2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. kvg55
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. mt46
9. sparotok
10. hadjito
11. stela50
12. getmans1
13. zaw12929
14. tota
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. vidima
7. dobrota
8. bojil
9. ambroziia
10. milena6
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. samvoin
6. hadjito
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. sekirata
Прочетен: 2358 Коментари: 3 Гласове:
Последна промяна: 01.03.2016 21:12
КАК ДА БЪДЕМ ЖИЗНЕНИ СТОЛЕТНИЦИ, ДОКАТО НИ НАЛАГАТ ДО 70 ГОДИНИ ДА НЕ СМЕ ПЕНСИОНЕРИ
Препоръки за добро здраве достигане столетие:
Първа рецепта
за здраве и дълголетие: Ако си болен- оздравяваш Тази баба над 90 години не е измислила рецептата, тя идва от древността. Цяло село Лехчево я знае и ползва.Тя е природна рецепта за здраве и се прави повече от лесно: Взимаме 1. половин буркан мед ;
2. 50 грама семена от коприва, 3. два лимона, сока; 4. две глави лук, които настъргваме на ренде, 5. около 100 грама орехи;В по-голяма купа, да сложим най-напред меда,
който да е пресен- течен, после добавяме сока
от лимоните, след тях настъргания лук, семената от коприва и накрая орехите.
„Разбърквате много хубаво всички продукти в купата, а после изсипвате в стъклен буркан и го бутате в хладилника. Там трябва да се съхранява, за да му е хладно и да издържи“, обяснява баба Гина Трифонова.Тя се кълне в тази рецепта за здраве и чудните й свойства, тъй като я ползвала още от дете. че ако всеки ден взимаме от нейната рецепта по 4-5 лъжички – преди хранене поне тридесет минути, то няма да се разболеем цялата зима. А ако в момента ни мъчи грип или дори пневмония, ще отшумят направо докато мигнем – макар и метафорично казано.
Втората рецепта:правим високото си кръвно налягане- нормално , за срок от два три месеца; ще спрем пиенето на хапчета- завинаги
Правим смес от следните продукти:
Първо 4 лимона;
Второ 400 грама мед и
Трето 400 грама чесън;
Сместа се слага в стъклен съд в хладилника. След 20 дни всеки сен в един и същи час, разбиваме в чаша вода 1 супена лъжица от сместа и я изпиваме
Замерваме кръвното си налягане 2-3 пъти дневно, записване в начочен ДНЕВНИК, за да установим нормални ли са показанията, ако е така, намаляваме, даже спираме хапчетата. Дните с нормално кръвно се подреждат, аномалии изчезват, хапчетата стават излишни, страхът изчезва. Ставате уверени в стойностите на кръвното си налягане. Вземане става вече хапчета е опасно вмешателство. Но...мерене на кръвното остава задължително
Допълнителни , подпомагащи процеса на затвърдяване здравето: Препоръка: Събирайте и консумирайте шипка- по 5-6 броя дневно, като хапчета: За здраве и за стабилизиране нормалните стойности.
Запомнете и моментите, когато кръвното се вдига: това са моментите на силни емоции, от гняв, даже от радост. Спокойствие, толерантност- приемане мнението на другомислещи, за да бъдем жизнени столетници.
Препоръки за добро здраве достигане столетие:
1. Консумация на зърнени храни – зърнените храни са богати на протеини, минерали (калций, желязо, калий, натрий, магнезий) и на скорбяла (нишесте).
Съществуват два вида зърненни храни:
а) житни растения: ориз, пшеница, жито, просо, ечемик, царевица и овес.
б) бобови (богати на протеини): всички сортове бобови – фасул, леща, лима, гарбанзо, соя и грах.
2. Консумация на зеленчуци: Съществуват около 5 различни вида зеленчуци: зеленолистни, семенни (шушулкови), цветни, стъблени и кореноплодни.
а) зеленолистни: маруля, зеле, килантро, люцерна, спанак, магданоз, мента, лозови листа, кактус, листа лук.
б) семенни: всички сортове домати, тиква, люти чушки, патладжан, зелен фасул, краставица.
в) цветни: кафиол, броколи, цветове на тиква, артишок (ангинар), палмови цветове.
г) стъблени (пънчести): целина, аспержи, гъби и др.
д) кореноплодни: цвекло, всички сортове лук, чесън, моркови, репички, ряпа.
Консумацията им помага на организма да си набави необходимите витамини и минерали.
3. Консумация на плодове: Освен витамини и минерали, те съдържат монозахариди, които лесно се усвояват от организма.
Плодовете могат да се класифицират в 3 категории:
а) сок: портокал, грейпфрут, лимон, грозде, мандарина.
б) плод (пулпа): банан, манго, папая, ягода, ананас, диня, пъпеш, тамаринд.
в) ендосперма: ябълка, круша, праскова, кайсия, слива, дюля, Opuntia (ядивен плод на вид кактус), смокиня, грозде, гуава, киви, фурма, кокос, нар, юикама..
4. Консумация на клубени (подземни стъбла, грудки): Най-разпространени са картофите и сладките тропични картофи (yams). Те са с високо съдържание на монозахаридни въглехидрати (скорбяла). Захарите в плодовете и клубените са най-важният източник на енергия за организма.
Други жизнено важни елементи за поддържане на добро здраве са:
5. Фибри (растителни влакна): Разтворими влакна има в лука, плодовете, зеленчуците. Те помагат за понижаване нивото на холестерола и концентрираните захари в кръвта. Неразтворимите влакна, които се съдържат в зърнените храни и бобовите растения,са полезни за храносмилателната система и предпазват от рак на дебелото черво. Препоръчва се консумация на 20 до 30 г на ден.
Нашето здраве зависи от храната, затова не подценявайте, това, което слагате в устата си!
Кеворк Кеворкян: ПРОСЛУШВАНЕ ПРИ ПУТИН, ...
ЗА "СЛАВЯНСКАТА" НЕПИСМЕНОСТ И...
2. мит
3. wordpress
4. портал
5. Европа, България Русе
6. Начало струнен транспорт
7. Електродвигатели Дуюнова
8. НАРОДНО ИНВЕСТИРАНЕ
9. Elektromera
10. Mesenver
11. НЕДЕЛИН
12. Sky Way
13. ТВ програма
14. СТЕВИЯ