Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2016 12:42 - Киселото зеле мори рака, вирусите, понижава холестерола
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 1482 Коментари: 1 Гласове:
13

Последна промяна: 05.11.2016 18:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Днес е денят на киселото зеле. Защо и откога - не се знае, но едно е ясно - времето за слагането му в каците е настъпило. Киселото зеле оказва се може да предотврати в голяма степен раковите заболявания, заяви диетологът проф. Донка Байкова пред БНТ. В сезона на вирусите традиционната за родната трапеза хране е естествено лекарство. То съдържа витамини, а и внася в организма ни и млечно кисели бактерии, които са натурален пробиотик. Единственият минус - многото сол. Затова експертите препоръчват солният разтвор да е едва 2%. Киселото зеле влошава условията за развитието на патогенните бактерии, заяви проф. Байкова. Нещо повече: то подтиска производството на холестерол и триглицериди. "Произвеждат едни защитни мукопротеини, които отново ни предпазват поне с 30% от риска да развием рак. И то е доказано - много добра защита от рак на дебелото черво. С 66% има изследвания, че се понижава рискът от рак на млечната жлеза при консумация два пъти седмично", посочи диетологът.

image


Храносмилателни предимства
Кисело зеле е от малкото храни, които съдържат Lactobacilli plantarum бактерии- е много доминираща разновидност (щам) на здравословни бактерии, които спомагат на храносмилателната система: стимулират имунитета чрез увеличаване на антителата, които се борят с инфекциозни болести, спомагат за потискането на патогенните организми: E.coli, Salmonella, нездравословния свръх растеж на кандида (гноеродни бактерии), създават антиоксиданти като глутатион- премахват свободните радикали, които са ракови предшественици, превръщат трудните за възприемане от млякото съставки, като лактоза в смилаеми. Неутрализират анти хранителни  вещества открити в много храни, включително phytic aсid (киселина) намерена във всички зърна и трипсин-инхибитори (trypsin-inhibitors) в соята и генерират нови хранителни вещества, включително и омега-3 мастни киселини, за подпомагане на храносмилането и следи от GTF chromium минерал. Тези различни свойства са най-добрите научно доказани причини за това, в продължение на хилядоле кисело зеле лекува стомашно неразпо ложение и е най-добрата естествена физиологична среда за стомаха. Много източници на сурови ферментирали храни са полезни на храносмилателната система чрез увеличаване на здравословната флора в стомашно-чревния тракт или чрез създаване на среда, подходяща за тяхното размножаване. Кисело зеле и сока са народни средства срещу запек. Ферментацията всъщност увеличава хранителните стойности на зелето, особено с витамин С. Ферментиралите храни улесняват разпределение и усвояване на протеините. Те имат успокояващ ефект върху нервната система. Ползите от киселото зеле и сока от кисело зеле са признати за поколения напред. В някои семейства от южната част на Германия, децата са хранени със сурово кисело зеле седмично два пъти, за да се поддържа чревната им флора. Днес се смята, че тези благоприятни предимства се  дължат на високия процент на млечна киселина в кисело зеле и сока от кисело зеле, които естествено подкрепят храносмилателните процеси, поддържат чревната флора и повишават чувството ни за благополучие. Проучване за ракови изследвания е установи, че киселото зеле е много ефективно за предотвраяване и лечение на рак

Днес е денят на киселото зеле. Защо и откога - не се знае, но едно е ясно - времето за слагането му в каците е настъпило.

Киселото зеле оказва се може да предотврати в голяма степен раковите заболявания, заяви диетологът проф. Донка Байкова пред БНТ. В сезона на вирусите традиционната за родната трапеза хране е естествено лекарство.

То съдържа витамини, а и внася в организма ни и млечно кисели бактерии, които са натурален пробиотик.

Единственият минус - многото сол. Затова експертите препоръчват солният разтвор да е едва 2%.

Киселото зеле влошава условията за развитието на патогенните бактерии, заяви проф. Байкова. Нещо повече: то подтиска производството на холестерол и триглицериди.

"Произвеждат едни защитни мукопротеини, които отново ни предпазват поне с 30% от риска да развием рак. И то е доказано - много добра защита от рак на дебелото черво. С 66% има изследвания, че се понижава рискът от рак на млечната жлеза при консумация два пъти седмично", посочи диетологът.

Прочети още на: http://www.dnes.bg/health/2016/11/03/kiseloto-zele-mori-raka-virusite-ponijava-holesterola.320807
  Киселото зеле мори рака, вирусите, понижава холестерола
Днес празнуваме деня на киселото зеле! Честито!

Прочети още на: http://www.dnes.bg/health/2016/11/03/kiseloto-zele-mori-raka-virusite-ponijava-holesterola.320807

Киселото зеле мори рака, вирусите, понижава холестерола
Днес празнуваме деня на киселото зеле! Честито!

Прочети още на: http://www.dnes.bg/health/2016/11/03/kiseloto-zele-mori-raka-virusite-ponijava-holesterola.320807
 






Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kuschel - Много обичам, много.
05.11.2016 11:07
Много обичам, много.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 14255078
Постинги: 5609
Коментари: 13044
Гласове: 68327
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930