Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2015 21:40 - БОРИСОВ ЗАМИНАВА ЗА СРЕЩАТА КИТАЙ, ЦИЕ 24-26 ноември ТЕМА НА СРЕЩАТА В МАНИЛА: ПРЕОДОЛЯВАНЕ БЕДНОСТТА
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 1682 Коментари: 3 Гласове:
9

Последна промяна: 22.11.2015 21:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

БОРИСОВ ЗАМИНАВА ЗА СРЕЩАТА КИТАЙ, ЦИЕ  24-26 ноември ТЕМА НА СРЕЩАТА В МАНИЛА:  ПРЕОДОЛЯВАНЕ БЕДНОСТТА

На 19 ноември:  в Манила столицата на Филипините, ,  срещата на върха на АПЕК. тема бе намаляване на пропастта между богатите и бедните страни.  Миналата година на срещата е председател Китай  тази година  са Филипините- известни с проамериканските си възгледи. Ето защо тази година, САЩ преминаха   в настъпление  срещу  Китай. През миналата година бе инициативата за създаване на зона за свободна търговия за целия Азиатско-тихоокеанския регион. Настоящото предложение е в общи линии с новия икономически проект на Пътя на коприната, а в действителност отразява желанието си да продължи процеса на икономическа интеграция. Американците предлагат своята алтернатива под формата на търговско партньорство Trans-Pacific, образувана в действителност от страни, про-американски. Преговорите по проекта започнаха през 2005 г. и бяха провеждани в тайна. Това е ясно доказва от факта, че в този проект, американците не искат  да изолират  Китай и Русия. По този начин, на тазгодишната  среща е въпросът, кпй модел е по привлекателен. Без съмнение, много по-удобно за Русия да си сътрудничат по този въпрос с Китай. И в това отношение тя има малко общо с съперничеството със Съединените щати, като реален интерес. С инициативата на Пътя на коприната" на Китай Русия го подкрепи
Защо Путин не дойде:  експерти изтъкват теорията, че Путин остава в Русия  поради  заетост. Тази версия изглежда по-логично във връзка с последните събития. Положението в Близкия изток, а рискът от терористични атаки не позволява на президента да напусне страната. Освен това, ясно е, че в момента по-важна е срещата  на Г-20

Ние също научихме, че в скоро време френският президент Франсоа Оланд ще посети Москва, така че сега Путин се подготвят активно за преговорите. Това е и причина е да се повиши ролята на външната политика на Дмитрий Медведев. Какви са резултатите от срещата  в Манила: Недоволството на от американския проект TTP  е довело до  разширяване  връзките със  страните от Латинска Америка.
В допълнение, страните от Далечния изток са показали готовност да вземат руските туристи след прекратяването на въздушните връзки с Египет. Да се повишат  нивото на сигурност за руските туристи. Този факт още веднъж потвърждава не само желанието на Москва в сътрудничество с региона на Азия и Тихия океан, но също така и на реципрочна интерес към най-големите икономики на Азия и на руския пазар  на стоки.
По този начин, въпреки отсъствието на президента на форума, за Русия: на първо място, нарастващия интерес на азиатските страни на руския пазар. Второ, още по-очевидно перспективата за сътрудничество с Китай по въпросите на интеграцията, за разлика от Съединените щати. Трето, ясно е, че между Русия и Азия връзките  от взаимен икономически интерес  имат  дългосрочен план. Накрая, въпреки факта, че руската външна политика е сега е  потопен в проблемите на ЕС и Близкия изток, Далечния Изток, територия на Китай и Русия, които там са домакини и форумът слага ново начало остава един от ключовите приоритети на Русия , за утвърждаването  региона  като водеща цивилизация с вече доказани възможности за развитие, като ресурси, супер технологии и обучен потенциал, за разлика от загниващият Запад, който с неоколониални методи поддържа богатството си, високите засега доходи за сметка бедността на човечеството, което спира да търпи такова господство. 

В крайна сметка за пореден път санкциите на ЕС срещу Русия, която заема солидни територии в Европа и Азия навират решение за доброто на човечеството и на руснаците към страните на Азия в изолиране Запада. Ефектът е обратен, непоправим . Засега: Броят на китайските суперкомпютри в TOP500 класация почти се е утроил през ноември в сравнение със списъка на юни. Броят на системите  на САЩ е намалял.
Това се доказва от списъка ноември Top-500. В последната класация на 500 най-бързата superkomyuterov включени 109 (22% от всички превозни средства в списъка) системи от Китай, а през юни е имало 37. Експерти, запознати със ситуацията на пазара смятат, че има взрив на  ръст, свързани с развитието на науката и военни технологии на Китай.
Първото място в Топ-500 за пети път спечели китайски суперкомпютър Tianhe-2 ("Tianhe-2" или "Млечен път-2"). Както и в предишната класация, която беше пусната преди шест месеца, максималната производителност на Tianhe-2 е 33,86 петафлопа (33 милиона милиарда операции в секунда), което е около два пъти повече от най-близкия преследвач. Компютърът, инсталиран в отбраната за наука и технологии в армията в Китай  В Съединените щати Броят на системи с висока производителност в класацията спадна до 200, докато през юни имаше 231. Това е исторически ниско ниво  - 40 на сто. Независимо от това, в САЩ – С две системи, които са влезли в топ десет най-бързо..
Русия:  в класацията  се представя  от седем суперкомпютри, на руски компании.  Най-бързата система "Ломоносов-2" зае 36-то място с капацитет от 1,8 петафлопа.

Инициатива китайска   участие  БЪЛГАРСКО-  за китайска среща с ЦИЕ : Борисов води 7 министри

Посещението е по повод Четвъртата среща на правителствените ръководители на Китай и страните от Централна и Източна Европа  Премиерът Бойко Борисов заминава утре за Китай с правителствения самолет. Визитата му ще продължи до 26 ноември. Придружават го шестима министри, един вицепремиер и 36 български компании. В делегацията са следните членове на правителството - вицепремиерът Томислав Дончев, министрите на финансите Владислав Горанов, на икономиката Божидар Лукарски, на земеделието Десислава Танева, на външните работи Даниел Митов, на регионалното развитие Лиляна Павлова и на транспорта Ивайло Московски.

 

Заедно с министър-председателя ще пътуват и представители на 11 медии, сред които БНТ, БНР, БТА, и БиТиВи, които ще отразяват посещението. То е по повод Четвъртата среща на правителствените ръководители на Китай и страните от Централна и Източна Европа, която ще се проведе от 24 до 26 ноември в градовете Суджоу и Пекин. На нея се очаква да присъстват премиерите на всички 16 държави от ЦИЕ.

 Паралелно с политическите срещи е организиран голям търговско-икономически форум, който ще се проведе на 24 ноември в гр. Суджоу. Очакванията са той да бъде посетен от близо 1000 представители на бизнеса, от които над 400 са от Китай.  Програмата включва три дискусионни панела и двустранни бизнес срещи. Темата на икономическия форум е новият стратегически план на Китай "Един пояс, един път", Новия път на коприната. Министърът на икономиката Божидар Лукарски ще участва в един от панелите, в който ще представи възможностите за инвестиции в индустриалните зони в България. В друга сесия участие ще вземе министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

Ден преди старта на четвъртата среща Китай-ЦИЕ, в Шанхай, на 23 ноември е българо-китайски инвестиционен форум "Инвестирай в България. Разшири се в Европа", който е организиран от Българската агенция за инвестиции. Очаква се на него на присъстват близо 100 китайски фирми. От страна на българското правителство участие ще вземат министрите Божидар Лукарски и Десислава Танева, както и вицпремиерът Томислав Дончев.  36-те български компании, които заминават за Китай, са основно малки и средни фирми за производство на храни, козметика, розово масло, бутилиране на води, туризъм и др. Сред тях има и фирми в областта на туризма, винопроизводството, електрониката.

 

В програмата е предвидена срещи на Борисов с кмета на Шанхай Ян Сюн. Министър-председателят ще участва и в срещата на 16-те страни от ЦИЕ с президента на Китай Си Дзинпин, както и с китайския си колега Ли Къцян. 

 Гласувай:
10
11. kvg55 - Като се върне нашата делегация от ...
22.11.2015 21:50
Като се върне нашата делегация от Манила, дано е научила поне малко, как забогатява една нация, не отделния човек, това го знаем, а цялата нация и да приложат знанието си на местна почва.
цитирай
2. zaw12929 - Борис Велчев беше избран за пред...
22.11.2015 22:29
Борис Велчев беше избран за председател на Конституционния съд след тайно гласуване. Той е бил подкрепен от осем от членовете на съда, докато четирима са гласували за другия кандидат – Румен Ненков.
Преди да стане главен прокурор по предложение на тогавашния президент Георги Първанов, той беше председател на Правния съвет на държавния глава. През 2012 г. Велчев беше назначен в Конституционния съд от квотата на президента Росен Плевнелиев.
Паралелно с работата си в КС, той е ръководите на катедрата по наказателно-правни науки във Великотърновския университет.
Конституционният съд се състои от 12 съдии, една трета от които се избират от Народното събрание, една трета се назначават от президента, а една трета се избират на общо събрание на съдиите от Върховния касационен съд и Върховния административен съд. Мандатът на съдиите в него е 9 години и не могат да се избират повторно на тази длъжност.
Съставът се обновява през три години от всяка квота, като съдиите встъпват в длъжност след полагане на клетва в присъствието на председателя на Народното събрание, президента и председателите на ВКС и ВАС.
Миналата седмица Филип Димитров, проф. Мариана Карагьозова – Финкова, Таня Райковска и Константин Пенчев положиха клетва като конституционни съдии. те заеха местата на Пламен Киров, Благовест Пунев, Красен Стойчев и досегашния председател на КС Димитър Токушев.
Мандатът на председателя е три години. Той отговаря за разпределението на делата и бюджета на КС, както и прозрачността на институцията.

цитирай
3. zaw12929 - Като се върне нашата делегация от ...
22.11.2015 22:35
kvg55 написа:
Като се върне нашата делегация от Манила, дано е научила поне малко, как забогатява една нация, не отделния човек, това го знаем, а цялата нация и да приложат знанието си на местна почва.


ДАНО- ЗАСЕГА КИТАЙЦИТЕ НИ МИСЛЯТ ЗА ПРОТЕЖЕ НА САЩ И НЕ ВЛАГАТ ИНВЕСТИЦИИ
КАТО СЕ ПРОЧУЕМ С НЕФТА, КОЙТО ЩЕ ИМАМЕ В ЧЕРНО МОРЕ, МОЖЕ ДА ГИ СЪБЛАЗНИМ. ИМА ВАРИАНТИ- 7 МИНИСТРИ СМЕ ПРАТИЛИ!
ЛЕКА ВЕЧЕР!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 12202113
Постинги: 5488
Коментари: 12622
Гласове: 62961
Архив
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930