРБ, за 3 год. и 8 мес. уволни 44021 души от държ. администрация и ги замени с "калинки"? По 3-4 души от семейство на тези "калинки", ето ви 200000 гласували "по съвест" за ГЕРБ. Такива гласоподаватели ли искат в БСП София  и АБВ.? Те какво направиха, за да се знае истината, напр., че 86 % от общ. поръчки са отивали при 2 % от фирмите при ГЕРБ и заради ТОВА се спират сега европрограми?

Някой да разказа по медиите за рекета над фирмите, за неплащането от страна на държавата и искането на 10 % държавен рекет от дължимите суми за свършена работа и фалирането на 150 000 фирми при ГЕРБ? Примерите са безкрайни и премълчаването на истината от много хора в БСП е безкрайно.

Хората вярват на Гьобелсовата ГЕРБЕРСКА  пропаганда, осъществявана в медиите  Защото медиите са враждебни, а от БСП не се хвалят, че             

   
като премиер, Станишев постигна икономическо развитие, което дълго няма да бъде повторено( освен, ако властта спечели БСП така, че да управлява самостоятелно, но злобата, която се лее от медиите, купуването на гласове от ГЕРБ няма да го допусне)

 Правителството на СТАНИШЕВ:

. увеличи ДВОЙНО пенсии и заплати, при Борисов-замразени;                               

 .  откри 350 000 раб. места, при ГЕРБ - нови 500 000 безработни;                                                                                                           

 . намали безработицата до 5 %, а емиграцията до 2000 годишно, при ГЕРБ- 12 % безработни, 30000 емиграция/ год.                                                                          

 . При Станишев 26 млрд чужди инвестиции, при Борисов-бягство на фирми и   капитали от Б-я,                                                                                                                . увеличи отпуска и парите на майките и др. социални плащания,                                 

 . раждаемостта беше 80 000 деца годишно,  при Борисов 25% спад                                                              

 . построи повече км магистрали и в пъти повече км пътища от Борисов, без да се бие в гърдите. "Аз, аз".                                                                                              .при Станишев България е на 65 място по икон. развитие, при Борисов на 112 място и на 1-во място като най-бързо изчезваща нация в света.

Ако ХАРЕСВАМЕ  замразени доходи, ПАЛЕНЕ НА  ОТЧАЯНИ БЕДНЯЦИ, КАКВИТО СТАВАМЕ 99% ЗА 2- 3 ГОДИНИ БОЙКОВО УПРАВЛЕНИЕ;  отнети социални права, задълбочаване демографската криза- нека управлява ГЕРБ за радост на американците и да сме колонията, която изчезва, като народ- това заслужаваме, това ИСКАМЕ!! ЧЕСТИТО СОРОСИ!

Реализирай мечтите си тук! Помни: Когато сме се мразили, държавата ни… е ставала територия на империи, българите- поданици , подложени на . унищожаване. Какво ни чака с надменността, злобата и омразата: Инсулт!?... Нататък: инвалидна количка или катафалка. грижата за здравето е преди то да се влоши- човек или държава- принципът е еднакъв!! Националистите ни днес хабят сили за борба с чужденците, а не да обединят българите за да се завърти икономиката на пълна пара… Умният винаги ще излезе от положение, което мъдрият няяма да допусне.

Гласувай:
12
01. zaw12929 - SOFIX с 12% ръст за полугодието ...
03.07.2014 16:11

SOFIX с 12% ръст за полугодието въпреки тежкия юни
Борсата премина през шок, от който обаче се възстановява бързо
0
Препоръчай (0)

Месец юни бе доста тежък за родния капиталов пазар и най-вече за 15-те компонента на индекса SOFIX – акциите на всички компании в състава му поевтиняха. Водещият борсов измерител потъна с 8,89% през месеца, за да затвори при 551,41 пункта на 30 юни.

Заради разпродажбите и „черните петъци“ на Българска фондова борса (БФБ), предизвикани от паниката в банковия сектор и правителствената криза, SOFIX за отрицателно време заличи голяма част от спечеленото от началото на годината. След като първите два месеца на 2014 г. бяха изключително силни за родния бенчмарк, последваха месеци на консолидация, с което към края на първото полугодие SOFIX добави само 12,18% към стойността си.

Все пак първата половина на 2014 г. SOFIX изпрати с оптимизъм, затваряйки с ръст от 5,80% на 30 юни. За последно индексът бе над границата от 600 пункта на 2 юни, като бе и над нея само в четири от дните на месец май. През юни най-вече банковите акции бяха в полезрението на инвеститорите.

Активна търговия имаше с книжата на най-ликвидните компании. С края на месеца приключиха и годишните общи събрания на публичните компании. Ръководствата на някои от тях решиха да разпределят част от печалбата за 2013 г. като дивидент и пазарното внимание бе насочено и към тях.

Близо 9% месечен спад, ръст от само 12% от началото на годината, 15 губещи компании през юни. Ето я и равносметката за SOFIX през месеца.

Ключовите събития през месеците бяха около банките. БНБ постави КТБ под специален надзор, а БФБ-София АД спря търговията с книжата на банката до края на срока на надзора или до по-ранното му отменяне.

Заради слуховете, че след случилото се с КТБ и Първа Инвестиционна Банка АД е застрашена, акциите на ПИБ пострадаха сериозно само за няколко дни през юни. На ниво от 3,60 лв. за брой акциите на банката почти възстановиха нивото от 26 юни (3,74 лв.) - ден преди криминалната атака срещу банката на 27 юни, след която тя изгуби четвърт от борсовата си капитализация.

На 30 юни акциите на ПИБ поскъпнаха с над 26%, въпреки че през юни изгубиха 12,43% от стойността си. Все пак от началото на годината цената им расте с 48 на сто. По повишение следват Стара планина Холд АД с ръст от 39% и ИХ България АД с близо 29%.

Обстановката на капиталовия пазар и в банковия сектор се нормализира, след като бе насрочена дата за предсрочни избори след консултациите при президента между парламентарно представените партии и тези, които получиха мандат в ЕП. Парламентът ще бъде разпуснат на 6 август, ще бъде назначено служебно правителство, което да работи до и за провеждането на предсрочните избори на 5 октомври.

В последния ден на юни с двуцифрени ръстове в SOFIX бяха Булгартабак (+19%) и ЦКБ (+14%), следвани от Химимпорт (+9,5%), Зърнени Храни България (+8,5%) и ИХ България (+8%). Последният борсов ден се различаваше коренно от няколкото буквално „кървави“ сесии на БФБ. На 30 юни BGBX40 нарасна с 5,8% до 108,01 пункта, BGTR30 с 5,3% до 408,26 пункта, а BGREIT записа ръст от 1% до 94,25 пункта.

Под 5% от стойността на акциите си изгубиха само четири компании – Софарма АД, Неохим АД, Адванс Терафонд АДСИЦ и Албена АД.

Позитивни новини носеха компаниите, решили да разпределят дивиденти. Пример за това е Монбат АД. Общото събрание на акционерите реши да разпредели дивидент от 0,23 лв. на акция за 2013 г. През юни дружеството изгуби 8,24% от стойността на книжата си до 8,60 лв., но от началото на годината цената им е нагоре с близо 28%.
цитирай
2. zaw12929 - ]Европарламента не е призовавал за ...
03.07.2014 20:11
]Европарламента не е призовавал за спиране на Южен поток", това е лъжа ,която непрекъснато се предъвква.Европарламента спря проекта за България,поради подозрения за непрозрачност ,,.Южен поток"ще се строи, но тук въпросът е -Дали ще мине през България или-не, със всичките последствия от това.[/quote] И откъде тая увереност че ще се строй, нима очакваш изведнъж Газпром да станат прозрачни, и откъде мислиш че може да мине ако не през България. Но ако не можеш да отговориш не го мисли, много хора си задават тези въпроси и не могат да им намерят отговорите !
цитирай
3. zaw12929 - Станишев, а не вие: echooo, rldkfl, ...
03.07.2014 20:14
Станишев , а не вие: echooo , rldkfl, azmatahari, geo_19 (с нови сили, doroteus, do.r.n, повтарям ви умници български злобари той- Станишев е шАНСА НА БЪЛГАРИЯ ДА ВЛЕЗЕ В ГОЛЯМАТА ПОЛИТИКА НА ЕС, КАТО ЛИДЕР НА ПЕС- ВТОРАТА ПО ГОЛЕМИНА ГРУПА В ЕС. Опасността да коментирате нещо, което не разбирате от мързел, глупост или от трите заедно е голяма за Вас!!! Нищо добро не чака, който живее с омраза и защо го правите... за ваше добро ви потам Имате ли срам и ствест?????????!!!!
цитирай
4. f873 - Преливането от пусто в празно само ...
03.07.2014 22:10
Преливането от пусто в празно само ще продължи да ни цикли.
Като в песничката:
мотоцикъл-цикъл-цикъл
и девице больше нет.
цитирай
5. zaw12929 - При "смяната на караула&q...
04.07.2014 00:03
При "смяната на караула" в Брюксел 2009 год нашата Меглена Кунева беше в ЕС избрана за "КОМИСАР НА ГОДИНАТА" , но... ГЕРБ не я предложиха за нов мандат, защото ... всяка държава определя, представя кой да е комисар и не зависи положението на Кристалина Георгиева, от някакво лоби в Брюксел, а само и единствено- от това ще бъде ли представена от България...
Помните ли каква калинка за еврокомисар тогава предложиха от ГЕРБ за срам на Българиия...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11955027
Постинги: 5398
Коментари: 12316
Гласове: 62092
Архив
Календар
«  Юни, 2021  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930