Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2016 06:46 - ЖИВОТ БЕЗ ГЛАВА ИЛИ ЖИВОТ СЛЕД СМЪРТТА
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 2194 Коментари: 2 Гласове:
12

Последна промяна: 19.01.2016 06:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Интернет не е научно списание, но в него има всякакви съобщения.  Отзив предизвика книгата на  Ибън Алекзандър- за преживявания по време на клинична смърт. Но това не е първо такова съобщение  Ето още по шокиращо за клинична смърт на 944 доброволци: Ужас:: Умишлено вкарвали доброволци в небитието с препарати, после ги събуждали и те разказвали спомените си и  всичко с цел доказване  съществува  ли живот след смъртта

. За четири години учените германски психолози от Техническия университет в Берлин провели експерименти върху 944 доброволци, които с помощта на лекарства изпадали в състояние на клинична смърт за  до 20 минути.

Медикаментите позволявали на организма да оцелее след състояние на клинична смърт и да се възстанови без последици за здравето им. След това с комбинация от други медикаменти те били събуждани, за да разкажат спомените си.

Изключително дългата продължителност на опита е станала възможна едва наскоро, благодарение на развитието на кардиопулмоналната реанимация. Тази техника е използвана през последните няколко години при спешни случаи, когато е необходимо да се събуди пациент на прага на смъртта. Познати са и други подобни изследвания, имащи по-скоро характер на халюцинация, но за първи път д-р Бертхолд Акерман и неговият екип вярват, че откриват форма на дуализъм между тялото и ума.

Ръководителят на екипа д-р Бертхолд Акерман твърди, че голяма част от анкетираните имали подобни усещания, като че ли се отделят от тялото, почувствали спокойствие, комфорт и видели светлина. Резултатите от тестовете показват, че има живот след смъртта, въпреки че много други изследователи разкритикували опитите им, класифицирайки ги като неетични, предава БГНЕС.

Доброволците изповядвали различни религии – християни, мюсюлмани, евреи, хиндуисти и атеисти.. Да, има живот след смъртта и изглежда това се отнася за всички", обясни д-р Акерман.

 Германски учени доказаха, че има живот след смъртта

http://www.blitz.bg/news/article/289365

Спори се с доказателства, забелязват невярващите на Ибн Алегзандер, а на 944 доброволци и екип лекари?!  Това са фактите и такива имат разказвачите. И това е само една крачка, далеч от науката – това не е нито първия, нито ще е последния случай, когато се знае заключението, а после идват обасненията. Вече е наивно да се отричат такива дказателства „Истината не може да се базира на такива мнения, защото някой хора казват, че човек може да живее и без глава, и дори мистер Сенко го доказа като си носеше главата под мишница…“  но има хора, които на операционната маса са преживели за кратко клинична смърт и след връщането към живота са разказвали какво са преживели.

 Ако напишете в търсачката: „Живот след смъртта“ ще получите 20 страници линкове и всички разкази на преживявания на хора, които след клинична смърт са били съживени. Някой добиват необикновени способности- знаем за българите:Ванга, Вера Кочовска, Асенчо Миланов, Тодор Влайков –съвременници, а за качествата им  науката  няма обяснение.

 Науката открива закони на природата, които са непоклатими, но има области, като човешкото тяло, където няма никакви открития, а само предположения. Сравнението с Мистер Сенко е неудачно. Материали има, но наука за живот след смъртта няма засега. То и самата наука съществува от почти две столетия, а човечеството... от сто пъти по вече … и това е спорно..

За диабет… за повечето болести няма обеснение защо се появяват. Мои близки получаваха инсулти и един ден лично се заех с литературата и от медицинските книги разбрах с ужас,  че докторите  са установявали какъв е инсултът след   аутопсията. Изчетох и много книги за „Живот след смъртта“  препоръчам следния от Интернет , където има 20 страници линкове.

Разказаното в руски, американски, германски и др. източници е повод да се замислим: душата, напускайки тялото има памет, знания и в тунела на смъртта вижда на лента живота си.

Безспочно е, че мозъкът управлява тякото, а при удар / инсулт, рана/ губи способността, тялото се парализира, губи говор, не може да гълта храна течности- умира.  Душата напуска тялото и не чувства болка, както, когато е под упойка/ изключено е действието на мозъка. Мислите се раждат в мозъка, под контрола и участието на… душата. Това е непозната електромагнична субстанция, вече заснета, че се отделя от тялото с тегло 23 грама

Никой не наднича в мислите на другия. Територия на единствена абсолютна човешка свобода. В мозъка на човека се раждат мисли, живее душата е граница между сили движещи материя и дух. Умът е най бързото нещо в света на нашето познание! С него само стигаме до всяка точка на вселената,с въображение, а предстои и телепортиране  до хора и събития от сегашното или миналото.

 Материалисти считат човека за най висш продукт на природата.Никой не им пречи да са материалисти. Тялото, природата са материални. 

Други – считат човека плод на  на обмислена програма! Преди всичко  мисълта-движи въображението, начертава създаването!  Всеки път! Божиите промисли създават светове и епохи, които тепърва ще се се разгадават. от божието създание с инструмента на мозъка-мисълта. Например: малко семенце съдържа кодирано знание и при попадане на подходящи условия развива растение, даващо такова и по добро семе за такива растения.

Наука, религия ще вървят в отделни коловози-Неприложими са законите на природата, над човешката душа.  Науката- съвкупността от всички науки. Няма човек, знаещ всичко.

Бог  /или  КИЦ космически информационен център/ е цялата наука. Цялото множество от души и съдби! И на онези  човеци, които не са между живите и на тези, които още не са родени. На човечеството предстои да разбере същността на понятието мозък, душа, живот и след смъртта. Това, че нещо не знаем днес не значи, че то не съществува и затова не трябва да осмиваме хората, които твърдят непознати за нас преживявания- защото това са факти, а нашите думи срещу тези факти са празни твърдения. Науката не е само онова, което знаем. Винаги излиза ново, защото е дошло време да го узнаем. На човечеството предстоят неподозирани промени. Мисълта е инструментът който създава , обмисля, проверява и заключювю. Товю е процес, които ще продължава. Знанията, както времето и проостранството нямат предел!  

 


Гласувай:
13
11. zaw12929 - Това е нормалния ход на научните ...
19.01.2016 06:51
Това е нормалния ход на научните постижения. Аристотел живее в трети век
Всеки има свои мечти и цели за живота си. Поставен в необятния свят без да е философ, се е питал : „светът сигурно има цел и каква е тя?!” За да получи отговор: „Ти ли ще отправяш света?!”
Възприемана, като пулсиращ, жив организъм небето със звездите и планетите измъчва от древността хората с въпроса, „Кой движи небесната картина така, че никога не се изчерпва, запазва смяна на деня и нощта?!” На небето се кланят, молят за прошка. милост.

Откакто свят светува бавно, сигурно човечеството върви по начертания от природата път, за да постигне своя консенсус, за обединяване в общата цел-създаване космическа цивилизация.
На всеки етап от сменящата се цивилизация, хората имат своя картина за вселената, правдоподобно за времето си обяснение на явленията. Всяка епоха има своите достижения, които тухла по тухла градят зданието на науката. Отречени, заменени, тези тогавашни обяснения, дават смисъл, начало на други съждения, дискусии и открития. Остават имената на Аристотел, Коперник, Галилей, на миналото, като първи звезди, запалени на небосклона на науката, а днес, броят им е съизмерим с броя на видимата част от звездите в млечния път.

Аристотел живее в трети век преди новата ера. Ученик е на Платон и учител на Александър Македонски,но не е това причината, да стои векове на небосклона,като учен с голяма величина. Пръв създава философска теория. Обяснява устройстството на вселената, дава задоволителни отговори на въпросите, задавани от хората. Дълго време необорима: Във вселената на Аристотел Земята заема центъра, поради което е наречена геоцентрична. Управлява се от четири елемента-въздух, земя, вода и огън. Приема,че някой е дал тласък, първоначално движение на небесните тела и оттогава те се движат ритмично и равномерно без промени, по кръгови орбити, а на Земята всяко нещо заема естественото си место-пушека се издига нагоре, камъка и водата падат към центъра на земята.

Три века преди новата ера Аристотел пита : „Щом всяко нещо се стреми да заеме естественото си място, тогава светът сигурно има цел и каква е тя?! Въпросите на учените получават отговори от учени, макар векове по късно

Едва Коперник и Галилей през средновековието, макар подложени на инквизицията на църквата, доказват хелиоцентрична теория за устройство на вселената, при която слънцето е център но само на нашата планетна система. Тук нямам цел да разглеждам теориите за света, развитието на философиите за познанието му. Само пример за невъзможността наведнъж да се обясни видяното. Познанието на човечеството нараства, като жив организъм, резултатът е -нова цивилизация!

Ако този свят прогресира, изкачва по стълбите на напредъка, е защото се опира на божия дар-таланта да се откриват нови и нови технически решения и природни закони, основава се на гения на учени, изобретатели, възпитани да дават най доброто от себе си на човечеството.

Затова не е позволено да бъдем грешници, а само добротата и знанията ще са наш инструмент.Културата, традициите, таланта, знанията- богатството на човечеството. За едно неподозирано бъдеще, за което трябва да имаме вяра в Бог, надежда, да правим и другите около нас добри с толерантност и уважение- с човечност. Защото, както сеячът сее само здрави семена,така и Бог ще осигури мисията си само с добрите,читави хора,като човеци и като души,които са при него, за да ръководят етапите на развитие на вселената. Небето е над нас, душите на мъртвите са и около нас и всеки ще го разбере, когато отиде там, във по висшия свят. Всичко добро,което правите ви нарежда в света на доброто и хармонията.
Няма скука, защото Мисията ни е да превърнем вселената в хармония, красота, доброта, вечно развитие. Грешните стъпки се поправят с покаяние, а грешните конструкции с разрушение Няма горна граница на растежа, защото вселената е безкрайна.. и засега и завинаги ще има процеси подвластни само на боговете. Щом го подсказват и откровено ни го казват- всеки е предупреден да бъде добър и да носи отговорност за вярата и на децата си. Всеки сам решава какво да прави с живота си- жалко съществуване или вечен живот на Бог творец, за умножаване красотата на природата. Вярата храмът мястото,което ни чака с добротата на Бог!

Цивилизацията е разковниче за живота на човека. То я развива, тя го усъвършенства! Съизмеримо на вечност, време пространство е човечеството, неделима част от земята от космоса, вселената. Жив организъм, който с всеки изминат ден умнее- затова все по сложна, по пригодна става цивилизацията- негово творение. Всичко тече, всичко се променя, а в живата природа-земя всичко се развива, дава нов зародиш, който се развива и от своя страна дава друго ново начало, като всеки зародиш придобива във все по голямо количество качеството, предмет на целта.
цитирай
2. kvg55 - Въпросът е, какво от човека живее ...
19.01.2016 22:03
Въпросът е, какво от човека живее след смъртта му?
Определено това не е тялото, защото е доказано,
че то се разлага в гроба след смъртта.
Ако учените не отговорят на този въпрос,
значи нищо не са доказали.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11832178
Постинги: 5378
Коментари: 12228
Гласове: 61767
Архив
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31