Най-четени
1. zahariada
2. radostinalassa
3. varg1
4. leonleonovpom2
5. kvg55
6. wonder
7. mt46
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. tota
2. radostinalassa
3. varg1
4. leonleonovpom2
5. kvg55
6. wonder
7. mt46
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. tota
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. vidima
7. dobrota
8. ambroziia
9. bojil
10. donkatoneva
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. vidima
7. dobrota
8. ambroziia
9. bojil
10. donkatoneva
Най-активни
1. sarang
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. iw69
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. iw69
Постинг
11.08.2015 13:26 -
ЯПОНИЯ МОЖЕ, БЪЛГАРИЯ- НЕ
Българинът забрави истинския вкус на киселото мляко, алармира пред БТА Николай Андреев - председател на Съвета на директорите на държавното предприятие - лидер в млечния бранш "Ел Би Булгарикум".
По думите му това се дължи на навлезлите на родния пазар чужди производители на спечелилия световна слава български продукт.
Чуждестранните компании работят с генномодифицирани стартерни култури, а не с живи такива, с каквито се заквасва българското кисело мляко, твърди Андреев.
"Така освен променения вкус, киселото мляко губи и от своята полезност. Действието му върху стомашно-чревния тракт се базира преди всичко на двете бактерии - лактобацилус булгарикус и стрептококус термофилус", обясни Андреев.
Ако бактериите не са живи, както е в повечето заляли търговската ни мрежа млека, лечебното въздействие на продукта е символично, предупреждава специалистът.
60 милиона японци закусват с българско кисело мляко
Докато ние ядем фабрикат, който само носи името "българско кисело мляко", без да отговаря на съдържанието му, родните закваски продължават да превземат световния пазар.
От началото на 70-те години на миналия век "Ел Би Булгарикум" има договор за сътрудничество с японската корпорация "Мейджи", която е един от най-големите производители на млечна продукция на японския пазар. Оттогава до днес в Страната на изгряващото слънце се произвежда кисело мляко, заквасено с български стартерни култури.
Всяка сутрин близо 60 милиона японци закусват с българско кисело мляко, заяви пред БТА Магдалена Апостолова - координатор в Асоциацията на млекопреработвателите у нас, позовавайки се на данни на "Мейджи".
През декември 2013 г. в Токио официално е честван 40-годишен юбилей от първата кофичка кисело мляко, произведено по българска технология и с български стартерни култури, разказа Андреев.
Договорът с японската корпорация е разширен и вече с наши закваски се произвежда кисело мляко и в Китай, Сингапур и Тайланд, съобщи още председателят на директорския борд на проспериращото държавно предприятие.
По думите му "Ел Би Булгарикум" партнира успешно на японския колос на базата на уникалната си колекция от над 1200 щама, която е определена като национално богатство.
Функционалните храни са следваща гордост на лидера в млечния бранш
Функционалните храни на базата на лактобацилус булгарикус са следващата гордост на родния лидер в млечния бранш.
Те са много полезни за хора, които нямат възможност да ползват свежи продукти, поясни Андреев. По думите му функционалните храни са намерили радушен прием при спортисти и се радват на голям интерес освен у нас и в чужбина.
Сериозна заявка за тяхното потребление е дала Бразилия, съобщи още Андреев. Предприемчив българин пък реализирал успешен бизнес в САЩ, като направил верига заведения за сокове с капсули на лактобацилус булгарикус, разказа Апостолова. Продуктът е сред предпочитаните от клиентите отвъд океана.
Прочети още на: http://www.dnes.bg/health/2015/08/08/bylgarsko-kiselo-mliako-li-kakvo-beshe-tova.272648 Българинът забрави истинския вкус на киселото мляко, алармира пред БТА Николай Андреев - председател на Съвета на директорите на държавното предприятие - лидер в млечния бранш "Ел Би Булгарикум".
По думите му това се дължи на навлезлите на родния пазар чужди производители на спечелилия световна слава български продукт.
Чуждестранните компании работят с генномодифицирани стартерни култури, а не с живи такива, с каквито се заквасва българското кисело мляко, твърди Андреев.
"Така освен променения вкус, киселото мляко губи и от своята полезност. Действието му върху стомашно-чревния тракт се базира преди всичко на двете бактерии - лактобацилус булгарикус и стрептококус термофилус", обясни Андреев.
Ако бактериите не са живи, както е в повечето заляли търговската ни мрежа млека, лечебното въздействие на продукта е символично, предупреждава специалистът.
60 милиона японци закусват с българско кисело мляко
Докато ние ядем фабрикат, който само носи името "българско кисело мляко", без да отговаря на съдържанието му, родните закваски продължават да превземат световния пазар.
От началото на 70-те години на миналия век "Ел Би Булгарикум" има договор за сътрудничество с японската корпорация "Мейджи", която е един от най-големите производители на млечна продукция на японския пазар. Оттогава до днес в Страната на изгряващото слънце се произвежда кисело мляко, заквасено с български стартерни култури.
Всяка сутрин близо 60 милиона японци закусват с българско кисело мляко, заяви пред БТА Магдалена Апостолова - координатор в Асоциацията на млекопреработвателите у нас, позовавайки се на данни на "Мейджи".
През декември 2013 г. в Токио официално е честван 40-годишен юбилей от първата кофичка кисело мляко, произведено по българска технология и с български стартерни култури, разказа Андреев.
Договорът с японската корпорация е разширен и вече с наши закваски се произвежда кисело мляко и в Китай, Сингапур и Тайланд, съобщи още председателят на директорския борд на проспериращото държавно предприятие.
По думите му "Ел Би Булгарикум" партнира успешно на японския колос на базата на уникалната си колекция от над 1200 щама, която е определена като национално богатство.
Функционалните храни са следваща гордост на лидера в млечния бранш
Функционалните храни на базата на лактобацилус булгарикус са следващата гордост на родния лидер в млечния бранш.
Те са много полезни за хора, които нямат възможност да ползват свежи продукти, поясни Андреев. По думите му функционалните храни са намерили радушен прием при спортисти и се радват на голям интерес освен у нас и в чужбина.
Сериозна заявка за тяхното потребление е дала Бразилия, съобщи още Андреев. Предприемчив българин пък реализирал успешен бизнес в САЩ, като направил верига заведения за сокове с капсули на лактобацилус булгарикус, разказа Апостолова. Продуктът е сред предпочитаните от клиентите отвъд океана.
Прочети още на: http://www.dnes.bg/health/2015/08/08/bylgarsko-kiselo-mliako-li-kakvo-beshe-tova.272648
По думите му това се дължи на навлезлите на родния пазар чужди производители на спечелилия световна слава български продукт.
Чуждестранните компании работят с генномодифицирани стартерни култури, а не с живи такива, с каквито се заквасва българското кисело мляко, твърди Андреев.
"Така освен променения вкус, киселото мляко губи и от своята полезност. Действието му върху стомашно-чревния тракт се базира преди всичко на двете бактерии - лактобацилус булгарикус и стрептококус термофилус", обясни Андреев.
Ако бактериите не са живи, както е в повечето заляли търговската ни мрежа млека, лечебното въздействие на продукта е символично, предупреждава специалистът.
60 милиона японци закусват с българско кисело мляко
Докато ние ядем фабрикат, който само носи името "българско кисело мляко", без да отговаря на съдържанието му, родните закваски продължават да превземат световния пазар.
От началото на 70-те години на миналия век "Ел Би Булгарикум" има договор за сътрудничество с японската корпорация "Мейджи", която е един от най-големите производители на млечна продукция на японския пазар. Оттогава до днес в Страната на изгряващото слънце се произвежда кисело мляко, заквасено с български стартерни култури.
Всяка сутрин близо 60 милиона японци закусват с българско кисело мляко, заяви пред БТА Магдалена Апостолова - координатор в Асоциацията на млекопреработвателите у нас, позовавайки се на данни на "Мейджи".
През декември 2013 г. в Токио официално е честван 40-годишен юбилей от първата кофичка кисело мляко, произведено по българска технология и с български стартерни култури, разказа Андреев.
Договорът с японската корпорация е разширен и вече с наши закваски се произвежда кисело мляко и в Китай, Сингапур и Тайланд, съобщи още председателят на директорския борд на проспериращото държавно предприятие.
По думите му "Ел Би Булгарикум" партнира успешно на японския колос на базата на уникалната си колекция от над 1200 щама, която е определена като национално богатство.
Функционалните храни са следваща гордост на лидера в млечния бранш
Функционалните храни на базата на лактобацилус булгарикус са следващата гордост на родния лидер в млечния бранш.
Те са много полезни за хора, които нямат възможност да ползват свежи продукти, поясни Андреев. По думите му функционалните храни са намерили радушен прием при спортисти и се радват на голям интерес освен у нас и в чужбина.
Сериозна заявка за тяхното потребление е дала Бразилия, съобщи още Андреев. Предприемчив българин пък реализирал успешен бизнес в САЩ, като направил верига заведения за сокове с капсули на лактобацилус булгарикус, разказа Апостолова. Продуктът е сред предпочитаните от клиентите отвъд океана.
Прочети още на: http://www.dnes.bg/health/2015/08/08/bylgarsko-kiselo-mliako-li-kakvo-beshe-tova.272648 Българинът забрави истинския вкус на киселото мляко, алармира пред БТА Николай Андреев - председател на Съвета на директорите на държавното предприятие - лидер в млечния бранш "Ел Би Булгарикум".
По думите му това се дължи на навлезлите на родния пазар чужди производители на спечелилия световна слава български продукт.
Чуждестранните компании работят с генномодифицирани стартерни култури, а не с живи такива, с каквито се заквасва българското кисело мляко, твърди Андреев.
"Така освен променения вкус, киселото мляко губи и от своята полезност. Действието му върху стомашно-чревния тракт се базира преди всичко на двете бактерии - лактобацилус булгарикус и стрептококус термофилус", обясни Андреев.
Ако бактериите не са живи, както е в повечето заляли търговската ни мрежа млека, лечебното въздействие на продукта е символично, предупреждава специалистът.
60 милиона японци закусват с българско кисело мляко
Докато ние ядем фабрикат, който само носи името "българско кисело мляко", без да отговаря на съдържанието му, родните закваски продължават да превземат световния пазар.
От началото на 70-те години на миналия век "Ел Би Булгарикум" има договор за сътрудничество с японската корпорация "Мейджи", която е един от най-големите производители на млечна продукция на японския пазар. Оттогава до днес в Страната на изгряващото слънце се произвежда кисело мляко, заквасено с български стартерни култури.
Всяка сутрин близо 60 милиона японци закусват с българско кисело мляко, заяви пред БТА Магдалена Апостолова - координатор в Асоциацията на млекопреработвателите у нас, позовавайки се на данни на "Мейджи".
През декември 2013 г. в Токио официално е честван 40-годишен юбилей от първата кофичка кисело мляко, произведено по българска технология и с български стартерни култури, разказа Андреев.
Договорът с японската корпорация е разширен и вече с наши закваски се произвежда кисело мляко и в Китай, Сингапур и Тайланд, съобщи още председателят на директорския борд на проспериращото държавно предприятие.
По думите му "Ел Би Булгарикум" партнира успешно на японския колос на базата на уникалната си колекция от над 1200 щама, която е определена като национално богатство.
Функционалните храни са следваща гордост на лидера в млечния бранш
Функционалните храни на базата на лактобацилус булгарикус са следващата гордост на родния лидер в млечния бранш.
Те са много полезни за хора, които нямат възможност да ползват свежи продукти, поясни Андреев. По думите му функционалните храни са намерили радушен прием при спортисти и се радват на голям интерес освен у нас и в чужбина.
Сериозна заявка за тяхното потребление е дала Бразилия, съобщи още Андреев. Предприемчив българин пък реализирал успешен бизнес в САЩ, като направил верига заведения за сокове с капсули на лактобацилус булгарикус, разказа Апостолова. Продуктът е сред предпочитаните от клиентите отвъд океана.
Прочети още на: http://www.dnes.bg/health/2015/08/08/bylgarsko-kiselo-mliako-li-kakvo-beshe-tova.272648
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Търсене
Блогрол
1. Блога в Гоогле
2. мит
3. wordpress
4. портал
5. Европа, България Русе
6. Начало струнен транспорт
7. Електродвигатели Дуюнова
8. НАРОДНО ИНВЕСТИРАНЕ
9. Elektromera
10. Mesenver
11. НЕДЕЛИН
12. Sky Way
13. ТВ програма
14. СТЕВИЯ
2. мит
3. wordpress
4. портал
5. Европа, България Русе
6. Начало струнен транспорт
7. Електродвигатели Дуюнова
8. НАРОДНО ИНВЕСТИРАНЕ
9. Elektromera
10. Mesenver
11. НЕДЕЛИН
12. Sky Way
13. ТВ програма
14. СТЕВИЯ