Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2016 00:34 - ВОДАТА- РЕШАВАЩ ФАКТОР ЗА ЗДРАВЕ И ДЪЛГОЛЕТИЕ Още 18 функции за водата:
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 5321 Коментари: 4 Гласове:
10

Последна промяна: 28.07.2016 15:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ВОДАТА- РЕШАВАЩ ФАКТОР ЗА ЗДРАВЕ И ДЪЛГОЛЕТИЕ    Днес българинът е най болен, защото не пие достатъчно вода.  Често няма вода, не е информиран за това, че, може да търпи глад, но не и жажда.

Обезводняването- е сигурен път към всички болести: причина за инсулт, стенокардия , диабет, за  ролята на холестерола и бърза смърт.  Човек може да живее без вода до 4-5 дни.А когато има вода- достатъчно количетво вода ли пием?.  Ежедневно трбва да пием  по 20-30 грама вода на килограм телесно тегло ако сте 70 кг трябва да пиете над 1-5 литра до 2 литра вода. Водата за пиене трябва да съдържа 2 грама/ литър морска сол. Тази сол не се включва в солта, която съдържа храната.. В клетките на  обезводнените органи  се задържа шлака, която се превръща в камъчета. Много мъка човешка би се избегнала, ако не се търпи жажда, а се пие обилно количество вода, такова, че урината  да е бледо жълта до прозрачна. Колкото по тъмна я докарвате на цвят- тя пък ще ви докара болест. Само няколко примера:

 Разказ на доктор: Сестра ми- Въпреки многото катаклизми в живота й не е загубила жизнерадостта и ентусиазма си. Напоследък обаче започна да пуши, пренебрегвайки съветите ми. Започна  и да пие отвреме на време. Но е пропуснала да пие редовно вода.

Един понеделник сутрин, докато работи  в офиса си, след като прекарала уикенда край басейна, почувствала изтръпване на лявата ръка. Постепенно почувствала цялата лява половина на тялото си по тежка и по трудно подчиняваща й се. Тя се изплашила и ми позвъни. Закарали я у дома й. Когато пристигнах при нея, левият крак и лявата й ръка вече имаха частична парализа. Беше й много трудно да ги движи и се чувстваше изплашена. След като я прегледах набързо и позвъних на един от моите приятели лекари, започнах да й давам вода. Успях да я накарам да изпие 2 кани вода и една кана портокалов сок - общо 6  литра вода.

Постепенно тревогата й намаля. Докато дойде лекарят, слабостта в ръката бе много намаляла и можеше да си движи малко крака си. Сигурно си мислите, че е трябвало да извикам линейка и да настаня сестра си в интензивното отделение. Не го направих, защото знаех, че щяха да й включат една инфузионна система и докато чака да й обърнат внимание, щеше да получи други усложнения. В къщи подобрението й вървеше бързо и привечер беше се почти оправила. Независимо от това трябваше да бъдат направени по задълбочени изследвания, за да се види дали няма някаква местна патология, проявила се със слабост в мускулите на крака и ръката. 

Направихме консултация с един местен невролог. Той я прегледа и установи, че има остатъчна слабост в левите крайници. Приеха я в болницата. Кръвните изследвания, скенерът и магнитния резонанс не откриха никаква патология. Направиха и ангиография на мозъка, за да се изключи аневризма на мозъчната артерия. Артериите се оказаха съвсем чисти. 

Причините? Тя бе обезводнила тежко мозъка си с употреба на алкохол, слънчеви бани, диета с ограничено приемане на вода и различни други процеси следствие на дехидратацията на тялото. Дори в случаи, когато има запушване на артерия в някой участък на мозъка с възникване на ”мъртва” мозъчна тъкан, адекватната венозна хидратация води до бързо подобряване. Такава е силата на водата за съживяване на лишената от кислород и кръв област на мозъка. 
Именно затова веднага щом пристигнах, започнах да й давам вода. Дори и да има запушване на някоя от главните артерии на мозъка, водата ще спомогне за отварянето на капилярите в съседство и ще предотврати разширяването на увреждането. Ако неврологичните прояви се дължаха на съдов спазъм, водата би облекчила спазъма, както и стана. Нямаше време да чакам и наблюдавам. Трябваше да взема решение и да действам колкото е възможно по скоро след появата на мускулна слабост. Днес тя е добре, отказа цигарите и пие много вода, която я изпълва с енергия. 

Друг случай  Съпругът на моята секретарка получи същия тип парализа, както сестра ми. Попитах жена му пие ли  достатъчно вода и отговорът беше отрицателен. Казах й да отиде веднага в болницата и да го накара да пие много вода, за да се спре развитието на увреждането. Тя направи това и той се възстанови много бързо. 
Поуката: пиенето на повече вода, може да предпази от образуването на тромби в мозъчните артерии
Стенокардия  Специфика: ангинозните болки (при стенокардия) в сърцето са признак за недостиг на вода в областта на анатомичната ос ”сърце-бял дроб". Те трябва да се лекуват чрез увеличаване на поеманата вода дотогава, докато болката утихне и пациентът престане да зависи от лекарствата. Най-добре е курсът на лечение да се прави под лекарско наблюдение. Впрочем, водата е естествено лекарствено средство за лечение на стенокардия.
Усложнения:
когато обезводняването стигне такава степен, че кара сърдечния мускул да изпраща аварийни сигнали, това може да бъде смъртно опасно поради възникване на такива проблеми със сърцето като сърдечни пристъпи, емболични състояния, инсулт, хипертензия, сърдечен паралич, както и бъбречни заболявания, влошено разпределяне на кислорода, отоци и много други. 
Сърдечни оплаквания  Обща причина за различни заболявания на сърцето и на белите дробове е трайното обезводняване. Сърдечните болки изчезват, когато започне да се пие повече вода. Сърдечните болки лекувани чрез вода могат да намалеят дотолкова, че да не се нуждаете от лекарства за сърцето. 
Водата е най-доброто естествено средство за оводняване на организма. Когато хора с високо кръвно налягане, при които отделянето на урина е нор­мално, пият ежедневно повече вода, те не се нуждаят от никакви диуретични лекарства. Ако отдавна съществуваща хипертония поради обезводняването вече е довела до проблеми със сърцето, количеството вода трябва да се увеличава постепенно. По този начин ще бъдем сигурни, че събирането на течности в организма няма да се увеличи драстично и да предизвика проблеми. 
Механизмът на задържане на солта при такива хора е хипереакция на организма. Когато увеличаваме приемането на вода постепенно и отделяме повече урина, течността от отоците, която е пълна с токсични вещества, се промива и сърцето се отморява. 
Повишени стойности на холестерола 
Повишеното съдържание на холестерол в кръвта е знак, че телесните клетки са изработили защитен механи зъм, за да се противопоставят на осмотичната сила на кръвта, чрез която се отнема още вода през клетъчната мембрана. Възможно е също концентрираната кръв да не може да отдава достатъчно вода на клетките през клетъчната мембрана, за да се поддържат нормалните функции на клетките. Холестеролът е един вид естествено ”лепило", което, изливайки се в отворите на клетъчната мембрана, прави стените на клетката непроходими за водата. Свръхпроизводството на холестерол и натрупването му в клетъчната мембрана е природна даденост, за да се предпазят живите клетки от обезводняване. В живите клетки, които имат ядро, холестеролът регулира пропускливостта на клетките за водата. В живите клетки без ядра съединенията от мастни киселини, от които е изградена клетъчната им мембрана, са тези, които правят възможно оцеляването на клетката при обезводняване и изсушаване. Отделянето на холестерол в клетъчната мембрана е част от системата за оцеляване на клетките. Той е необходимо вещество. Наличието на твърде много холестерол показва обезводняване на организма. 
Прекаленото образуване на холестерол е резултат от обезводняване. а не нивото на холестерола е причина за много различни болести. Затова е важно да обръщаме повече внимание и на количеството вода, което поемаме, а не само на съставките на храната.

 Извадки от книгите на д-р Батманжелидж, "Ти не си болен, а просто жаден", "Водата - натурално лекарство" и "Тялото жадува за вода".

Деца, които не пият достатъчно вода не могат да развиват мозъка си- израстват глупави поради това, че търпят жажда от липса на вода, на навик или от мързел.

Ако възрастните пият достатъчно вода няма да трупат тлъстини. Водата нормализира теглото. Водата дава красота на тялото.

Прочетете  книги  за  Ползата от солта и водата. на  Д-р Ф. Батманжелидж - Завършва Лондонския университет, студент на Александър Флеминг шотландски учен, носител на Нобеловата награда за откриване на пеницилина. Това, което д-р Ф. Батманжелидж представя в своите книги е резултат от двадесет годишна непрекъсната изследователска дейност и учение.
Още  18 функции за водата: Ако пиете редовно достатъчно вода е добре, защото:

1 Водата  помага преодоляване умората—дава ни младежка енергия.

2.Водата прави кожата по-гладка и намалява ефекта на стареенето.

3.Водата придава светлина и блясък на погледа.

4.Водата подпомага предотвратяването на глаукомата.

5.Водата нормализира кръвотворната система в костния мозък—подпомага предотвратяването на левкемията и лимфома.

6. Водата е жизнено необходима за ефикасността на имунната система в борбата с различните инфекции и раковите клетки.

7. Водата разрежда кръвта и предотвратява съсирването й.

8. Водата намалява предменструалните болки и горещите вълни.

9 .Водата и биенето на сърцето поддържат съставките на кръвта в разтворено състояние и оформят „вълни", с което се предотвратява образуването на утайки в съдовата система.

10. Човешкото тяло няма водни резерви, които да използва по време на дехидратация.  Пийте  вода редовно и в родължение на целия ден.

11 .Дехидратацията намалява образуването на полови хормони и е една от основните причини за импотентността и загубата на либидото.

12 .Питейната вода разграничава усещанията за жажда и глад.

13.Най -лесно се отслабва с вода. Пийте вода в определено време и ще свалите телесното

тегло без особени диети.

14 .Дехидратацията предизвиква отлагане на токсични утайки в тъканните пространства ставите, бъбреците, черния дроб, мозъка и кожата. Водата ще прочисти тези отлагания.

15 .Водата намалява гаденето сутрин при бременни жени.

16 .Водата интегрира функциите на мозъка и тялото. Тя подпомага реализирането на  целите и задачите.

17 .Водата подпомага предотвратяването на загубата на паметта с остаряването. Подпомага намаляването на риска от развитие на болестта на Алцхаймер, мултиплена склероза, Паркинсонова болест и болестта на ЛуГерик.

18. Водата помага да се преодолее зависимостта от наркотици, кофеин, алкохол и лекарства у прекъсналите употребата им.

ВОЛЯ ЗА ЗДРАВЕ 

Няма нелечими болести  Лечението е, като гарата с име „Болен” , откъдето можете да се качите на много влакове, по всяко време, но…най ранно тръгващият е безплатен и само той води  директно до гарата „Излекуван”.  Всички останали са обиколни, скъпи и често не успяват да стигнат целта „Оздравял”.

    Гаранционен срок на здравето   За всяка стока има гаранционен срок. Нещо подобно има и в болестите. Времето, през което не отивате до личния си лекар, за отстраняване на болки не е безкрайно. Идва момент,  когато болестта става хронична и неотстранима. Тогава се лекува само за облекчаване на болките, а коренът, пораженията оставят следи и периодично инициират болки, които принуждават отново и отново  употребата на лекарства, което е друг дразнител на тялото и може да има фатални за органите последици

Не е геройство, да се хвалите,  че никога не сте ходили на лекар или зъболекар. Най доброто е здравословен живот, а при наличие на смущения, колебанието, бавенето може да е фатално. Изтича  гаранционния срок на здравето, налага   неотложна квалифицирана медицинска помощ.

 Една крачка разстояние е достатъчна. Магия, която спасява завинаги!   Какво е инсулт?! Запомни: Ако  той зпревари,  ако  самия инсулт сам  се представи, ще е вече  жесток господар на живота Ви. Ще  Ви   забрани да говорите, да ходите, да познавате близките си, за да Ви превърне в жив труп! Една крачка…и  спасен! Защото 75% след инсулт са инвалиди, само 5 % са нормализирани, а 20% не са стигнали до болница

  Блогът, като светофар, който дава чист път към живота: Прочети, знай! За себе  си се погрижи!

 

Йоан Мизийски: Самовили дирят юнаци

От Стопанина на 24.06.2016 г. Етнография, Кратка проза, Стихотворения Избрано, Свитъци

image

Събуди се Гюргя самовила рано сутрин на Гергьовден. Набра цветя и сви венец по мярка, па го тури на русата си коса къдрава — отпред на бело лице вчесана, отзад в дебела плитка сплетена. И отиде Гюргя на росна поляна, на висока поляна, на връх Балкана. Уми си лице и снага с първа роса, и […]


Гласувай:
10
01. zaw12929 - ВОДАТА- ФАКТОР ЗА ЗДРАВЕ И ДЪЛГОЛЕТИЕ
16.07.2016 11:18
ЛЕЧЕНИЕ НА ХИПЕР¬ТОНИЯ, КАТО НАУЧЕН АБСУРД : Съвременните методи за лечение на хипер¬тонията са толкова погрешни, че могат да се обозначат като научен абсурд. Организмът се опитва да задържи наличното количество вода, а ние казваме на този естес¬твен план: „Не, ти не разбираш — трябва да приемаш диуретични средства и да се осво¬бодиш от водата. Ако не пием достатъчно количество вода, остава една единствена възможност да осигурим нужното количество вода на организма, а именно — да задържим солите в себе си. Само когато бъде задър¬жана солта, водата остава в извънклетъчните резервоари. Оттам чрез „душовия" механизъм тя бива впръскана в някои от клетките с голям приоритет. Така задържането на солта в организма е последният изход, за да се задър¬жи малко вода за „душовата" процедура. Високото кръвно налягане трябва да се лекува преди всичко чрез увеличаване на ежедневно приеманото коли¬чество вода.
Натрупването на сол в организма е много целесъоб¬разно. Да се счита то за причина за хипертонията е пог¬решно и е свързано с недостатъчното познаване на воднорегулиращите механизми в човешкото тяло. Когато се дават диуретични средства за изхвърляне на солта, тяло¬то само по-силно се обезводнява. Стига се до ”съхнене на устата" и затова се поема вода за балансиране. Изпол¬зването на средства за отводняване довеждат тялото до степен, когато то трябва да се приспособи към липсата на вода. Тези средства не лекуват хипертонията; те само усилват желанието на организма за сол и вода, обаче ни¬кога не са достатъчни, за да отстранят проблема. Затова след известно време обезводняващите медикаменти губят ефикасността си и пациентът е принуден да приема допълнителни лекарства.
Водата е най-доброто естествено средство за обезводняване на организма. Когато хора с високо кръвно налягане, при които отделянето на урина е нор¬мално, пият ежедневно повече вода, те не се нуждаят от никакви диуретични лекарства. Ако отдавна съществува¬ща хипертония поради обезводняването вече е довела д
цитирай
2. zaw12929 - ОСЕМ ОСНОВНИ ФУНКЦИИ НА ВОДАТА В ...
16.07.2016 17:01
ОСЕМ ОСНОВНИ ФУНКЦИИ НА ВОДАТА В ОРГАНИЗМА
1.Водата запълва празните пространства.

2.Водата е транспортното средство на кръвните клетки.

3.Водата е разтворителят за всички вещества в организма, включително кислорода.

4.Водата е циментът, който свързва твърдите части на клетките. Водата в клетъчните мембрани става леплива така, както е леплив ледът. Водата е отговорна за формирането на мембраната —защитна бариера около клетката.

5.Невротрансмисионните системи на мозъка и нервите зависят от бързото придвижване на натрия и калия навътре и навън през мембраната по цялото протежение на нервите. Несвързаната вода преминава свободно през мембраната и задвижва помпа, придвижваща елементите.

6.Някои помпи, придвижващи елементите, генерират напрежение. Така ефикасността на невротрансмисионните системи зависи от наличието на свободна несвързана вода в нервните тъкан. При осмотичния натиск за влизане в клетката водата генерира енергия, задвижвайки помпата, която вкарва калия в клетката и изкарва натрия така, както водата върти турбината в хидроелекто централата, за да произведе електричество. На водата не се обръща голямо внимание като на източник на енергия в енергогенеририщите системи на тялото. Все още се смята, че целият енергиен запас на аденозинтрифосфата (АТФ —веществото, което „изгаря" и ни дава „топлината", необходима за „сготвяне" на химичните реакции, необходими за функциониране на клетката—идва от храната.

7.Водата е главният регулатор на енергията и осмотичното равновесие в тялото. Натрият и калият прилепват за протеините на помпата и действат като „магнита на динамото", а водата върти протеините. Въртенето на тези катионни помпи генерира енергия, която се съхранява на различни места под формата на три типа запаси. АТФ е единият тип енергиен запас. Друг тип запас е гуанозин трифосфатът (ГТФ). Третият тип се намира в ендоплаз
матичния ретикулум, който залавя и натрупва калций. На всеки две единици складиран калций отговаря енергиен еквивалент от една единица АТФ, който се свързва с два атома калций. На всеки две единици калций, които се разделят и освобождават, се отделя една единица енергия, за да се образува нова единица АТФ. Този механизъмза залавяне на калций като начин за складиране на енергия прави костната структура не само скеле, но и
Fort Knox— инвестиране на парите ви в златния резерв.
При наличие на тежка дехидратация и последвало намалено снабдяване с хидроелектрическа енергия, тялото се обръща към костите да му отпуснат от складираната в тях енергия. Поради това аз смятам, че основна причина за остеопорозата е про-дължителната дехидратация.

8.Храната, която консумираме, е продукт на енергийно превръщане на първоначалното електро-енергогене риращо свойство на водата. Всички живи и развиващите се биологични видове, включително хората, се запазват благодарение на генериране на енергия от водата. Един основен проблем при научната оценка на тялото е неосъзнаването на размера на енергийната зависимост на нашето тяло от хидроелектричеството. Електричеството, продуцирано от клетъчните мембрани, също принуждава близките до тях протеини да се строят и подготвят за химичните си реакции.При нормално хидратирано тяло водата в кръвта е около 94%

. Червените кръвни телца в действителност са „водни торбички", оцветени от хемоглобина. Идеалното съдържание на вода в телесните клетки е около 75%. Различното съдържание на вода отвън и вътре в клетките нормално обуславя осмотичен поток на водата отвън навътре. В клетъчните мембрани се намират стотици хиляди помпички, генериращи напрежение, които наподобяват турбините на хидроелектрическите станции. Те се задвижват от водата, която преминава през тях. Това нахлуване на водата генерира хидроелектрическа енергия. В същото време елементи като натрия и калия се обменят като част от същия процес.
Само свободна вода, която може да се мести—питейната вода, генерира хидроелектрическа енергия в клетъчните мембрани. По-рано приетата вода, която вече изпълнява други функции, е свързана и не може да се премества на друго място.
Ето защо питейната вода е най-добрата напитка и трябва да се приема през целия ден на равни интервали. водата изработва необходимата енергия за попълване резервите на клетките, а ако има излишно количество, то се изхвърля от организма (носейки със себе си токсични отпъдъци от клетките). Водата не се складира. Когато има дехидратиране поради неприемане на достатъчно вода, клетките изразходват произведената вече енергия. По-нататък те трябва да разчитат за генериране на енергия повече на приетата храна, отколкото на водата.принуждава да натрупва мазнини и да използва белтъчните и въглехидратните си резерви, тъй като тези елементи се разграждат по-лесно от складираната мазнина. Това е причината за наднормено тегло. На хората, които не приемат достатъчно вода организмът е зает с постоянно кризисно справяне с дехидратацията .Думата хидролиза (разделяне, разтваряне, разчупване или разцепване подредством участието на вода) се използва, когато водата се въвлича в метаболизма на други материали.Дейности, които зависят от хидролизата, са например разграждането на протеините до аминокиселини и на мазнините до мастни киселини. Хидролизата не може да се осъще стви без вода. Следователно хидролитичната функция на водата е същевременно и нейният метаболизъм.Това означава, че самата вода трябва първо да бъде разцепена—хидролизирана, за да могат да бъдат използвани различните компоненти на храната. Ето защо трябва да снабдим тялото с вода преди приемането на твърди храни

цитирай
3. zaw12929 - ВАЖНО Е ДА ПИЕМ РАВНОМЕРНО ДОСТА...
16.07.2016 17:03
ВАЖНО Е ДА ПИЕМ РАВНОМЕРНО ДОСТАТЪЧНО ВОДА ВСЕКИ ДЕН , ЗА ДА СМЕ ЗДРАВИ
цитирай
4. zaw12929 - ГАДНО НАЛИ, АКО ДОКТОРЪТ КАЖЕ &q...
16.07.2016 19:40
ГАДНО НАЛИ, АКО ДОКТОРЪТ КАЖЕ "ЦЯЛАТА ОТГОВОРНОСТ ЗА ВАШИТЕ БОЛЕСТИ СЕ СТОВАРВА НА ВАШАТА НЕБРЕЖНОСТ, МЪРЗЕЛ И НЕЖЕЛАНИЕ ДА СЕ ГРИЖИТЕ ЗА ЗДРАВЕТО СИ"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 12064417
Постинги: 5444
Коментари: 12514
Гласове: 62542
Архив
Календар
«  Август, 2021  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031