Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2015 05:34 - КАПИТАЛИСТИЧЕСКА И СОЦИАЛНА ДЪРЖАВА
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 1578 Коментари: 4 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Избрахме  капиталистическо развитие. Защо и как- няма обяснение, защото е решено извън държавата.

Избрахме ЕС и получихме членство, за да плащаме членски внос, за съюза, за НАТО,в резултат на което бързо се съкрати пет пъти българската арния, сами си унищожижме военното оборудване, а малкото останала ни войска оборудваме, готвим , за да пращаме за наша сметка на чужди територии в изпълнение на чужди интереси.

Капиталистическото развитие на този етап е допускане на чужди монополи на територията на държавата с цел, те да елиминират всякакви възможности за конкуренция в резултат на което постепенно, сигурно , без съпротива всякаква българска индустрия и селско стопанство са сринати. Монополите са наднационални , оперират във всички страни, като срещу стоки и с други методи изсмукват националните богатства. Монополните страни могат да осигуряват висок доход на населението. Страните с източвано националното богатство, превърнати в пазари не могат да осигурят на населението си доходи, които да гарантират нормално жизнено равнище и населението намалява, под удара на болести, от бедността.

В капиталистичесата държава, действа "правилото" на хаотичното развитие, на медиини манипулации, за прикриване истинската  античовешка същност, която осигурява богатство и благоденствие на дребен процент от населението:  собственици на монополи, политици и чиновници.

Разделяй и владей придобива нова форма: Делението на бедни и богати трябва да остане прикрито. В капиталистическата държава важен фактор са медиите с цел да се държи населението в заблуждение. Медиите "намират"  заблуждаващо обяснение на грабителските античовешки действия на монополите, които са част от големите държави, които с нови методи провеждат колониалните си политики. Осъдени на бедност от пазарните методи, където уж всички са равнопоставени, а  правото е на монополите, които стопират всеки опит за старт на национален бизнес.

Под формата на подпомагане ние / и други, като нас бедни страни / получаваме субсидии. Докато се разисква в общественото пространство процеса на събсидиране се отклонява вниманието на хората от същността на това подпомагане- това са средства, много по малко от "членския внос в ЕС", който внасяме в началото на всяка календарна година, а събсидиите се получават скед изтичане на същата година и това платено от бас подпомагане не е присто "мечешка услуга"  а много по лошо. То е форма, която създава илюзията, че Юапада, ЕС ни подпомага, докато той ползва нашите средства за свои нужди: като превърна селското ни стопанство в монолултурно- сеят се само жито и слънчоглед, за да се осигури на ЕС пшеница и олио. Това е евтино производство, което не дава работни места на село, нито такива за преработващата промишленост на храни от плодове и зеленчуци- тези предприятия са затворени, съборени, работешите- пратени в армията на безработните. Преди съсипването на селското ни уедрено, механизирано стопанство държавата ни е пропзводител износител на плодове, зеленчуци, млечни продукти месо, които задоволяваха населението с годни, без вредни добавки храни и с износа-  приход, за издръжка на образование и здравеопазване. Бносните плодове и зеленчуци, освен, че са скъпи са вредни и непосилни за хора с ниски доходи, каквото е над 60-80% от населението, което лишено от тази храна боледува и България зае първо място по смъртност.

Разделай и владей придобива "демократични" измерения:
много партиини системи - у нас се пръкнаха към , обособяване права на етносите, право на всъкакво вероизповедание

В капиталистическата държава се произвеждат стоки за пазара, където всеки е длъжен да избере и купи според възможностите си. За безработните, които са най малко над 10% няма възможности. Рухна митът, че, ако си безработен, държавата ти дава ежемесечно компенсации, които ти осигуряват нормален живот. Постепенно със "закони"  се намали, както срока, така и размера на компенсацията. Безработните получават 6-9 месеца компенсации и няма за тях работни места завинаги. Те са извън здравната  системата ,за която няма как да плащат вноски.  не могат да осигурят образование на децата си в платеното с всякакви такси образование.
Всеки има възможност да предлага стоки и услуги , без значение каки са качествата им- важното е да носят доход за краткосрочно забогатяване. Така на пазара попадат фалшиви, ненужни, даже вредни стоки от всякакъв характер: дори лекарства, които не само че не лекуват, а... разболяват и убиват.
В интерес на пазара, производителите  слагат добавки, които правят вида им приемлив, те стават по дълготрайни. Добавките причиняват на хората нелечими болести, за които болните са принудени до края на живота си да пият хапчета. Лекарствата, семената, разсадите се доставят на пазарите от международни монополи. "Внесени" са по знайни и незнайни пътища всевъзможни болести по хората животните и агро растенията. Така се съсипа у нас производството от домашните дворове на плодове и зеленчуци. "Изсипването"  на нарочни съставки от преминаващи преа въздушното ни пространство самолети причинява мащабни вреди, необяснимо изсъхване на плодните дървета, окапване плодовете- всичко, което да предотврати хората да работят в домашните си стопанства,  за да будат купувачи на внасяните от монополите стоки. Преди цените на стоките бяха десетки пъти по ниски, а доходите- в пъти по високи. И това увеличение е само с цел необосновани печалби на чуждите монополи, Например преди цената на 1 квт е 0.005 , а сега е 0.18 , увеличена е 36 пъти.

Целта:на всичко гореизброено :  увеличаване печалбите на монополите, дори за сметка на   намаляване населението на определени държави за чужди интереси. Сами преценете нашата държава  в кой списък е.  

 В социалната държава се организират промишленост и модерно земеделие, които да произвеждат продукти за задоволяване населението. Здравеопазването и образованието са безплатни. Наличието на развиваща се икономика непрекъснато създава нови работни места- няма безработица. Лицата, които не работят се преследват, за да не получават доходи по престъпни начини, за да бъдат образовани

следва допълнение на този материал.
Гласувай:
6
01. germantiger - ...
03.06.2015 07:14
Див червен капитализъм - РУСИЯ И БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Социална държава - СКАНДИНАВСКИТЕ

Вие винаги избирате руското - въпроса за капитализъм и социална държава не ви вълнува наистина
цитирай
2. born - За какви пазарни принципи може да ...
03.06.2015 08:34
За какви пазарни принципи може да става въпрос . Ще се съглася, че пазрът работи, тогава когато мога да купувам ток директно от избрания производител като разбира се си заплащам преноса на когото трябва.
цитирай
3. truthful - Ако прибавим и геноцидното пръс...
03.06.2015 21:37
Ако прибавим и геноцидното пръскане с БИОЛОГИЧНО ОРЪЖИЕ КЕМТРЕЙЛС повече от 9 години над България КАКВО ЛИ ТРЯБВА ДА СИ ПОМИСЛИМ ЗА НАШАТА ДЪРЖАВА И по-специално за тези, които я управляват и допускат това?
цитирай
4. zaw12929 - Див червен капитализъм - РУСИЯ И ...
03.06.2015 22:34
germantiger написа:
Див червен капитализъм - РУСИЯ И БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Социална държава - СКАНДИНАВСКИТЕ

Вие винаги избирате руското - въпроса за капитализъм и социална държава не ви вълнува наистина

Интересува ме най вече капитализмът- не знам, червен ли е, но е видно, че сме под ботуша на монополите на Запада, докато ни манипулират и плашат с Русия, която и 5 пари не дава за нас...
Няма никъде демокрация
Европа се е обявила за... либерална и с това ще се срине, защото няма културни традиции, застава зад извратени "ценности"
САЩ- за фасада налагат уж демокрация, докато ограбват света. Подготвят навсякъде средства, да управляват всяка държава в своя... полза. Те ни унищожиха, като държава- съсипана ни тотално. Не сме само ние- това не е успокоително и разчитам на промени. В Европа само Германия застава на реални позиции и това е надежда все пак..
Бъдещето е на диалога, на социалната държава, където се зачита Бог и религия
На Балканите само Турция си осигурява ръст на развитие и само тя може да ни бъде истински гарант за развитие.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11950188
Постинги: 5396
Коментари: 12310
Гласове: 62079
Архив
Календар
«  Юни, 2021  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930