Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2014 14:31 - НАЙ СЕТНЕ НАСТИГНАХМЕ АМЕРИКАНЦИТЕ ИЛИ ТЕ НИ ДОГОНВАТ ПО БЕДНОСТ , А В РУСИЯ БОГАТЕЯТ ОТ ЕГИИЗЪМ...
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 3204 Коментари: 5 Гласове:
12

Последна промяна: 31.10.2014 00:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  НАЙ СЕТНЕ НАСТИГНАХМЕ АМЕРИКАНЦИТЕ ИЛИ ТЕ НИ ДОГОНВАТ ПО БЕДНОСТ, А В РУСИЯ БОГАТЕЯТ ОТ ЕГИИЗЪМ...   Половината американци ВЕЧЕ живеят в бедност http://alterinformation.wordpress.com/2014/10/26/9532858239/

        image

47% от американците, тоест половината население на САЩ живее в бедност- до прага на бедността Тези цифри бяха изчислени по Индекса за измерване на бедността (ИИБ) на Бюрото по преброяване, които вземат предвид правителствени разходи и регионалната издръжка на живота за всеки щат. Според тези изчисления има 48 милиона и 700 хиляди души, които живеят на ръба на бедността, а това е с три милиона повече от официалните данни, публикувани миналия месец.   Тези нови данни, точно както и официалната информация пов ъпроса от миналия месец, беше премълчана от медиите, въпреки че след две седмици ще се провеждат междинни избори.   Миналата седмица Credit Suisse докладваха, че 1% от най-богатите хора в света управляват почти половината богатство, а в с САЩ броят на свръх-богатите е десет пъти повече, отколкото в която и да било друга държава. 
В разговор по телефона с Кристофър Вимър, директор на Центъра по бедност и социална политика към Колумбийския университет, той обясни, че „справянето с бедността в САЩ е все още основен проблем.” Доктор Вимър и негови колеги от Колумбийския университет са използвали сходна методология като ИИБ, за да проучат икономическите затруднения сред обитателите на Ню Йорк. Те откриват, че една четвърт от гражданите живеят в бедност (официалните данни са за 21%.) 55% от жителите на Ню Йорк имат доходи под два пъти прага на бедността. 37% от нюйоркачаните са засегнати от така наречените „тежки материални лишения”, които включват „оставане в приюти, принудително преместване с други хора или спрени услуги.” В доклада се добавя, че средно тежки материални проблеми, срещат 6 от 10 жители на „Голямата ябълка.”   В доклада, на базата на тези изчисления, се констатира факта, че „почти две трети от жителите на Ню Йорк са се борили да „свържат двата края” в някакъв момент през 2012 година.” Междувременно състоянието на свръх-богатите (400-те най-богати според Форбс) нараства значително с 13-процентно годишно увеличение. От тези 400 човека, 52-ма живеят в Ню Йорк, което е два пъти повече, от който и да е друг град.   Понижението на бедността „не е следствие от пазарни приходи, а от социални програми като талоните за храна и застроховки срещу безработица.” Според доклада тези мерки са помогнали на около 3% от населението да надскочи прага на бедността през 2012 година, но през 2013 има съкращения в предвидения бюджет за подобна политика. 
С края на федералните обезщетения за трайно безработните и намаляването на ваучерите за храна, броят на засегнатите ще се увеличи. Съкращенията в социалната политика бяха подкрепени и от Демократите, и от Републиканците. Предложението за 2015 година на администрацията на Обама призова за орязване на парите с 5% в Департамента по здравни и човешки услуги, който осигурява предучилищната програма и съкращения в Департамента по земеделие, който управлява купонната система.  image

                             image
   КРАЯТ  НА БЪЛГАРИЯ - НАБЛИЖАВА...

                 image

ОКАЗА СЕ  "Порното може да се окаже най-голямото предимство на членството в Европейския съюз. Та нима не го каза и Виктория Ноуланд, представителката на Държавния департамент на САЩ, не толкова отдавна: "Фък Европейски съюз!", което, преведено деликатно, означава: "Да правя секс с Европейския съюз, ..."

ПОПИТАХА В КОМЕНТАРИТЕ ЗА РУСИЯ- ДОПЪЛВАМ С ФАКТИ НЕ ЗАСЯГАМ РУСИЯ- ТЯ НЕ СЕ ВПИСВА В ГРАФАТА ОБЕДНЯВАНЕ, НЕ ЗАЩОТО ЯМА МНОГО БОГАТИ РУСНАЦИ, А ЗАЩОТО ТАМ СЕ ПОВИШИХА ДОХОДИТЕ В ПЪТИ.
За 12 години Путин увеличи бюджета на Русия 22 пъти.
Увеличи военните разходи 30 пъти.
Увеличи брутния вътрешен продукт 12 пъти (по ниво на брутния вътрешен продукт Русия се издигна от 36-то на 6-то място в света).
Увеличи златно-валутните резерви на Русия 48 пъти.
Върна 256 залежи на полезни изкопаеми под руска юрисдикция (под чужда останаха само 3).
Национализира 65% от нефтената промишленост и 95% от газовата.
Вече пета година поред Русия заема 2-ро или 3-то място в света по износ на зърно (в момента САЩ са на 4-то място).
Средната заплата в на държавните служители се увеличи 18,5 пъти. Средната пенсия се увеличи 14 пъти.
Намаляването на населението спадна от 1,5 млн годишно през 1999 г. на 21 хил. през 2011 г. - тоест, 71,5 пъти.
Забрани депутатите в Държавната дума да имат сметки в чужбина.
Предотврати американското нападение срещу Сирия.
Прекрати войната в Чечня.

От януари 2000 г. до днес курсът на рублата се промени от 28 рубли за долар на 29 рубли за долар.
Днешна Русия е нормална европейска държава - а не онази просяшка страна, в която средната пенсия беше 20 долара и където господари бяха финансовите пирамиди и Международният валутен фонд.
През 1992 г. режимът на Елцин отмени ИЗЦЯЛО износното мито на нефтопродуктите.
На 23 януари 1999 г. правителството на Е. Примаков въведе отново такова мито.
При износна цена на нефта от 9,5 долара/барел митото беше 2,5 евро на тон, а при цена над 12,5 долара/барел - 5 евро на тон.
Това не беше кой знае колко обременително за износителите, но веднага даде 14 милиарда рубли в празната хазна.
През август 1999 г. Елцин назначи Путин за министър-председател.
Само след месец Путин увеличи митото на 7,5 евро/тон, а от 8 декември - на 15 евро/тон.
Митото все повече се увеличаваше - и днес износителите отчисляват в държавния бюджет около половината от цената на експортирания нефт. От януари до ноември 2007 г. митниците на Русия предадоха в държавния бюджет 2,57 трилиона рубли - около половината от всички приходи в бюджета.
Рязко се увеличиха и доходите на гражданите. Това се отрази най-вече върху строителството на жилища. Цяла Русия днес на практика е една огромна строителна площадка: от януари до септември 2007 г. са построени 375,9 хил. жилища с обща площ 34 млн. кв. метра

Циментовите заводи в Русия не успяват да задоволят търсенето и се налага внос на цимент от Китай.
Нарасналите доходи на населението доведоха до увеличаване на търсенето на жилища, това увеличи цената им, което пък на свой ред повиши доходността от строителната дейност. Резултатът е, че в строителството се вливат огромни средства и се наблюдава истински строителен бум.

Увеличените доходи на гражданите повишиха търсенето на автомобили. Само за 2006 г. обемът на автомобилния пазар в Русия се увеличи с 45% и достигна 32 милиарда долара, а броят на продадените нови коли - 2 милиона броя. По този показател Русия е на 5-то място в Европа след Германия, Великобритания, Италия и Франция.
В момента се строят няколко нови автомобилни завода, а досегашните увеличават обема на производството си.
Всичко това е последица от увеличаване на търсенето, което означава - от повишаване на доходите на населението.
За 10 години бюджетните разходи за социална политика (пенсии и помощи) се увеличиха с 30%.
Преди Путин пенсиите бяха под екзистенц-минимума с около 25%, а през 90-те години и въобще не се изплащаха.
Сега са с 50% над екзистенц-минимума и постоянно се увеличават.
През 2000 г. средната заплата в Русия е била 2223 рубли (около 80 долара).
Сега средната заплата в Русия е 19174 рубли (около 660 долара).
Закупуването на домашни потребителски стоки за 10 години се увеличи 10 пъти. Броят на личните автомобили се увеличи 3 пъти.

Путин национализира ЮКОС, без да изнервя зараждащия се руски бизнес, по съвсем пазарен начин - чрез фалит и търг.
Това стана в рамките на законите, приети от демократичния парламент. Президентът няма право да използва други средства. Формален повод за арестуването на Ходорковски бяха данъчните машинации на ЮКОС. С такива машинации се занимават практически всички големи частни фирми и затова никой не вярва в този предлог. То не е и за вярване. Но Путин защити интересите на държавата.
Доказателство за това е предаването на активите на ЮКОС на държавната компания „Роснефть“. По-справедливо би било тези активи просто да бъдат конфискувани, но... има си закони. И Путин просто се придържа към тях. Президентът не може да излезе от рамките на своите пълномощия.
Може само да се добави, че след като Ходорковски влезе в затвора, събираемостта на данъци от бившите активи на ЮКОС се увеличи 80 ПЪТИ!
През 2004 г. Путин окончателно премахна закона „Споразумение за дележ на продуцията“. Този закон беше приет от режима на Елцин, за да забогатяват олигарсите (Ходорковски, Гусински, Березовски и т. н.) и за да може руските нефтени залежи да бъдат заграбени от западни (американски и британски) нефтодобивни корпорации.
По този закон руските залежи на природни ресурси минаха под международна юрисдикция, съответно парите от добива на руския нефт постъпваха не в бюджета на руската държава, а в западни фирми.
Парите от добива на нефт отиваха най-вече в британската компания „Шел“ за покриване на фирмените й разходи. Чак когато останеше нещо, те го предаваха на Русия. През 2006 г. Путин заяви следното по този повод: „Ние и сега нищо не получаваме от тях, а ако те увеличат разходите си, няма да получаваме и през следващите 10 години“. Фактически до този момент Русия не получаваше никакви пари от собствения си нефт.
След като законът беше премахнат през 2004 г., постъпленията в бюджета се увеличиха от 3 до 4 пъти.
След развалянето на договорите по залежите „Сахалин-1“ и „Сахалин-2“ Русия остана с дългове към американски фирми в размер на 700 млн. долара. За онзи момент това беше твърдемного. Целият англо-саксонски свят настръхна срещу Путин по една проста причина: Великобритания планираше да осигури петролните си резерви за дълги години напред за сметка на Русия - единствено Германия и Франция, които нямаха пряк интерес в този процес, останаха неутрални...
През 1992-1995 г. държавният апарат на Русия се формира според вижданията на чуждестранни съветници. Цялото законодателство на Русия от 90-те години, в това число данъчното, беше написано от тях. В руските министерства работеха около 10 хиляди чужди съветници. Джордж Сорос финансираше написването на учебници по история, където за битката за Сталинград се споменаваше на 2 страници, а за срещата на Елба между съветските и американските войници - на 10.
Върху тетрадките на руските ученици се мъдреха портретите на четирима президенти на САЩ.
За съжаление, и до ден-днешен в правителството са останали реликти от онази епоха - но да се надяваме, че постепенно Путин ще ги изхвърли окончателно.
Но защо Путин не може веднага да уволни всички тези враждебно настроени към Русия чиновници? Причината е проста: Конституцията на Русия, написана под диктовката на западните съветници, не позволява бързата им замяна.
Сега Президентът е само един от многото хиляди чиновници, при това с доста ограничени пълномощия. Вярно, малко по-големи, отколкото на другите чиновници - но държавният глава не може да влияе върху всичко. Той дори не може изцяло да определи състава на Министерския съвет, макар по закон това да е в сферата на пълномощията му.
Преизпълнението на бюджета по времето на Путин позволи да бъде създаден Стабилизационен фонд. Сега е натрупан огромен златно-валутен резерв - и практически Русия няма външен дълг.
Войната в Кавказ е приключена, сепаратистите са унищожени. Всички що-годе известни лидери на терористите са ликвидирани физически.
Даже е убит и Яндарбиев в Катар, да не говорим за всякакви там басаеви и умарови. Путин обеща да ги „удави, ако трябва, и в тоалетната чиния“ - и изпълни обещанието си. Разбира се, сепаратизмът не е унищожен напълно, такива конфликти не се решават бързо.
Но сегашното положение в Кавказ е оптималният вариант. Ако чеченският елит чувства силата на Москва и ползите от сътрудничеството си с нея - тогава сепаратизмът ще изчезне от само себе си. Именно това се случва. Опитите на западните шпионски централи да захранват терористите все още водят до отделни терористични актови, но това е максимумът. Война вече няма да има.
За 10 години Путин увеличи политическото влияние на Русия в света и издигна нейния имидж. Днес тя следва собствените си интереси, а не тези на Запада. Путин беше признат за най-влиятелния световен политик за 2013 г. Той предотврати унищожението и разрушението на Русия, като я изведе от катастрофата, причинена от Горбачов и Елцин. Затова и западните медии го ненавиждат и го сравняват с дявола.
Всеки, който се интересува от политическия живот в Русия, вижда, че борбата срещу корупцията придоби невиждани мащаби. Поне 2-3 пъти седмично телевизиите показват арести на чиновници или полицаи, и съобщават за поредните присъди срещу държавни служители.
Да не забравим и Крим. Ето как беше предаден той на Украйна. През 1992 г., на подписването на Беловежките споразумения за разпадането на СССР, украинският представител Леонид Кравчук забелязва, че Борис Елцин се е заиграл с водката и бави подписването. Затова го подканва:
- Боря, ако искаш, вземи Крим - само подпиши най-после договора!
Пияният Елцин великодушно махва с ръка:
- За какво ми е Крим? Ето, подарявам ти го!
И подписва, като по този начин с едно драсване зачеркна усилията на княз Потьомкин, Екатерина Велика, героите от отбраната на Севастопол през 1856-та, героите от отбраната на Севастопол през 1941-ва...
Преди няколко дни Путин премахна последиците от тази подигравка с историята - и хората в Крим пееха и танцуваха по площадите, завръщайки се в Родината си.
Ето, затова русофобите мразят Путин!

НЯМАМ ИЗВОДИ, МИСЛЯ, ЧЕ сащ СЕ РАЗДАВАТ, А РУСНАЦИТЕ СА ЕГОИСТИ... ЗАТОВА БЕЗСРАМНО СИ ПОВИШАВАТ ДОХОДИТЕ... НО НАШЕТО МЯСТО Е С ДЕМОКРАТИТЕ...

Гласувай:
13
11. apostapostoloff - България си е много добре, тя НИКОГА
29.10.2014 17:39
не е била по- добре. И тук 21 % от населението живеят в бедност, но това са циганите и е закономерно тези, които не работят, да тънат в мизерия.

Останалите, истинските българи, имат собствени жилища, вили, коли и значителни спестявания. Да му мислят американците, защото Америка бавно и неусетно се превърна в комунистическа страна.
цитирай
2. getmans1 - Приятелю, ...
29.10.2014 18:04
... сиромахомилството е враг номер едно на прогреса и помниш ли онази песен, „искам да съм негър в щата Алабама“, песен която комунистическите цензори години наред не разбраха.
Голям праз че БВП на Китай е най-висок след като китайския народ мизерува, това важи и за Индия, Бразилия а от Мексико продължават да бягат в бедния САЩ като плъхове, по дупките под мрежите.
цитирай
3. kolevdobri - Има ли някакви изводи?
29.10.2014 22:05
Прочетох статията, но не видях причините за бедността. Бил съм в Русия и там съм виждал и съм говорил с бедни. Бил съм в САЩ и там съм виждал и съм говорил с бедни. Имал съм много разговори с бедни хора - предимно клошари в София и такива, които са дълго време на пенсия по бедност. Наистина, в един период от живот си и аз съм бил беден - ужасно беден. Проявих огромно усилие да се измъкна от това състояние. Работех ден и нощ. Не знаех какво е празник. Всичко за мен беше делник. И сега е така, от гледна точка на работата. Остана ми като навик. Но досега не съм срещал един упорит човек, който се раздава в работата си, ДА Е БЕДЕН. НАЛИ МЕ РАЗБИРАШ. От всички бедни, които съм интервюирал през живота си, не съм срещнал един човек, който иска да работи и да се стреми на всяка цена да работи. Този, който иска да работи - намира работа. Този който иска да се оправдава - намира оправдание.
цитирай
4. podvodni - На пръв поглед да се радваш на тази ...
30.10.2014 13:53
На пръв поглед да се радваш на тази тенденция, но всъщност е много тревожна. Та значи делът на бедните в САЩ се увеличава, но делът на богатите и свръх богатите си остава постоянна величина. Следователно - губи се средната класа. Защо корифеите на либерализма и пазарната икономика, въпреки всички лансирани от тях постулати, правят точно обратното.
Въпросът е много елемнтарен, но само ако се припомни близката история. Германската, след 1918-та година или по-точно - след 1932 година.
Т.е. в един период се създава изключителна бедност, а в даден момент се предоставя единствено желаното "решение" - милитаризацията и нарастване на ВПК като единствен двигател на икономически разстеж.
В момента в армията на САЩ основната част от редовият персонал не са граждани на САЩ, но служат там за получаванена американско гражданство. А ховишаването на бедността в САЩ цели да остави единствен избор на младото поколение на тази прослойка военната служба като единствен изход и източник на стабилни доходи. Но, както се подразбира, за нарастваща армия трябва да има сответната работа. И каква ще бъде тя? Преди всичко инвазивни и в последствие стандартоналагащи и охранителни функции. Това ясно кореспондира с доктрината за "Златният милиард". Именно този златен милиард ще бъде опазван посредством огромна военна машина на САЩ от напъните на останалата част от населението на Земята до тяхното редуциране до "приемливи нива".
Програмите на ЕЛита са с с поставени дългосрочни цели и то с десетилетия напред.
цитирай
5. tryn - С интерес
30.10.2014 18:58
прочетох статията и коментарите.
Благодаря на всички за активната позиция...
цитирай
6. zaw12929 - B СЪЩНОСТ, ВИЕ ДОПЪЛНИХТЕ ТЕМАТА- БЛАГОДАРЯ!
30.10.2014 23:36
podvodni написа:
На пръв поглед да се радваш на тази тенденция, но всъщност е много тревожна. Та значи делът на бедните в САЩ се увеличава, но делът на богатите и свръх богатите си остава постоянна величина. Следователно - губи се средната класа. Защо корифеите на либерализма и пазарната икономика, въпреки всички лансирани от тях постулати, правят точно обратното.
Въпросът е много елемнтарен, но само ако се припомни близката история. Германската, след 1918-та година или по-точно - след 1932 година.
Т.е. в един период се създава изключителна бедност, а в даден момент се предоставя единствено желаното "решение" - милитаризацията и нарастване на ВПК като единствен двигател на икономически разстеж.
В момента в армията на САЩ основната част от редовият персонал не са граждани на САЩ, но служат там за получаванена американско гражданство. А ховишаването на бедността в САЩ цели да остави единствен избор на младото поколение на тази прослойка военната служба като единствен изход и източник на стабилни доходи. Но, както се подразбира, за нарастваща армия трябва да има сответната работа. И каква ще бъде тя? Преди всичко инвазивни и в последствие стандартоналагащи и охранителни функции. Това ясно кореспондира с доктрината за "Златният милиард". Именно този златен милиард ще бъде опазван посредством огромна военна машина на САЩ от напъните на останалата част от населението на Земята до тяхното редуциране до "приемливи нива".
Програмите на ЕЛита са с с поставени дългосрочни цели и то с десетилетия напред.

цитирай
7. zaw12929 - НЕ ЗАСЯГАМ РУСИЯ
30.10.2014 23:45
kolevdobri написа:
Прочетох статията, но не видях причините за бедността. Бил съм в Русия и там съм виждал и съм говорил с бедни. Бил съм в САЩ и там съм виждал и съм говорил с бедни. Имал съм много разговори с бедни хора - предимно клошари в София и такива, които са дълго време на пенсия по бедност. Наистина, в един период от живот си и аз съм бил беден - ужасно беден. Проявих огромно усилие да се измъкна от това състояние. Работех ден и нощ. Не знаех какво е празник. Всичко за мен беше делник. И сега е така, от гледна точка на работата. Остана ми като навик. Но досега не съм срещал един упорит човек, който се раздава в работата си, ДА Е БЕДЕН. НАЛИ МЕ РАЗБИРАШ. От всички бедни, които съм интервюирал през живота си, не съм срещнал един човек, който иска да работи и да се стреми на всяка цена да работи. Този, който иска да работи - намира работа. Този който иска да се оправдава - намира оправдание.


НЕ ЗАСЯГАМ РУСИЯ- ТЯ НЕ СЕ ВПИСВА В ГРАФАТА ОБЕДНЯВАНЕ, НЕ ЗАЩОТО ЯМА МНОГО БОГАТИ РУСНАЦИ, А ЗАЩОТО ТАМ СЕ ПОВИШИХА ДОХОДИТЕ В ПЪТИ.
За 12 години Путин увеличи бюджета на Русия 22 пъти.
Увеличи военните разходи 30 пъти.
Увеличи брутния вътрешен продукт 12 пъти (по ниво на брутния вътрешен продукт Русия се издигна от 36-то на 6-то място в света).
Увеличи златно-валутните резерви на Русия 48 пъти.
Върна 256 залежи на полезни изкопаеми под руска юрисдикция (под чужда останаха само 3).
Национализира 65% от нефтената промишленост и 95% от газовата.
Вече пета година поред Русия заема 2-ро или 3-то място в света по износ на зърно (в момента САЩ са на 4-то място).
Средната заплата в на държавните служители се увеличи 18,5 пъти. Средната пенсия се увеличи 14 пъти.
Намаляването на населението спадна от 1,5 млн годишно през 1999 г. на 21 хил. през 2011 г. - тоест, 71,5 пъти.
Забрани депутатите в Държавната дума да имат сметки в чужбина.
Предотврати американското нападение срещу Сирия.
Прекрати войната в Чечня.

От януари 2000 г. до днес курсът на рублата се промени от 28 рубли за долар на 29 рубли за долар.
Днешна Русия е нормална европейска държава - а не онази просяшка страна, в която средната пенсия беше 20 долара и където господари бяха финансовите пирамиди и Международният валутен фонд.
През 1992 г. режимът на Елцин отмени ИЗЦЯЛО износното мито на нефтопродуктите.
На 23 януари 1999 г. правителството на Е. Примаков въведе отново такова мито.
При износна цена на нефта от 9,5 долара/барел митото беше 2,5 евро на тон, а при цена над 12,5 долара/барел - 5 евро на тон.
Това не беше кой знае колко обременително за износителите, но веднага даде 14 милиарда рубли в празната хазна.
През август 1999 г. Елцин назначи Путин за министър-председател.
Само след месец Путин увеличи митото на 7,5 евро/тон, а от 8 декември - на 15 евро/тон.
Митото все повече се увеличаваше - и днес износителите отчисляват в държавния бюджет около половината от цената на експортирания нефт. От януари до ноември 2007 г. митниците на Русия предадоха в държавния бюджет 2,57 трилиона рубли - около половината от всички приходи в бюджета.
Рязко се увеличиха и доходите на гражданите. Това се отрази най-вече върху строителството на жилища. Цяла Русия днес на практика е една огромна строителна площадка: от януари до септември 2007 г. са построени 375,9 хил. жилища с обща площ 34 млн. кв. метра

Циментовите заводи в Русия не успяват да задоволят търсенето и се налага внос на цимент от Китай.
Нарасналите доходи на населението доведоха до увеличаване на търсенето на жилища, това увеличи цената им, което пък на свой ред повиши доходността от строителната дейност. Резултатът е, че в строителството се вливат огромни средства и се наблюдава истински строителен бум.

Увеличените доходи на гражданите повишиха търсенето на автомобили. Само за 2006 г. обемът на автомобилния пазар в Русия се увеличи с 45% и достигна 32 милиарда долара, а броят на продадените нови коли - 2 милиона броя. По този показател Русия е на 5-то място в Европа след Германия, Великобритания, Италия и Франция.
В момента се строят няколко нови автомобилни завода, а досегашните увеличават обема на производството си.
Всичко това е последица от увеличаване на търсенето, което означава - от повишаване на доходите на населението.
За 10 години бюджетните разходи за социална политика (пенсии и помощи) се увеличиха с 30%.
Преди Путин пенсиите бяха под екзистенц-минимума с около 25%, а през 90-те години и въобще не се изплащаха.
Сега са с 50% над екзистенц-минимума и постоянно се увеличават.
През 2000 г. средната заплата в Русия е била 2223 рубли (около 80 долара).
Сега средната заплата в Русия е 19174 рубли (около 660 долара).
Закупуването на домашни потребителски стоки за 10 години се увеличи 10 пъти. Броят на личните автомобили се увеличи 3 пъти.

Путин национализира ЮКОС, без да изнервя зараждащия се руски бизнес, по съвсем пазарен начин - чрез фалит и търг.
Това стана в рамките на законите, приети от демократичния парламент. Президентът няма право да използва други средства. Формален повод за арестуването на Ходорковски бяха данъчните машинации на ЮКОС. С такива машинации се занимават практически всички големи частни фирми и затова никой не вярва в този предлог. То не е и за вярване. Но Путин защити интересите на държавата.
Доказателство за това е предаването на активите на ЮКОС на държавната компания „Роснефть“. По-справедливо би било тези активи просто да бъдат конфискувани, но... има си закони. И Путин просто се придържа към тях. Президентът не може да излезе от рамките на своите пълномощия.
Може само да се добави, че след като Ходорковски влезе в затвора, събираемостта на данъци от бившите активи на ЮКОС се увеличи 80 ПЪТИ!
През 2004 г. Путин окончателно премахна закона „Споразумение за дележ на продуцията“. Този закон беше приет от режима на Елцин, за да забогатяват олигарсите (Ходорковски, Гусински, Березовски и т. н.) и за да може руските нефтени залежи да бъдат заграбени от западни (американски и британски) нефтодобивни корпорации.
По този закон руските залежи на природни ресурси минаха под международна юрисдикция, съответно парите от добива на руския нефт постъпваха не в бюджета на руската държава, а в западни фирми.
Парите от добива на нефт отиваха най-вече в британската компания „Шел“ за покриване на фирмените й разходи. Чак когато останеше нещо, те го предаваха на Русия. През 2006 г. Путин заяви следното по този повод: „Ние и сега нищо не получаваме от тях, а ако те увеличат разходите си, няма да получаваме и през следващите 10 години“. Фактически до този момент Русия не получаваше никакви пари от собствения си нефт.
След като законът беше премахнат през 2004 г., постъпленията в бюджета се увеличиха от 3 до 4 пъти.
След развалянето на договорите по залежите „Сахалин-1“ и „Сахалин-2“ Русия остана с дългове към американски фирми в размер на 700 млн. долара. За онзи момент това беше твърдемного. Целият англо-саксонски свят настръхна срещу Путин по една проста причина: Великобритания планираше да осигури петролните си резерви за дълги години напред за сметка на Русия - единствено Германия и Франция, които нямаха пряк интерес в този процес, останаха неутрални...
През 1992-1995 г. държавният апарат на Русия се формира според вижданията на чуждестранни съветници. Цялото законодателство на Русия от 90-те години, в това число данъчното, беше написано от тях. В руските министерства работеха около 10 хиляди чужди съветници. Джордж Сорос финансираше написването на учебници по история, където за битката за Сталинград се споменаваше на 2 страници, а за срещата на Елба между съветските и американските войници - на 10.
Върху тетрадките на руските ученици се мъдреха портретите на четирима президенти на САЩ.
За съжаление, и до ден-днешен в правителството са останали реликти от онази епоха - но да се надяваме, че постепенно Путин ще ги изхвърли окончателно.
Но защо Путин не може веднага да уволни всички тези враждебно настроени към Русия чиновници? Причината е проста: Конституцията на Русия, написана под диктовката на западните съветници, не позволява бързата им замяна.
Сега Президентът е само един от многото хиляди чиновници, при това с доста ограничени пълномощия. Вярно, малко по-големи, отколкото на другите чиновници - но държавният глава не може да влияе върху всичко. Той дори не може изцяло да определи състава на Министерския съвет, макар по закон това да е в сферата на пълномощията му.
Преизпълнението на бюджета по времето на Путин позволи да бъде създаден Стабилизационен фонд. Сега е натрупан огромен златно-валутен резерв - и практически Русия няма външен дълг.
Войната в Кавказ е приключена, сепаратистите са унищожени. Всички що-годе известни лидери на терористите са ликвидирани физически.
Даже е убит и Яндарбиев в Катар, да не говорим за всякакви там басаеви и умарови. Путин обеща да ги „удави, ако трябва, и в тоалетната чиния“ - и изпълни обещанието си. Разбира се, сепаратизмът не е унищожен напълно, такива конфликти не се решават бързо.
Но сегашното положение в Кавказ е оптималният вариант. Ако чеченският елит чувства силата на Москва и ползите от сътрудничеството си с нея - тогава сепаратизмът ще изчезне от само себе си. Именно това се случва. Опитите на западните шпионски централи да захранват терористите все още водят до отделни терористични актови, но това е максимумът. Война вече няма да има.
За 10 години Путин увеличи политическото влияние на Русия в света и издигна нейния имидж. Днес тя следва собствените си интереси, а не тези на Запада. Путин беше признат за най-влиятелния световен политик за 2013 г. Той предотврати унищожението и разрушението на Русия, като я изведе от катастрофата, причинена от Горбачов и Елцин. Затова и западните медии го ненавиждат и го сравняват с дявола.
Всеки, който се интересува от политическия живот в Русия, вижда, че борбата срещу корупцията придоби невиждани мащаби. Поне 2-3 пъти седмично телевизиите показват арести на чиновници или полицаи, и съобщават за поредните присъди срещу държавни служители.
Да не забравим и Крим. Ето как беше предаден той на Украйна. През 1992 г., на подписването на Беловежките споразумения за разпадането на СССР, украинският представител Леонид Кравчук забелязва, че Борис Елцин се е заиграл с водката и бави подписването. Затова го подканва:
- Боря, ако искаш, вземи Крим - само подпиши най-после договора!
Пияният Елцин великодушно махва с ръка:
- За какво ми е Крим? Ето, подарявам ти го!
И подписва, като по този начин с едно драсване зачеркна усилията на княз Потьомкин, Екатерина Велика, героите от отбраната на Севастопол през 1856-та, героите от отбраната на Севастопол през 1941-ва...
Преди няколко дни Путин премахна последиците от тази подигравка с историята - и хората в Крим пееха и танцуваха по площадите, завръщайки се в Родината си.
Ето, затова русофобите мразят Путин!


цитирай
8. zaw12929 - . . . сиромахомилството е враг номер ...
31.10.2014 00:14
[quote=getmans1]... сиромахомилството е враг номер едно на прогреса и помниш ли онази песен, „искам да съм негър в щата Алабама“, песен която комунистическите цензори години наред не разбраха.
Голям праз че БВП на Китай е най-висок след като китайския народ мизерува, това важи и за Индия, Бразилия а от Мексико продълж

КАК ОЦЕНЯВАТЕ СЪСИПВАНЕТО НА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА И НАЛИЧИЕТО НА МИЛИОН БЕЗРАБОТНИ И РАБОТЕЩИ НА МИНИМАЛНИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ.. ТОВА НЕ Е СИРОМАХОМИЛСТВО, А НЕЩО СТРАШНО... И Е ВРЕМЕ ЗА СМЯНА ПОСОКАТА КЪМ БЕДНОСТ... А КЪМ БОГАТЕЕНЕ БАВНО, НО СИГУРНО...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11803736
Постинги: 5377
Коментари: 12222
Гласове: 61720
Архив
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31