Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2017 09:56 - Мляко и сирене от крави, които не пасат е опасно
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 924 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 05.01.2017 19:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Мъжете над 25 години, които консумират обилни количества задължително страдат след  десетиления от рак на простатата- показва мащабно проучване. И още места, където не се консумира краве сирене няма рак на простатата  Затова  краве мляко и сирене  се сочени с пръст като вредни.  Истината обаче е, че те са много полезни, но не за всички възрасти . Трябва да се внимава с  количеството сирене и млечни продукти на ден. Начинът на хранене на кравите днес е направило прясното краве мляко и сирене опасни - за увеличаване раковите болни


imageПрекаляването е пагубно, а не само със  сирене. Препоръчват  се млечни прогукти от кози  и овце. Орханизмът ги освоява и не са причина за натрупване вреди в тялото ни.

За какво е полезно сиренето?

Изследване, публикувано в British Journal of Nutrition установява, че французите, които по правило ядат много сирене предвид културата им на хранене, имат много ниски нива на холестерол и страдат по-малко от сърдечносъдови заболявания.

В сиренето се намират полезни витамини от група В, които допринасят за здравето не само на сърцето и съдовете, но и на нервната система и костите.

Намалява риска от диабет

Любимото сирене намалява риска от диабет  стига да ядем редовно до 100 г. дневно и не всеки ден.  Проучване, публикувано в American Journal of Clinical Nutrition през 2016 година констатира, че ежедневното ядене на малко количество сирене намалява рисковете от диабет тип 2. Наситените мазнини в сиренето намаляват нивата на кръвната захар, удължавайки времето до следващото хранене. Човек не изпитва глад дълго време, а така организмът има възможността да обработи качествено хранителните вещества от последното хранене.

Калцият в сиренето пък има отношение към инсулина. Той потиска секрецията му, като така предпазва панкреаса от изтощение и намалена секреция на инсулин, прерастваща потенциално в диабет на по-късен етап от живота.

Стимулира дълголетието

Звучи пресилено, но е факт.  Ако козе сирене ядем , толкова повече средната продължителност на живота се увеличава. Това доказват не само редица чуждестранни изследвания, но и нашият опит. Бабите и дядовците в нашите села ядат натурални сирена и млечни продукти, от козички и овце, което   удължава на средната продължителност на живота.

Понижава холестерола

Противно на схващанията, че сиренето причинява висок холестерол, това не е вярно. Случаят е подобен на този с яйцата, които напоследък бяха демонизирани от някои привърженици на въздържанието от месо и млечни продукти.

Отново важно е количеството погълнати сирене и яйца. Ако се комбинира с обилни салати, слънчогледови семена, ядки се компенсират вредите. Витамин К2 и калций, намиращи се в сиренето играят важна роля за преноса на мазнини през червата.

Гърците са най-големите консуматори на сирене в света. Средно човек консумира около 27,3 кг сирене на година, ѕ от което е бяло сирене. Бо там фуражите не влагат ГМО соев шрот, предоставен ли чак от Америка. Знаете ли, че първата фабрика за сирене е създадена в Швейцария през 1815 година? В САЩ месец юни е специален месец, защото е посветен на сиренето.

Сиренето може да се произведе от различни видове млека, като краве, биволско, козе, конско и дори от камилско мляко. По време на Римската империя големи римски къщи са разполагали с отделни кухни за производство на сирене. Римляните даже успели да разработят нови методи за опушване и добавяне на различни аромати към сиренето.

След падането на Римската империя, иновативни монаси са отговорни за изобретяването на някои от класическите сортове сирена, които познаваме днес. Различните вкусове, цветове и текстури на сирената идват от много фактори, включително вида на използваното мляко, вида на бактериите или киселините и други. Сиренето е най-вкусно, когато се сервира на стайна температура. Така че, ако ще предложите на вашите гости различни видове сирена, преди да сервирате извадете ги няколко минути по рано от хладилника.

Още по темата
Знаете ли, че... Куба либре за първи път е приготвен през 1900 година?  Знаете ли, че... всеки италианец изяжда 30 кг паста годишно? Знаете ли, че... синеоките имат по-добър алкохолен толеранс?   За някои видове сирена като моцарела, чедър, швейцарските сирена се смята, че могат да намалят риска от образуването на кариеси. Сиренето е храна, която има антибактериален ефект, ето защо казват че е полезно и за здравето на зъбите. Знаете ли, че във Великобритания има около 700 различни вида местни сирена? Подобно на плодовете, някои видове прясно приготвени сирена, невинаги са на разположение през цялата година

Прочети още на: http://www.az-jenata.bg/a/140-znaete-li-che/34173-znaete-li-che/






Гласувай:
8
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11950307
Постинги: 5396
Коментари: 12310
Гласове: 62080
Архив
Календар
«  Юни, 2021  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930