Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2014 16:47 - УКРАЙНА МЕЖДУ ДВА ОСТРИ КАМЪКА...ЮЖЕН ПОТОК ЩЕ ИМА, ДАЖЕ И АКО НЕ МИНАВА ПРЕЗ ОГЛУПЯЛА БЪЛГАРИЯ...
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 1234 Коментари: 0 Гласове:
12

Последна промяна: 07.11.2014 17:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Добротата ни заобикаля от глупост, а...
Украйна беше „домакин“ на един зрелищен сблъсък, който бе спечелен от Русия
Драмата приключи image Украинската драма е към своя край. Кой какво си взе от Украйна и как ще си я поделят „големите“ оттук насетне е въпросът, който стои на дневен ред.

С наближаването на зимата, както се очакваше, Европа започна да смекчава позициите си. САЩ няма да „стопли“ европейските си сателити и това е ясно на всички. За това след преговорите между Русия, ЕС и Украйна еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер състави план, според който Русия да доставя газ на Украйна през идната зима и пролет, като тя от своя страна ще направи това, което под натиска на Вашингтон, отказваше да направи – да започне да погасява дълговете си към Русия.

ЕС излезе с позицията, че Украйна вече трябва да започне да плаща за газа, който е получила и потреблявала. Поне 2 млрд.долара от газовия дълг на страната трябва да бъде изплатен, обяви Йотингер.

Пропагандната война затихна и след края на войната в Югоизтока, която за щастие не продължи чак толкова дълго. Въпреки че беше кратка обаче по време на т.нар. „антитерористична“ операция загинаха около 3 хил. цивилни, отчете ООН. Това стана след бомбардирането на жилищните комплекси, инфраструктурата и сгради като болници и училища със снаряди, балистични ракети и авиацията. Киев се споразумя за прекратяване на сраженията, а през цялото време на сраженията не посмя да атакува Крим, който беше присъединен към Руската Федерация. Същевременно около 58% от украинската военна техника беше унищожена по време на сраженията между армията и опълченците. В деня, в който правителството в Киев подписа асоциацията на страната с ЕС беше даден специален статут на непокорните Донецк и Луганск, което е показателно.

Европа не иска повече да има нищо общо с гражданите, които са готови по-скоро да воюват и загинат, отколкото да признаят марионетното правителство в Киев и да се съгласят с присъединяването на страната към НАТО и асоциацията с ЕС. Европа знае много добре, че в Украйна народа е разделен почти на две, а още повече – голяма част от населението са етнически руснаци. Асоциацията с ЕС обаче е малко странна. Европа практически получи достъп до украинския пазар, но блокира украинския износ. Фактически, Украйна няма да спечели много от асоциацията, но основната цел – геополитическата преориентация на страната и икономическото й подчиняване се осъществи. С разрушения промишлен комплекс на страната обаче тя не е чак толкова привлекателна вече. За това първата работа на Жан Клод Юнкер и новата Еврокомисия бе да наложи блокиране на приемането на нови държави-членки в ЕС поне до 2020 г. Киев използваше съседството на Украйна с Русия, за да изнудва от една страна Европа – чийто газови доставки са блокирани заради Украйна, а от друга Русия – заплашвайки с отменяне на неутралния извънблоков статут на страната и присъединяване към НАТО.

Пропуска на Киев е, че те не са основния фактор в преговорите, които се водят от Брюксел-Вашингтон-Москва. Освен това държави като Франция, Германия и Италия вече заявиха, че са против присъединяването на Украйна към алианса и евросъюза. Още преди няколко месеца Жозе Мануел Барозу заяви (без да дефинира), че „Държава като Украйна няма място в ЕС“.

И така – Украйна изгуби безвъзмездно подарения от Хрушчов Крим, Луганск и Донецк (Донбас), което беше основното искане на опълченците, за да хвърлят оръжието и да се приберат у дома.

Именно Югоизточна Украйна генерираше поне 60% от целия БВП на страната. Югоизтока е икономически зависим от Русия. За това под декора на една махленска и цинична пропаганда той беше обект на зверски бомбардировки. Хунтата в Киев, провеждайки операцията, ръководена директно и съвсем нескрито от господин Бренан, шефът на ЦРУ, унищожи най-важния си регион.

Западните „енергийни вампири“ като Ексон Мобил и Шел ще останат с пръст в устата, въпреки че получиха апетитни концесии да дупчат и да прибират над 90% от печалбата от добития газ.
И какво остана на Киев? Никой вече не говори за „Евромайдана“, защото нищо не се промени след него. Режисирания по холивудски кървав развой на събитията доведе единствено до смяната на един олигарх с друг, който обаче да служи на Вашингтон. „Евромайдана“ все още е в центъра на Киев, но правителството се чуди как по-елегантно да разгони хората, които все още протестират за промяната на Украйна.
Западната преса срамежливо започна да споменава за зверствата в Югоизточна Украйна. Заговори се за откритите масови гробове, за щетите от зверските бомбардировки. Накъде да се завъртят очакват и нашите медии и често гостуващата и добре позната (защото е едно кресливо малцинство) агентура. Ситуацията много напомня на август 2013г., когато САЩ обяви, че ще бомбардира Сирия (сега си намериха оправдание защо да го направят, впрочем). Тогава хора като Соломон Паси и „президента“ Плевнелиев заявяваха, че подкрепят бомбардирането на Сирия. Само след седмица-две обаче САЩ и Русия се договориха режима в Дамаск да предаде химическия си арсенал (който през годините изгради с помощта на държави като Франция, Великобритания и Германия, които продаваха прекурсорите и химикалите) и изведнъж военнолюбците у нас млъкнаха. Сега ще се успокоят и за Украйна.

И „Южен поток“ ще има и тогава десетината кресльовци, които обикаляха всички медии, за да обясняват, че той е „ненужен“ и за България и за Европа (крайно малоумна теза, която не съвпада с позициите дори на Брюксел, който замрази проекта не заради това, а за да окаже натиск над Русия, което по-скоро беше част от санкциите срещу нея) ще „забравят“ какво са приказвали. Както забравиха за „сваления от Русия“ малайзийски „Боинг 777″, например. На тристранната среща на 26 септември беше обсъден и „Южен поток“. След срещата стана ясно, че Брюксел е готов „на отстъпки относно проекта“. И ако теглим чертата нещата изглеждат така:

Украйна. Закотвена тотално. Изгуби ключови региони и градове като Донецк, Луганск и Крим. С бомбардирането им изгуби практически и целия Югоизток, тласкайки хората към Русия. С това Украйна загуби цялата си промишленост и 60% от БВП. Украинската гривна тотално се обезцени, газ няма – евентуално по милост зимата ще й се отпусне на завишена цена. Най-вероятно от няколко европейски държави, които го купуват от Русия и ще й го препродадат по-скъпо, защото „приятелите са си приятели, ама газта е с пари“. Украинската армия е в тотален колапс. Киев не може дори да изхрани войниците, които до вчера пращаше на война срещу собствените им съграждани и криеше реалния брой на загиналите, за да си спести компенсациите и ескалацията на общественото недоволство. Една от „съставките“ в мизерния порцион на редовия войник в Украйна се оказа, че е богатия иначе на протеини – червей. Тъжно или смешно (на войниците едва ли им е смешно), военните им дойде до гуша и обявиха, че са готови на протести.

По данни на украински политици около 58% от украинската военна техника е или пленена или унищожена. Сега Петро Порошенко практически въведе извънредно положение в страната, знаейки че зимата го грози ново въстание на още по-отчаяните украинци, които усетиха, че нещата не само не се подобриха, но и се влошиха, вероятно е да измръзнат, а от ЕС и САЩ получиха само красиви обещания (и няколко пирожки от Виктория Нюланд). Така че, Порошенко се готви за нова война – „у дома“, в Киев.

ЕС и САЩ.
ЕС не спечели нищо от това, че налагаше санкции на Русия под натиска на Вашингтон, които както отбелязаха от „Фич“ и МВФ вредят основно на европейските граждани и Европа. Влошаването на отношенията между Русия и Европа са основната цел на САЩ, защото по този начин предотвратяват на разрастването на ЕС като техен собствен конкурент, а ролята на ЕС е да държи държавите-членки под контрола на Вашингтон. За това икономическите и енергийните отношения между Русия и Европа трябва да бъдат влошавани чрез изкуствено генерирани „доводи“.

САЩ спечели това, че инсталира марионетно правителство в Киев, което макар и трудно, най-вероятно ще преживее идната зима и ще се надява да изкара още поне една година на власт, за да изпълни още от желанията и „препоръките“ на новите си „партньори“.

Главната цел на САЩ обаче да изкара войските на НАТО на границата на Русия, на броени километри от Москва обаче се провали. За това и изключвайки очакваната риторика никой не се изненада от присъединяването на Крим, където е базиран руския черноморски флот, и практическото отцепване на Донбас. Това е нова буферна зона, но наистина тя е далеч по-близко до границата на Русия, отколкото беше преди, когато Украйна беше със статут на извънблокова държава.

Русия.
Москва изненадващо спечели най-много въпреки че отново беше натикана в собствените си граници и принудена да се отбранява именно пред тях, защото „червените линии“ на Вашингтон за Русия, според официалната доктрина на САЩ за Русия, са на границата на Русия. Русия си върна Крим. Донецк и Луганск се отцепиха. Новорусия е факт.
Русия се отърва от вечно гладната Украйна, която получаваше газ на безценница и дори не го плащаше редовно. Не е сигурно, че след 2020г. въобще Украйна ще се присъедини към ЕС, така че все още нищо не е загубено. Виждаме, че дори за седмица-две нещата придобиват резки завои. Така е в голямата геополитика. А до 2020 г. има 5 г., през които ще се случи какво ли не.

Най-вероятно Вашингтон няма да успее цели 5 г. да държи властта в Киев. Тези 5 г. бяха нужни на САЩ, за да блокира руския енергиен износ и да използва шистовия газ, за да измести Русия. Европа обаче не иска подобна алтернатива, защото не й е изгодна.

Залежите в Източна Украйна пък едва ли скоро ще може да бъдат експлоатирани от американските компании. Собствените залежи на САЩ, които даваха шанс на страната да измести за няколко години Саудитска Арабия и Русия като износител на газ номер едно също се оказаха доста по-малко от очакваните.

Русия си запази енергийния пазар,
„Южен поток“ няма алтернатива и ще бъде изграден, което означава, че веднъж завинаги Украйна ще изгуби възможността под натиска на САЩ (или заради собствени капризи) да саботира доставките на руски газ до Европа.

Владимир Путин консолидира народа около себе си като не отстъпи по украинския въпрос и на милиметър, като върна Крим в рамките на Русия и подкрепи рускоезичното население в страната.

По последни данни 85% от руските граждани подкрепят Владимир Владимирович Путин. Последните местни избори показаха, че „Единна Русия“ е най-силната партия в страната. На този фон изглеждаше комично организирания от американското посолство митинг- 2 в 1 „в подкрепа на сексуалните малцинства и Украйна“. Казвах ви – всичко е интереси. Оставете емоциите и се наслаждавайте на тази зрелищна игра – геополитиката.

image Путин и Обама ще си поделят Украйна по телефона малко шегички от "сериозен източник"
Украинската информационна агенция УНН съобщи, че в Украйна са нахлули части на руската алтайска бронетанкова милиция.
  image.
На снимката: свиреп руски бронетанков пингвин от Камчатската червенознаменна имени Абрамовича дивизия се готви да нахлуе в Украйна   Под постинга за тази новина читателите оставиха над 700 коментара, сред които и следните:
 
Гледай ги ти, москалюгите, съвсем нагли станаха! На всичко отгоре прехвърлиха бригада конни водолази към Мариупол!
 
  Сергей Кужугетович (Шойгу, министър на отбраната на Руската федерация - б. пр.), миличък! Време е да поръсите Украйна с нещо за изтрезняване. Вече сили не ни останаха да се хилим!
     Ужас, бягайте, където очите ви видят! Русия атакува Одеса с бойни пингвини!
  Сибирското подразделение на динено-патриотичните трансформери! Ханти-Мансийските бойни питони с акваланги! Стоманените лалугери-удушвачи с перки нахлуват откъм Камчатка!
 
Не разкривайте названията на всички супер-секретни подразделения! Ами, че Псаки (Джейн Псаки, говорителка на Държавния департамент на САЩ, популярна със своята некомпетентност - б. пр.) в понеделник на брифинга ще си счупи езика да ги повтаря. И целият свят ще изпадне в паника. Пък и ми е жал за Мет Ли (американски журналист, често влизащ в саркастични диалози с Джейн Псаки - б. пр.), той ще се спука от смях.  Щеше да е смешно, ако не е тъжно. Милиони граждани на Украйна вярват в това.  Ей, наркобароните, намалете доставките за Укропия, че вече се изморихме да се смеем!
 
Към Украйна настъпват още и сахалинските санитарни инспектори по риболова. Ура, другари! От морето към Мариупол се придвижват чукотските подводни войски на шейни. Бойните къртици на курилската подземно-въздушна дивизия пробиват 10 километра под земята без допълнително ъпгрейдване!
 
Освен това, Русия придвижва Звездния флот от Алфа-Кентавър, управляван от бойните арктически пингвини. Конкретните цифри не помня, но ги зная с абсолютна сигурност.
 
Няма лъжа, няма измама. Имат бронетехника. Попитах началника на Алтайската полиция дали е налице бронирана техника по щат. Каза ми, че разполагат с един бронетранспортьор.
 
Медиите лъжат! Никаква алтайска милиция. Това е Якутският изтребителен полк от свръхзвукови дирижабли с тракторни вериги. Всички пилоти са снабдени с шапчци от станиол и изкуствени бради.


Живея в Алтайския край, но никога не съм виждал „бронетанкова милиция“. Какво представлява?
 
  Безподобен шедьовър на безсмислена лъжа! Интересно, откъде агенция УНН се е изхитрила да намери такива идиоти и да ги вземе на работа? Изглежда, са забравили да съобщят, че руснаците са повикали марсианци на помощ за съвместна атака срещу Киев - тогава вече Псаки ще бъде във възторг!
   
  Източник: www.rt.com

Превод: Л. Чолаков

Гласувай:
12
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11955134
Постинги: 5398
Коментари: 12316
Гласове: 62092
Архив
Календар
«  Юни, 2021  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930