Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2016 15:05 - ПРОМЯНАТА ХРАНЕНЕТО Е НАЛОЖИТЕЛНА
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 687 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 12.07.2016 15:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


Революция в културата на хранене- това е добрата новина и заслужава да бъде чута: в училищата на България може да се предлага продукт от плод и зеленчук, за да  пази от затлъстяване, от болестите на наднорменото тегло слагащи непоправими вреди: „Грешките със здравето на младини се плащат скъпо до края на жизненият ни път!”  Употребата на плодове и зеленчуци в училището и в институтите е гаранция за здраве, за живот без болести и лекарства. Подчинен на великата мисъл на Хипоктрат от древна Гърция- основоположник на медицината: „Вашата храна трябва да бъде вашето лекарство  и вашето лекарство- вашата храна!”

Живеем във време на свободната инициатива. Идеите са подкрепени от програмите на ЕС, за реализация.  насърчаване на иновационната активност на младите хора в България" – да включи  стартиране реализацията  на идеята за предлагане плод и зеленчук на

  Устройство броди из Интернет- Нутрибулета, за които вече знаем,  има силата да открие всички скрити хранителни вещества в храната, която консумираме. Много от най-важните елементи в храната ни, не могат да бъдат извлечени като сок, смес или само чрез дъвчене. За да стигнем до супер хранителните вещества – фитохимикалите в семената, кожите и стъблата на плодовете, зеленчуците и ядките, с които се храним, те трябва да са напълно раздробени, и когато това стане, ние приемаме много повече хранителни вещества, отколкото обикновено

Увеличаване консумацията на плодове и зеленчуци е цел на ЕК, за подобряване здравето на европейците. в ЕС има над 200 милиона възрастни и 14 милиона деца с тегло над нормата. У нас  в изпълнение на  програма „училищен плод” броят на децата,   получавали свежи плодове и зеленчуци през учебна година, е 320 000. Децата са от 2 238 учебни заведения в страна, учащите  от  началния курс- статистика е, че у нас цифрата на ученици и студенти  е пет пъти по голяма – и е потенциал на развитието на  индустрията с приложение на метода.

Анализът на досегашното  прилагане  на плод и зеленчук показва, че, децата още посягат към традиционната баничка, сандвичите, чипса и шоколадовите изделия. Системата налага да поставим на пазара по привлекателна, по вкусна, здравословна храна и това  е  продукт на  нутрибулета.

Идеята за прилагане   нутрибулет за обработка на български плодове и зеленчуци , консумирани в момента на  приготвянето им е  революция в културата на хранене. Децата най бързо оценяват предимствата и чрез тях новото ще завладее и домашните кухни, за да даде здраве и дълголетие . Учащите  ще   са най добрият „генератор“ на здравословна култура, отколкото биха били ограниченията като това от 2009 година.за  забранена продажбата на чипс, захарни изделия и газирани напитки в близост до училищата. Вместо тези мерки, е нужно предлагането на продукти, които привличат, като визия, качество, достъп. Отговорността пада върху институциите, отговорни за подрастващите и тяхното здраве- да насърчават културата на хранене в правилна насока – но не и посредством забрани.

                                       
Продуктът  от нитробулета  дава  възможност,  да се консумира  българска храна,  запазва традициите и тенденциите: всеки ден в менюто да се съдържат за консумиране плодове и зеленчуци, не по малко от 500 грама, , за преодоляване затлъстяването, с него свързаните: диабет, хипертония,  ослепяване, инфаркт, инсулт, сега наредили  България на първо място по смъртност, защото българите не консумират кисело мляко,  плодовете,  зеленчуци, които са са вносни и безвкусни..

 Ще се разкриват  работни места, за производство на храни и такива в учебните заведения за производство и предлагане на продукт „ЕКСЕК”.  

Киселото мляко- поставено в състава на продукта добавя качества на  хранителен продукт резултат на българска природа, в която млечни животни пасат разнообразна трева на естествени пасища- единствена в света. България има най много  лечебни треви и храсти,  които растат в естествените пасища  и горите. Те са и разнообразна  паша, която дава вкусът  на българското мляко и млечни продукти, като киселото ни мляко е световно признат продукт, нормализира хранителните процеси,  стабилизира  здравето, забавя стареенето.

 

Българските пасища са оформени от векове с треви, храсти и дървета, край селищата и места, поради наклони, край водоеми, които не могат да се разорават или не бива да се разорават, за да пазят от ерозия , свлачища и да служат, като естествени водоеми за поене на животните.

 На Запад пасища са оформени върху  земи, които преди това са обработвани ниви, които началото на  индустриалното тъкане превръща  в пасища, за да има вълна за платове. , Това е времето 15-17 век, за което  казват: ”когато овцете изядоха хората” -  за Запада разделно време:  малко селяни остават при феодалите, като овцегледачи, други- стават  наемни работници в новите фабрики, а за останалата по голямата част няма никъде нормално место: без препитание, заловени да просят или крадат даже парче хляб са пращани каторга в мини или избивани. – Пасища в Европа през 16-17 век стават нивите със засяване, докато пасищата на България са с естествена растителност: треви и храсти расли на земята ни векове, като всяка трева е билка, носеща  качество и на мляко и месо на животни, които я пасат.. което дава уникалното качество на българските продукти- те хранят и лекуват

 Продуктът не на последно место е и възможността за младежката заетост-  млади хора в учищища  и институти, да го предлагат  Индустрията ще започне, ако искаме доброто за децата, юношите и младежите на България. За възраждане българските традиции- производство на българските вкусни плодове и зеленчуци. .
Гласувай:
5
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11955108
Постинги: 5398
Коментари: 12316
Гласове: 62092
Архив
Календар
«  Юни, 2021  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930