Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2016 02:19 - ДВИГАТЕЛЯ ЗДРАВЕ НА ТЯЛОТО ПРИ ХРОНИЧНА ЖАЖДА АВАРИРА- БОЛЕДУВАМЕ, СТАРЕЕМ И ЗАГИВАМЕ РАНО
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 1377 Коментари: 2 Гласове:
9

Последна промяна: 27.07.2016 06:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

  ДВИГАТЕЛЯ  ЗДРАВЕ НА ТЯЛОТО ПРИ ХРОНИЧНА ЖАЖДА АВАРИРА-  БОЛЕДУВАМЕ, СТАРЕЕМ И ЗАГИВАМЕ РАНО

Тялото ни, състоящио се от 75% вода изисква ежедневно „доливане вода“  по  25-30 грама на килограм телесно тегло, която има следните функции:  1  запълва празни пространства в организма.  2  е транспортно  средство на кръвните клетки.

3. ВОДАТА  е разтворителят за всички вещества  и на кислорода    4  Водата  свързва твърдите части на клетките, клетъчните мембрани става леплива така, както е леплив ледът. Водата е формира  на мембраната - защитна бариера около клетката.

 

5.Невротрансмисионните системи на мозъка и нервите зависят от бързото придвижване на натрия и калия навътре и навън през мембраната по цялото протежение на нервите. Несвързаната вода преминава свободно през мембраната и задвижва помпата, придвижваща елементите.  6. Някои от помпите, придвижващи елементите, генерират напрежение.  ефикасността на невротрансмисионните системи зависи от наличието на свободна несвързана вода в нервните тъкан. С осмотичния натиск за влизане в клетката водата генерира енергия, задвижва помпата,  вкарваща  калия в клетката и изкарва натрия така, както водата върти турбината в хидроелектоцентралата, за да произведе електричество. И  днес, човекът, овладял толкова явления, сътворил модерната цивилизация обаче, не  обръща нужното внимание на ролята на водата , за здравето на тялотознаем да поемаме храна: закуска, обяд, вечеря, а за водата – нищо не знаем, освен, че без вода загиваме за 4-5 дни.  

Заинтересован, да боледуваме крие истинската роля на водата:

затова се налага да  разгледаме веднъж  подробно защо пием вода  , защото храната без вода  няма как да ни нахрани: защото  7. Водата е главният регулатор на енергията и равновесие в тялото. Натрият и калият прилепват за протеините на помпата и действат като „магнита на динамото", а водата върти протеините. Въртенето на тези катионни помпи генерира енергия, която се съхранява на различни места под формата на три типа запаси. АТФ е единият тип енергиен запас. Друг тип запас е гуанозин трифосфатът (ГТФ). Третият тип се намира в ендоплазматичния ретикулум, който залавя и натрупва калций. На всеки две единици складиран калций отговаря енергиен еквивалент от една единица АТФ, който се свързва с два атома калций. На всеки две единици калций, които се разделят и освобождават, се отделя една единица енергия, за да се образува нова единица АТФ. Този механизъм за залавяне на калций като начин за складиране на енергия прави костната структура не само скеле, но и място  за инвестиране резерв.

 

При наличие на тежка дехидратация / обезводняване/ и последва намалено снабдяване с хидроелектрическа енергия, тялото се обръща към костите да му отпуснат от складираната в тях енергия. Поради това  основна причина за остеопорозата е продължителната дехидратация / нередовно, недостатъчно ежедневно пиене на вода / .

 

 8.Храната, която консумираме, е продукт на енергийно превръщане на първоначалното  електро-енергогенериращо свойство на водата. Всички живи и развиващите се биологични видове, включително хората, се запазват благодарение на генериране на енергия от водта. Основен проблем на тялото е неосъзнаването на размера на енергийната зависимост на  тяло от хидроелектричеството,  продуцирано от клетъчните мембрани, само така подготвят за химичните си реакции. При нормално хидратирано тяло водата в кръвта е около 94%

 

 9. Червените кръвни телца в действителност са „водни торбички", оцветени от хемоглобина. Идеално  съдържание на вода в телесните клетки е около 75%. Различното съдържание на вода отвън и вътре в клетките нормално обуславя осмотичен поток на водата отвън навътре. В клетъчните мембрани се намират стотици хиляди помпички, генериращи напрежение, които наподобяват турбините на хидроелектрическите станции. Те се задвижват от водата, която преминава през тях. Това нахлуване на водата генерира хидроелектрическа енергия. В същото време елементи като натрия и калия се обменят като част от същия процес. Само свободната вода, която може да се мести—питейната вода, генерира хидроелектрическа  енергия в клетъчните мембрани. По-рано приетата вода, която вече изпълнява други функции, е свързана и не може да се премества на друго място.

Ето защо питейната вода е най-добрата напитка и трябва да се приема през целия ден на равни интервали. Водата изработва необходимата енергия за попълване резервите на клетките, а ако има излишно количество, то се изхвърля от организма (носейки със себе си токсични отпъдъци от клетките). Водата не се складира. Когато има дехидратиране поради неприемане на достатъчно вода, клетките изразходват произведената вече енергия. По- нататък те трябва да разчитат за генериране на енергия повече на приетата храна, отколкото на водата. Принудени са  да натрупва мазнини и да използва белтъчните и въглехидратните си резерви, тъй като тези елементи се разграждат по-лесно от складираната мазнина. Това е причината, поради която се генерира наднормено тегло. На пълния човек  тялото  е заето с постоянно кризисно справяне с дехидратацията. Думата хидролиза (разделяне, разтваряне, разчупване или разцепване посредством участието на вода  се използва, когато водата се въвлича в метаболизма на други материали. Дейности, които зависят от хидролизата, са например разграждането на протеините до съставните им аминокиселини и на мазнините до мастни киселини. Тогава хидролизата не може да се осъществи без вода. Следователно хидролитичната функция на водата е същевременно и нейният метаболизъм.Това означава, че самата вода трябва първо да бъде разцепена—хидролизирана, за да могат да бъдат използвани различните компоненти на храната. Ето защо трябва да снабдим тялото с вода преди приемането на твърди храни. Половин час преди хранене, трябва да изпием чаща вода, лечебен чай, а не заедно с храната.

 ОЩЕ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ВОДАТА В ТЯЛОТО НИ:

10. подпомага преодоляване умората—дава  младежка енергия.

11. прави кожата по-гладка, намалява ефекта на стареенето.

12. придава светлина и блясък на погледа.

13. подпомага предотвратяването на глаукомата.

14. нормализира кръвотворната система в костния мозък—подпомага  предотвратяването на левкемията и лимфома.

15. жизнено необходима за ефикасността на имунната система в борбата с различните инфекции и раковите клетки.

16. разрежда кръвта и предотвратява съсирването й.

17. намалява предменструалните болки и горещите вълни.

18. водата  и биенето на сърцето поддържат съставките на кръвта в разтворено състояние и оформят „вълни", предотвратяващи  образуването на утайки в съдовата система.

19. човешкото тяло няма водни резерви, които да използва по време на дехидратация, затова трябва да пиете вода редовно и в продължение на целия ден.

20. дехидратацията намалява образуването на полови хормони и е една от основните причини за импотентността и загубата на либидото.

21. питейната вода разграничава усещанията за жажда и глад.

22. най -лесно се отслабва с вода- пийте вода в определено време и ще свалите телесното  тегло без особени диети.

23. дехидратацията предизвиква отлагане на токсични утайки в тъканните пространства,  ставите, бъбреците, черния дроб, мозъка и кожата- водата ще прочисти тези отлагания.

24. водата намалява гаденето сутрин при бременни жени.

25. водата интегрира функциите на мозъка и тялото- подпомага реализирането на целите и задачите.

26. водата подпомага предотвратяването на загубата на паметта с остаряването-  подпомага намаляването на риска от развитие на болестта на Алцхаймер, мултиплена склероза, Паркинсонова болест.

27. водата помага да се преодолее зависимостта от наркотици, кофеин, алкохол и лекарства у прекъсналите употребата им.

Децата, на които не се дава достатъчно вода не могат да развият умствените си способности , възрастните- оглупяват, стават раздразнителни и стигат до алцхаймер, инвалидна количка и ... катафалка преждевременно. Пиите всеки ден вода половин час преди и до час след храна вода и ако сте акуратен ще сте здрав, умен, работоспособен без болести. Въздух, вода, храна, движение- това е което ни прави живи, здрави  дълголетни, весели ... запомни и... не се оплаквай от болки и болести!

Здраво тяло- здрав дух: няма как болният хлечещ човек да  има  здрави мисли , да генерира идеи. Под въздействие на лекарства в тялото процесите се променят- докато се лекува от едно, няколко други места  понасят вреди. Боледуваме заради елементарни пропуски-  не знаем колко вода да пием, колко сме пили 

Съставете си  Ред за пиене на вода:  вода, храна, вода за здраве. Не повтаряйте мантри: Здравето е най важно, а се грижете ежедневно за нуждите на тялото си!

 

 Жажда: вече симптом на заболяване

Жаждата е нормално чувство, благодарение на което организмът сигнализира за прием на течности. Но, ако дълго време- години сме се лишавали от  правилното количество вода  започва да чувстваме непреодолимата жажда:. Непреодолимата жажда при висока кръвна захар (хиперглицемия), е  важен признак за откриване на диабет.  Причини:

 • Скоро след прием на солена и силно подправена храна;
 • Кръвотечение, което е достатъчно да причини значително понижаване на кръвния обем в организма;
 • Диабет;
 • Инсипиден диабет (или още централен диабет);
 • Медикаменти като антихолинергици, диуретици, фенотиазини и др;
 • Повишена загуба на вода и соли (поради недостатъчен прием на течности, обилно потене, диария или повръщане);
 • Преминаване на телесни течности от кръвообращението към тъканите, дължащо се на сериозни инфекции (напр. Сепсис) или изгаряне, или сърдечно, чернодробно или бъбречно заболяване
 • Психогенно обусловена жажда, резултат от психично разтройство.

Кога да потърсим лекарска помощ?

 • Когато жаждата е продължителна, необичайна и необяснима;
 • Когато жаждата се придружава от други необясними симптоми като двойно виждане или силна умора;
 • Когато жаждата е придружена от често и обилно уриниране.

 


Гласувай:
10
11. zaw12929 - Азиатски обичаи: на госта, на пр...
26.07.2016 03:00
Азиатски обичаи: на госта, на пристигналия от път се давааша вода. Пиенето на кафе уврежда мозъка бавно и сигурно. Гаранция за бодър ум е при ставане да изпиете 1-2 чаши вода. Всякакви други питиета са безполезни и даже вредни. Навиците ни- култивирани от търговията и жаждата за нови и по големи печалби генерират болести. Вкарани сме в машината за употреба на всевъзможни лекарства и процедури, които увреждат тялото ни, в стремежа да ни лекуват. Защото първопричина е недостатъчното пиене на ВОДА.
В годините на демокрацията по градовете са затворени всякакви чешмички от които всеки можеше незабавно да се напие. За да генерират водните дружества печалби. Може 50-60% от водата да се губи по водопроводната мрежа, но... не и да се дава на хората да пият "безплатно" Кривопазбраната пазарна демокрация...
цитирай
2. zaw12929 - Вместо пазарната икономика да се ...
26.07.2016 03:06
Вместо пазарната икономика да се нагажда към жизнените функции на хората- хората са принудени да консумират онова, което генерира печалби... и болести, та и лекарствата да се харчат
Напоследък се тровят пчелите, безумно се унищожава природата, която обуславя плододаването... днес корпорациите да печеляи- утре потоп!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11941512
Постинги: 5392
Коментари: 12293
Гласове: 62048
Архив
Календар
«  Юни, 2021  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930