Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2015 11:14 - ПЕТ НОЩИ НАСИЛИЕ И БЕЗПОРЯДЪК В СТОКХОЛМ / БОЛЕСТ „ОМЕКВАНЕ КЪМ РУСИЯ“ /
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 6644 Коментари: 14 Гласове:
21

Последна промяна: 16.10.2015 16:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
АМЕРИКАНЦИТЕ хвърлят къч на Русия- отказват сътрудничество за Сирия и не искат спиране на потока мигранти  към  Европа:2159!! Пет нощи на насилие и безпрядък в Стокхолм, разрушени са и училища. Повече от 70 палежа в рамките на само едно денонощие, подпален е и полицейски участък.   Суматохата започва в петък вечер, когато полицията стреля в мъж в предградието Husby.  Произшествията и искрата на страха се разпалват и в други региони на Швеция.   Швеция в очите на мнозина е модел за мултикултуризма днес. Но действително тя се сблъсква със сериозни проблеми – пет нощи подред страната е обхваната от безпорядъци от страна на имигрантските банди в Стокхолм.

Длъжностните лица едва успяват да съхранят под контрол града, в който в огромни огнища горят стотици автомобили, полицейски участъци и пожарни коли, тълпи от мигранти палят, мародерстват и хвърлят камъни срещу органите на реда.  А което е още по-лошо, безпорядъците понастоящем се рзпространяват и в другите два големи града на Швеция – Малмьо и Гьотеборг.

Стотици автомобили като това Волво в момента горят сред оргия от насилие.   Нарушенията, чиято продължителност вече е по-голяма от случилите се вече през 2011 г. в Англия безредици, започнаха миналата седмица след като полицаи застреляха пенсионер с чужд произход, който заплашвал да ги нападне с мачете.

Растящата нестабилност се превръща в насилие миналата неделя в северозпадното гето Хасби, където повече от 80 процента от населението е съставено от нелегални бежанци, основно от Сомалия, Близкия Изток и Турция.  Бедствието се разпространява във всички бедни райони на страната, разрушавайки мита и гордите заявки на Швеция, че тя е шаблон за успешно и етнически разнообразно общество. 
Няма край – полицейските сили в небезопасния район гасят заедно с пожарната огъня в начално училище в предградието на Стокхолм Киста, където безпорядъците продължават от пети насам.  В огън – пожарни се опитват да загасят горещи машини в стокхолмското предградие Rinkeby насред продължаващото насилие.В огън – пожарни се опитват да загасят горещи машини в стокхолмското предградие Rinkeby насред продължаващото насилие.

Документиран ужас – Жителите на предградието се снимат на фона на подпалените от тях автомобили.  В нощта на четвъртък в столицата има вече повече от 90 отделни огнища на пожар, тридесет автомобила са напълно унищожени, а арестите са едва 8 – основно на хора на около 20 годишна възраст.   В по ранни атаки, групи от по около стотина бунтуващи се насочват своя гняв срещу училища, детски градини и магазини – чупейки прозорци и потапяйки сградите в огън.  На юг от Стокхолм, в Skogas, аварийните служби се борят с пожара и в ресторант, подпален с коктейли Молотов.   В съседния Ragsved, тълпата от насилници подпалва и полицейски участък, това е второ нападение срещу него сам за два дни.
Разрушение – безпорядъците в нощта на петък, когато са подпалени основно училище, магазини и автомобили, а тълпата замеря полицията с камъни.  Последствия – начално училище е напълно изгорено от бежанците.Последствия – начално училище е напълно изгорено от бежанците.  Ларс Бистром, представител на стокхолмската полиция разказва „Подобни пожари се правят основно с цел да бъдат подмамени полицаите на едно място, докато в същото време се извършват по-мащабни погроми на друго. 
Той признава че тактиката на офицерите, в случай че пожара не е голям и вероятността да се разпространи е малка, няма опасност за нечий живот е следната – изпращат патрулка и наблюдават случващото се от разстояние. 
Нападенията над аварийните служби се разпространяват и върху частните охранителни фирми - много от техните сътрудници предпочитат да останат у дома, защото всеки, който носи униформа рискува да бъде нападнат.  Някои от маршрутите на обществения градски транспорт също са отменени след като бунтовниците започват да хвърлят бутилки със запалителна смес по автобусите.  Горящият Стокхолм – подпален автомобил в северно предградие на столицата.  Хаос – полицията се опитва с тухли и тежки предмети да прегради пътя на огнената стихия по цялата периферия на града.Хаос – полицията се опитва с тухли и тежки предмети да прегради пътя на огнената стихия по цялата периферия на града.

Министерството на Външните работи и Посолството на САЩ, предупреждават посетителите на Стокхолм да избягват определени негови райони като небезопасни.
Държавните лидери са шокирани от свирепостта на насилието в страна, която отдавна се поднася като образец за социална справедливост.  В течение на много десетилетия, поддръжниците на мултикултурализма ни сочат Швеция като класически пример за общество, което позволява на мигрантите да живеят спрямо разбиранията на своята култура, живеейки в мир с приемащите ги общини.

Повече от 15 процента от жителите на 9,5 милионна Швеция са родени извън границите на страната. Втората по големина група, след финландците, е тази на иракчаните – те са повече от 125 000, а иранците са над 65 000.  Докато Швеция се води относително богата страна, с жизнен стандарт от най-високите в Европа, тя е обхваната от напрежение през последните няколко години, страната се опитва да се пребори с растяща безработица сред младото население и постоянно нарастващ приток от мигранти.  Безработицата сред родените в Швеция е 8 процента, но нивото  сред тези, които са родени извън нея вече е над 16%. Отдавна политиката на „разтворени обятия“, провеждана от страната към лица, търсещи „убежище“ я е довела до състояние, в която я поставя на едно от най-високите в света места по процентно съотношение на лица, търсещи убежище, спрямо населението на самата страна. Сред 44 промишлено развити страни, Швеция е на четвърто място по общо количество лица, търсещи убежище и на второ по процентно съотношение, спрямо населението на самата страна, твърди доклад на Обединените Нации.

Насилието предизвиква дискусия влиянието на провежданата от правителството социална политика.

НОВА БОЛЕСТ „ОМЕКВАНЕ КЪМ РУСИЯ“

Новата болест „внезапно омекване към Русия“ се разрази, като светкавично протичащ есенен грип. Първо се „разболяха“ в Западна Европа:

1. Ангела Меркел, каза, че краят на кризата в Сирия ще дойде само с помощта на Русия.

2. Франсоа Оланд заяви, че Русия може да стане съюзник на Франция в Сирия.

3. Жан-Клод Юнкер заяви, че ЕС трябва да подобри връзката си с Русия.

Вирусът на внезапното омекване светкавично се разпространи и у нас. Проповядващите доскоро русофобия български политици Петър Стоянов, Соломон Паси и Димо Гяуров, както и коментаторите Петко Бочаров и Евгений Дайнов, бързо смениха тона към Русия. Дори министър–председателят Бойко Борисов се присъедини към общия хор, като заяви, че българският народ обича Русия, след като досега безмълвно приемаше издигнатият от неговата партия президент Росен Плевнелиев, както и външният и военният министър в кабинета му методично до поддържат антируската реторика, а правителството на дела се присъединяваше към всички антируски санкции. Ето и по – ярките изказвания по въпроса:

1. Членът на Трилатералната комисия Петър Стоянов заяви, че трябва да забравим истеричния и снизходителен тон към Русия.

2. Соломон Паси, заяви, че с Русия имаме много повече общи врагове, отколкото разделителни линии.

3. Димо Гяуров обяви, че Путин направи Обама за смях и разбива НАТО.

4. Петко Бочаров заяви, че ако има война, тя ще е по вина на Обама.

5. Евгений Дайнов заяви, че Путин иска да се върне сред големите със сирийската кампания.

Нека да припомним какво казваха тези хора преди внезапната им промяна:

1. Ангела Меркел заплаши Русия с катастрофа през март 2014 година:

2. Франсоа Оланд заплаши Русия с нови санкции през април 2014 година:

3. Жан-Клод Юнкер заплаши Москва от София през април 2014 година:

4. Петър Стоянов още през 2006 година обвини правителството в защита на руски интереси.

5. Соломон Паси през септември 2015 година громеше Русия и я обвини, че поискала въздушен коридор, за да получи отказ.

6. Димо Гяуров каза през април 2014 година, че вижда в действията на Русия дългосрочна бъдеща заплаха за сигурността на България:

7. Петко Бочаров обяви през април 2015 година, че Путин е луд.

8. Евгений Дайнов през април 2014 година обяви, че Русия е фашистка държава и носи война.

Какво е характерно за повечето от тези хора?

Ако се вгледаме в личните истории на повечето от тях, ще видим, че това не е първият поврат в техните виждания. Дълги години преди края на Студената война са проявявали търпимост или са подкрепяли Изтока, левите идеи и просъветските /проруски позиции, после дълги години след края на Студената война подкрепяха Запада, западните идеи, политиката провеждана от САЩ, антикомунистически и антируски позиции. Сега се наблюдава как се застраховат срещу накланяне на баланса на световните сили. Може да се направи извода, че има цяла прослойка европейски и български политици и общественици, които не се опират на ценности, а се ориентират изключително спрямо политическата конюнктура и разчет за господстващите световни сили. Всеки има право да променя своите позиции и убеждения. Но не може да избягаме от усещането, че тези внезапни промени са продиктувани от лични интереси или личен страх, а не от загриженост за обществото. 
ПРЕДИ МИНУТИ:
Американците не искат да изпратят и свои хора в Москва за преговори по кризата

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров съобщи в Думата, че САЩ са отказали да приемат делегацията на Русия начело с премиера Дмитрий Медведев, за да преговаря за Сирия.„Буквално днес ни го съобщиха официално.

  Явно вчерашното публично припомняне на нашия президент е тласнало американците хвсе пак да реагират на нашите предложения. Беше и отговорено, че те няма да изпратят делегация в Москва и няма да приемат делегация във Вашингтон”, цитира изявлението на Лавров „Интерфакс”.

Според него в отговора на американската страна е посочено, че единственото, от което САЩ са заинтересовани, е „да се споразумеят за стъпките, които ще позволят да бъдат избегнати инцидентите”.

Агенцията припомня, че предишния ден прессекретарят на президента Дмитрий Песков съобщи, че кандидатурата на Дмитрий Медведев като шеф на делегацията на Русия на преговорите за Сирия е предложена лично от Владимир Путин.

„Проблемът е в това, че на ниво министри на външните работи има редовни контакти между Дмитрий Лавров и американския му колега – държавният секретар Кери. В този случай става дума за контакти на далеч по-високо ниво. Това подчертава значението, което Москва придава на тази размяна на информация. На, за съжаление, засега няма отговор”, поясни Песков. /БЛИЦ

 
   
 Гласувай:
21
01. zaw12929 - ЕВРОПА ГОРИ ОТ НАПРЕЖЕНИЕ. . . ОТ ...
14.10.2015 11:18
ЕВРОПА ГОРИ ОТ НАПРЕЖЕНИЕ... ОТ НЕКАНЕНИ ГОСТИ ...
НАДЯВАМ СЕ РУСИЯ ДА СПРЕ ПОТОКА ОТ БЕЖАНЦИ...
цитирай
2. olivie - Не, бе zaw12929,
14.10.2015 11:34
Те палели за да се топлят, че били свикнали на по - топъл климат, ама пропуснали да го вземат със себе си. Дупе да има е яко, ако знаят какво ги чака зимъска...
цитирай
3. zaw12929 - На мен също ми е до смях, а на Швеция- до сълзи
14.10.2015 12:11
olivie написа:
Те палели за да се топлят, че били свикнали на по - топъл климат, ама пропуснали да го вземат със себе си. Дупе да има е яко, ако знаят какво ги чака зимъска...


На мен също ми е до смях, а на Швеция- до сълзи
цитирай
4. didanov - И Тора, и Коранът, и Новият Завет, ...
14.10.2015 13:32
И Тора, и Коранът, и Новият Завет, положили началото на най-големите религии днес, юдаизъм, ислям и християнство, учат хората на Истината, че има Един Бог-Творец. Нима това не е основа за обединение между тях. И никой, нито евреин, нито мюсюлманин, нито християнин, няма право да иска да бъде по пръв от другите пред Бога. А отношението към Бога, когато е истинско, води до побратимяване между искрено изпълняващите неговите напътствия и поучения. Безкрайно уважение и почитание между християни, мюсюлмани, юдеи и всякакви други. Толерантността между религиите е резултат на дълбокото осъзнаване на истината, че Бог е само един.
Толерантност, която не води до това, не е истинска и точно по това ще се познаят истински вярващите и служещите на Бога, и евреи, и арменци, и турци, и българи.
цитирай
5. germantiger - Писах този коментар за дописки от "германия", ПОД ТОЗИ ПОСТИНГ СЪЩО ПОДХОЖДА
14.10.2015 17:28
Потресен съм колко много рускини, чехкини и други са трогнати от ставащото в "германия" последните месеци... сарказъм не ми остана.

И тук е мястото някой да заяви - те са тачнати и загрижени за това, което може да стане в техните държави после или също и защо да не са трогнати от ставащото в "германия" - нали работят там, нали са създали отношения, нали имат глава на раменете... да, да , дааа така такае, "ма много вярно'...

Ам аз пак съм си потресен, направо докоснат от тия рускини, чехкини, българи... ма да бе
цитирай
6. germantiger - ...
14.10.2015 17:45
Какво казвам

Много от вас пишещите по тези теми българи - мразите т.нар. запад, нещо повече - вътре във вас се "кефите" на ставащото там с емигрантите.

Ролята, маската или въобще позата на съчувстващи е само с цел една - русия,к русия, русия, отново руската пропаганда и това е толкова прозрачно.
цитирай
7. olivie - Германски "тигре"
14.10.2015 18:25
що се не назовеш хамерикански сопол?
цитирай
8. kvg55 - Тепърва ще се обръща политиката и ...
14.10.2015 18:57
Тепърва ще се обръща политиката и съдбите на много хора.
Очаква се комунистическите партии да увеличат членската
си маса в геометрична прогресия.
цитирай
9. germantiger - ...
14.10.2015 23:53
Ивче, Ивченце... гледам поставил си за автар един "таван" германски ако не се лъжа, а аз рядко се лъжа.

А какво ти думам Ивчо - ИСТИНА, а именно:

Масата от българите които пишат за бежанците в Европа са русофили

Съшите мразят и винаги се радват на смъртта на Запада

Смисъла на почти всеки такъв постинг е не съдбата на някой си там на запад, а матушка Русь

Ако ме питаш що мисля така - ще ти докажа с родовата ми история десетилетия в България във времето на германофобия и русолюбщина.

...

Отделно от това поздравления - АБСОЛЮТНО ЗАСЛУЖЕНА втора победа на България над Германия на волейбол и с оглед дори на моралния елемент след сметките на германския треньор - справедлива!
цитирай
10. zaw12929 - Какво казвам Много от вас пи...
15.10.2015 20:34
germantiger написа:
Какво казвам

Много от вас пишещите по тези теми българи - мразите т.нар. запад, нещо повече - вътре във вас се "кефите" на ставащото там с емигрантите.

Ролята, маската или въобще позата на съчувстващи е само с цел една - русия,к русия, русия, отново руската пропаганда и това е толкова прозрачно.


Сега ще го кажа: като дете избран немски език и в института -също. Кореспондирах си с немски войник- вземах частни уроци. Години по късно едва не ме изгониха от работа, заради тези връзки и ме спаси обстоятелството, че нямаше с кого да ме заменят. Даже ми повериха да водя групи до ГДР на почивка по 14 дни... няма как да мразя едни, да обичам други. По принцип имам по вече от едно на ум за европейски лидери разпокъсали Санстефанска освободена България. С казаното от Борис Трети "Винаги с Германия, никога срещу Русия" се съгласявам, като важно правило. На мен, като православен християнин са чужди омразата надменността. Имам немски приятели- колеги един от тях Зам кмет на Дрезден. В онова соц време можех да отида в Германия за 210 лева, което включваше пътуване със самолет, храна- шведска маса и спане в туристически обекти. Имам уважение и към ВАс- един младеж със силно присъствие в блога. Същевременно не одобрявам коментарите ви с толкова омраза към Русия, с надменност към нас българите, като се имаш за нещо по вече, а то не е така, защото българската култура има хилядолетна история и най важното изтъкана от доброта и човечност. Толкова многолика, богата и незлоблива, защото Западът е поискал да принизи и Бога- с религията си.. но това е друга тема. Западът разруши държавността, превърна ни в колония и тук няма да помогне омразата, а диалог изпълнен с реални преценки, равно поставеност, доброта, благословена от Бог! Не мразя Меркел, но не одобрявам поведението и. Немците имат думата тя да бъде ли лидер, но аз не искам тя да решава съдбата на България... От блога ми има материали , аз не мразя ДПС и турците искам със закон да се забрани думата "турско робство" , както българите не могат да отделят зверствата през въстанията, така и вие насилията над германки, а забравятте за насилията над рускини, когато хитлеристите стигат до Москва, а българите не са били насилници... и много българи са дали изобретения, дали напредък на човечеството и успели в САЩ Германия... нека да отстъпи омразата... пред общата цел за добруване ... без арабски мигранти
цитирай
11. zaw12929 - Направо революционна обстановка ...
15.10.2015 20:41
klikkibik написа:
Направо революционна обстановка на постоянен стрес и покачване на напрежението. Кой ли се връзва?! :-)

А на това как " се връзвате" Изнасилването на германки от бежанци
се превръща в нещо обичайно. Следват избрани случаи само от 2015 г.:На 11 септември 16-годишно момиче е изнасилено от непознат „чернокож мъж”, който говорел на развален германски, близо до бежански лагер в баварския град Меринг. Нападението станало, докато момичето се прибирало у дома от жп гарата.

На 13 август полицията арестува двама иракски бежанци на 23 и 19 години за изнасилване на 18-годишна германка зад училището в Хам, град в Северен Рейн-Вестфалия.

На 26 юли 14-годишно момче е подложено на сексуално насилие в тоалетната на местен влак в Хейлброн, град в югозападна Германия. Полицията издирва „тъмнокож” мъж между 30-40 години, „с вид на арабин”. Освен това на 26 юни 21-годишен тунизийски бежанец изнасилва 20-годишна жена в „Дорвалсиедлунг”, квартал на Карлсруе. Полицията пази престъплението в тайна, докато на 14 август то не излиза в местния вестник.

На 9 юни двама сомалийци на възраст 20 и 18 години са осъдени на седем и половина години затвор за изнасилването на 21-годишна германка в Бад Кройцнах, град в Рейнланд-Пфалц, на 13 декември 2014 г.

На 5 юни 30-годишен сомалийски бежанец, наречен „Али С”, е осъден на четири години и девет месеца затвор за опит аз изнасилване на 20-годишна жена в Мюнхен. Али вече е излежавал 7-годишна присъда за изнасилване и е бил на свобода само пет месеца, преди отново да извърши нападение. За да запази самоличността му в тайна, мюнхенски вестник го нарича с политически коректното „Джоузеф Т”.

На 22 май 30-годишен мароканец е осъден на четири години и девет месеца затвор за опита си да изнасили 55-годишна жена в Дрезден. На 20 май 25-годишен бежанец сенегалец е арестуван след опит да изнасили 20-годишна германка на „Стахус”, голям площад в центъра на Мюнхен.

На 16 април 21-годишен бежанец от Ирак е осъден на 3 години и 10 месеца затвора за изнасилване на 17-годишно момиче на фестивал в баварския град Щраубинг през август 2014 г.. На 7 април 29-годишен бежанец е арестуван за опит за изнасилване на 14-годишно момиче в град Алценау.

На 17 март двама афганистански бежанци на възраст 19 и 20 години са осъдени на пет години затвор за извършено с „особена жестокост” изнасилване на жена в Кирхайм, град близо до Щутгарт на 17 август 2014 г.

На 11 февруари 28-годишен еритрейски бежанец е осъден на 4 години затвор за изнасилването на 25-годишна германка в Щралсунд на Балтийско море през октомври 2014 г.

На 1 Февруари 27-годишен сомалийски бежанец е арестуван след опит за изнасилване на жени в баварския град Райсбах.

На 16 януари 24-годишен марокански имигрант изнасилва 29-годишна жена в Дрезден.

Десетки други случаи на изнасилване и опит за изнасилване – в които полицията специално търси чужденци извършители (германската полиция често ги нарича Südländer или “южняци”) – остават неразкрити. Следва част от списъка за август 2015 г.:

На 23 август „тъмнокож” мъж опитва за изнасили 35-годишна жена в Дортмунд.

На 17 август трима „южняци” опитват да изнасилят 42-годишна жена в Ансбах.

На 16 август „южняк” изнасилва жена в Ханау.

На 12 август „южняк” опитва да изнасили 17-годишна жена в Хановер.

Пак на 12 август „южняк” се разголил пред 31-годишна жена в Касел. Според полицията същият инцидент се случил в района на 11 август.

На 10 август петима мъже от „турски произход” опитали да изнасилят момиче в Мьонхенгладбах. Пак на 10 август „южняк” изнасилва 15-годишно момиче в Ринтелн. На 8 август „южняк” прави опит да изнасили 20-годишно момиче в Зиген.

На 3 август северноафриканец изнасилва 7-годишно момиче посред бял ден в парк в Кемниц, град в Източна Германия. На 1 август „южняк” прави опит да изнасили 27-годишна жена в центъра на Щутгарт.

Междувременно родителите са предупреждавани да се грижат за дъщерите си. Полицията в баварския град Меринг, където 16-годишно момиче е изнасилено на 11 септември, пуска предупреждение до родителите да не пускат децата си да излизат без придружител. Освен това съветват жените да не ходят и да не се връщат сами от жп гарата заради близостта й до бежанския лагер.

В баварския град Покинг управата на гимназията предупреждава родителите да не позволява на дъщерите си да носят разголени дрехи, за да се избегнат „недоразумения” с 200-те бежанци мюсюлмани, настанени близо до училището. В писмото пише:

„Сирийските граждани са основно мюсюлмани и говорят арабски. Бежанците имат своя култура. Понеже училището ни е в непосредствена близост до мястото, където са настанени, за да няма конфликти, облеклото трябва да е скромно. Разголени потници или блузи, шорти или миниполи могат да доведат до недоразумения.”

Местен политик, цитиран от вестник „Ди Велт” казва:
„Когато момчета мюсюлмани отидат на открит плувен басейн, те са потресени от вида на момичета по бикини. Тези момчета идват от култура, в която на жени, които се разголват, не се гледа с добро око и те преследват и тормозят момичетата, без да си дават сметка за това. Естествено, това поражда страх”.

Датски полицай е тежко ранен в бежански център
Датски полицай е бил нападнат през изминалата нощ и е тежко ранен с няколко удара с нож,
цитирай
12. zaw12929 - Тепърва ще се обръща политиката и съдбата на Европа
15.10.2015 21:10
kvg55 написа:
Тепърва ще се обръща политиката и съдбите на много хора.
Очаква се комунистическите партии да увеличат членската
си маса в геометрична прогресия.


Да Тепърва ще се обръща политиката и съдбата на Европа, която трябва да се откаже от либерализма и „ценности“ , които отвращават с цинизъм, с безкруполно източване богатствата – например ние сме колония, а и цяла Европа става колония на САЩ и най важната е социалната държава, която трябва да изградим отново, за да има здраве и нормален живот за всички българи, а не за шепа олигарси…
цитирай
13. zaw12929 - Един куп престъпления са станали в ...
16.10.2015 16:00
klikkibik написа:
Един куп престъпления са станали в Европа, но вие вадите само тези, които са направени от пришълци. Тези пришълци ще свикнат така или иначе с новите порядки... тези, които отказват - ще гният по затворите.


Те са дошли в Европа, да търсят убежище и това са престъпници и тази е темата ми, а вие какъв сте да ги защитавате?! Съучастник ли?! Ако сте мюсюлманин, това не е достатъчно, трябва да сте и секс маниак и затова не ми влизайте в блога!!!
цитирай
14. zaw12929 - Вашето решение е закон за мен!
17.10.2015 14:35
klikkibik написа:
Нима това не е достатъчно?

Няма повече да посещавам блога ви... ако случайно след време без да искам напиша коментар по някоя тема - изтрийте го.

Приятен ден :-)


Вашето решение е закон за мен! Но... правилно не сте ми забранили да посещавам блога ви, защото искам да виждам и другото мнение - това е демокрацията. Аз се извинявам, че оспорих мнението ви и затова, ако ми напишете коментар, ще публикувам и ценя, за да знам и друго мнение. Нали в спор се ражда истината. Задължителен е и добрият тон. Успех!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11367182
Постинги: 5305
Коментари: 11822
Гласове: 60076
Архив
Календар
«  Ноември, 2020  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30