Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2015 13:45 - Тероризмът е, отровна змия, плашеща всички нормални хора...и не само плаши, а…убива
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 1747 Коментари: 5 Гласове:
7

Последна промяна: 04.10.2015 09:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Тероризмът е, като отровна змия, плашеща всички нормални хора...и не само плаши, а…убива...  ИД-  Ислямска държава зад завесата на ислямизма- рожба на Корана ли е или на Чуждоземни сили за чуждоземни цели?!    омразявай  и владей!!

Спрете вече със спекулациите и насаждането на омраза каза ikra   вече трябва да се разбере и каже много ясно, че никой, по никакъв повод и под никакъв предлог не може да защитава тероризма и терористите. Терорът и насилието са гнет, който не може и не трябва да бъде свързван, с която и да е религия. Също така е немислимо да се говори за ислямски тероризъм.

Защото, за да се твърди, че е ислямски, значи, че мюсюлманинът върши това с позволението на ислямската религия. Всъщност ислямът не разрешава тероризма. А мюсюлманинът не очаква помощ от терористи и тероризма.

Това го забраняват както знаменията (айетите) на Свещения Коран, така и думите на Пратеника Мухаммед (хадисите).

Вижте хората, които за тлъсти пачки манипулират вашето съзнание

http://zaw12929.blog.bg/politika/2015/09/30/amerikanskite-podlogi-niamat-moral-i-skrupuli.1395

Ако желаете, нека заедно да погледнем какви са предписанията на знаменията и хадисите в тази връзка. Нека видим как се разглежда убийството и как убийството на един човек се сравнява с убийството на всички хора.

Предупреждението в знамението на свещения Коран, сура Маиде, ни кара сериозно да се замислим. В Корана се повелява: "Който убие човек без право, сякаш е убил всички хора. А който спаси човек, той сякаш е спасил всички хора."

Ето това е знамението и мярката за мюсюлманина. Той е човек, който не само, че не смее да извърши терористичен акт, а дори не може да бъде причина за убийството на един-единствен човек! Защото убийството на един човек без право сякаш е убийство на всички хора и отговорността тежи на раменете на убиеца.

И още нещо - мюсюлманинът не разглежда убийството на един човек само като убийство на всички хора - напротив, вижда спасяването на един човек като спасение на човечеството. Той се стреми не към убийство, а към спасение.

Моля ви, с поставена ръка върху гърдите, чистосърдечно, отговорете ми, може ли човек вярвайки по този начин да бъде терорист?! Може ли да се говори за ислямски тероризъм? Ако някой извърши това - то или не е мюсюлманин – а го прави с цел да опетни религията, или не познава исляма. И в двата случая тероризмът не може да се свързва с исляма и мюсюлманинът не може да бъде терорист.

А сега нека да видим какви са думите на Пророка Мухаммед (Бог да го благослови и с мир да го дари). Какви поуки и напътствия ни дава той: "Никой от вас да не посочва другиго с оръжието си!"

Не да стреля, а дори да не посочва с оръжие някого. Например, ако някой ви попита "Къде е еди-кой си?", и вие го посочите с оръжието си и отговорите: "Ето, там е!", то проявявате неподчинение на думите на Пророка, което не подобава на един мюсюлманин.

Това е така, защото с оръжие се причинява смърт и всичко, което напомня за това, не е позволено на мюсюлманина. Пророка (Бог да го благослови и с мир да го дари) не разрешава това. Ако някой престъпи тази повеля, то значи, че не се съобразява с Пророка и не му се подчинява.

Ако е така, може ли да говорим за ислямски тероризъм и може ли един мюсюлманин да бъде терорист?...

Не забравяйте, че ние вярваме, че убийството на един човек е равно на убийството на всички хора. Какво благодеяние трябва да извърши вярващият, за да плати греха си, ако не се вслуша в този цитат от Корана? Какво добро трябва да стори, за да се спаси от отговорността пред неподчинението на Пратеника?

Затова, отново ще повторя и би било добре да се спре със спекулациите, ИСЛЯМЪТ ЗАБРАНЯВА ТЕРОРИЗМА

и МЮСЮЛМАНИНЪТ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ТЕРОРИСТ!...

ето и коментари:

1. didanov - много хубаво казано
защото всички души на този свят са като скачени съдове - части от едно цяло, религиите са само различните дрехи с които сме облечени, както и различния цвят на кожата и т.н. този духовен и космичен закон е закодиран в исляма, както и във всички останали религии. Но свободата на избора и по-точно на свободното тълкуване остава, което само по себе си довежда до днешните противоречия.
поздрави

2. dinkov - Динков   ikra - няма лоши религии, има лоши хора. Религиите дават ценностна система на човека. В исляма аз лично не харесвам, че дава право да се убива в името на Алах, а в католицизма, че можеш срещу индулгенция, да си откупиш срещу пари греховете. По-добре не убивай, защото никой човек не би трябвало да лишава друг човек от живот. Животът е безценен Божи дар (без значение на кой Бог се кланяш) и никой няма право да посяга на него, или когато натрупаш грехове и си платиш ставаш праведен. Нещо според моята ценностна система дадена ми от родителите ми ( Бог да ги прости) не се връзва. По-добре любов, отколкото да се трепем. Поздрав.  Ицко                                                                                                                                                                    3. ikra - Проблема идва от там, че всеки се ОПИТВА да тълкува...
didanov написа:   защото всички души на този свят са като скачени съдове - части от едно цяло, религиите са само различните дрехи с които сме облечени, както и различния цвят на кожата и т.н. този духовен и космичен закон е закодиран в исляма, както и във всички останали религии. Но свободата на избора и по-точно на свободното тълкуване остава, което само по себе си довежда до днешните противоречия.  поздрави

Така е. Но трябва да се разбере един път за винаги, че нито Коранът, нито пък Библията са роман, за да бъдат четени докато се ядат пуканки.

4. ikra - Хората са най-различни...
dinkov написа:  ikra - няма лоши религии, има лоши хора. Религиите дават ценностна система на човека. В исляма аз лично не харесвам, че дава право да се убива в името на Алах, а в католицизма, че можеш срещу индулгенция, да си откупиш срещу пари греховете. По-добре не убивай, защото никой човек не би трябвало да лишава друг човек от живот. Животът е безценен Божи дар (без значение на кой Бог се кланяш) и никой няма право да посяга на него, или когато натрупаш грехове и си платиш ставаш праведен. Нещо според моята ценностна система дадена ми от родителите ми ( Бог да ги прости) не се връзва. По-добре любов, отколкото да се трепем.   Поздрав.
Ицко
Прочетете по-задълбочено темата...

5. ikra - Ислямът дава юридическо право на дадено лице да поиска наказание от същия вид за стореното спрямо него злодеяние.
Ислямът дава юридическо право на дадено лице да поиска наказание от същия вид за стореното спрямо него злодеяние. Защото справедливостта и уважението са ценности, които трябва да се спазват и почитат взаимно (Коран; 2: 94). Наред с това обаче този принцип не означава, че на злото трябва да се отвръща със зло, поради което Коранът призовава вярващите да прощават злините на останалите и счита това за една достойна постъпка.  В Корана се казва: “Възмездието за злина е злина като нея. А който извинява и се помирява, неговата награда е при Аллах. Не обича Той угнетителите.” (42:40)
“А който търпи и прощава, това е от значимите дела.” (42:43)

6. ikra - В библейските текстове има нещо подобно...
В библейските текстове има нещо подобно: “Който удари човек смъртоносно, непременно да се умъртви... Който удари баща си или майка си непременно да се умъртви. Който открадне човек и го продаде, или ако откраднатият се намери в ръката му, той непременно да се умъртви.” (Изход, 21:12, 15-16)
Само че в тях не е предвидена прошка. Но в исляма, от една страна, се заповядва възмездието, а от друга страна, то отпада при положение, че един от родителите или настойниците се съгласи на отплата или прости на престъпника.

7. ikra - Според Тората:
“Но ако последва повреда, тогава да отсъдиш живот за живот, око за око, зъб за зъб, ръка за ръка, нога за нога, изгаряне за изгаряне, рана за рана, удар за удар.” (Изход,“Да го не пожали окото ти; живот ще се даде за живот, око за око, зъб за зъб, ръка за ръка, нога за нога.” (Второзаконие, 19:21; Левит, 24:20)
“Нито да взимате някакъв откуп за живота на убиеца, който като виновен заслужава смърт; но непременно той да се умъртви.” (Числа, 35:31)   Според Тората не е възможно наказанието за предумишлено убийство да се избегне чрез  отплата.

8. ikra - Най-обширното знамение в Свещения Коран за убийството и наказанието е следното:   “О, вярващи, вам е предписано възмездие за убитите, свободен – за свободен и роб – за роб, и жена – за жена. А който получи опрощение от своя брат, да го получи според обичая, а той да му се издължи с добрина. Това е облекчение и милост от вашия Господ. А който след това престъпи, за него има болезнено наказание.” (Коран; 2:178)
Това знамение разкрива, че възмездието е задължително, че това задължение може да отпадне само ако близките простят прегрешението, че прошката е по-добро и подходящо решение и че е възможна отплата за убийството.

9. ikra - Ислям означава Мир  Хора, които се правят на мюсюлмани и казват, че „вършат всичко това в името на Аллах”, и стават живи бомби, самоубиват се сред невинни хора, пълнят експлозиви в автомобили и ги взривяват сред невинни и нищо неочакващи жени и деца, а напоследък унищожават и храмовеПодобни действия е невъзможно да бъдат одобрени нито от Корана, нито от сюннета (традициите) на Последния Пратеник. Подобни негативни действия никога не са били и не могат да бъдат част от повелите на Корана и традициите на Пратеника.

10. ikra - Още от Свещения Коран:   “Аллах не ви забранява да се отнасяте с добро и да постъпвате справедливо към онези, които не воюват с вас в религията и не ви прогонват от домовете ви. Аллах обича справедливите”. (60: 8)
"Отвърни на злината с добрина! Ние повече знаем какво описват". (23: 96)

11. ikra - Всеки път го повтарям, но не знам защо преповтаряте своята грешка
Няколкократно изрично споменавам, че коментари, които нямат връзка с темата, няма да бъдат допускани. После хленчите защо коментарите ви не са допуснати. Просто не се насилвайте да пишете фантасмагориите си там където ви скимне. Как по-ясно да се изразя не знам...
Приятен ден!

12. flymore - И на мен много ми се ще да се спре...
Много коректен и подбран постинг!
Лека вечер, Икра!

13. ikra - Благодаря ви!
flymore написа:  Много коректен и подбран постинг!
Лека вечер, Икра!    Приятна вечер :)

14. dinkov - Динков  ikra - не ме разбирай погрешно. Ако някой иска да ме убие, аз няма да се съглася. А ако бъда принуден... ще убия. Това е самоотбрана. Въпреки това Закона на талиона не го приемам. Дано Господ да помага, никога да не го прилагам.
Не знаех, че си мюсюлманин, а може би мюсюлманка. Но за мен вярата която изповядваш няма никакво значение. Това си е твое право. Важно е какъв си като човек, а не вярата. Всички религии когато дават ценностна система имат място при човеците.
По повод постинга - "Спрете вече със спекулациите и насаждането на омраза". Подкрепям те напълно. Между другото, нещо лично за семейството ми. Едната племеничка, на брат ми дъщеря се омъжи за мюсюлманин. Изобщо е нямало дилема дали е правилно или не. Важното е те да са щастливи. Ама ако знаеш какъв хубав внук има брат ми. Е и аз съм нещо като дядо-чичо :))) Фук-фук :))) Да е жив и здрав и да стане добър човек, а каква религия ще изповядва, майка му и баща му решиха да го запознаят и с двете, а когато порасне, ако иска той да си определи сам. Такива ми ти работи. За постинга още вчера ти сложих +. Айде лека нощ, че стана късно. Ицко

15. stela50 - Не познавам Корана, но познавам много добри хора, които изповядват тази религия... ужасно е, когато нещо лично като вярата, се използва за политически цели... споделям думите на първия коментирал постинга –

 didanov :  ... " религиите са само различните дрехи с които сме облечени,
както и различния цвят на кожата и т.н. този духовен и космичен закон е закодиран в исляма, както и във всички останали религии. Но свободата на избора и по-точно на свободното тълкуване остава, което само по себе си довежда до днешните противоречия." ... Поздрави !

16. ikra - Благодаря за подкрепата и плюса :)
dinkov написа:  ikra - не ме разбирай погрешно. Ако някой иска да ме убие, аз няма да се съглася. А ако бъда принуден... ще убия. Това е самоотбрана. Въпреки това Закона на талиона не го приемам. Дано Господ да помага, никога да не го прилагам.
Не знаех, че си мюсюлманин, а може би мюсюлманка. Но за мен вярата която изповядваш няма никакво значение. Това си е твое право. Важно е какъв си като човек, а не вярата. Всички религии когато дават ценностна система имат място при човеците.  По повод постинга - "Спрете вече със спекулациите и насаждането на омраза". Подкрепям те напълно. Между другото, нещо лично за семейството ми. Едната племеничка, на брат ми дъщеря се омъжи за мюсюлманин. Изобщо е нямало дилема дали е правилно или не. Важното е те да са щастливи. Ама ако знаеш какъв хубав внук има брат ми. Е и аз съм нещо като дядо-чичо :))) Фук-фук :))) Да е жив и здрав и да стане добър човек, а каква религия ще изповядва, майка му и баща му решиха да го запознаят и с двете, а когато порасне, ако иска той да си определи сам. Такива ми ти работи. За постинга още вчера ти сложих +.  Айде лека нощ, че стана късно. Ицко  Лека нощ! :)

17. ikra - Благодаря!
stela50 написа:  които изповядват тази религия... ужасно е, когато нещо лично
като вярата, се използва за политически цели...  споделям думите на първия коментирал постинга - didanov :  ... " религиите са само различните дрехи с които сме облечени,  както и различния цвят на кожата и т.н. този духовен и космичен
закон е закодиран в исляма, както и във всички останали религии.
Но свободата на избора и по-точно на свободното тълкуване остава,  което само по себе си довежда до днешните противоречия." ... Поздрави !

 
Гласувай:
7
01. zaw12929 - Не знам какво пише в Корана, но не...
03.10.2015 13:56
Не знам какво пише в Корана, но непрекъснато повтарям да спрем омразата и
затова преписах материала с коментарите...
Родена съм в село където половината жители са мюсюлмани и от дете и до днес съм запомнила различията и ,че това не е било пречка децата да другаруваме, възрастните да добруват

сега живея в село, където се гордеят, че.. няма турци. Събираме се вчера и започват да хулят Местан. От ефира непрекъснато повтарят незаконното ДПС и влязох в остър спор- щом и Конституционният . съд е признал, а ми отговарят- решението било незаконно. Ето на такива чутури не може да се каже нищо. Аз им казах "Спрете с омразата! "
Не можело в Кърджали да има радио на турски - питам ги "А преди имаше ли български училища, вестници... но тази омраза се насажда от медиите
И тя не е само към ДПС- всички партии се държат грубо , насаждат в хората омраза Това се отразява на здравето на всички. Като сочим виновници, да оправдаем беднотията, да не виждаме, че сме колония
В българските училища трябва да се учи турски език, за да можем да ходим свободно в Турция, защото е най близката развиваща се с бързи темпове 75 милионна държава.
Всяка държава има цели, а какви са целите на България- за просперитет и то с добросъседски отношения. Ето това е адекватното...

цитирай
2. ikra - Различията наистина не са пречка за другаруване и добруване
03.10.2015 15:15
zaw12929 написа:
Не знам какво пише в Корана, но непрекъснато повтарям да спрем омразата и
затова преписах материала с коментарите...
Родена съм в село където половината жители са мюсюлмани и от дете и до днес съм запомнила различията и ,че това не е било пречка децата да другаруваме, възрастните да добруват

Проблемът е друг. За обикновените хора пречки няма да си другаруват и да има разбирателство. Ако няма конфликти, проблем имат други хора - които печелят когато има размирици и конфронтация. Затова се поддържа тази тенденция да има ненавист и вражда между хората - което е много болно. Вместо хората да изживеят спокойно своя мимолетен живот - то са принудени да живеят в постоянен страх и напрежение.
Лек ден :)
цитирай
3. wqpwqp - "Тероризмът е, като отровна змия..."
03.10.2015 15:23
Змията се убива, като се смачка главата и!


.
цитирай
4. zaw12929 - Змията се убива, като се смачка г...
03.10.2015 15:38
wqpwqp написа:
Змията се убива, като се смачка главата и!


.


ТОВА ПРАВИ СЕГА РУСИЯ И СЕ НУЖДАЕ ОТ ПОМОЩТА НА ДРУГИТЕ, ДЕТО ВОДЯТ БОРБА С РУСИЯ ЧРЕЗ МЕДИИТЕ...
цитирай
5. kvg55 - Постепенно мрежата около Ислямска ...
04.10.2015 20:13
Постепенно мрежата около Ислямска държава ще се разплете -
кой и как я финансира, кой и как я снабдява с оръжие, кой и как
я обучава, бомбардират ли я САЩ наистина или хвърлят бомбите
на празно пространство и прочие публични "тайни".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11338683
Постинги: 5303
Коментари: 11816
Гласове: 60018
Архив
Календар
«  Ноември, 2020  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30