Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2016 13:42 - ЕС се променя- умира, ще стане нещо неузнаваемо. Ще остане табелката на вратата, но вътрешната архитектура се срива
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 2083 Коментари: 5 Гласове:
6

Последна промяна: 26.06.2016 14:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Джордж Сорос: Излизането на Великобритания от ЕС прави непредотвратимо разпадането на Съюза В България  се  обяснява, че сега е нашият момент,: тоест, предстои да станем Германия и Франция едновременно! Главна опорна точка на атлантизма в Източна Европа. За това мечтаят българските атлантици и аз не бих им пречил – всеки има право на мокри сънища. Щом тя се обърка, какво правим ние сега?!

 

На практика, Борисов не заема никаква позиция по понятни причини – страх?! Не! Накъдето и да тръгнеш, все  невъзможно. Мина времето на Сергей Станишев, когато той вървеше между Америка и Русия по широка осветена алея. Тогава  беше възможно, а и Станишев уверено се справи:  разбира езика и намеците и на двете страни, т.е. нямаше комуникативни проблеми. Днес няма алеи- дори пътека не се вижда: застой, докато ЕС ври кипи , нямаш суверинитет, нито защита...  нито актуален лидер и не Борисов ни натресе в този кюп наречен съюз, командван от алчни чиновници с неизвестни имена но известни вреди... чиновници- за ЕС тромаво  недоносче- поредния капиталистически социален либерализъм- даже геи фашизъм от всичко по нещо и фактическо нищооооо..

За България , за премиера  ситуацията е непосилно сложна. Естественият рефлекс на човек в такова положение е да се скрие под бюрото. В трудни времена, под бюрото е най-доброто и уютно място. Но може ли да се скрие държава под бюро, насилена, измамена  от чиновническа бюрокрация.

Специално европроучване ни обяви за финансови и секс роби..

Великобритания започва нов етап- сриване на високомерието, на господарския манталитет. ЕС може без високомерна Англия, но Великобритания без ЕС не може, а и ЕС  в тази конструкция няма бъдеще.

Но колко време се живее под бюро? За мен Борисов е квинтесенцията на новия български политически елит. Не е представителен спрямо обществото, но е напълно представителен спрямо днешния политически елит на България. Можем да кажем, че целият български политически елит – това е един обобщен Бойко Борисов. И сега той трябва да решава сложни исторически задачи. Проклета българска съдба, с кого и как? За мен отговорът на този въпрос е ясен – със себе си. Ако не си при себе си, ти си никъде. Но аз не съм елит, аз съм просто страничен наблюдател.

 

Драмата на България: непризнаването, че  днес Е С  променя политическата си форма, умира,  ще остане нещо неузнаваемо. Ще остане табелката на вратата, но вътрешната архитектура се събаря. И ние !!? Нашата задача е да била-  винаги с  победителитеи поредна национална катастрофа - все по тежка, държавата ни...все по малка, умаляваща се, като народ и територия А вие как ни виждате??! Със кого- срещу какво- срещу добруването си и докога. 

Кои са победителите? Кажете кои са, за да отидем при тях, да им целунем каквито органи трябва, и да се уредим най-после! Кой ще направи първата стъпла...

Гласувай:
8
21. zaw12929 - ЕС се променя- умира, ще стане нещо ...
26.06.2016 14:07
ЕС се променя- умира, ще стане нещо неузнаваемо. Ще остане табелката на вратата, но вътрешната архитектура се срива Ако лидерите на 28-те държави не върнат ЕС в началната форма- само търговски съюз- без тези чиновници- разсипници, със суверенитет на всяка държава- равноправен съюз без бежанци и квоти за разпределение... да се случи до дни... успокояване на пазари...
цитирай
2. zaw12929 - ЕС да даде знак, че е направил фат...
26.06.2016 14:11
ЕС да даде знак, че е направил фатални, но поправими грешки- ТРЯБВА НОВ ЕС КАТО ФЕДЕРАЦИЯ ОТ СУВЕРЕННИ ДЪРЖАВИ, КОИТО ИМАТ ПРАВО ДА КОНТАКТУВАТ СЪС СВЕТА БЕЗ ОГРАНИЧЕНИЯ И ЩЕ СТАНЕ ВЪЗМОЖНО: Да се приеме национална програма за развитие.
цитирай
3. zaw12929 - Думата робство е плашеща и когато я ...
26.06.2016 14:21
Думата робство е плашеща и когато я използваме си представяме едни отминали времена – Римската империя, строежът на Египетските пирамиди или най-много памучните плантации в южните щати на Северна Америка преди 200 години, където около 12 млн. африканци са поробени в името на просперитета. Ако попиташ някой на улицата, съм сигурен, че ще ти обясни, че човечеството се е справило с робството!

Истината е, че нито сме се справили с робството, нито знаем достатъчно за епичните размери, които е добило. За повече правдоподобност ще обясня какво се разбира под съвременно робство.

“Трафикът на хора” или “съвременно робство” са термини, които се използват, за да опишат действия по набиране, отвличене, приютяване и транспортиране на хора за извършване на работа или склоняване към проституция чрез използване на сила, измама или принуда. Познати са нняколко форми на съвременно робство:

секс трафик – когато възрастни хора са принуждавани насила или чрез измама да участват в комерсиални секс практики като проституция
секс трафик на деца – когато малолетни (до 18 години) сапринуждавани насила или чрез измама да участват в комерсиални секс практики като проституция
насилствен труд – когато хора са насила принуждавани под физическа или психична заплаха, чрез измама или злоупотреба с легални способи да извършват трудова дейност без съгласие и/или заплащане
дългово робство – разпространено в някои страни, където хора са принуждавани да работя, за да изплатят натрупан от тях или техни роднини/свързани лица финансов дълг.
домашно прислужване – недоброволно домашно прислужване, при което хората са лишени от възможността да използват почивни дни, свободно да се придвижват или да получават заплащане за положения труд
насилствен детски труд – склоняване и принуждаване на малолетни да работят, особено когато децата се надзирават от не-член на семейството и са принудени да работят наравно с възрастните при неприемливи условия
незаконно набиране и използване на деца за военни цели – насилствено принуждаване на деца да участват във военни формации и да изпълняват военни операции
цитирай
4. zaw12929 - В момента в света има повече роби ...
26.06.2016 14:22
В момента в света има повече роби отколкото в който и да е момент от историята на човечеството! Между 21 и 30 млн. човешки души са заробени днес. Това представлява 1 човек на всеки 280 живеещи на планетата в момента! Трафикът на хора захранва растежа на организираната пристъпност и застрашава здравето, сигурността и гарантирането на основните човешки права в световен мащаб. Ужасяващ факт е че всеки 30 секунди някой по света става жертва на трафик.

Как България е засегната?

България е източник както и транзитна дестинация за мъже, жени и деца жертва на секс трафик и принудително склоняване към работа. България е един от основните източнита на трафик в Европейския съюз. Българското правителство не покрива минималните стандарти за превенция на трафика въпреки усилията, които се полагат в последните години за това. Неуспехът на усилията на правителството доведе до понижаване рейтинга на страната по отношение на борбата с трафика до Tire 2 Watch List, където си правим неприятна компания със страни като Боливия, Камбоджа, Куба, Египет, Саудитска Арабия и Судан.

Неприятните факти за България

България е на второ място в ЕС по брой трафикирани хора (след Румъния по данни на Trafficking in Persons Report, July 2015 на американското правителство )
Брой идентифицирани жертви 2014: 495 (по данни на Националната комисия за борба с трафика на хора) – глобалната статистика сочи, че около 1% от всички жертви се спасяват и могат да бъдат идентифицирани. Ако това е вярно и в този случай, можем да говорим за допускане от около 50 000 българи жертви на трафик.
За 2014 година има 37 условни присъди срещу трафиканти, ефективните са 19, глобите – 32. (данни на Националната комисия за борба с трафика на хора)

Какво да кажем за ЕС

30 146 жертви са регистрирани в 28-те страни от ЕС в периода 2010-2012 г. Подобрила се е способността на компетентните органи в страните членки да идентифицират жертвите на трафик на хора и да установяват контакт с тях.

80 % от регистрираните жертви са жени.
16 % от регистрираните жертви са деца.
Повече от 1 000 деца са регистрирани като жертви на трафик с цел сексуална експлоатация.
69 % от регистрираните жертви са били подложени на трафик с цел сексуална експлоатация.
95 % от регистрираните жертви на сексуална експлоатация са жени.
71 % от регистрираните жертви на трудова експлоатация са мъже.
65 % от регистрираните жертви са граждани на ЕС.

Трафиканти

В периода 2010-2012 г. страните от ЕС са завели 8 551 съдебни дела за трафик на хора. Над 70 % от трафикантите са мъже. Такъв е случаят при заподозрените, съдените и осъдените трафиканти. В периода 2010-2012 г. в страните от ЕС са произнесени 3 786 съдебни присъди за трафик на хора.

Какво можем да направим?

Повечето хора си мислят, че щом не са чули някой познат да е жертва на трафик, то това не ги засяга чак толкова много. Истината е, че никой не е застрахован и на всеки може да се случи да стане жертва на трафик. Ето няколко начина как ти да се включиш в борбата с трафика на хора:

цитирай
5. zaw12929 - Според доклад на Бюрото за нацио...
27.06.2016 12:47
Според доклад на Бюрото за национална статистика публикуван през 2013 година, средната заплата за пълно работно време във Великобритания в момента е 27,000 паунда годишно.И докато се наблюдава повишение с 2,1% в сравнение с предишната година, процентът е по-нисък от инфлацията, която за същия период достига 2,4%.Това означава, че работещите хора не реализират подобрение на стандарта на живот.Тези 27,000 паунда могат да звучат като доста добра сума, но след данъчни удръжки, и плащанията по национално осигуряване, пенсии и вноски за студентски заем, чистата сума пада до 21,178 паунда, която верояно не е достатъчна за някои семейства.
Ето някой средни за страната заплати:

ОБЩОПРАКТИКУВАЩ ЛЕКАР (GP)

Средната заплата на вашия личен лекар е 63,677 паунда.Суматае доста добра, но имайки предвид обучението, компетентността и усилената работа, тези специалисти заслужават реципрочно заплащане.

ЗЪБОЛЕКАР

Бърникането в устите на хората едвали е особено приятно, поне докато не разберете колко пари може да изкарате от това.Опитните зъболекари в UK могат да получат до 80,000 паунда годишна заплата.

АДВОКАТ

Адвокатите работят дълги часове и професията им е доста сресираща, но могат да очакват средни приходи от 37,500 паунда.

ИНЖЕНЕР

Инженерите имат еднакви доходи с адвокатите и печелят средно по 37,500 паунда.Във Великобритания има остър недостиг на инженери.

ПОЛИЦАЙ

Въпреки че работата им е доста рискована, заплатата на полицаите от 24,681 паунда е под средната за страната.

ЖУРНАЛИСТ

Много хора си мислят, че журналистите са високо платени, но средната годишна заплата на репортер в британски вестник е 32,000 паунда.

УЧИТЕЛ

Работата на учителя е много трудна, но за щастие на всички нас има храбри и решителни хора, които са готови да я вършат, като получават не особено скормните 33,500 паунда годишно.

АКУШЕРКА

Имайки предвид, че изплъняват жизнено важна задача, акушерките заслужават своята заплата от 37,500 на година.

АКТЬОР

Разбира се, ако се окаже, че сте следващия
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11817748
Постинги: 5377
Коментари: 12222
Гласове: 61737
Архив
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31