Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2015 23:03 - Бог или наука, а религията е за хора с калпаци и забрадки ли?!
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 500 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Това, че ние знаем малко за Бог не е причина да го отричаме. До 17 век не е съществувала думата наука, а днес тя е толкова развита, че забравяме вековете, когато такава не е имало. На всеки етап от сменящата се цивилизация, хората имат своя картина за вселената, правдоподобно за времето си обяснение на явленията. Всяка епоха има своите достижения, които тухла по тухла градят зданието на науката. Отречени, заменени, тези тогавашни обяснения, дават смисъл, начало на други съждения, дискусии и открития. Остават имената на Аристотел, Коперник, Галилей, на миналото, като първи звезди, запалени на небосклона на науката, а днес, броят им е съизмерим с броя на видимата част от звездите в млечния път.

Аристотел живее в трети век преди новата ера. Ученик е на Платон и учител на Александър Македонски,но не е това причината, да стои векове на небосклона,като учен с голяма величина.Пръв създава философска теория. Обяснява устройстството на вселената, дава задоволителни отговори на въпросите, задавани от хората. Дълго време необорима: Във вселената на Аристотел Земята заема центъра, поради което е наречена геоцентрична. Управлява се от четири елемента-въздух, земя, вода и огън. Приема,че някой е дал тласък, първоначално движение на небесните тела и оттогава те се движат ритмично и равномерно без промени, по кръгови орбити, а на Земята всяко нещо заема естественото си место-пушека се издига нагоре, камъка и водата падат към центъра на земята.

Три века преди новата ера Аристотел пита : „Щом всяко нещо се стреми да заеме естественото си място,тогава светът сигурно има цел и каква е тя?!"

Въпросите на учените получават отговори от учени, макар и в някоя от следващите епохи. Което се опитвам сега да направя и аз на този въпрос ,касаещ целта на развитие на човечеството излагам моя личен отговор,, сочейки най очевидните природни доказателства. Човек е неделима част на вселената, поставен днес на Земята от Бог; поради развитие на материята;?! Няма общо приет отговор. Моят е на страната на Бог! Всичко по ред Когато му дойде времето, въпросът получава отговор. / доказателство/

Развитието на цивилизацията е средство за решаване целта, която има природата. Като я изгражда и променя човекът трупа нови и нови познания за света, вселената, космос и стъпка по стъпка разширява обсега си на действие и без да знае целта на света я изпълнява

Майката не знае, че в утробата и се е оплодило яйцето, което расте по силата на природните закони на тялото и се ражда, дори и нежелано от душата и. Един дар божи,нов живот, същество, което без да може да общува с думи ни мобилизира да вложим грижи и обич за отглежда не и превръщане в човек.

Природата,  земята знае всички отговори. Не лъже, не се ръководи от философии. Подчинява се на природните закони. Теорията на Аристотел има верни неща, като това, телата на вселената се движат по орбити и грешни, като това, че Земята е център на вселената. За времето си е най- възможното добре измисленото обяснение. Така се казва днес и за демокрацията.

Откривателския Дух на човека не спира. Търси и намира един по един отговорите. Подлага всичко на съмнение и продължава да търси. Като в една гигантска щафета, почнала в незнайно време. В модерната епоха растат знания и умения на хората, със сила, не на аритметична, не на геометрична, а на една нова, сферична прогресия, където всяко откритие инициира подобрения на всичко за всички, за да доведе до космични по същество резултати.

Това което знаем днес предците ни не са го знаели, а ние, не знаем, науката която ще добавят децата ни, а доказателството  за Бог всеки ще открие сам, когато му дойде времето...
Гласувай:
4
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11823415
Постинги: 5377
Коментари: 12222
Гласове: 61747
Архив
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31