Най-четени
1. zahariada
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. kvg55
5. varg1
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. sparotok
9. mt46
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. deathmetalverses
14. samvoin
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. kvg55
5. varg1
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. sparotok
9. mt46
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. deathmetalverses
14. samvoin
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. milena6
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. milena6
Най-активни
1. sarang
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. hadjito
6. manoelia
7. samvoin
8. bateico
9. mimogarcia
10. sekirata
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. hadjito
6. manoelia
7. samvoin
8. bateico
9. mimogarcia
10. sekirata
Постинг
17.07.2015 12:27 -
Слънчогледови семки за здраве
Слънчогледови семки за здраве
Макар да изглеждат дребни и незначителни, слънчогледовите семки са сред най-здравословните храни. Те са изпълнени с висококачествени и полезни мазнини, белтъци, фибри и изключително важни витамини и минерали, които са в най-оптимална концентрация за човешкото тяло.
Семките на слънчогледа имат отличен баланс между моно- и поли-ненаситени мастни киселини, които спомагат за премахване на плаки, наслагвани от „лошия” LDL холестерол по стените на кръвоносните съдове. Най-известната и здравословна от тези киселини е линоленовата киселина – мощен антиоксидант, с доказана ефективност в превенцията на много типове инфекциозни заболявания и някои изразени противоракови свойства.
Огромните количества витамин Е в слънчогледовите семки са рядка находка за растителното царство. Дори и в много по-малки количества, витамин Е е един от най-бързо действащите антиоксиданти, познати на човека. Неговите мигновенни способности да премахва свободни радикали от организма, го прави един от най-яростните защитници на доброто здраве.
Фолиатите са от огромно значение за поддържането на здрави червени кръвни клетки, за костна здравина и изрядна мозъчна дейност. Една шепа от слънчогледовите семки внася в организма над 17% от необходимите за деня фолиати.
Великолепен източник и на селен, същата порция семки снабдява тялото с 26% от необходимата дневна доза. Този елемент е не само с изразени антиоксиданти свойства, но е структурен компонент на голям брой важни езними. Освен противоракови свойства, той има и качества, забавящи стареенето и понижаващи риска от диабет.
Свързани статии..
Тиквените семки укрепват костите Коментари 00
Екстракт от семки на грозде за по-добро кръвооросяване
Плодът черимоя без семки - полезният банан?!
Макар да изглеждат издръжливи, слъчогледовите семки са богати на мазнини, което ги прави податливи на развала и гранясване, които силно понежават техните хранителни и вкусови качества. Ако се купуват белени семки, те не трябва да имат жълтеникав цвят, а ако самият им мирис е тежък и горчив, вече могат да бъдат дори отровни. При закупуване на пресни, непечени семки, е препоръчително те да се съхраняват в хладилник, а след изпичане – в плътно затворен съд на тъмно и хладно място.
Слънчогледовите семки не са познати като алергени и съдържат пренебрежителни количества оксилати и пурини. Препоръчва се да се консумират белени, понеже има риск от изтъркване на зъбния емайл, което може да доведе до развитие на кариеси.
Те са отлична добавка към салати, риба, яйца и мюсли, тъй като не само правят вкуса им по-приятен, но и ги допълват с полезни съединения.
Спрямо Ориентировъчния дневен прием, една чаша обелени семки или около 35 грама, съдържа: витамин Е – 61,5% от ОДП; витамин B1 – 34,6%; манган – 34%; мед – 31,5%; триптофан – 31,2%; магнезий – 28%; селен – 26%; витамин B6 – 23,5%; фосфор – 23,1%; фолиати – 19,8%; калории – 11%.
Прочети още на: http://www.puls.bg/health/food/news_13793.html Слънчогледови семки за здраве
Puls.bg | 30 юли 2013 | Коментари 0
Слънчогледови семки за здраве
Източник: iStockphoto
Макар да изглеждат дребни и незначителни, слънчогледовите семки са сред най-здравословните храни. Те са изпълнени с висококачествени и полезни мазнини, белтъци, фибри и изключително важни витамини и минерали, които са в най-оптимална концентрация за човешкото тяло.
Семките на слънчогледа имат отличен баланс между моно- и поли-ненаситени мастни киселини, които спомагат за премахване на плаки, наслагвани от „лошия” LDL холестерол по стените на кръвоносните съдове. Най-известната и здравословна от тези киселини е линоленовата киселина – мощен антиоксидант, с доказана ефективност в превенцията на много типове инфекциозни заболявания и някои изразени противоракови свойства.
Огромните количества витамин Е в слънчогледовите семки са рядка находка за растителното царство. Дори и в много по-малки количества, витамин Е е един от най-бързо действащите антиоксиданти, познати на човека. Неговите мигновенни способности да премахва свободни радикали от организма, го прави един от най-яростните защитници на доброто здраве.
Фолиатите са от огромно значение за поддържането на здрави червени кръвни клетки, за костна здравина и изрядна мозъчна дейност. Една шепа от слънчогледовите семки внася в организма над 17% от необходимите за деня фолиати.
Великолепен източник и на селен, същата порция семки снабдява тялото с 26% от необходимата дневна доза. Този елемент е не само с изразени антиоксиданти свойства, но е структурен компонент на голям брой важни езними. Освен противоракови свойства, той има и качества, забавящи стареенето и понижаващи риска от диабет.
Свързани статии..
Тиквените семки укрепват костите Коментари 00
Екстракт от семки на грозде за по-добро кръвооросяване Коментари 00
Плодът черимоя без семки - полезният банан?! Коментари 00
Макар да изглеждат издръжливи, слъчогледовите семки са богати на мазнини, което ги прави податливи на развала и гранясване, които силно понежават техните хранителни и вкусови качества. Ако се купуват белени семки, те не трябва да имат жълтеникав цвят, а ако самият им мирис е тежък и горчив, вече могат да бъдат дори отровни. При закупуване на пресни, непечени семки, е препоръчително те да се съхраняват в хладилник, а след изпичане – в плътно затворен съд на тъмно и хладно място.
Слънчогледовите семки не са познати като алергени и съдържат пренебрежителни количества оксилати и пурини. Препоръчва се да се консумират белени, понеже има риск от изтъркване на зъбния емайл, което може да доведе до развитие на кариеси.
Те са отлична добавка към салати, риба, яйца и мюсли, тъй като не само правят вкуса им по-приятен, но и ги допълват с полезни съединения.
Спрямо Ориентировъчния дневен прием, една чаша обелени семки или около 35 грама, съдържа: витамин Е – 61,5% от ОДП; витамин B1 – 34,6%; манган – 34%; мед – 31,5%; триптофан – 31,2%; магнезий – 28%; селен – 26%; витамин B6 – 23,5%; фосфор – 23,1%; фолиати – 19,8%; калории – 11%.
Прочети още на: http://www.puls.bg/health/food/news_13793.html
Слънчогледови семки за здраве
Puls.bg | 30 юли 2013 | Коментари 0
Слънчогледови семки за здраве
Източник: iStockphoto
Макар да изглеждат дребни и незначителни, слънчогледовите семки са сред най-здравословните храни. Те са изпълнени с висококачествени и полезни мазнини, белтъци, фибри и изключително важни витамини и минерали, които са в най-оптимална концентрация за човешкото тяло.
Семките на слънчогледа имат отличен баланс между моно- и поли-ненаситени мастни киселини, които спомагат за премахване на плаки, наслагвани от „лошия” LDL холестерол по стените на кръвоносните съдове. Най-известната и здравословна от тези киселини е линоленовата киселина – мощен антиоксидант, с доказана ефективност в превенцията на много типове инфекциозни заболявания и някои изразени противоракови свойства.
Огромните количества витамин Е в слънчогледовите семки са рядка находка за растителното царство. Дори и в много по-малки количества, витамин Е е един от най-бързо действащите антиоксиданти, познати на човека. Неговите мигновенни способности да премахва свободни радикали от организма, го прави един от най-яростните защитници на доброто здраве.
Фолиатите са от огромно значение за поддържането на здрави червени кръвни клетки, за костна здравина и изрядна мозъчна дейност. Една шепа от слънчогледовите семки внася в организма над 17% от необходимите за деня фолиати.
Великолепен източник и на селен, същата порция семки снабдява тялото с 26% от необходимата дневна доза. Този елемент е не само с изразени антиоксиданти свойства, но е структурен компонент на голям брой важни езними. Освен противоракови свойства, той има и качества, забавящи стареенето и понижаващи риска от диабет.
Свързани статии..
Тиквените семки укрепват костите Коментари 00
Екстракт от семки на грозде за по-добро кръвооросяване Коментари 00
Плодът черимоя без семки - полезният банан?! Коментари 00
Макар да изглеждат издръжливи, слъчогледовите семки са богати на мазнини, което ги прави податливи на развала и гранясване, които силно понежават техните хранителни и вкусови качества. Ако се купуват белени семки, те не трябва да имат жълтеникав цвят, а ако самият им мирис е тежък и горчив, вече могат да бъдат дори отровни. При закупуване на пресни, непечени семки, е препоръчително те да се съхраняват в хладилник, а след изпичане – в плътно затворен съд на тъмно и хладно място.
Слънчогледовите семки не са познати като алергени и съдържат пренебрежителни количества оксилати и пурини. Препоръчва се да се консумират белени, понеже има риск от изтъркване на зъбния емайл, което може да доведе до развитие на кариеси.
Те са отлична добавка към салати, риба, яйца и мюсли, тъй като не само правят вкуса им по-приятен, но и ги допълват с полезни съединения.
Спрямо Ориентировъчния дневен прием, една чаша обелени семки или около 35 грама, съдържа: витамин Е – 61,5% от ОДП; витамин B1 – 34,6%; манган – 34%; мед – 31,5%; триптофан – 31,2%; магнезий – 28%; селен – 26%; витамин B6 – 23,5%; фосфор – 23,1%; фолиати – 19,8%; калории – 11%.
Прочети още на: http://www.puls.bg/health/food/news_13793.html
Макар да изглеждат дребни и незначителни, слънчогледовите семки са сред най-здравословните храни. Те са изпълнени с висококачествени и полезни мазнини, белтъци, фибри и изключително важни витамини и минерали, които са в най-оптимална концентрация за човешкото тяло.
Семките на слънчогледа имат отличен баланс между моно- и поли-ненаситени мастни киселини, които спомагат за премахване на плаки, наслагвани от „лошия” LDL холестерол по стените на кръвоносните съдове. Най-известната и здравословна от тези киселини е линоленовата киселина – мощен антиоксидант, с доказана ефективност в превенцията на много типове инфекциозни заболявания и някои изразени противоракови свойства.
Огромните количества витамин Е в слънчогледовите семки са рядка находка за растителното царство. Дори и в много по-малки количества, витамин Е е един от най-бързо действащите антиоксиданти, познати на човека. Неговите мигновенни способности да премахва свободни радикали от организма, го прави един от най-яростните защитници на доброто здраве.
Фолиатите са от огромно значение за поддържането на здрави червени кръвни клетки, за костна здравина и изрядна мозъчна дейност. Една шепа от слънчогледовите семки внася в организма над 17% от необходимите за деня фолиати.
Великолепен източник и на селен, същата порция семки снабдява тялото с 26% от необходимата дневна доза. Този елемент е не само с изразени антиоксиданти свойства, но е структурен компонент на голям брой важни езними. Освен противоракови свойства, той има и качества, забавящи стареенето и понижаващи риска от диабет.
Свързани статии..
Тиквените семки укрепват костите Коментари 00
Екстракт от семки на грозде за по-добро кръвооросяване
Плодът черимоя без семки - полезният банан?!
Макар да изглеждат издръжливи, слъчогледовите семки са богати на мазнини, което ги прави податливи на развала и гранясване, които силно понежават техните хранителни и вкусови качества. Ако се купуват белени семки, те не трябва да имат жълтеникав цвят, а ако самият им мирис е тежък и горчив, вече могат да бъдат дори отровни. При закупуване на пресни, непечени семки, е препоръчително те да се съхраняват в хладилник, а след изпичане – в плътно затворен съд на тъмно и хладно място.
Слънчогледовите семки не са познати като алергени и съдържат пренебрежителни количества оксилати и пурини. Препоръчва се да се консумират белени, понеже има риск от изтъркване на зъбния емайл, което може да доведе до развитие на кариеси.
Те са отлична добавка към салати, риба, яйца и мюсли, тъй като не само правят вкуса им по-приятен, но и ги допълват с полезни съединения.
Спрямо Ориентировъчния дневен прием, една чаша обелени семки или около 35 грама, съдържа: витамин Е – 61,5% от ОДП; витамин B1 – 34,6%; манган – 34%; мед – 31,5%; триптофан – 31,2%; магнезий – 28%; селен – 26%; витамин B6 – 23,5%; фосфор – 23,1%; фолиати – 19,8%; калории – 11%.
Прочети още на: http://www.puls.bg/health/food/news_13793.html Слънчогледови семки за здраве
Puls.bg | 30 юли 2013 | Коментари 0
Слънчогледови семки за здраве
Източник: iStockphoto
Макар да изглеждат дребни и незначителни, слънчогледовите семки са сред най-здравословните храни. Те са изпълнени с висококачествени и полезни мазнини, белтъци, фибри и изключително важни витамини и минерали, които са в най-оптимална концентрация за човешкото тяло.
Семките на слънчогледа имат отличен баланс между моно- и поли-ненаситени мастни киселини, които спомагат за премахване на плаки, наслагвани от „лошия” LDL холестерол по стените на кръвоносните съдове. Най-известната и здравословна от тези киселини е линоленовата киселина – мощен антиоксидант, с доказана ефективност в превенцията на много типове инфекциозни заболявания и някои изразени противоракови свойства.
Огромните количества витамин Е в слънчогледовите семки са рядка находка за растителното царство. Дори и в много по-малки количества, витамин Е е един от най-бързо действащите антиоксиданти, познати на човека. Неговите мигновенни способности да премахва свободни радикали от организма, го прави един от най-яростните защитници на доброто здраве.
Фолиатите са от огромно значение за поддържането на здрави червени кръвни клетки, за костна здравина и изрядна мозъчна дейност. Една шепа от слънчогледовите семки внася в организма над 17% от необходимите за деня фолиати.
Великолепен източник и на селен, същата порция семки снабдява тялото с 26% от необходимата дневна доза. Този елемент е не само с изразени антиоксиданти свойства, но е структурен компонент на голям брой важни езними. Освен противоракови свойства, той има и качества, забавящи стареенето и понижаващи риска от диабет.
Свързани статии..
Тиквените семки укрепват костите Коментари 00
Екстракт от семки на грозде за по-добро кръвооросяване Коментари 00
Плодът черимоя без семки - полезният банан?! Коментари 00
Макар да изглеждат издръжливи, слъчогледовите семки са богати на мазнини, което ги прави податливи на развала и гранясване, които силно понежават техните хранителни и вкусови качества. Ако се купуват белени семки, те не трябва да имат жълтеникав цвят, а ако самият им мирис е тежък и горчив, вече могат да бъдат дори отровни. При закупуване на пресни, непечени семки, е препоръчително те да се съхраняват в хладилник, а след изпичане – в плътно затворен съд на тъмно и хладно място.
Слънчогледовите семки не са познати като алергени и съдържат пренебрежителни количества оксилати и пурини. Препоръчва се да се консумират белени, понеже има риск от изтъркване на зъбния емайл, което може да доведе до развитие на кариеси.
Те са отлична добавка към салати, риба, яйца и мюсли, тъй като не само правят вкуса им по-приятен, но и ги допълват с полезни съединения.
Спрямо Ориентировъчния дневен прием, една чаша обелени семки или около 35 грама, съдържа: витамин Е – 61,5% от ОДП; витамин B1 – 34,6%; манган – 34%; мед – 31,5%; триптофан – 31,2%; магнезий – 28%; селен – 26%; витамин B6 – 23,5%; фосфор – 23,1%; фолиати – 19,8%; калории – 11%.
Прочети още на: http://www.puls.bg/health/food/news_13793.html
Слънчогледови семки за здраве
Puls.bg | 30 юли 2013 | Коментари 0
Слънчогледови семки за здраве
Източник: iStockphoto
Макар да изглеждат дребни и незначителни, слънчогледовите семки са сред най-здравословните храни. Те са изпълнени с висококачествени и полезни мазнини, белтъци, фибри и изключително важни витамини и минерали, които са в най-оптимална концентрация за човешкото тяло.
Семките на слънчогледа имат отличен баланс между моно- и поли-ненаситени мастни киселини, които спомагат за премахване на плаки, наслагвани от „лошия” LDL холестерол по стените на кръвоносните съдове. Най-известната и здравословна от тези киселини е линоленовата киселина – мощен антиоксидант, с доказана ефективност в превенцията на много типове инфекциозни заболявания и някои изразени противоракови свойства.
Огромните количества витамин Е в слънчогледовите семки са рядка находка за растителното царство. Дори и в много по-малки количества, витамин Е е един от най-бързо действащите антиоксиданти, познати на човека. Неговите мигновенни способности да премахва свободни радикали от организма, го прави един от най-яростните защитници на доброто здраве.
Фолиатите са от огромно значение за поддържането на здрави червени кръвни клетки, за костна здравина и изрядна мозъчна дейност. Една шепа от слънчогледовите семки внася в организма над 17% от необходимите за деня фолиати.
Великолепен източник и на селен, същата порция семки снабдява тялото с 26% от необходимата дневна доза. Този елемент е не само с изразени антиоксиданти свойства, но е структурен компонент на голям брой важни езними. Освен противоракови свойства, той има и качества, забавящи стареенето и понижаващи риска от диабет.
Свързани статии..
Тиквените семки укрепват костите Коментари 00
Екстракт от семки на грозде за по-добро кръвооросяване Коментари 00
Плодът черимоя без семки - полезният банан?! Коментари 00
Макар да изглеждат издръжливи, слъчогледовите семки са богати на мазнини, което ги прави податливи на развала и гранясване, които силно понежават техните хранителни и вкусови качества. Ако се купуват белени семки, те не трябва да имат жълтеникав цвят, а ако самият им мирис е тежък и горчив, вече могат да бъдат дори отровни. При закупуване на пресни, непечени семки, е препоръчително те да се съхраняват в хладилник, а след изпичане – в плътно затворен съд на тъмно и хладно място.
Слънчогледовите семки не са познати като алергени и съдържат пренебрежителни количества оксилати и пурини. Препоръчва се да се консумират белени, понеже има риск от изтъркване на зъбния емайл, което може да доведе до развитие на кариеси.
Те са отлична добавка към салати, риба, яйца и мюсли, тъй като не само правят вкуса им по-приятен, но и ги допълват с полезни съединения.
Спрямо Ориентировъчния дневен прием, една чаша обелени семки или около 35 грама, съдържа: витамин Е – 61,5% от ОДП; витамин B1 – 34,6%; манган – 34%; мед – 31,5%; триптофан – 31,2%; магнезий – 28%; селен – 26%; витамин B6 – 23,5%; фосфор – 23,1%; фолиати – 19,8%; калории – 11%.
Прочети още на: http://www.puls.bg/health/food/news_13793.html
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Търсене
Блогрол
1. Блога в Гоогле
2. мит
3. wordpress
4. портал
5. Европа, България Русе
6. Начало струнен транспорт
7. Електродвигатели Дуюнова
8. НАРОДНО ИНВЕСТИРАНЕ
9. Elektromera
10. Mesenver
11. НЕДЕЛИН
12. Sky Way
13. ТВ програма
14. СТЕВИЯ
2. мит
3. wordpress
4. портал
5. Европа, България Русе
6. Начало струнен транспорт
7. Електродвигатели Дуюнова
8. НАРОДНО ИНВЕСТИРАНЕ
9. Elektromera
10. Mesenver
11. НЕДЕЛИН
12. Sky Way
13. ТВ програма
14. СТЕВИЯ