Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2016 21:48 - ЧУБРИЦАТА СВАЛЯ БЪРЗО КРЪВНОТО, ПАЗИ СТОМАХА ОТ РАК И ГНИЛОСТИ
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 1575 Коментари: 1 Гласове:
12

Последна промяна: 09.12.2016 13:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

В дом, където има домашни любимци да се консумира чубрица- пази от глисти и паразити червата. Страж на здравето 
Чубрица
  (Saturea hortensis)   на ПРЕПЕЧЕНА ФИЛИЯ със свинска мас за подрастващи и заслабнали- чудесна закуска, нормализира кръвното, пази сърцето, стомаха  традиция от бабината трапеза от националната българска кухня. Тя е правила българите нация с най много дълголетници, а щом сега сме най болни, трябва да се върнем към корените си... Сега за чубрицата:

1. С настойка  в нефт и оцет се мие тялото при настинка, а с настойка от чубрица и брей -  при ревматизъм (3-4 корена от чубрица и корени на брей, нарязани на ситно, престояват  3-4 дни в спирт) и се маже болното място, предварително изтрито с мокра кърпа. Чубрично масло се пие при сърцебол и "развален стомах". При зъбобол и болни венци се жабури с варена в оцет чубрица. (БНМ, Енц. Стр. 443, поз. 1069)

2. Чубрицата има антисептично, спазмолитично и потогонно действие. Използва се при сърцебиене, главоболие, виене на свят, високо кръвно, диуретично, потогонно, при кашлица и хрема. В БНМ се употребява при повръщане, катари на лигавицата на стомаха и  червата, летни диарии, глисти.
Начин на употреба: 2 с.л. ситно нарязана дрога се залива с 500 мл. вряща вода и се оставя да кисне 1 час. Пие  се по 1 винена  чаша 3 пъти дневно преди ядене.

3. Успокоява силни колики и пречи да се развиват гнилостни процеси  в червата, понижава кръвното, помага при чернодробни, жлъчни и бъбречни страдания. Повишава апетита и прави ястията приятно вкусни и лесно смилаеми. Кулинарите дават следната комбинация при готвене на риба: смесват се по  равно чубрица, лавандула, малко градински чай и повече копър.

4. От листата и стеблата на чубрицата  се приготвя настойка с гроздова ракия. Престоява до пълно разкисване, прецежда се и се приема на гладно  по 1 с.л. 3 пъти дневно при болки в сърцето и стомаха. Прави се и отвара от 20 г. чубрица в 200 мл. винен оцет. Взема се при болки в зъбите и венците за жабурене.

В дом, където има домашни любимци да се консумира чубрица- пази от глисти и паразити червата.  

image
Източник: http://indigota.com/index.php?PHPSESSID=0bqmat276bib3h3gcobn3md773&topic=3680.0#ixzz4SHCloGu1



Гласувай:
12



1. mt46 - Поздрав!
08.12.2016 21:53
Като бях малък, обичах да ям филия хляб със сол, пипер, чубрица и олио...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 14206655
Постинги: 5609
Коментари: 13044
Гласове: 68272
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031