Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2016 09:51 - ЛЪЖА Е, ЧЕ СЕГА СЕ РЕФОРМИРА СЪДА: СЪДЕБНАТА РЕФОРМА Е ИЗВЪРШЕНА С ИЗДАВАНЕТО НА ДВА ГПК СЛЕД 1989 ГОДИНА:
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 1211 Коментари: 1 Гласове:
13

Последна промяна: 25.04.2016 11:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

Видео: КАК БАНКИТЕ УНИЩОЖАВАТ БЪЛГАРИЯ ПО ЗАПОВЕД НА БРЮКСЕЛ, КЪДЕТО ИЗТИЧА ПАРИЧНИЯТ НИ ПОТОК , докато платени предатели уж правят реформи:    Съдебната реформа е извършена с издаването на два ГПК  след 1989 година:  Първия ГПК -  ремонт от 1998 г. утвърждава капитализъм;  С втория    2008 г ,  ни утвърди, като колония на Запада

Съдебната реформа е извършена с издаването на два ГПК  след 1989 година:  Първия ГПК -  ремонт от 1998 г. утвърждава капитализъм;  С втория    2008 г ,  ни утвърди, като колония на Запада

 РЕМОНТИРАНИЯТ ГПК от 1998 г премахна рамките на социалната държава , узакони капитализма- съобразяване законодателството ни с това на Запада- за приемането ни в ЕС  За целта едни членове от ГПК бяха променени- подменени с нови съответстващи на промените.

Държавата се е появила там, тогава и дотолкова, доколкото се е появили правото- закона. Държавата и Правото са като яйцето и коошката  и много по вече, ако няма право- няма държава. Правото определя начина на управление- то винаги е право на управляващите и задължение на управляваните, които трябва да знаят до къде им се проститра чергата. Първите управници са царе, монарси с правото на еднолична власт  „Законът това съм аз!“  Всяка прилика с действителността е не случайна. Всяка нова власт приема нови закони. Законността е степента на прилагане на законите. Ако за едни и същи  казуси се налагат различни присъди- тогава съдебната система е неуспешна, заради недобре, недостатъчно обмислени законови норми. При соца ( социалната държава, каквато бяхме до 1989 г основа на тази уредба е държавната и кооперативна/ общата/ собственост.

При новата реалност- 1998 г държавата се конструира върху „неприкосновената“ частна собственост в действителност, където всеки се опазва сам от всички, а съдът има най важната роля- да преразпредяля капиталите на базата на закона.

От ГПК  / гражданския процесуален кодекс/  се премахват всички задължения на съда да защитава държавата или да указва на страните, че не са показали доказателствата,  съда сега само констатира какво страните депозират, на какви нормативни актове  / закони, наредби, правила /  се позовават и според това взема решение. Който няма адвокат не може да опонира.

Съдебния процес е сложна, неразбираема за неюрист процедура изискваща познание на ГПК и материалните закони. Участие в съдебен процес се оказва загубена кауза без адвокат, но българинът ако го съзнава не може да си го позволи. Държавните съдебни такси са все същите, но адвокатските са недостижими за 88 % от населението, изпаднало в неописуема бедност.Когато си безработен и нямаш средства за храна, за учебници на децата си- няма и как да умаш адвокат. Тази промяна на ГПК е неизбежна, за утвърждаване принципите на капиталистическото развитие, което не защитава човеци, а потока от капитали.

След приемането ни в ЕС, след ускореното прилагане на „извънредни“ процеси се балага по указание на Брюксел и нов ГПК . Станахме парламентарна  република- след 1946 г, но се оказа, че след 1989 г сме медиина диктатура. Първите години медиите ни очертаваха един възход, как всички ни заради талант, усърдие, работа ни очаква голямото богатство: доходи, които премахват уравниловката на соца и бонуси, които потекоха: употрябяваните уреди, негодните стойи заляха нашите търговски обекти- гаражни маркети, които ни обслужваха, гокато Запада си постави молове и започна да докарва вносните стоки, докато управниците ни разбиваха икиномиката:

Под формата, че връщат земята в реални граници съсипаха индустриалното ни земеделие и ферми с крави, птици, свине. Даже се снабдиха с бонове „лучников“ за да си закупят апетитна държавна сожственост, съсипаха банките, продадоха на безценица индустриалните предприятия, обричайки хората на безработица , като с медиини изяви манипулираха, заглушавайки всяко нормално мислеме с етикета комунизъм. Настъшу нов етап с приемането ни в НАТО и ЕС- да се утвърди роля, сила на външните корпорации- най вече западни да изсмукват всеки лев, да отнемат и жилищата на хората, да изгонят способните млади образовани българи да отидат да работят директно в Запада.

Какво общо има тук новият ГПК – той даде нови права  / чл 410  и 417 от ГПК /  на държавни структури, на монополисти и банки / частни банки, клонове на чужди банки/  да осъждат без присъствие на ответника, да отнемат жилища, имоти, да удържат заплати, да пращат на гурбет длъжници , докато медиите ни занимават с убииства, грабежи, докато се създадоха над 300 партии, докато всеки се бори срещу всички. Управлявани от партия- с фалшификации:  човек, които казва : “ЗАКОНЪТ СЪМ АЗ!“

Уж сме парламентарна република, а сме медиина диктатура съвместима с еднолична власи и парламент- послушен за гласуване инструмент.  
Гласувай:
13
01. kvg55 - Правните отношения са производни ...
25.04.2016 17:08
Правните отношения са производни от икономическите отношения. Икономическите ни отношения са основани на корупция, затова и съдебната ни система е същата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11823343
Постинги: 5377
Коментари: 12222
Гласове: 61747
Архив
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31