2. radostinalassa
3. varg1
4. leonleonovpom2
5. kvg55
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. sparotok
9. mt46
10. hadjito
11. stela50
12. getmans1
13. zaw12929
14. tota
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. samvoin
6. hadjito
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. sekirata
Прочетен: 768 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 12.07.2016 15:08
Революция в културата на хранене- това е добрата новина и заслужава да бъде чута: в училищата на България може да се предлага продукт от плод и зеленчук, за да пази от затлъстяване, от болестите на наднорменото тегло слагащи непоправими вреди: „Грешките със здравето на младини се плащат скъпо до края на жизненият ни път!” Употребата на плодове и зеленчуци в училището и в институтите е гаранция за здраве, за живот без болести и лекарства. Подчинен на великата мисъл на Хипоктрат от древна Гърция- основоположник на медицината: „Вашата храна трябва да бъде вашето лекарство и вашето лекарство- вашата храна!”
Живеем във време на свободната инициатива. Идеите са подкрепени от програмите на ЕС, за реализация. насърчаване на иновационната активност на младите хора в България" – да включи стартиране реализацията на идеята за предлагане плод и зеленчук на
Устройство броди из Интернет- Нутрибулета, за които вече знаем, има силата да открие всички скрити хранителни вещества в храната, която консумираме. Много от най-важните елементи в храната ни, не могат да бъдат извлечени като сок, смес или само чрез дъвчене. За да стигнем до супер хранителните вещества – фитохимикалите в семената, кожите и стъблата на плодовете, зеленчуците и ядките, с които се храним, те трябва да са напълно раздробени, и когато това стане, ние приемаме много повече хранителни вещества, отколкото обикновено
Увеличаване консумацията на плодове и зеленчуци е цел на ЕК, за подобряване здравето на европейците. в ЕС има над 200 милиона възрастни и 14 милиона деца с тегло над нормата. У нас в изпълнение на програма „училищен плод” броят на децата, получавали свежи плодове и зеленчуци през учебна година, е 320 000. Децата са от 2 238 учебни заведения в страна, учащите от началния курс- статистика е, че у нас цифрата на ученици и студенти е пет пъти по голяма – и е потенциал на развитието на индустрията с приложение на метода.
Анализът на досегашното прилагане на плод и зеленчук показва, че, децата още посягат към традиционната баничка, сандвичите, чипса и шоколадовите изделия. Системата налага да поставим на пазара по привлекателна, по вкусна, здравословна храна и това е продукт на нутрибулета.
Идеята за прилагане нутрибулет за обработка на български плодове и зеленчуци , консумирани в момента на приготвянето им е революция в културата на хранене. Децата най бързо оценяват предимствата и чрез тях новото ще завладее и домашните кухни, за да даде здраве и дълголетие . Учащите ще са най добрият „генератор“ на здравословна култура, отколкото биха били ограниченията като това от 2009 година.за забранена продажбата на чипс, захарни изделия и газирани напитки в близост до училищата. Вместо тези мерки, е нужно предлагането на продукти, които привличат, като визия, качество, достъп. Отговорността пада върху институциите, отговорни за подрастващите и тяхното здраве- да насърчават културата на хранене в правилна насока – но не и посредством забрани.
Продуктът от нитробулета дава възможност, да се консумира българска храна, запазва традициите и тенденциите: всеки ден в менюто да се съдържат за консумиране плодове и зеленчуци, не по малко от 500 грама, , за преодоляване затлъстяването, с него свързаните: диабет, хипертония, ослепяване, инфаркт, инсулт, сега наредили България на първо място по смъртност, защото българите не консумират кисело мляко, плодовете, зеленчуци, които са са вносни и безвкусни..
Ще се разкриват работни места, за производство на храни и такива в учебните заведения за производство и предлагане на продукт „ЕКСЕК”.
Киселото мляко- поставено в състава на продукта добавя качества на хранителен продукт резултат на българска природа, в която млечни животни пасат разнообразна трева на естествени пасища- единствена в света. България има най много лечебни треви и храсти, които растат в естествените пасища и горите. Те са и разнообразна паша, която дава вкусът на българското мляко и млечни продукти, като киселото ни мляко е световно признат продукт, нормализира хранителните процеси, стабилизира здравето, забавя стареенето.
Българските пасища са оформени от векове с треви, храсти и дървета, край селищата и места, поради наклони, край водоеми, които не могат да се разорават или не бива да се разорават, за да пазят от ерозия , свлачища и да служат, като естествени водоеми за поене на животните.
На Запад пасища са оформени върху земи, които преди това са обработвани ниви, които началото на индустриалното тъкане превръща в пасища, за да има вълна за платове. , Това е времето 15-17 век, за което казват: ”когато овцете изядоха хората” - за Запада разделно време: малко селяни остават при феодалите, като овцегледачи, други- стават наемни работници в новите фабрики, а за останалата по голямата част няма никъде нормално место: без препитание, заловени да просят или крадат даже парче хляб са пращани каторга в мини или избивани. – Пасища в Европа през 16-17 век стават нивите със засяване, докато пасищата на България са с естествена растителност: треви и храсти расли на земята ни векове, като всяка трева е билка, носеща качество и на мляко и месо на животни, които я пасат.. което дава уникалното качество на българските продукти- те хранят и лекуват
Продуктът не на последно место е и възможността за младежката заетост- млади хора в учищища и институти, да го предлагат Индустрията ще започне, ако искаме доброто за децата, юношите и младежите на България. За възраждане българските традиции- производство на българските вкусни плодове и зеленчуци. .
2. мит
3. wordpress
4. портал
5. Европа, България Русе
6. Начало струнен транспорт
7. Електродвигатели Дуюнова
8. НАРОДНО ИНВЕСТИРАНЕ
9. Elektromera
10. Mesenver
11. НЕДЕЛИН
12. Sky Way
13. ТВ програма
14. СТЕВИЯ