Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2016 21:20 - Водата дава здраве и дълголетие Недостигът носи болесто Липсата- смърт. КЪМ КАЛКУЛАТОРА НА ХИДРАТАЦИЯТА
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 1539 Коментари: 1 Гласове:
9

Последна промяна: 05.09.2016 07:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Днес българинът е най болен.„Отвързан“ от българските семейните ценности- свобода във всички посоки-  грешни либерални евростратегии, сочещи  смешни, ненужни  навиците, давали векове работоспособност, дълголетия..Още преди век западняците учат българската действителност ,да  установят онова, което  пази от болести. България:  държавата в Европа с най много столетници. По онова време, въпреки, че селищата нямат  водоопроводни мрежи, от кладенци и външни чешми е осигурена вода, която се донася със съдове, но хигиенните навици, пиенето на вода е осигурено и доказателство е констатираното здраве.

Животът се промени:  днес вода имат 99% от домовете. Затова искам сега да погледнем най отговорно на болестите, които търпим, поради жажда, поради пренебрегване на основна нужда на тялото ежедневно регулярно пиене вода. Кариерата- отдадеността на работа или други занимания не е оправдание- причина да нарушаваме хранителният си режим. Приемането на храна е свързано с пиене на вода в определено време и количества. Половин час преди ядене пием чашата вода, която може да съдържа и лечебен състав. Час- до час и половина след ядене храната е обработена. Стомаха чака чаша вода за да я разнесе до всяка клетка. Мозъкът командва процесите в тялото, но ако няма вода- нужния материал?!  Човек може да живее без вода до 4-5 дни. Какво правят старите хора за човек, на когото прилошава? Основно правило: Дават му да пийне вода.Така знае баба- така бае! А правилно ли е?!

Обезводняването- е сигурен път към всички болести: причина за инсулт, стенокардия , диабет, за  ролята на холестерола  и ... бърза смърт.Но тези болести не се развиват за денонощие, за година, набират скорост при всеки недостиг на вода . Всеки е длъжен да знае колко вода трябва да пие. За бебетата се грижат родителите. А за децата, за възрастния, тършпящ  жажда кой ще се погрижи? Сега го правя за всеки от Вас с този материал, сочейки, как здравето ви изначало се дължи на поеманите храна, вода и...правилно дишане- през носа!

За фактора вода: Ежедневно трбва да пием  по 20-30 грама вода на килограм телесно тегло. Когато телесното ни тегло е в норма- не сме „пълни“ се държим около 20 грама.  За  70 кг телесно тегло ще пием  около  1.4 литра всеки ден. Ако имаме затлъстяване- то и над  2 литра вода ще са нужни.

Солта във водата за пиене е различна - морска сол 0.5-1 грам на литър вода.  Тази сол не се включва в солта, която съдържа храната.. В клетките на  обезводнените органи  се задържа шлака, която се превръща в камъчета. Много мъка човешка би се избегнала, ако не се търпи жажда, а се пие обилно количество вода, такова, че урината  да е бледо жълта до прозрачна. Колкото по тъмна я докарвате на цвят- тя пък ще ви докара болест. Само няколко примера:

 Разказ на доктор: Сестра ми- Въпреки многото катаклизми в живота й не е загубила жизнерадостта и ентусиазма си. Напоследък започна да пуши. да пие алкохол отвреме на врме,както и кафета. Но е пропуснала да пие редовно вода.

Един понеделник сутрин, докато работи  в офиса си, след като прекарала уикенда край басейна, почувствала изтръпване на лявата ръка. Постепенно почувствала цялата лява половина на тялото си по тежка. Когато пристигнах при нея, левият крак и лявата й ръка вече имаха частична парализа. Бе изплашена. Позвъних на мои приятел-  лекар. Започнах да й давам вода. Изпие полека, на глътки 2 кани вода. Постепенно тревогата й намаля. Докато дойде лекарят, слабостта в ръката и също намаля  и можеше да си раздвижи  крака си.  Сигурно си мислите, че е трябвало да извикам линейка и да настаня сестра си в интензивното отделение. Не го направих, защото знаех, че щяха да й включат една инфузионна система и докато чака да й обърнат внимание, щеше да получи други усложнения.

В къщи подобрението й върви бързо и привечер беше се почти оправила. Независимо от това и направиха  задълбочени изследвания. Какво откриха: водата е зачичила  причините?  Бе обезводнила тежко мозъка си с употреба на алкохол, слънчеви бани, диета с ограничено приемане на вода и различни други процеси следствие на дехидратацията на тялото. Дори в случаи, когато има запушване на артерия в някой участък на мозъка с възникване на ”мъртва” мозъчна тъкан, адекватната венозна хидратация води до бързо подобряване от силата на водата: съживява лишената от кислород и кръв област на мозъка. 
Именно затова веднага щом пристигнах, започнах да й давам вода. Дори и да има запушване на някоя от главните артерии на мозъка, водата ще спомогне за отварянето на капилярите в съседство и ще предотврати разширяването на увреждането. Ако неврологичните прояви се дължаха на съдов спазъм, водата би облекчила спазъма, както и стана. Нямаше време да чакам и наблюдавам. Трябваше да взема решение и да действам колкото е възможно по скоро след появата на мускулна слабост. Днес тя е добре, отказа цигарите и пие много вода, която я изпълва с енергия. 

Друг случай  Съпругът на моята секретарка получи същия тип парализа, както сестра ми. Попитах жена му пие ли  достатъчно вода и отговорът беше отрицателен. Казах й да отиде веднага в болницата и да го накара да пие много вода, за да се спре развитието на увреждането. Тя направи това и той се възстанови много бърз. Поуката: пиенето на повече вода, пази от образуването на тромби в мозъчните артерии. 
Стенокардия  Специфика: болки "в сърцето" са признак за недостиг на вода в областта на анатомичната ос ”сърце-бял дроб". Те трябва да се лекуват чрез увеличаване на поеманата вода дотогава, докато болката утихне и пациентът престане да зависи от лекарствата. Най-добре е курсът на лечение да се прави под лекарско наблюдение. Впрочем, водата е естествено лекарствено средство за лечение на стенокардия. Срещу болка бабите започват с канче вода!
Усложнения:
когато обезводняването стигне такава степен, че кара сърдечния мускул да изпраща аварийни сигнали, това може да бъде смъртно опасно поради възникване на такива проблеми със сърцето като сърдечни пристъпи, емболични състояния, инсулт, хипертензия, сърдечен паралич, както и главоболие бъбречни заболявания, отоци и много други. 
Сърдечни оплаквания  Обща причина за различни заболявания на сърцето и на белите дробове е трайното обезводняване. Сърдечните болки изчезват, когато започне да се пие повече вода. Сърдечните болки лекувани чрез вода могат да намалеят дотолкова, че да не се нуждаете от лекарства за сърцето. Водата е най-доброто естествено средство за оводняване на организма. Когато хора с високо кръвно налягане, при които отделянето на урина е нор­мално, пият ежедневно повече вода- , те не се нуждаят от никакви диуретични лекарства- хапчета!. Ако отдавна съществуваща хипертония поради обезводняването вече е довела до проблеми със сърцето, количеството вода трябва да се увеличава постепенно. По този начин ще бъдем сигурни, че събирането на течности в организма няма да се увеличи драстично и да предизвика проблеми. Механизмът на задържане на солта при такива хора е хипереакция на организма.

Когато увеличаваме приемането на вода постепенно и отделяме повече урина, течността от отоците, която е пълна с токсични вещества, се промива и сърцето се отморява. 

Повишени стойности на холестерола  е знак, че телесните клетки са изработили защитен механи зъм, за да се противопоставят на осмотичната сила на кръвта, чрез която се отнема още вода през клетъчната мембрана. Възможно е също концентрираната кръв да не може да отдава достатъчно вода на клетките през клетъчната мембрана, за да се поддържат нормалните функции на клетките. Холестеролът е един вид естествено ”лепило", което, изливайки се в отворите на клетъчната мембрана, прави стените на клетката непроходими за водата. Свръхпроизводството на холестерол и натрупването му в клетъчната мембрана е природна даденост, за да се предпазят живите клетки от обезводняване. В живите клетки, които имат ядро, холестеролът регулира пропускливостта на клетките за водата. В живите клетки без ядра съединенията от мастни киселини, от които е изградена клетъчната им мембрана, са тези, които правят възможно оцеляването на клетката при обезводняване и изсушаване. Отделянето на холестерол в клетъчната мембрана е част от системата за оцеляване на клетките. Той е необходимо вещество.

Твърде много холестерол показва обезводняване на тялото

Прекаленото образуване на холестерол е резултат от обезводняване. а не нивото на холестерола е причина за много различни болести. Затова е важно да обръщаме повече внимание и на количеството вода, което поемаме, а не само на съставките на храната.

 Извадки от книгите на д-р Батманжелидж, "Ти не си болен, а просто жаден", "Водата - натурално лекарство" и "Тялото жадува за вода".

Деца, които не пият достатъчно вода не могат да развиват мозъка си- израстват глупави поради това, че търпят жажда от липса на вода, на навик или от мързел.

Ако възрастните пият достатъчно вода няма да трупат тлъстини. Водата нормализира теглото. Водата дава красота на тялото.

Прочетете  книги  за  Ползата от солта и водата. на  Д-р Ф. Батманжелидж - Завършва Лондонския университет, студент на Александър Флеминг шотландски учен, носител на Нобеловата награда за откриване на пеницилина. Това, което д-р Ф. Батманжелидж представя в своите книги е резултат от двадесет годишна непрекъсната изследователска дейност.

 Още  18 функции за водата: Ако пиете редовно достатъчно вода е добре, защото:

1 Водата  помага преодоляване умората—дава ни младежка енергия.

2.Водата прави кожата по-гладка и намалява ефекта на стареенето.

3.Водата придава светлина и блясък на погледа.

4.Водата подпомага предотвратяването на глаукомата.

5.Водата нормализира кръвотворната система в костния мозък—подпомага предотвратяването на левкемията и лимфома.

6. Водата е жизнено необходима за ефикасността на имунната система в борбата с различните инфекции и раковите клетки.

7. Водата разрежда кръвта и предотвратява съсирването й.

8. Водата намалява предменструалните болки и горещите вълни.

9 .Водата и биенето на сърцето поддържат съставките на кръвта в разтворено състояние и оформят „вълни", с което се предотвратява образуването на утайки в съдовата система.

10. Човешкото тяло няма водни резерви, които да използва по време на дехидратация.  Пийте  вода редовно и в родължение на целия ден.

11 .Дехидратацията намалява образуването на полови хормони и е една от основните причини за импотентността и загубата на либидото!!

12 .Питейната вода разграничава усещанията за жажда и глад.

13.Най -лесно се отслабва с вода. Пийте вода в определено време и ще свалите телесното

тегло без особени диети.

14 .Дехидратацията предизвиква отлагане на токсични утайки в тъканните пространства ставите, бъбреците, черния дроб, мозъка и кожата. Водата ще прочисти тези отлагания.

15 .Водата намалява гаденето сутрин при бременни жени.

16 .Водата интегрира функциите на мозъка и тялото. Тя подпомага реализирането на  целите и задачите.

17 .Водата подпомага предотвратяването на загубата на паметта с остаряването. Подпомага намаляването на риска от развитие на болестта на Алцхаймер, мултиплена склероза, Паркинсонова болест и болестта на ЛуГерик.

18. Водата помага да се преодолее зависимост от наркотици, кофеин, алкохол,и лекарства у прекъсналите употребата им.

ВОЛЯ ЗА ЗДРАВЕ 

Няма нелечими болести  Лечението е, като гарата с име „Болен” , откъдето можете да се качите на много влакове, по всяко време, но…най ранно тръгващият е безплатен и само той води  директно до гарата „Излекуван”.  Всички останали са обиколни, скъпи и често не успяват да стигнат целта „Оздравял”.

    Гаранционен срок на здравето   За всяка стока има гаранционен срок. Нещо подобно има и в болестите. Времето, през което не отивате до личния си лекар, за отстраняване на болки не е безкрайно. Идва момент,  когато болестта става хронична и неотстранима. Тогава се лекува само за облекчаване на болките, а коренът, пораженията оставят следи и периодично инициират болки, които принуждават отново и отново  употребата на лекарства, което е друг дразнител на тялото и може да има фатални за органите последици

Не е геройство, да се хвалите,  че никога не сте ходили на лекар или зъболекар. Най доброто е здравословен живот, а при наличие на смущения, колебанието, бавенето може да е фатално. Изтича  гаранционния срок на здравето, налага   неотложна квалифицирана медицинска помощ.

 Една крачка разстояние е достатъчна. Магия, която спасява завинаги!   Какво е инсулт?! Запомни: Ако  той изпревари,  ако  самия инсулт сам Ви  се представи, ще е вече  жесток  господар на живота Ви. Ще  Ви   забрани да говорите, да ходите, да познавате близките си, за да Ви превърне в жив труп! Една крачка…и  спасен! Защото 75% след инсулт са инвалиди, само 5 % са нормализирани, а 20% не са стигнали до болница, а до погребение. Истината тук е,  като светофар, който дава чист път към живота: Прочети, знай! За себе  си се погрижи!

 автор инж. Цв.Владова 
01.09 18:44 -
Русе, най красивата българска перла на Дунава

Детоксикация (прочистване) на черния дроб

http://calculator.nwcb.eu/
КЪМ КАЛКУЛАТОРА НА ХИДРАТАЦИЯТА

 


Гласувай:
9
0


Вълнообразно


1. mt46 - Поздрав!...
06.09.2016 19:52
И честит празник!...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11806290
Постинги: 5377
Коментари: 12222
Гласове: 61726
Архив
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31