Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2015 13:33 - Мюрета се поставят непрекъснато в блатото на информация
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 486 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Западът  може скоро да  въведе нови ограничения за нашата страна, които трябва да доведат до катастрофа  икономиката. С такова сензационно изявление, в телевизионния канал "Rain" направи кратка руски икономист Сергей Гуриев.

"Американците и европейците ще се изправят пред едно ново ниво на санкции, което ще доведе до катастрофални сценарии за руската икономика.
Една от гледните точки на САЩ и Европа, е, че те няма да говоря за това публично, че руските власти не са били в състояние да се подготви за ", - каза Гуриев. Според икономиста, новите ограничения ще бъдат за Русия  евентуална международна система за междубанкови преводи SWIFT.

Кои е   Гуриев?  
Завършва MIPT, защитава докторска степен по математика, обучени в САЩ, и след 30 години той защитава докторска степен по икономика. На 32 г. става ректор на Нов икономическа школа, 34 - на международен форум в Давос бе включен сред "Young Global Leader". Кариерата му  отиде нагоре. Но през 2013 г.,  заподозрян,,, емигрира във Франция, където той веднага става професор по икономика в Париж  в училище по политически науки.
Тази година Гуриев бе единственият руснак, поканен на среща през юни Bildebergskogo клуб в Австрия. Може да се спори за влиянието на тази затворена организация, но няма съмнение, че Гуриев е тясно свързана със западните елити. Нищо чудно, че той е свободен да бъдат публикувани във водещи западни издания, за нашите "либерални" публични изявления буквално  е ентусиазирани икономист. И възниква логичният въпрос: може  ли  Гуриев по своя инициатива да обяви публично за някои тайни санкции, които подготвя Запада срещу Русия? 
Водещ изследовател на Руския институт за стратегически изследвания, Ajdar Куртов счита, че засилването на санкциите е теоретично възможно, но това може да доведе до по-голяма война, и  Западът не е готов:

- Не е ясно какво и защо  Guriev призовава бедствие.
Русия принадлежи към страните , които са си  самодостатъчни. Имаме минерални ресурси, потенциал за селското стопанство, оръжия.  Друго нещо е, че санкциите могат да забавят растежа.
Какво може Запада? Ако целта е да се унищожи Русия, че мерките могат да бъдат разнообразни. Например, можете да предотвратите летежа на  нашите самолети, на товари от  нашите влакове в Европа, да спре издаването на визи на граждани на САЩ, на Русия и ЕС. Можете да се предотвратят всякакви трансфери за всички наши предприятия и граждани.

Дори и тези мерки ще бъдат много болезнени.
Но те са малко вероятно да бъде приета. В крайна сметка, санкции -  са двуастро  явление. Първо, такива санкции - това е повод за война, това е малко вероятно да отиде в Съединените щати и по-разумно те страни от ЕС.Политическите елити на САЩ и Европа не искат да отидат над линията, което неминуемо ще доведе до участието им във войната.
На второ място, икономическите последици от санкции ще бъдат чувствителни по отношение на самия  Запад  Санкциите усложняват живота ни, но става по-зле и  за  народа на Европейския съюз. Освен това, те имат свои собствени проблеми. Ясно е, че Украйна и Русия  се  отнаст  до Европа, но много проблеми с Гърция. Когато огънятгори у нас, ще влезе и в  дома на съседите? 
Спомням си срещата ми с Гуриев. След като той направи отчет за Южна Корея - той фалшифицирани статистически данни и обстоятелства, за да се направят изводи в един либерална начин. Това означава, че се опита да представи информацията в изкривена форма.
Всички видове "ужасяващи истории" в обща характеристика на беглец лидери. Но Андрей Kurbsky призова Литва на война с Русия. Може би си спомняте Генерал Власов. Всички те се опитват да установят на Запад с помощта на приложения. Те дори не се надяват да се върнат след промяна в ситуацията за нас, за тях това е просто начин да оцелее в чужда земя.
"SP": - Guriev отдавна са добре приети в западните елити. Малко вероятно е, че той ще направи изявление по негова собствена инициатива.
- Програми, в  които участва Гуриев, са  насочени към подкопаване на държавата. Това е една умишлена тактика на култивиране на западния политически елит. : - На кого е Гуриев?  Може да служи за няколко цели. На първо място, той може да извършва самостоятелно PR и привлече вниманието към неговата личност. На второ място, за изчисляване може да бъде, че руското ръководство ще се вслуша в него и започва да отклони средства от по-належащи проблеми. Тоест, те искат да се съсредоточат ресурсите си върху макети, като атентатор изпратени за манекени военно оборудване. Трето, някой на Запад наистина може да  създаде  илюзия, че е възможно да вкарва клин между народа и правителството и да предизвика масови протести, че Русия се завръща в "деветдесетте години."
"SP": - Може ли Западът да спрат да купуват нашия нефт и газ?
- Такъв сценарий е възможен. Но  не е известно кой  в този случай повече ще  загуби.
И по примера на Иран  се оказа:  можете да живеете  и при  санкции. Европа отказа да купуват ирански петрол, Техеран е намерил нови пазари в Азия. Ще страдаме. Но този вид санкции ще ни даде правото да отидете на военна конфронтация. Ако искат да ни унищожат,
"SP": - Може ли Западът да се опита да въвлече Русия с Китай и други партньори в света  в  конфликт?
- Тези усилия не са спирали през  всички  последни 15 години. Но на Запада  не му се  получи. Китайското ръководство е наясно, че след разрушаването на Русия следващия по ред ще бъде Китай,
Вие със сигурност може да си представи, че САЩ фалира. Но дали САЩ имат достатъчно сили да провеждат такова рисковано игра? Разбира се, САЩ се опитва да вкарат клин между Русия и нейните стратегически партньори, но на последната среща на върха на страните от БРИК в Уфа, показа, че тези опити не успяха.

- Изявление на Сергей Гуриев е със сигурност персонализирани герой от неговите западни майстори, - заместник-председател на Академията за геополитически проблеми, Константин Соколов. - Думите му могат да се разглеждат като част от информационно-психологически натиск върху Русия. Ето защо е трудно да се разбере какво санкции той е имал предвид. Най-вероятно, ще бъдем изправени пред влошаване на ситуацията в Украйна и санкции по отношение на собствеността на нашите елити в чужбина. Последното наистина може да предизвика смущения в нашата икономика. По мое мнение, твърденията на Guriev са  диверсионни.САЩ ни нападнат, но загубиха  темпо, ситуацията излиза извън техния контрол. Гуриев трябва да ни убеди, че Щатите  са запази контрол и се подготвят за нова офанзива. Мисля, че ще видим практически стъпки преди края на август. Word Guriev нужда от повече за сплашване.
"
"SP": - Може ли Европа да отказват да купуват руски нефт и газ?
- Бързо превключване към други доставчици не могат. Трудно е технически.
"SP": - Съединените щати ще ни забъркват  с Китай.
- В Китай има добри икономически специалисти, които разбират реалността. Очевидно е, че ако Китай е  срещу Запада- той  не може да оцелее. Той е в състояние да поддържа конфронтацията само в рамките на БРИКС, SCO.
Китай през последните години получи тежък удар от Запада.

Китай в никакъв случай няма да наруши БРИК и ШОС, в противен случай той няма да оцелее.
Обещания от Запада не отвличат вниманието на китайския народ от основната цел: да се създаде алтернативен глобален център.
Добре известно е, че Китай е до голяма степен живее извън износа си за САЩ. Но ако Китай се съгласява да отвърне на удара за Русия,  ще затвори износа за САЩ  и това щр ее пълно поражение за САЩ. Китайците са добре запознати с това.

"SP": - Ако Западът  наложи строги санкции, как ще реагира  Китай?
- Ние ще бъдем в състояние да национализирме западните  имоти  в Русия. Но не забравяйте, че Западът  се нуждае от  Русия  заради нашите природни ресурси, което в случай на влошаване на отношенията със  западния свят  те ще бъдат отрязани.

Ние имаме нефт, газ, дървесина. Всичко това можем да продаваме през всяка страна навсякъде. Нашата antisanktsii  са по сериозен удар върху европейските фермери, и ние почти се отървахме  от внос на   европейските храни, а те нямат пазар.
Гуриев  просто  блъфира. Това е обичайната беседа на тема "имаме тайно оръжие." Само на Запад вече не знам какво да мисля. Това Буриев е мюре-  "патица" в полето за информация.
 
http://svpressa.ru/economy/article/127071/?rpop=1
 
По тази тема   • Все още изпревари Америка
Парадоксално е, че ООН е признала основна строителна площадка на планетата на Русия през 2014 г.
• търговска война с Киев е отменена
Правителството на Русия ще въведе частична квота за украински стоки, а не напълно да се премахнат техния внос • Западът се готви нов удар
:Преводачески инструментариумПреводач на уебсайтовеТърсене на световни пазари  Гласувай:
3Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 12445335
Постинги: 5515
Коментари: 12732
Гласове: 63835
Архив
Календар
«  Януари, 2022  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31