Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2015 18:03 - Бобът, като храна и лечебно средство е по добър и от меда
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 2221 Коментари: 4 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

Боб фасул- зелен и зрял даже цвят и шушулки са храна за здраве и лечение:

      1.Отварата от ненапълно узрели зърна, от шушулките, стеблото, а
също изсушените люспи е най-главното средство при болестта  на     бъбреците, хронично възпаление на бъбреците, захарна болест
     

 

 2.Отвара от сухи бобови шушулки действа пикочогонно ,пречиства
  кръвта и се пие при възпаление на бъбреците и пикочният мехур,захар-
  на болест ,ревматизъм болести на сърцето.При сърцебол се гълтат зър-
  на зрял боб . С брашно от печен боб се посипват всякакви рани. Ухапано 
от куче или змия се маже с мехлем от боб и мед ,налага се със  стрит суров или варен боб

   3.Настройка от стръковете или изсушени цветове се използват при заболявания на бъбреците и пикочният мехур, хипертония, сърдечна слабост, захарен диабет, ревматизъм, подагра. Супа от фасул се препоръчва като   укрепващо стомаха средство. Отвара от изсушени шушулки -о.5 чаши 3-5 пъти на  ден преди ядене се  приема при  ревматизъм, бъбречни отоци, захарен диабет. Като антидиабетно средство се използват шушулките, заедно с листа     от черна боровинка, семена от лен и овесяна слама
 
4.Фасулът съдържа химически  съединения  ,които предотвратяват развитието на рака на стомаха и дебелото черво. Лабораторните изследвания показват,че бобените зърна превишават по количество на белтъчините на месо и риба. Раковите клетки се хранят с животинско месо и желязо, а при растителните загиват

5. Фасулът има и инсулин и  артинин, които указват инсулиноподобно действие на обмяната на веществата при болни от диабет.Съдържа още важни органични киселини,  стеарин,  витамини, много полезни съставки за организма, които осигуряват поддържането на здрава физика и красота на тялото. Последните проучвания показват,че бобът намалява холестерина в кръвта до 19 % с което се нарежда сред най-полезните в това отношение храни. Препоръчва се като отлично средство     срещу сърдечни заболявания.


Американските учени ни убеждават, че фасулът  благодарение на всички свой качества е изключително полезен и наред с чесъна, лука и морковите трябва да присъства редовно на всяка трапеза.


 6. Учени от Австралия, Канада и Франция установили, че хората,  които често консумират боб боледуват 2 -3  пъти по-малко от рак на черният дроб и панкреаса. В боба него има антиоксиданти, които блокират развитието на туморите и възстановяват час от клетките,засегнати от канцерогенното въздействие.

Известно е,че медът,зеленчуците,   ръженият хляб, киселото мляко прочистват организма от токсини, но те не  могат да се сравнят по ефикасно с фасула.Той е благодат за болният стомах, защото засилва секрецията на задстомашната жлеза и понижава кръвната захар.        

                                                                                                                    6.Фасулът съдържа   23.2%белтъчини,   2.1 % въглехидрати,               витамини В-1,  В-6, К, РР, С, каротин, мин. вещества, желязо до 8 мг. , калции132 мг .%,фосфор 475 мг.%, ,калии, натрии, магнезии, йод 3 мг.  лизин, аргинин, лимонена киселина.

При захарен диабит
се вземат 15 г.смлени  шушулки, заливат се с 200 мл. вряща вода, варят се 10 мин.  на бавен огън,       киснат до истиване и се пият по 2 с.л. 3 пъти преди ядене.                                   При бъбречно  каменна болес някой билкари препоръчват да се пие отвара от цветовете   на фасула /1 с.л. сухи цветове на 300 мл. вода ври 5 мин. и се пие по    половин чаша 3 пъти на ден.

Казано отговорно:  Бобът, като храна трябва се въведе в по масова употреба. Например, както кафето-  да получим навсякъде и чаша бобена супа или сварени зърна, което ще гарантира по добро здраве на българите, които се оказаха най болни и умиращи от болестите, които бобовите храни предотвратяват , а когато сме болни лекуват.

 

 




Гласувай:
9



1. zaw12929 - Бобът в комбинация със сурово ки...
10.12.2015 18:10
Бобът в комбинация със сурово кисело зеле е храна, която осигурява дълголетие
За зелето- най важното- то има качества, които го правят по добро от зеленчуците- Господ ни е дал храна и мезе и за зимните дни- нали?! Малко ракия и... сланина... не вреди!

Вярно, зелевата чорба е здраве, даже "лекува" махмурлука, но не прекалявайте!
цитирай
2. mt46 - Поздрав!...
10.12.2015 20:14
Бобът е по-полезен от доста салами...
цитирай
3. kvg55 - Всяко прекалено нещо е вредно. В...
10.12.2015 20:18
Всяко прекалено нещо е вредно.
Въобще всички варива от семейство бобови са полезни.
Лошото е, че все по-малко ги отглеждаме у нас.
Поздрави за полезната за здравето ни информация.
цитирай
4. born - Не зная от къде черпите информация за тези неща.
10.12.2015 23:42
Реших да изпробвам една Ваша рецепта срещу високо кръвно /изпробвана лично от Вас/, но не можах да я изкарам до края, тъй като започна да ме боли страшно стомаха и прекъснах. Още не мога да се нормализирам. Не искам да поставям под съмнение тези неща, но вероятно все пак са необходими и консултации с лекар. Реакциите на всеки организъм все пак са доста индивидуални и не всеки може да понася всичко. Не подлагам на съмнение написаното от Вас, но ми се струва, че трябва да бъдем по-внимателни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 14300463
Постинги: 5609
Коментари: 13044
Гласове: 68355
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930