Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2016 17:56 - ДЕПУТАТИТЕ, КОИТО ПРАВЯТ БЪЛГАРИЯ ВЕЧНА КОНЦЕСИЯ българка спечели 68 милиона евро ВИДИО
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 3600 Коментари: 10 Гласове:
15

Последна промяна: 04.08.2016 16:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Вижте депутатите, които дават България на вечна концесия!  image   На 8 юли 2016 г. тези 75 депута­ти, които виждате на снимки, гласу­ваха „ЗА“ скандал­ния закон за вечните концесии. Той беше внесен в Народното събрание тихомъл­ком с подписа на ми­нистър-председате­ля.От текста на зако­нопроекта разбира­ме, че отсега нататък всяка икономиче­ска дейност и вся­ка сделка ще бъде… концесия.

Освен това се от­меня таванът на сро­ка, в който даден български ресурс може да бъде даден на концесия. В досе­гашния закон е фи­ксиран срок от 35 години максимум. В новия закон е казано само, че максимал­ният срок на конце­сията ще се определя от „времето необхо­димо на концесионе­ра за възвръщане на направените инвес­тиции .

Възложители (кон­цеденти) ще бъдат отделни министри и кметове, вместо Ми­нистерския съвет и Общинските съве­ти, както беше досе­га. НС и ОбС може(!) да имат думата само при концесии, над­вишаващи съответно 50 и 25 години.

Концесиите ве­че няма да се да­ват с конкурс, в който най-добрата оферта печели. Обратно, но­вият закон предвиж­да те да се дават „в състезателен диа­лог“ при пряко дого­варяне с избрани от даден министър или кмет кандидати за концесия.

ПО-ГОЛЯМО ТЪРЖЕСТВО НА УЗАКОНЕНАТА КО­РУПЦИЯ БЪЛГАРСКИЯТ ПАРЛАМЕНТАРИЗЪМ НЕ ПОЗНАВА!

Правителството се кани да разда­ва на концесия обществени услуги във връзка с производството, пре­носа или разпределението на газ и топлинна енергия и на електроенер­гия; трамвайния, тро-лейбусния, ав­тобусния транспорт и въжените ли­нии; летища и морски или вътрешни приста-нища; административни, со­циални, образователни , здравни и културни услуги, в т.ч. и услуги на държавното управление и отбрана­та; услуги, свързани със социална­та защита; услуги, предоставяни от синдикални и политически органи­зации, младежки сдружения и други членски организации; религиозни услуги; услуги на държавното упра­вление за обществото като цяло; пощенски услуги; международни; строителство на сгради, мостове, виадукти, тунели, подлези, еста­кади; далекосъобщителни линии и електропроводи; релсови пъти­ща, самолетни писти, ма-гистрали, улици, пътища, други транспортни трасета; водни канали, пристанища, речни брегови съоръжения, язовири и диги;

image image

Според информация, публикува­на от Агенцията за обществени по­ръчки, новият закон за концесиите е разработен по договор с пряко дого­варяне (без конкурс) от Адвокатско дружество „Бузева и партньори“ на стойност 85 хил лв. без ДДС.

ПАРТИЯ АТАКА ОСТРО ВЪЗ­РАЗИ НА НОВИЯ ЗАКОН ЗА КОНЦЕСИИТЕ

Това е вреден за България закон. Кабинетът да си върне 85 000 лв., които е дал на адвокатска кантора „Бузева и партньори“ за изготвянето му и да ги дари за животоспасяващи операции, заяви по време на дебати­те лидерът на АТАКА Волен Сиде­ров.

Той подчерта, че АТАКА вече 11 години пледира за прекратяване на вече съществуващите концесии. Те нанесоха милиардни щети на наша­та държава, уточни председателят на АТАКА.

По думите му

ПЕЧАЛБИТЕ, КОИТО СА ИЗ­НЕСЕНИ ОТ БЪЛГАРИЯ СЕ ИЗЧИСЛЯВАТ НА БЛИЗО 10 МЛРД. ЛВ.

В заключение, той обясни, че няма услуга, инфраструктура, дейност и част от нашия живот, която да не се дава на концесия. „Къде тогава отива държавата, какво остава от държава­та и от общините? Явно нищо. По ду­мите му това е една много сериозна фаза към ликвидирането на България като държава и като общини, които имат своята самостоятелност. „Да не говорим, че това, което е изредено да се дава на концесия – сгради, мосто­ве, виадукти, тунели, далекосъобщи­телни линии, релсови пътища, водни канали, пристанища е национална сигурност. Този закон може да ликви­дира България като суверенна страна, доколкото й е останал суверенитет“, заключи Волен Сидеров. /  Вестник Атака

Ето депутатите, които гласуваха новия Закон за концесиите:

imageimageimageimageimageimage

 


Гласувай:
15
01. zaw12929 - да се запушват устата на опозицията е фашизъм
31.07.2016 22:26
Свободата на словото е заплашено : Скандал! Корнелия за случая със заглушаването на Бузлуджа: Това е саботаж!
Сигналът е спрян от „хора със сериозни възможности в държавата”
Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира проваленото пряко излъчване по телевизията на събора на Бузлуджа на пресконференция пред журналисти. Според нея, случилото се е саботаж, дело на „хора със сериозни възможности в държавата”. Както БЛИЦ съобщи, вчера Канал 3 се оплака, че сигналът е бил заглушен и обяви, че е по случая е подаден сигнал в прокуратурата. Излъчването е прехвърлено към друга телевизия, но и там е било спряно. Накрая била ползвана сателитна техника на БНТ, но и това не дало резултат, посочи Нинова.

„Имахме най-сериозната и модерна техника”, подчерта лидерът на БСП.

„Смятаме, че това беше саботаж на прякото излъчване на националния събор на БСП. Не допускаме, че това може да бъде направено от случайно хора. Това може да бъде направено от хора с достатъчно възможности в държавата”, заяви тя.

„Определяме го като тежко посегателство към свободата на словото”, добави Нинова.

Тя се обърна към премиера Бойко Борисов: „Само хора с много силна позиция и власт могат да направят това нещо. Ако сте вие, това е недопустимо”.

Лидерът на социалистите благодари на всички служби, ангажирани с организацията на събора на Бузлуджа.

„Инженерите, с които разговаряхме, казаха, че за пръв път в историята им се случва такова нещо. Искаме да кажем на прокуратурата какво стана”, посочи тя относно проваленото излъчване.
цитирай
2. pvdaskalov - * ! *
01.08.2016 14:01
Не може да сме забравили, че едно време в държавата имаше самоуправление. Днес Народното събрание е чесало на езиците и се прави всичко възможно българският политик да е с по-малко ангажименти. Знае ли се каква е практиката в напредналите държави, за да сме спокойни, че вървим по верния път??!
Поздрави!
П и е р
цитирай
3. born - Интересно и набиващото се в очите е ...
01.08.2016 14:14
Интересно и набиващото се в очите е общото излъчване от снимките: излъчване на дебилизъм, прехраненост, самодоволство, наглост, убеденост в собствената си ненаказуемост, та и до голяма степен идиотизъм и др. подобни позитивни визии.
цитирай
4. zaw12929 - 14:14 - Интересно и набиващото се ...
01.08.2016 23:21

14:14 - Интересно и набиващото се в очите е ...

от: born За постинг: ДЕПУТАТИТЕ, КОИТО ПРАВЯТ БЪЛГАРИЯ ВЕЧНА КОНЦЕСИЯ
Интересно и набиващото се в очите е общото излъчване от снимките: излъчване на дебилизъм, прехраненост, самодоволство, наглост, убеденост в собствената си ненаказуемост, та и до голяма степен идиотизъм и др. подобни позитивни визии.
цитирай
5. zaw12929 - 14:01 - * ! * от: pvdaskalov За ...
01.08.2016 23:22
14:01 - * ! *

от: pvdaskalov За постинг: ДЕПУТАТИТЕ, КОИТО ПРАВЯТ БЪЛГАРИЯ ВЕЧНА КОНЦЕСИЯ
Не може да сме забравили, че едно време в държавата имаше самоуправление. Днес Народното събрание е чесало на езиците и се прави всичко възможно българският политик да е с по-малко ангажименти. Знае ли се каква е практиката в напредналите държави, за да сме спокойни, че вървим по верния път??!
Поздрави!
П и е р
цитирай
6. zaw12929 - ПРОБЛЕМ КОМЕНТАРИТЕ ОДОБРЯВАМ, ...
01.08.2016 23:24
ПРОБЛЕМ КОМЕНТАРИТЕ ОДОБРЯВАМ, НО... НЕ ИДВАТ В БЛОГА

НЯКОЙ СТОПИРА БЛОГА МИ, ЗАЩОТО ПИШЕ В-К "АТАКА" ЛИ???!
цитирай
7. born - Извини ме, Зав
04.08.2016 14:04
Можеш да си спестиш проблемите, като махнеш модерацията. Мислил съм по този въпрос и по-рано и дойдох до извода, че негативните коментари само показват облика на пишещия ги идиот. Когато го изтриваш, преди да го изтриеш го прочиташ-естествено е. И ти вдига кръвното, ако си по чувствителен. Ако това стане, значи целта на идиота е постигната, независимо от това дали си му изтрил коментара или не. Така че според мен модерацията е излишна. Въпрос на мнение , разбира се. Поздрави.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11803828
Постинги: 5377
Коментари: 12222
Гласове: 61720
Архив
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31