Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2014 09:56 - НИЩО ПО-ПОГРЕШНО: че САЩ вече са постигнали тотално ядрено превъзходство и монопол над Руия В НОНСТИТУЦИЯТА НИ НЯМА 4-ТА ВЛАСТ!!
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 1505 Коментари: 3 Гласове:
13

Последна промяна: 15.08.2014 10:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

В американското списание Foreign Affairs анализ, посветен на сравнението на американския и руски ядрен потенциал дава извода, че САЩ са постигнали тотално ядрено превъзходство, е тревожен.

Авторите и онези, за които са предназначени тези разработки, не знаят една проста истина от близкото минало – че в евентуална ядрена война между САЩ и Русия не е толкова важно колко бойни глави имат американците или руснаците. Още по-невярно е твърдението, че САЩ вече са достигнали такова равнище на своите ядрени стратегически сили, че могат спокойно да нанесат първи разрушителен удар по Русия без да се страхуват от възмездие, т.е. да започнат и да спечелят ядрена война. НИЩО ПО-ПОГРЕШНО.

В този случаи САЩ тотално подценяват Русия, която не само, че не превъзхождат, но ако имат безумието, да атакуват ще сложат край… на света, защото:

В тази връзка ще припомним думите на един генерал-ракетчик от бившия СССР, който сега е бил в командировка в САЩ и при преминаването на една към друга ракетна база, до магистралата видял позната водонапорна кула. „Аз я знам – казал руският генерал на американците.“ „Това не е възможно, вие сте тук за първи път – се учудил американският му колега.“ „Познавам я, защото към нея у нас е насочена балистична ракета и кулата е топографският ориентир.“ „Защо? Тази кула е стара и въобще не работи.“ „Не става дума за кулата. Става дума за това, че под нея се намират две тектонични плочи и след удара по тях Тихият океан ще залее цяла Калифорния.“

Анализатори от Foreign Affairs май не си дават сметка за какво всъщност ще става дума в една ядрена война.

На пръв поглед техните изчисления са оптимистични за САЩ. Истина е, че след разпадането на СССР, Русия съкрати с 39 на сто стратегическите си бомбардировачи, които сега са разположени само на две летища и са уязвими. Истина е, че Русия съкрати и 58 на сто от междуконтиненталните си балистични ракети, и с 80 на сто атомните подводници с балистични ракети, които излизат на световно дежурство само два пъти годишно (по времето на СССР правеха това 40 пъти годишно)

. Истина е, че руските радари не могат да засекат пуска на американските ракети от техните подводници в Тихия океан и Северния Атлантик и че спътниковата система за откриването на тези пускове е много остаряла. Но от всичко това едва ли американските експерти могат да правят извода, че системата за ядрено възпиране между САЩ и Русия, която от десетилетия поддържа глобалната сигурност, е останала в миналото и че е настъпила ерата на американското превъзходство.

Най- голямата ядрена подводница – руската „Акула’
Защото, когато става дума за ядрените въоръжения, винаги има втори, трети и четвърти поглед и изведнъж нещата се оказват различни. А със сигурност са много по-сложни от опростената схема, приета от американските анализатори. Те станаха по-сложни още когато Джордж Буш, след като стана президент, излезе от Договора за противоракетната отбрана между САЩ и СССР от 1972 г. Усложниха се още повече, когато Буш съобщи, че Америка си запазва правото да нанася изпреварващ ядрен удар по своите врагове.

Русия не остана длъжна. През 2004 г. под ръководството на Путин, се проведоха командно-щабни стратегически учения, като в техния ход беше изпробван новият хиперзвуков ядрен боен блок. След това Путин заяви, че в Русия се е появила напълно нова оръжейна система, можеща с хиперзвукова скорост да преодолява всяка система на противниковата отбрана. След това, като от ръкава на факира, вместо остарелите стратегически ракети „Войвода“ по натовски стандарт „Сатана“, се намериха 30 напълно нови и сухи степени, заради което срокът на експлоатацията им беше удължен с не по-малко от 30 години. Западът, който отдавна беше махнал с ръка на твърденията на Русия, че продължава да е велика ядрена сила, изведнъж не на шега се изплаши.

Според Държавния департамент на САЩ в момента Русия има 4399 ядрени бойни глави, а САЩ – 5966. Но Русия има преимущество в изстрелваното тегло – 2547,7 метрични тона, срещу 1797,9 метрични тона на САЩ. 

САЩ имат 500 пускови установки на балистични ракети с наземно базиране Minuteman III (общо 1200 ракети) и 50 пускови установки на ракетите Peacekeeper – общо 500 ракети. Подводните ракетоносци имат 432 пускови шахти за ракети Trident 1 и Trident 2 – общо 3168 бойни глави. В САЩ са разгънати 243 стратегически бомбардировача (81 самолета В-1, В-2 и 143 В-52), които имат на въоръжение 1098 бойни глави.
Русия разполага с 663 пускови установки на балистични ракети с наземно базиране (СС-18, СС-19, СС-25, РС-12М), които са снабдени с 2183 бойни глави.

Руските подводници имат 292 пускови шахти и 1592 бойни глави. Русия има на въоръжение и 78 стратегически бомбардировача (14 самолета Ту-160 и 64 – Ту-95), които могат да носят 624 бойни глави.

По количеството на пусковите установки на наземните междуконтинентални ракети и на подводниците двете страни имат – паритет 955 срещу 982. Време за презареждане на шахтените пускови установки за втори залп американците няма да имат.
Истина е, че руският ядрен щит остарява и че 80 на сто от руските ракетни комплекси са отслужили всички възможни и невъзможно срокове. Но и тук изводите на американците не са съвсем точни. На 19 март в Северодвинск руснаците заложиха третия корпус на най-новата руска атомна стратегическа подводница от проекта Борей 955, чийто главен кораб „Юрий Долгоруки“  влезе в строя  през 2007 г. Още по-важно е, че тези подводници СА въоръжени с най-новите ракетни комплекси с морско базиране „Булава“, която ще носи до 10 ядрени блока. Не става дума за броя, но и за начина на доставянето им до целта.

„Булава“ наследи от своя сухопътен предшественик – комплекса „Топол-М“, възможността да прониква през всякаква противоракетна отбрана. Подводницата от проекта 955 ще може да ги изстрелва направо под дебелия арктически лед, разчупвайки го със своя корпус или със специален заряд, както правеха най-мощните съветски подводници от проекта – 941 Тайфун, като до последния момент не разкриват своето местоположение. И така, даже американците да имат спътникова система за ранно предупреждение, превъзхождаща няколко пъти руската, те по никакъв начин не могат да открият този пуск. Пускът на Топол-М американците не виждат и сега, а на нея може да бъде монтирана и хиперзвукова маневрираща ядрена бойна глава, която не може „нито да се открие, нито да се прехване“.

Що се отнася до мобилния вариант на „Топол-М“, той постъпва на въоръжение. Намиращият се сега на въоръжение „Топол“ беше приет на въоръжение от 1988 г. до 1994 г., като за този период около 350 автономни пускови установки влязоха на бойно дежурство. „Топол“ беше развитие на предишните мобилни ракети „Темп“ и „Пионер“. В „Топол“ се използва тристепенна балистична ракета като стартът е минометен. Масовото въвеждане на „Топол“ позволи на Русия да реши проблема с оцеляването на групировката на междуконтиненталните ракети при евентуален ядрен удар. С тях Русия запазва минимум 60 на сто от необходимия потенциал за ответен удар. Използването на твърдогоривни ракети намали времето за пуска и опрости експлоатацията.

Според Договора за съкращаване на нападателните оръжия Русия предостави на САЩ точните координати на всички свои ракетни шахти и места за базиране. Това направиха и американците, които свързваха големи надежди със системата си за космическо наблюдение, която обаче се оказа несъвършена. Достатъчно беше руските Тополи да излязат от териториите на своите бази в районите на бойното патрулиране и вече нито един американски спътник за наблюдение не беше в състояние да даде техните координати.

За 24 часа движение „Топол“ могат да изминат стотици километри в абсолютни пущинаци и да се маскират в очакване на команда за пуск. При това машините са автономни не само при движението си във всяко направление, но и при получаването на целта, като заповедта може да дойде или от спътник, или по закрити военни канали. Всичко това прави ракетните комплекси „Топол“ свръхопасно оръжие, гарантиращо на страната-агресор, че нейните действия няма да останат безнаказани.Срокът за експлоатация на „Топол“ беше определен на 10 години. Но през 1998 г. беше извършен пуск на такава ракета, намираща се в бойно дежурство над 10 години, като преди това бяха извършени 57 учебно-бойни стрелби с тези ракети и всичките бяха успешни.

В момента фактическите срокове на експлоатация на първите ракетни комплекси „Топол“, отчитайки тяхното удължаване, надмина 17 години, а на по-рано произведените – и 20 години. Най-вероятно сроковете отново ще бъдат удължени, заради необходимостта от поддържане на числеността на групировките на ракетните войски и заради очакваното до 3-5 години масово извеждане на бойния състав на около 200 ракетни комплекса РС-18 и РС-20, които са на въоръжение вече над 25 години. През този период ще трябва да влязат на въоръжение и новите мобилни комплекси „Топол-М“. Това означава, че повечето комплекси „Топол“ ще се намират на въоръжение до 2016-2018 г., което ще позволи през този период, при планираните темпове на въвеждане на новия вариант на „Топол-М“, да се гарантира нанасяне на ответен удар по агресора.

Още по-улеснено е движението на „Топол-М“. Осемоосният влекач не се нуждае от пътища. Веднага от бокса той може да потегли в безкрайните простори на Русия и да извърши пуск от всяка точка на своето пътешествие. Експертите знаят, че да се търси „Топол-М“ в безкрайните блата и гори на Русия е безполезно дело. Даже ако бъде открит от космоса няма смисъл да се насочва срещу нея ракета или авиация. Тя междувременно ще отпътува. Другият компонент е стратегическата авиация на Русия. Бомбардировачите Ту-160 още през миналата година получиха на въоръжение новата стратегическа високоточна крилата ракета Х-555, която попада в „прозореца“ на разстояние 3000 км.
Не е толкова сляпа и руската система за предупреждение за ракетно нападение. След унищожението на съветската радиорелейна станция в Латвия, Северният Атлантик се наблюдава много по-лошо, а станциите „Днепър“ в Казахстан и Източен Сибир не стигат до Тихия океан. Но от началото на 2006 г. в опитна експлоатация до Петербург влезе най-новата модулна станция от типа „Воронеж“, която вижда всичко което става в небето от Калининград до Мурманск и до Гренландия. През 2006 г. такава станция  влезе в експлоатация в юга на страната. А през  2007  и в Далечния Изток.

И накрая – последното. В началото на крупна ядрена агресия Русия си запази правото да използва ядрено оръжие срещу нападащата страна. За незабавно използване са готови 542 междуконтинентални балистични ракети. Това ще стане, даже ако САЩ изведат от строя всички пунктове за управление на руските ядрени сили. Именно загубата на връзка с центъра ще въведе в действие последния аргумент на руската триада – специалните ракети, които ще полетят от Изток на Запад и от запад на Изток автоматически, изстрелвайки от шахтите всичко, което е оцеляло.

Апокалипсисът е неизбежен и тогава ще бъде напълно безразлично дали американците могат да унищожат Русия 6 пъти, а тя САЩ – 5 пъти...пли светът няма ва б съществува:

А за да се унищожи споменатата в началото водонапорна кула, под която се застъпват тектоничните плочи, е достатъчна само една тежка ракета „Сатана“. След това Калифорния ще изчезне.

Затова  грешните изводи, че САЩ превъзхождат Русия са опасни. За да защити света Русия  поддържа и развива бойната си готовност, космическите станции и това коства средства, които отнмат на руското население конфорта- затова, да спрем да ги даваме за пример на изостаналост, а като хора, отговорни за оцеляването на света срещу агресията, срещу силите, които не искат добруването на човечеството.
А какво са
РУСОФОБИТЕ ОСТАВЯМ ТЕ САМИ ДА ПРЕЦЕНЯТ- КАТО ОТ САЩ ИМ ПРАЩАТ ТЛЕСТИ ХОНОРАРИ ДА СИПЯТ ЛЪЖИ

КОНСТИТУЦИЯ:НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ:

Чл. 8. Държавната власт се разделя на законодателна, изпълнителна и съдебна.  / А ЗАЩО НИ ВНУЩАВАТ, ЧЕ МЕДИИТЕ СА ЧЕТВЪРТАТА ВЛАСТ  И ГО ПРИЛАГАТ НЕНАКАЗАНО

 
Гласувай:
13
01. minevv - да
15.08.2014 13:41
дълга но много вярна статия
цитирай
2. анонимен - Абе дойде ли време да си мерят пиш...
15.08.2014 14:50
Абе дойде ли време да си мерят пишките, тя свършва. Дали на едно място ще падне една или сто атомни бомби, все тая. А на България даже и бомба не и трябва. Тя вече си отива.
цитирай
3. zaw12929 - Абе дойде ли време да си мерят пиш...
17.08.2014 01:52
kushel написа:
Абе дойде ли време да си мерят пишките, тя свършва. Дали на едно място ще падне една или сто атомни бомби, все тая. А на България даже и бомба не и трябва. Тя вече си отива.


Не са спирали
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11942950
Постинги: 5393
Коментари: 12296
Гласове: 62058
Архив
Календар
«  Юни, 2021  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930