Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2015 08:07 - НЕ Е ЗА ВЯРВАНЕ- БЪЛГАРИЯ КРАЧКА ПРЕД ЕВРОПА: БЕЖАНЦИ, ЕЛЕКТРОМОБИЛИ ЩЕ ИЗНАСЯМЕ... ПЛОД И ЗЕЛЕНЧУК ЗА КИТАЙ...
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 3173 Коментари: 7 Гласове:
15

Последна промяна: 27.11.2015 05:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
А.България-  подготвена за извънредните мерки на ЕС за бежанците
image Снимка: ЕПА/БГНЕС

 image

На среща в Брюксел, свикана извънредно след атентатите в Париж от 13 ноември, министрите на вътрешните работи и правосъдието на страните от ЕС се договориха всички хора, които преминават външните граници на съюза, независимо на коя държава са граждани, да бъдат проверявани в системите за издирване на престъпници.Поискано бе от Европейския парламент да одобри създаването на единен регистър на пътниците със самолет.Приемането на програма с т.нар. резервационни данни на пътниците вече дълго се отлага от евродепутатите, заради дебати около поверителността на личната информация.Обект на проверките вече ще са и хора с право на свободно придвижване, за което до края на годината се очакват промени в Кодекса на шенгенските граници. Правната служба на Съвета на министрите направи важното уточнение, че външните за ЕС граници на България, Румъния, Кипър и Хърватска се смятат за граници на Шенгенското пространство, а това предполага, че България следва да е част от вземането на решенията за тези промени.

Веднага след форума вътрешният министър Румяна Бъчварова коментира, че България не само приема договорените мерки без възражения, но даже има висока степен на готовност да ги прилага. И наистина, още преди заключенията, само часове след атентатите в Париж, на практика българските власти въведоха по външната граница на ЕС режим на 100-процентова проверка. Извършват се проверки не само по външните, но и по вътрешните граници.

 

Държавната агенция „Национална сигурност”. Въпреки резервите на европарламента, тя вече е изградила подобна система. Правителството наскоро дори одобри проект за споразумение със САЩ за обмен на информация за пътниците, по силата на което ще се извършва граничен скрининг и скрининг на терористи за идентифициране на потенциално опасни лица, участващи в международни пътувания, съгласно изискванията на Споразумението между Европейския съюз и САЩ за използването и предаването на резервационни данни на пътниците, подписано още през 2011 г.

НОВИНИТЕ ОТ КИТАЙ ЗА БЪЛГАРИЯ

Китайски предприемачи ще преработват у нас фуражни култури за износ. Скоро ще започне строителството на голям завод, съобщи министърът на земеделието Десислава Танева след делови срещи на международния икономически форум в град Суджоу.

До два месеца се очаква разрешително за строеж за изграждането на такава производствена мощ в Добрич. Заводът за производство на фураж има интерес за изграждането на още няколко такива производствени мощности. На практика е пред финал. Те са работили година и половина в страната за проектиране, разрешително за строеж и се очаква да строят. Ако тя бъде изградена, това ще бъде една от най-големите мощности за производство на фураж в България.

Скоро започва и сертифицирането на български пресни плодове и зеленчуци за износ в Китай, допълни министърът на земеделието.                             Какви-  плодове и зеленчуцу за износ  нали ние ядем  вносни??


КАНАДА: НЯМА ДА ПРИЕМАМЕ МЪЖЕ 
   image

Б. ЕЛЕКТРОМОБИЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ: 
Българската асоциация „Електрически превозни средства” (БАЕПС) разработва проект за инсталиране на пет бързозарядни електростанции на знакови места в София, които да са за безплатно ползване. Електромобилите ще могат да възстановят батериите си в рамките на 30-40 минути. Работи се също за поставянето на подобни станции и на магистрала „Тракия”. Надеждата е от догодина да може да се стига от София до Бургас с две зареждания от по половин час. Така електромобилите ще станат не само градски коли, което е основното ограничение в момента. Разработват се пилотни проекти за споделени автомобили в София, Пловдив, Варна и Бургас. 

 

 

Мотивацията да се премине от конвенционален автомобил към електромобил е комбинация от икономическа полза и повишена чувствителност към замърсената среда в града, в който живеем, каза в интервю за Радио България президентът на БАЕПС Ангел Николов.Първоначалната по-висока цена на електромобилите се компенсира от по-ниския разход за гориво. При тях разходът за електричество е 2 лв. на 100 км. Ако го приравним към конвенционалните автомобили, той се равнява на разход от един литър гориво на 100 км. Освен това, обслужването като цяло е по-евтино. Нашите изчисления показват, че при над 20 хиляди км годишен пробег (или 55 км средно дневно) електромобилът е по-изгоден за поддръжка.

Въведени са мерки за насърчаване на електромобилността в големите общини в България – не се плаща пътен данък, може да се паркира безплатно в градските зони в столицата и в няколко други големи града. В София основните участници на току-що провелите се местни избори засегнаха в програмите си темите за електромобилността. Предстои да видим до каква степен ще се превъплътят в реални действия. Ангел Николов посочва още:

 

Според Националния план за действие за 2014 г. обществените поръчки за електромобили и инфраструктура е трябвало да бъдат задължително шест процента. Направена справка в Агенцията за обществени поръчки показва, че там са регистрирани само пет такива поръчки, което е крайно недостатъчно. Самите държавни институции трябва да започнат да дават пример, като си поставят за цел определен процент от новите превозни средства да са електрически. По закон е така, но виждаме, че това не се случва.

 

Какви са вашите прогнози за бъдещето на транспорта в България?

 

Надявам се до пет години пет процента от превозните средства в страната да са електрически. Това би било много хубаво, защото тогава би имало една критична маса от електромобили по улиците, и те ще се забелязват. Парадоксалното в момента е, че електромобилите първо са малко и второ… не се забелязват, защото са безшумни и не изпускат газове. Също би ни радвало много да има успешни проекти за споделени електромобили, защото това ще бъде основно средство за популяризиране на електромобилността. Ако хората имат възможност да ги ползват изгодно под наем, биха се замислили дали това да не е следващият им личен автомобил.

 

ТВОЯТ УМ Е ОТГОВОРЕН ЗА АВТОБИОГРАФИЯТА НА ЖИВОТА ТИ

 
Гласувай:
16
11. zaw12929 - В БЪЛГАРИЯ, САМО ДЕЦА БЕЗ ПРИДРУ...
24.11.2015 08:31
В БЪЛГАРИЯ, САМО ДЕЦА БЕЗ ПРИДРУЖИТЕЛИ- ТОВА Е НАЙ ВИСША СТЕПЕН ЧОВЕЧНОСТ
КАНАДА: НЯМА ДА ПРИЕМАМЕ МЪЖЕ , А НИЕ ЗАЩО ДА ГО ПРАВИМ?!
цитирай
2. zaw12929 - ЕЛЕКТРОМОБИЛИ- ЕТО КАКЪВ ЗАВОД ...
24.11.2015 08:42
ЕЛЕКТРОМОБИЛИ- ЕТО КАКЪВ ЗАВОД ГИГАНТ ТРЯБВА ДА ИСКАМЕ ОТ КИТАЙ, ЗАЕДНО СЪС ЗАРЯДНИ СТАНЦИИ В КОМБИНАЦИЯ С ГОТОВИ КИТАЙСКИ ЕЛЕМЕНТИ
цитирай
3. zaw12929 - о данни на ООН към 26 март 2015 година ...
24.11.2015 12:06
о данни на ООН към 26 март 2015 година почти половината население на Сирия е било принудено да напусне домовете си. 6,5 милиона души са вътрешни бежанци и почти 4 милиона сирийци са напуснали страната. 1,7 милиона души, напуснали Сирия, са намерили убежище в Турция, в Ливан – 1,2 милиона (при това населението на Ливан е 4,5 милиона души), в Йордания – 0,6 милиона, в Ирак и Египет – примерно по 200 хиляди.

А от 26 март да добавим 1 млн в Европа
цитирай
4. kvg55 - Рано или късно научно-техничес...
24.11.2015 16:01
Рано или късно научно-техническия
прогрес ще дойде и в България.
цитирай
5. zaw12929 - ПРОГРЕС: НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ СА НА КРАЧКА ПРЕД СЕБЕ СИ
24.11.2015 18:39
kvg55 написа:
Рано или късно научно-техническия
прогрес ще дойде и в България.


НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ СА НА КРАЧКА ПРЕД СЕБЕ СИ ЩЕ ИЗНАСЯМЕ... ПЛОД И ЗЕЛЕНЧУК ЗА КИТАЙ... А У НАС ВНОСЪТ Е 80-90%
цитирай
6. zaw12929 - ТУРЦИЯ ЧАК СЕГА НАСТЪПИ МОТИКААТА, А НЕ БЪЛГАРИЯ, ЗАЩОТО:
25.11.2015 08:53
Турция взима петрол от завладените от терористите територии. Това заяви руският президент Владимир Путин. Руският самолет е бил свален от ракета "въздух-въздух", изстреляна от турски изтребител Ф-16, каза още той, предаде БГНЕС.

Су-24 по никакъв начин не е заплашвал Турция, бомбардировачът е участвал в операция срещу терористите от "Ислямска държава", уточни предводителят на Русия. Нападението срещу Су-24 ще има трагични последици за руско-турските отношения, предупреди Путин.

Той окачестви тази атака като удар в гърба. Русия няма да търпи да се извършват такива престъпления като атаката срещу руския фронтови бомбардировач, категоричен е Путин.

Свалянето на изтребителя е „удар в гърба", допълни той. „Днешната загуба е свързана с удар, който ни е нанесен в гръб от помощниците на тероризма. По друг начин аз не мога да определя това, което се случи", каза руският лидер.

Руският самолет е свален с ракета въздух-въздух от турски изтребител Ф-16. Той е паднал на сирийска територия, на 4 км от турската граница, уточни Путин и и подчерта, че сваленият от турските ВВС боен самолет не е заплашвал Турция, а е провеждал операция срещу терористите от „Ислямска държава".

„Ние внимателно ще анализираме всичко, което се е случило. Днешните трагични събития ще имат сериозни последици за руско-турските отношения", каза той. Путин подчерта, че Русия винаги се е отнасяла към Турция не просто като към близък съсед, а като приятелска държава.

Руският външен министър Сергей Лавров отложи визитата си в Турция заради сваления самолет, съобщи РИА Новости.

standartnews
цитирай
7. flymore - Ще, но не сега!
25.11.2015 10:02
Изпуснахме много благоприятни години, наваксването ще е бавно, изпълнено с трудности.
Поздрави!:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 12202046
Постинги: 5488
Коментари: 12622
Гласове: 62960
Архив
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930