Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2016 05:46 - Не само психологични (д)ефекти показа на дебата кандидатката на ГЕРБ за ПРЕЗИДЕНТ
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 1774 Коментари: 4 Гласове:
10

Последна промяна: 15.11.2016 08:59


Умният винаги ще реши положения, в които мъдрият няма да се забърка: Цачева- зрелищно харакири по БНТ

от Боян Чуков в Актуално · 10/11/2016 · 23:43

 

image

 Г-жа Цачева си направи по БНТ зрелищно харакири пред всички телевизионни зрители. С периодична иронична усмивка, както и с високомерно и снизходително изражение на лицето, когато говори нейният опонент, тя приличаше на члена на Политбюро на ЦК на БКП преди да бъде свален от власт- на  Тодор Живков. В нейния случай – преди да свали от власт Бойко Борисов.

Имаше нещо много символично в г-жа Цецка Цачева. Тя ми напомняше на пребоядисалата се в „демократи“ деградирала комунистическа партийна номенклатура от началото на 90-те на миналия век. Госпожата повтори като отличничка-зубрачка всички опорни точки, които раздадоха преди двайсетина години на пребоядисаните в „демократи“ партийни секретари бившите членове на Политбюро на ЦК на БКП Александър Лилов и Андрей Луканов. Цецка Цачева почна от „лошите комунисти“ и свърши с „ужасната ДС“. Според мен Методи Андреев би се справил по-добре с дебата. Тази роля той я репетира вече 25 години.

Римейкът на скеча на Бойко Борисов „комунистите убиха дядо ми“ също бе изигран много трагикомично. Всъщност може и да не съм съвсем прав. Може би по-скоро г-жа Цецка Цачева да има нужда спешно от психоаналитик. Един кандидат за президент не може да насъсква българите едни срещу други. Особено в този момент, когато България преминава през изключително критичен период. Единият кандидат за президент бе човек, който живее в миналото и иска да се пресели в бъдещето.
Другият кандидат за президент бе човек, който живее в настоящето и крачи към бъдещето.
След три дни Цецка Цачева ще претърпи тежко поражение на втория тур от изборите. Този път тя ще има огромна заслуга за това!

                                                                                                                                                                
Президентка в нервен срив/
от Христина Христова в Актуално · 11/11/2016 · 00:36      

Всички очаквахме с нетърпение и интерес предизборния дебат по националната телевизия преди балотажа за президентските избори. С изпадането си в нервен срив в дебата с ген. Румен Радев по БНТ, Цецка Цачева доказа, че е абсолютно недопустимо да й бъде поверена националната сигурност на страната. Нестабилна женска психика в комбинация с явна свръхамбиция – това изключва възможността тя да бъде допусната за държавен глава и върховен главнокомандващ на въоръжените сили на Република България.

Една държава се нуждае от стабилен и уравновесен президент, способен на трезва преценка и решителни действия. За предпочитане – мъж.

Сценката с убития дядо на Цачева – още през 2011 пред Коритаров в ТВ+ (видео)

от Христина Христова в Актуално · 11/11/2016 · 10:43

 

image

Оказа се, че историята за убития от комунистите дядо на Цачева, която тя драматично разкри „през сълзи“ и  „за първи път“ в предизборния дебат с ген. Радев по БНТ снощи,  е просто претоплена манджа. Още през 2011 г. пред журналиста Георги Коритаров, в предаването „Свободна зона“ по ТВ+, тя разказва абсолютно същата история, пак „за първи път“, но без сълзи.

Видео от предаването: вижте ТУК  от 15.02.2011

 

  image

   

       ОТ ТЕРЕНА НА ИЗБОРИТЕ В  САЩ

Тук ще научите по вече за кампанията Тръмп-  Хилари от български американец, живеещ 30 години в САЩ какво разказа от първа ръка на 28 юли /2016г.

преди да дадете и президентството на ГЕРБ прочетете за ПОДВИЗИТЕ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО ИМ:

Молба:   Дълъг и скучен ще бъда.
Но понеже разбрах, че другарите от ГЕРБ преди няколко дни са издали заповед за фейсбук атака, реших да се жертвам.
Искам само да ви напомня какво представлява Бойко Борисов, ако сте забравили. Без подробности, но ще разискваме ако искате.

1. Още като кмет развеждаше американския посланник и се опита съвсем нагло да му предаде разузнавателна информация за чужда държава - Иран. Квалификацията е, национално предателство.
2. Обеща да махне циганските гета. Вместо това разви градоустройствени планове с гетата като центрове в тях, а влезе по къщите на българите с багери за да събаря навеси и тераси, които нямали разрешителни. Събори български селища - например рибарското Ченгене, но нито едно циганско.
3. Увеличи местните данъци и такси , средно 4 пъти. Въведе сини зони, с които "оправи паркирането" и всякакви други скубанки.
4. Увеличи няколко пъти всички косвени данъци, и през цялото време се хвалеше, че не вдигал данъци. Абсурдна и популистка теория. Данък общ доход почти всеки втори крие. Но акциз да не платиш, почти няма как.
5. В най - голямата криза съдейства на банките да увеличат лихвените проценти. Как, дълга история, но най - вече по - големите от тях бяха вързани със ОЛП и Софибор и именно ОЛП се манипулираше.
6. Горните фатори 3-5 , комбинирани с финансовата криза, вкараха България в икономическо чудо. Нарекоха го стагфлация, но то не е стагфлация. За стагфлация се иска стагнация. Ние бяхме в тотална рецесия, комбинирана с инфлация. Преди Борисов считаха това за невъзможно. Сега вече може да му измислят и понятие. Борифлация, може би.
7. Вкара мутрите в законова уредба, като фирми за събиране на задължения и ЧСИ-та, като с последните въведе тотален икономически терор върху най - беззащините.
8. В следствие на точки 3 до 7 малките и средни фирми масово започнаха да фалират.
9. Сред апокалипсиса той и бандата му вкараха в България големи корпорации, мега молове. За разлика от малките фирми, които мафията му разкъсваше на части, на тея корпорации общините подаряваха земи, освобождаваха ги от местни данъци, а те регистрираха офшорки, скоито свеждаха плащането на данъци общо взето до осигуровките на персонала.
10. Същите фирми внесоха външна стока и съвсем унищожиха дребният бизнес и българският производител.
11. Той им помогна. Касови апарати за връзка с НАП дори на рибарските лодки. Терористи на всеки ъгъл, дебнат те да купиш домати за да почнат да глобяват, а офшорките.. Те са щастливи.
12. Унищожи всички ядрени енергийни проекти. Белене и Козлудуй. Това винаги става под давление на чужди държави. Ще напомня, че Израел за да стане ядрена сила, изби и агенти на ЦРУ. Че Иран е на прицела на снайпера заради ядрена програма. Че Китай и Корея приеха почти пълна обсада заради тея си проекти. Никой няма да хареса България - ядрена сила. Но хората ,които подкрепят унищожението, имат три класификации. Глупаци, платени или предатели. ТОва е единствената възможност за независима енергетика с евтин ток без много усилия. Там , дори и да платиш п о- скъпо от нормалното, пак си струва, защото ще се избие и защото ставаш автономен.
13. Кой печели от това унищожение. Разбира се, "екологичната енергия" на Цвети Бориславова и американските Марица Изток. И двете технологии - мръсни, сравнено с ядрената. Извинете, дори взривената Чернобил днес се оказва по - жизнено място от мините на Марица - Изток. А тя е авария, те - работни площадки.
14. Спря газовите проекти. До един. Дори се хвалеше с това.
15. От това спечелиха петролние магнати, като ортаците му. Вальо Златев. България, страната с най - нисък стандарт в Европа има по - скоро висока цена на бензина, чудовищен акциз и почти никаква конкуренция на петролен пазар. Идете в Гърция, да видите с какви ралзики в цените се състезават бензиностанциите.
16. Което комбинирано означава какво. Отказваме се от евтин ток и евтина газ и ги заменяме със скъп бензин и производни. Т.Е. НИЕ СЕ ОТКАЗВАМЕ от собствено производство и индустрия. Няма как да го имаме при скъпи енергоизточници.
17. Поде сума тъпотии, като СЕТА и инициативата на ЕС за намаляване на суверенитета. На практика след СЕТА ние няма защо да поддържаме и да имаме правителство. СКъпо и тъпо е. Ако се приеме закон, който ни защитава от корпорациите, ние трябва да им платим глоба за тоя закон , което го обезсмисля преди да е приет... Т.е. закони, коиот да защитят нас е прието вече, че не може да има.
18. Вкара ни във войните на Америка съвсем ефективно, дори им купувахме скрапа на цени втора употреба.
19. Продаде на външни фактори всички ключови за сигурността отрасли. Енергодружествата, БТК, златните находища и прочие....
20. Въведе икономиката на ЕВРОПРОЕКТИТЕ. Те по същество представляват легитимна форма на корупция, в която един елит плаща на друг, и вторият преразпределя част от парите, прибирайки комисионни. Това се и случи. Само че дори само като вноски към ЕС ние внасяме значителна част от тези пари, а корпорациите на ЕС изнасят годишно неизвестна сума в десетки милиарди, след което ни връщат един милиард в подаяния.
21. Какво се случва с тея ЕВРОПРОЕКТИ. Само един пример ще ви дам. Допреди десет години всеки втори имаше европроект да сади орехи, лешници или бадеми. Сигурно поне половин милиард глътнаха тея проекти. Хиляди квадратни километри се засадиха по документи. След третата година повечето дръвчета дават плод. ДОсега трябваше да сме държавата на орехите, лешниците и бадемите. Идете на пазара и ще купите всички тея неща на поне два пъти по - висока цена от тогава. Поне два, лешниците дори на три. Какво става? Какво става ли? Унищожава се истинското стопанство с фалшиви проекти. Същевременно дават пари от ЕС да си режем лозята и да унищожаваме рибарството.
22. Фалшифицира изборите.
23. Пръв от всички си позволи да подкупва чужди партии, да ги саботира и да ги разпада.
24. И после да се тупа в гърдите, и да вика, "Аз нямам алтернатива".
25. Проведе смъртоносна война срещу българския народ. Най - страшното почва тук, той взе една държава с положителен прираст, и бързо я превърна в стремглаво умираща държава. Дори статистиката му е лъжлива. Няколко години подед НСИ публикува данни за по - добро демографско състояние на България, отколкото... ЦРУ. ЦРУ твърди, че сме и по зле от злето. На кой да вярвам.
26. Унищожи здравеопазването. Неговите кметове разпродадоха дяловете в болниците и спряха финансирането им. Провинцията обезлюдя. Но създаде на свой хора частни болници.
27. Реформира бързата помощ така ,че направо тя реши, че може и да не идва.
28 .Реформира образованието така, че ученикът е по - важен от учителя. Дори ако ученикът е наркопласьор, а учителят, доктор на науките.
29. На всяко училище, дестска градина и прочие отгоре сложи партиен кадър. Може да е чистачка, може да е перчака, но да е от ГЕРБ. В следствие на това ВСИЧКИ елитни училища в страната са разсипани и вече няма елитни училища.
30. Борел контрабандата. Аз ще спомена и как. Бори се с обикновения човек. Претърсва коли, къщи, джобове. Министрите му арестуваха баби със по сто литра ракия без акциз.
31. Но за миналата година има хванати 22 грама хероин и кокаин. Има пропуснати десетки хиляди бежанци и никакво оръжие. Това ли е борба с контрабандата?
32. Но ето на, миналата седмица преди изборите хвана един тир с кока.
33. При него средната класа масово почна да бяга навън. Хората, за които да преживеят преди не беше проблем. Половината заради икономическата му политика, другата половина заради циганизацията и арабизацията на България.
34. Внесе всякакви мангусти, като ни нареди да ги интегрираме. Ние да ги интегрираме. Пъди и избива българите, но помага на циганите и внася араби.
35. Прие споразумението, според което чуждите държави могат да ни връщат бежанци, все едно са наши.
36. Отвори американски военни бази на наша територия.
37. Вкара ни в конфликт с Русия и в изборна зависимост от Турция. Превърна Анкара в определящ политиката ни фактор, а стари длъжници и приятели, като Либия, Сирия и Ирак - във врагове.

Да продължавам ли? Говорим си за национален предател и българоубиец. Освен ако не мислите, че това да унищожите цялата държава заради 100 км магистрала плюс 2-3 детелини в 5 големи града, е добра сделка. Те и тези пътища се строят за да оцелеят до първата снимка, но както и да е.

И знаете ли кое ме ужасява. Че чувам умни, интелигентни хора отвсякъде да повтарят "абе няма алтернатива". И "кой ще ни управлява".
Хора, вие добре ли сте. Тоя човечец смени 100 министъра за няколко години. За кой от тях ви е мъчно, кой искате пак да ви управлява? Румяна Желева? Симеон Дянков? Цветан Цветанов? Меглена Кунева? Десислава Атанасова? Самият Бойко? Или може би Кристалинка. Вие добре ли сте изобщо да го казвате. Той няма един свестен, когото да похвалиш за урпавлението му, вие твърдите че няма кой друг да го замести. Всеки чиновник от средния ешелон е по - добър от всеки негов министър. Изберете си кой негов експерт искате да ви управлява и ми го напишете отдолу.

Напомням ви го. Не толкова заради президентските избори, колкото заради фалшивото обещание за парламентарни.
Умната, вече доста пъти бяхте глупаци и нас ни направихте на глупаци.

Стефан Симеонов Сещам се че съм пропуснал някои дреболии.
1. Превърна България в най - подслушваната държава.
2. Което не попречи на това, да имаме бум на телефонните измами и на битовата престъпност.
Вижте още
Гласувай:
10
01. zaw12929 - Но всъщност най-важният въпрос е – ...
12.11.2016 06:21
Но всъщност най-важният въпрос е – що за човек е този, който публично, пред цялата нация и от ефира на националната телевизия, посяга към костите на близките си, изигравайки драматична сценка за клетва пред смъртния одър на баща си, комуто била обещала да не разказва никому за убития си дядо, но в името на „обединението на нацията“ го прави в дебата преди балотажа?!

Ужас: Този човек може да е всеки друг, но не и президентът на Република България. Защото, ако с лека ръка може да бъде профанизирана и употребена сакралността на личния живот, то какво остава за сакралността на колективния живот и националния дух, които президентът се очаква да съхранява с чест и достойнство?
цитирай
2. zaw12929 - Умният винаги ще реши положения, в които мъдрият няма да се забърка
12.11.2016 06:29
Хората искат дебати- това не е заучена реплика в препирня, а разкрива морални устои, бързина на ума , честност, знания и печелене или губене доверие- така:
Умният винаги ще реши положения, в които мъдрият няма да се забърка
цитирай
3. mt46 - Най-важното е, че
12.11.2016 08:27
Ц Цачева излъга!... Нима е почтено, честно с лъжи да се домогваш до президентския пост?...
цитирай
4. zaw12929 - Ц Цачева излъга!. . . Нима е почтено, ...
12.11.2016 17:59
mt46 написа:
Ц Цачева излъга!... Нима е почтено, честно с лъжи да се домогваш до президентския пост?...

Тя лъже без да спре- не си дава сметка, че много хора знаят за събитията от 1952 и за партийните секретари, каквато тя е - никой не е приет за член на БКП, без характеристика от родните места и на родители и дядовци. Щом има наглостта да лъже- тя ни има за хора без памет. Бойко можеше да се откаже и да даде шанс на Каракачанов. Но алчността им за власт няма спирачка и... морал.
Успешна вечер.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11954995
Постинги: 5398
Коментари: 12314
Гласове: 62092
Архив
Календар
«  Юни, 2021  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930