Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2016 07:28 - ЧЕРВЕН КАРТОН И РЕАЛНА ОПАСНОСТ ЗА... ИЗГОНВАНЕ РЕФЕРИТЕ ОТ ТЕРЕНА
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 1189 Коментари: 1 Гласове:
8

Последна промяна: 28.06.2016 23:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

ЧЕРВЕН КАРТОН, РЕАЛНА ОПАСНОСТ ЗА ИЗГОНВАНЕ РЕФЕРИТЕ ОТ ТЕРЕНА   ОТ  ЗРИТЕЛИТЕ?!   Финалът се очертава и  срива надежди- пред фактите Боговете мълчат. Да, но никой не замълча и никой не позна... финалиста, както и финала на... брекзита... медийна мъгла си отмъщава....

И  Великобритания затънала в безброй проблеми - и в икономиката, имиграцито с малко мнозинство, хората  решиха,  да хвърлят вината за всичко върху Брюксел.

 

Това не са празни приказки. До утре мога да изреждам как местните английски политики са забъркали далеч по-големи каши, отколкото кривите краставици на Брюксел: Например: 
. балонът в недвижимите имоти през 2002-2008 бе надут целенасочено от Централната банка на Англия и централната и местна власт, а не от ЕЦБ.
. Пакистанките с 11 деца, получаващи по 30 000 паунда помощи и живеещи в безплатни общински жилища, идват във Великобритания, защото местното правителство е създало тези „благини“, а не Брюксел.
 
И така нататък, и така нататък -
нито един от наистина големите проблеми на Великобритания няма да се разреши с излизането от ЕС.

 

 Това не означава, че ЕС е цъфнал и вързал. През последните десетилетия значима част от политиците в Брюксел взеха, та си повярваха, че наистина са някакви богоподобни същества, които знаят повече и могат повече от всички нас, че даже сме им и длъжни. Оттам  определят
.
. колко да са криви бананите и краставиците,
.. дали децата под осем години могат да пукат балони без родителско наблюдение,
..дали на бутилките вода да пише, че хидратират хората, .. колко разголени могат да са сервитьорките, за да не изгорят прекалено от слънцето,
..как най-коректно да се обозначава ряпата в различните държави,
..дали диабетиците да могат или да не могат да карат кола,
..дали яйцата да се продават на бройка или на дузина, ..дали олиото и оцета в ресторантите да бъде наливно или бутилирано,
..дали можеш да изядеш коня, който притежаваш, макар да можеш да изядеш коня, който не притежаваш,
..какво да вкарваме в автомобилите си през капачката, какво да изкарват автомобилите ни през ауспуха,
..колко глухарчета можем да оберем на година от близкия баир,
..как и къде да хвърчат птиците, че да не се разстроят, ..колко да са щастливи кокошките
.. задължително душ за свинете ...
и още хиляди глупости.

 

 

За цялото това бълване на закони и регулации има три основни причини. Първата е корупция, втората е недостатъчна компетентност, третата е глупост.

 

 Корумпирани еврочиновници и евробюрократи приемаха регулации, които са в полза на техните приятели и спонсори от частния сектор. Глупави или недостатъчно компетентни еврочиновници и евробюрократи приемаха регулации, които им звучат добре, но имат силно негативен ефект върху бизнеса и/или гражданите.

Във втората група са и доста евродепутати, които са попаднали в Европейския Парламент по чиста случайност или поради партийната си лоялност. Доста такива хора почват да коват глупави европейски регулации за да осмислят собственото си пребиваване в Брюксел.

 

 Разбира се, не по-малко дразнещо е и високомерието на някои еврочиновници, че те знаят по-добре от европейските граждани за какво да си изхарчим парите. Например, научни открития, според Брюксел, се правят по проект – брюкселският чиновник решава кой проект е научно откритие и го финансира. Да се чуди човек, какъв е смисълът да се финансира изобщо научното откритие, след като чиновникът вече го е открил? Или пък, ако не го е открил, как тогава ще знае, че то ще бъде открито? Или я си представете, че чиновникът е открил кой учен ще направи научно откритие, без да знае какво е самото научно откритие? За казуса, в който чиновникът открива откритието, без да открие учена, който ще открие същото откритие, дори не ми се мисли.

 

Трябва да споменем и отровната комбинация между доста щедри политики за приемане на дори, меко казано, съмнителни имигранти :
По улиците на Швеция арабин без документи може да се държи неприлично с шведка и хората ще ги е страх да му забият един тупаник, да не би да бъдат обвинени, че са расисти. Даже и полицията ще се чуди дали да го арестува – сакън някой полицай после бъде обвинен в дискриминация.
Макар Германия да знае как се приемат и интегрират имигранти (второто поколение мъже имигранти в Германия са с по-ниска безработица, отколкото самите немци), то това не означава, че останалите народи също знаят, могат и желаят да направят същото. А веднъж влязъл в някоя европейска държава, имигрантът, дори и без документи, може да митарства навсякъде.

 

Стигаме до момента, в който на бая народ му е дошло до гуша от евробюрократи с тяхното надменно отношение и куха самоувереност, подплатена с доволно количество глупост.

 

 Стигаме и до момента, в който на британците им преля чашата и с малко мнозинство гласуваха да се изнесат от Европейския съюз, биейки шута (или поне мислейки си, че са го направили*) на евро-бюрократите и прекомерната регулация.

Какво се случва? Евробюрократи и министри от страни носещи основната вина за растящата бумащина в ЕС (Франция, Италия, Испания) започват да се изказват за Brexit-а и какво щели да направят, за да не допуснат друга държава също да излезе.

 

 Та какво щели да направят?
Още от същото. 

 

Трябвало повече интеграция. Тоест Брюксел да налага още повече глупави правила върху европейския гражданин.

 

Трябвало по-голям европейски бюджет. Тоест Брюксел да излапва още повече от парите на същия европейски гражданин- по големи вноски от държавите?!

 

Трябвало повече общи институции. Тоест контролът върху взимащите решения хора да се измести още по-далече от този европейски гражданин.

 

 Тоест европейските бюрократи щели да правят още повече от същите глупости, които вбесиха поне 1/3 от гражданите на ЕС и над 50% от британците.

 

Абе, евробюрократи, вие ГЛУХИ ли сте?

 * От икономическа гледна точка, ЕС е много по-важен за Великобритания, отколкото Великобритания е важна за ЕС. Затова и обединеното кралство ще трябва да се съобразява с много от правилата на ЕС, за да получи достъп до неговия огромен пазар. Но като външна държава, вече няма да има никакво влияние върху изготвянето на тези правила.

А ЕС  да намали броя на чиновници да се върне към началната идея: ТЪРГОВСКИ ДОГОВОР НА РАВНОПРАВНИ ДЪРЖАВИ


Според доклад на Бюрото за национална статистика публикуван през 2013 година, средната заплата за пълно работно време във Великобритания в момента е 27,000 паунда годишно.И докато се наблюдава повишение с 2,1% в сравнение с предишната година, процентът е по-нисък от инфлацията, която за същия период достига 2,4%.Това означава, че работещите хора не реализират подобрение на стандарта на живот.Тези 27,000 паунда могат да звучат като доста добра сума, но след данъчни удръжки, и плащанията по национално осигуряване, пенсии и вноски за студентски заем, чистата сума пада до 21,178 паунда, която верояно не е достатъчна за някои семейства.
Ето някой средни за страната заплати:

ОБЩОПРАКТИКУВАЩ ЛЕКАР (GP)

Средната заплата на вашия личен лекар е 63,677 паунда.Суматае доста добра, но имайки предвид обучението, компетентността и усилената работа, тези специалисти заслужават реципрочно заплащане.

ЗЪБОЛЕКАР

Бърникането в устите на хората едвали е особено приятно, поне докато не разберете колко пари може да изкарате от това.Опитните зъболекари в UK могат да получат до 80,000 паунда годишна заплата.

АДВОКАТ

Адвокатите работят дълги часове и професията им е доста сресираща, но могат да очакват средни приходи от 37,500 паунда.

ИНЖЕНЕР

Инженерите имат еднакви доходи с адвокатите и печелят средно по 37,500 паунда.Във Великобритания има остър недостиг на инженери.

ПОЛИЦАЙ

Въпреки че работата им е доста рискована, заплатата на полицаите от 24,681 паунда е под средната за страната.

ЖУРНАЛИСТ

Много хора си мислят, че журналистите са високо платени, но средната годишна заплата на репортер в британски вестник е 32,000 паунда.

УЧИТЕЛ

Работата на учителя е много трудна, но за щастие на всички нас има храбри и решителни хора, които са готови да я вършат, като получават не особено скормните 33,500 паунда годишно.

АКУШЕРКА

Имайки предвид, че изплъняват жизнено важна задача, акушерките заслужават своята заплата от 37,500 на година.

АКТЬОР

Разбира се, ако се окаже, че сте следващият Лиъм Нийсън или следващата Кийра Найтли, ще се къпете в пари, но останалите актьори, който са на най-ниското стъпало на стълбицата към звездния живот, едва успяват да изкарат по 15,000 паунда годишно.

ПЕРСОНАЛ В БАРОВЕ

Те са хора без особени умения и получават едва 14,555 пауна на година


Няма грешка, Британия участва в два ЕС.!

Първият е дело на Каракала, който с Конституцията от 212 г. сл. Хр. прави римски, следователно Европейски граждани всички пълнолетни мъже в Империята Даже той е по- широк, може да се определи като Средиземноморски, защото включва цялото Средиземноморие

Тук е едно от най - великите открития на съвременните Български историци !
В резултат на акта на Каракала, траките загубват идентичност и изчезват от хоризонта Другите-испанци, гърци, британци, даже и германци , остават, че до днен днешен!

Това лесно може да се обясни с психопортрета, който гърците дават за траките Те много се напиват и броят до четири Та колко му е, като са станали римляни, да се напият до смърт с гъсто, като петмез вино и да  изпаднат в амнезия!
И да забравят завинаги, всички вкупом, че са траки...!

В резултат на този Първи по ред ЕС, много странични етноси дават императори на империята- испанци, илири, траки, британци/ мисля ,че Караузий беше такъв/!
Даже и един мавър има! Някой да не ме обвини, че съм го нарекъл мангал!
Само грък , няма, даже един, за кадем!  Но те гърците, като морски народ, бързо се ориентират и на сушата дори!
 Така, че техните любими англичани ще дадат


Лондон се изхлузва, тъй като Евросъюзът беше обречен да се разтури поради същността си на американски, а не европейски проект за европейците.

Идеята за обединена Европа беше друга. ЕС се оказа антиевропейски идеен и политически бардак, защото не се осъществи в първоначалния си замисъл като съюз на национални държави. Британците също понесоха доста загуби от получленуването си в него, но все пак ще застанат встрани, а не под развалините му. Преди частично влязоха в американската следвоенна конструкция, както тогава се изрази френският президент Шарл де Гол, като „троянския кон на САЩ“. Придобиха и цял куп специални привилегии, повечето ще запазят дори след формалното си напускане. 
Гласувай:
8
01. zaw12929 - Филм: бригадири от България вършат ...
29.06.2016 09:54
Филм: бригадири от България вършат черната работа на САЩ
http://latestnews.blog/politika/2016/06/28/film-brigadiri-ot-bylgariia-vyrshat-chernata-rabota-na-sasht.1460968
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11805682
Постинги: 5377
Коментари: 12222
Гласове: 61723
Архив
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31