Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2016 19:43 - НЕ ПОМОГНАХА НОБЕЛОВИ И ДРУГИ СВЕТОВНИ НАГРАДИ, ДОКАЗВАЩИ ПРЕВЪЗХОДСТВО НА ТРУПА „КАПИТАЛИСТИЧЕСКА СИСТЕМА“. 7 166 731
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 1317 Коментари: 2 Гласове:
13

Последна промяна: 31.05.2016 08:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Не  помогнаха нобелови и други световни награди,  доказващи  превъзходството на трупа „капиталистическа система“. Още с встъпване в длъжност Обама получи наградата за мир, докато САЩ разбутаха близкия изток в една неспираща война, подхранвана за пореден път от американско оръжие , създадоха Ислямска държава Дойде Краят на Ялта и Потсдам.. Днешните реалности се различават кардинално. Фигурите на глобалната сцена се раздвижиха. През 2016 г. светът  навлезе в нов етап от своето развитие с формулата "Новия свят“, светът на капитализма,  срещу „Нов световен ред".  , който изисква не американизирани социални мрежи, готови да предизвикват оранжеви и всякакви революции, свалящи неизгодни за САЩ  правителства. Светът иска редът на социалната държава при нови правни, икономически и равноправни социални условия, без крайно бедни в грта и престъпно богати в палати...

 На планетата започва  нова  „война“  на светове: От една страна САЩ отменили договорените  политически и военни основи на световната стабилност с техния Нов световен ред- бързат в две основни посоки – създаването на трансатлантическото и транстихоокеанското търговско партньорство, като нови контролни органи над света.

 От друга страна Русия и Китай се противопоставят  на хегемонията на САЩ с идеята за изграждане на глобален Нов съюз, към който да  се присъединят всички държави и народи, ориентирани към интересите на своите граждани и реализацията на техните права.

В средата на април САЩ съобщиха, че Транстихоокеанското партньорство /ТТР/ е сформирано. Първият етап е завършен. САЩ създават антикитайски търговски доларов съюз на най-големия световен пазар в Тихия океан. Той, заедно с европейския проект за Трансатлантическо партньорство /TTIP/, трябва да изменят архитектурата на световната търговия в полза на фалиралата американска икономика.

Неведнъж съм казвал, че външната политика е икономическа политика, а икономическата политика е външна политика.

Китай противодейства и излиза на предни позиции в Южно-Китайско море и в Тихия океан. Опитва се да прокара и Коприненият път с неговата сухопътна и морска връзка към Европа.В Европа при пълна секретност напредва и договарянето на Трансатлантическото търговско партньорство, което ще превърне континента в колония на САЩ и ще я ликвидира окончателно, като позиция в геополитиката.След загубата на Украйна Русия е в  трудна позиция. Тази загуба е непоправима. Но от гледна точка на днешния свят и глобалната системна криза, Украйна, като страна-банкрут, е маргинална и не е нужна никому. Тази фигура е пешка и е само инструмент на САЩ между Европа и Русия.

 Промени се и политиката на Москва спрямо Украйна. Путин никога няма да окачи на неукрепналата руска икономика такава тежест с нейните проблеми, създадени от САЩ, Германия и Полша. Те искат точно обратното – да я окачат на шията на Русия, за която важното сега е Украйна да запази неутралитет и стабилност на транзита. За САЩ и НАТО целта е обратната – Украйна да влезе в НАТО, на нейна територия да си появят бази и евентуално ядрено оръжие, да се спре транзита, т.е. връзките между Русия и Европа.

 ТОВА Е  ПЪРВИЯТ ТАЙМ: . Сега започва втори,  по-опасен и непредвидим. Така стигам до споменатото погребение на Ялта. 71 години след договореностите на ялтенската конференция САЩ ги погребаха окончателно. За съжаление това стана в страната, която спечели най-много от Ялта и от Потсдам – Полша. 

 Това става в Европа, която има огромни проблеми – кризата, бежанците, референдумът в Англия за ЕС, чийто резултати трудно могат да се предвидят, финансовата катастрофа в Гърция, Испания, Португалия, Франция, Германия и т.н. Ще се засилва кампанията срещу Меркел, ще расте влиянието на Мари льо Пен във Франция и центробежните тенденции в Шотландия, Каталуня, Корсика, Бастия. НАТО  продължава да пълзи на Изток и да придвижва ядрено оръжие в същата посока, което е нарушение всички договорености от началото на 90-те години в сферата на контрола на оръжията и въоръжените сили.

 Европа и светът навлизат в напълно нов етап, в който вече няма договорна основа за избягване на военни конфликти-началото на краха на западната капиталистическа цивилизация и краят на Американския век, който вместо да продължи 100 години, продължи точно 1 година, т.е. до 11 септември 2001 г. – събитията в Ню Йорк, след което се превърна в агония, началото на истинския постамерикански ХХІ век, който ще има коренно различни параметри,  началото на Първата глобална Велика депресия и …, краят на Новия световен ред и началото на Новия свят, който вече сложи основи. Еднополюсният свят не е бил повече от една обикновена метафора. Реално САЩ нито в един ден не успяха да постигнат унищожително превъзходство над останалия свят. Но не става дума за "закриването" на САЩ и дали те ще паднат до втора или трета лига, още повече, че в момента никой не бърза да ги измества. САЩ сами се изпратиха в нокаут,  висят безпомощни на въжетата. Няма кой да хвърли кърпата на ринга. Ще издържат ли САЩ,  ще се разпаднат ли, като държава, или  ще станат територия с особен визов режим? Все въпроси  лишени от смисъл. Натрупана  е твърде много материална мощ и много малко смисъл  в икономическа, политическа и социо-културна криза, в която се оказаха САЩ, е край и на цивилизацията на сегашния американски Нов световен ред , наложен от САЩ в Европа и света,  на земите, осеяни с американски бази, на морета и океани окупирани от американския флот. Това приключва сигурно и завинаги, както са приключили всички империи, опитали се да владеят света с насилие.

Започна съвършено различно устроена реалност със различни, още неразгласени идеи, понятия – важното е, че ги има , опазват се от хибридната информационна атака на САЩ , които не допускат друга истина, освен лъжите за западната демокрация и нагли ценности и всяко друго се обявява за враг на човечеството, за тероризъм, докато истинските терористи заемат позиции.

Не става дума само за преход от еднополюсен към многополюсен свят, тъй като реално първият въобще не успя да се появи. Става дума за новия цивилизационен модел, или както се казва парадигма, която вероятно ще лежи извън конфликта капитализъм - социализъм, а в нещо ново, неизвестно и непроучено.

Светът е на прага, започна   и е в ход преходът,  към нова техно-промишлена и социо-културна система. Доказателство за това са постиженията не само на Китай,  Русия, Индия . Основата й са нови, на взаимна изгода съюзи, технологии , вече открити и в разработка, превишаващи ефективността на днешните известни технически решения стотици пъти, базирани на  открития, направени извън територията на САЩ  на нови принципи във фундаменталните науки и пренасянето им в различни сфери на човешката дейност.Години наред САЩ бяха узурпирали  незаслужено първите места на нобелови и други световни награди, доказваха „превъзходството“  на Западната култура, на либералната стратегия   на трупа „капиталистическа система. Не им помогнаха и заемането на територии с оръжие, насъскването на едни, срещу други, въоръжавайки и двете страни.

САЩ нямат шанс да царуват в света. Техният елит няма необходимия цивилизационен код. Няма програма. Америка е болна цивилизация, израснала на пусто място, без история и корени, присвоила си правото да експериментира със съдбата на други народи.Виновна за това , което сполетя човечеството е  алчността Британската империя, която постави началото на   на тази държава със заселване на тази територия на стоварването на кораби с престъпници от английските затвори. Те не спряха да вършат престъпления: избиване туземното население, докарване роби от Африка и днес САЩ са държавата от гета, банки, наемници, които  с манипулации на услужливи платени медии налагат режими, които ограбват собствените си държави. Превръщат света в колония, което народите не желаят. Искат промяна, развитие, добруване…

Днешните САЩ нямат собствена вътрешна логика за развитие. Това е криза на цялата система, по-точно на нейното пълно отсъствие.

Русия, най важната страна  от Ялта  иска нова европейска архитектура и докато не се появи нов стабилен политически ред няма мир,  стабилизация за  Европа и света.

От момента, в който САЩ разбраха, че хватката им над света отслабва, излязоха от Договора на противоракетната отбрана, извършиха две вълни от разширението на НАТО, разпалиха оранжевите революции, строят споменатите две търговски групировки. За какво сътрудничество с Русия и Китай може да става дума щом като по цялата линия върви остра конфронтация.

След преврата в Украйна ситуацията в Европа стана много опасна. Заради това Москва започна подготовката на нова външнополитическа доктрина за общуване със и в света – алтернатива на американския Нов световен ред. 

Светът се нуждае от незабавното решаване на три основни  проблема: ново  социално устройство, върху  нова  универсална идеология , която съхранява националните  традиции и култура и при създаването на  създаването на нов модел за устройството на  нов, на Новия свят.

 Започна  нов епичен сблъсък – Новият свят все по решително се изправя срещу Новия  (стар американски)  световен ред. Бавно, сигурно, необратимо. А може би и по бързо. Ако в САЩ  са базирани космически сили, които желаят обезлюдяване на планетата, при опонентите им Бог е заселил силите, които имат знанията  да измъкнат човечеството от заплахата на унищожението и да му дадат шанса за цивилизация на хармонично развитие… Предстои по доброто за света… бързат в две основни посоки – създаването на трансатлантическото и транстихоокеанското търговско партньорство, като нови контролни органи над света.  Животът е борба за добруване с божията помощ!

По материали на Alil Xodjov 
Гласувай:
141. mt46 - Нов световен ред
28.05.2016 21:44
не бива да се налага със силата на световните боклуци, измамници, паразити...
цитирай
2. kvg55 - САЩ с всякакви средства се стремят ...
28.05.2016 21:56
САЩ с всякакви средства се стремят да запазят господстващо положение в света - с оръжие, със санкции, с TTIP и ТТР и всякакви заробващи другите споразумения. Няма да успеят задълго, защото светът се развива и в други посоки и е по-голям от тях.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 12340385
Постинги: 5502
Коментари: 12689
Гласове: 63435
Архив
Календар
«  Ноември, 2021  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930