Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2015 12:02 - ОТКАКТО БОБЪТ- ТРАДИЦИОННА БЪЛГАРСКА ХРАНА , ИЗЧЕЗНА ОТ ТРАПЕЗАТА НИ, БЪЛГАРИТЕ СЕ ОКАЗАХМЕ НАЙ БОЛНИ И УМИРАЩИ
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 3460 Коментари: 5 Гласове:
7

Последна промяна: 13.01.2015 17:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ОТКАКТО БОБЪТ- ТРАДИЦИОННА БЪЛГАРСКА ХРАНА , ИЗЧЕЗНА ОТ ТРАПЕЗАТА НИ, БЪЛГАРИТЕ СЕ ОКАЗАХМЕ НАЙ БОЛНИ И УМИРАЩИ БОБОВИТЕ КУЛТУРИ  могат да помогнат за предотвратяване  всички видове рак: на панкреаса; на дебелото черво;  на гърдата; на простатата.Бобовите храни са  полезни на хипертоноци, диабетици,  срещу инфаркт, затлъстяване, инсулт. За здраве и дълголетие препоръчително е да сеядат четири (купи) порции боб  и леща на седмица, като чудесна алтернатива на месото, тъй като са източникна ниско съдържание на мазнинии протеини, вкусен източник на фибри, желязо, витамини от група В, фолиева киселина, калий, магнезий и много, фитонутриенти.  Трябва да се консумират редовно за  оптимално здраве.   Хранителните качества на бобовите култури често се свързват с по-ниски нива на холестерол.защото, не съдържат наситени мазнини, следователно са без холестерол. Заместването на  месотос боб ще намалите нивата на холестерол в кръвта. Фолиевата киселина играе важна роля за намаляване на нивата на хомоцистеин-  съединение, което вреди на стените на кръвоносните съдове.Между 20 и 40 процента от пациенти с исхемична болест на сърцето имат повишени нива на хомоцистеин в телата си. Бобени храни доставят мощна комбинация от калий, калций и магнезий, която намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и високо кръвно налягане. Бобът е полезен за кръвната ви захар. Разтворимите фибри в боба осигуряват бавно изгаряне и са  дълготраен източник на енергия, който се състои от сложни въглехидрати и протеини за нуждите на тялото ви то  нивата на кръвната захар  остават стабилизирани. Важно за диабетици, тъй като  бобовите култури са богат източник на фибри  Ползата от бобовите храни е многопосочна съдържат както лигнини, така и фитати, които изглежда са основен участник в битката с ракови заболявания.. Опитайте се да ядете разнообразие от бобови култури, тъй като различните цветове на фасула показват, че са налице различни полифеноли- имат антиоксидантни свойства и помагат в борбата срещу свободните радикали.  



Гласувай:
8
1



1. yotovava - Това не е вярно. Вкъщи се готви почти ...
13.01.2015 12:11
Това не е вярно. Вкъщи се готви почти всяка седмица. А в заведенията за готова храна боб има винаги.
цитирай
2. lado - Тъпчо
13.01.2015 13:48
а преди да дойде бобът от Новия свят в Европа, какви сме били българите?
цитирай
3. zaw12929 - Това не е вярно. Вкъщи се готви почти ...
13.01.2015 16:56
yotovava написа:
Това не е вярно. Вкъщи се готви почти всяка седмица. А в заведенията за готова храна боб има винаги.


Браво, но... не навсякъде е така
цитирай
4. zaw12929 - а преди да дойде бобът от Новия свят в ...
13.01.2015 16:59
lado написа:
а преди да дойде бобът от Новия свят в Европа, какви сме били българите?

написах БОБОВИ КУЛТУРИ
Имах предвид бобовите култури- защото родината на лещата, граха, баклата е Средиземноморския район. Отглеждала се е в Древен Египет, Древна Гърция, Рим и Пенджаб, където е проникнала от Арабския полуостров. Южнославянската форма може да е заета от тракийскиte народи
А И ИМА СВЕДЕНИЕ , КАК ХОРАТА СА ПРЕМИНАВАЛИ ПО КОНТИНЕНТИТЕ
цитирай
5. mt46 - Поздрав!...
13.01.2015 18:29
Бобът е по-полезен от салама...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11832155
Постинги: 5378
Коментари: 12228
Гласове: 61767
Архив
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31