Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2017 19:40 - РАК НА СТОМАХА КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ.
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 1653 Коментари: 3 Гласове:
12

Последна промяна: 06.01.2017 09:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
3 начина да намалите риска от рак на стомаха

Дори и леките напитки може да вредят, ако са в големи количества или се употребяват системно. Намалете алкохола и преработеното месо, отървете се от излишните килограми.   Как ще се почувствате, ако чакате на кръстовището и светофарът ви активира едновременно трите си светлини и те всичките мигат в червено? 
Подобно напрежение поражда нов доклад за злокачествените тумори на стомаха, подготвен от Световната организация за изследване на рака и Американския институт за изследване на  рака. Анализ на най-мащабните изследвания в света за първи път установява три закономерности, свързани със значимо увеличаване на риска от развитие на рак на стомаха.

Обобщаването на данните от 89 проучвания върху общо 17,5 милиона души от всички региони и култури показва, че вероятността за потенциално смъртоносен тумор расте при редовна употреба на алкохол, ядене на преработено месо всеки ден и живот с наднормено тегло. Лошото е, че не става дума за големи количества или свръхтегло. А за стойности, които вкарват в рисковата група поне 1/3 от населението.

Заради тревожните данни Световната организация за изследване на рака  актуализира доклада си за влиянието на диетата и храненето, физическата активност и теглото върху риска за карцином и прогнозите за оцеляване.
Констатациите за потенциалната роля на алкохола и наднорменото тегло са нови: вероятността за злокачествени промени в стомаха расте при редовната употреба на повече от 3 стандартни питиета на ден. В житейски понятия това се равнява на 3 шотчета концентрат, или 3 чаши вино, или 3 халби бира. Заради особеностите на метаболизма уязвимостта при жените започва още при половината от това количество.

Риска от преработено месо почива основно от  нитрити,  консерванти, свръхколичествата сол и вредните вещества, които се образуват при опушване. 
Преработени меса над 50 грама на ден вдигат с 18% опасността за рак на стомаха. Това количество е приблизително равно на малък кренвирш или няколко кръгчета салам или резен бекон.
Новите ключови моменти са да се ограничат тези неблагоприятни фактори и  се увеличи консумацията на сурови плодове, зеленчуци, бобови (които освен фасул включват и леща, грах, нахут и др.) и други растителни храни, както и кисело зеле.
Фактотът наднормено тегло: Дава 23% по-голям риск

Според водещи експерти онколози резултатите от доклада са новаторски и има резон да се приемат като предупреждение, че с промяна в начина на живот човек може да влияе за намаляване на риска за рак на стомаха. 

Към това се добавят и вече отправените при миналото глобално проучване през 2007 г. съвети за спирането на пушенето и ликвидиране на хеликобактер пилори - бактерията, смятана за основен виновник за язвата. Важно е и да се движим повече - например да ходим пеш по половин час на ден.  Анализът може да доведе до леко успокоение за ролята на солта като фактор точно за рака на стомаха, но не и за други видове злокачествени тумори и заболявания на бъбреците и сърдечносъдовата система. Затова се запазва препоръката да не се консумират повече от 5-6 грама сол на ден - еквивалентът на една традиционна чаена лъжичка. Човек обаче почти не може да се ориентира колко натриев хлорид поема заради скритата в готовите храни сол.

Рак на дебелото черво – как да познаем, че може да имаме проблем?

За съжаление първите симптоми в повечето случаи се изявяват късно, понякога повече от година след появата на рака. В началото оплакванията са неспецифични - коремен дискомфорт, непостоянни коликообразни болки, чести изхождания на диарични изпражнения, отслабване на тегло. Анемията, запекът, наличието на примеси от слуз и кръв във фекалиите са по-късни симптоми. Трудно повлияваща се на лечение хемороидална болест също може да бъде симптом на рака на ректума и дебелото черво, особено при пациенти над средна възраст. В някои случаи заболяването се диагностицира в напреднал стадий след появата на усложнения или разсейки.

Рискови фактори са: възраст над 60 г., наличието на близки роднини (майка, баща, брат, сестра, син, дъщеря), починали или лекувани от рак на дебелото или правото черво, вродени и генетично предавани заболявания - фамилна аденоматозна полипоза, наследствен неполипозен коло-ректален рак, хронични възпалителни заболявания -  колит, болест на Крон и др. . Рискови фактори също са и лекувани в миналото рак на дебелото или правото черво, лимфом, ендометриален рак, рак на тестиса, както и провеждана в миналото лъчетерапия, диабет.

Д-р Янков, какви са познатите методи за лечение?

Съвременното лечение  се базира на комплексния подход с участието на хирург, химиотерапевт и лъчетерапевт, но на този етап хирургичното лечение има водеща роля. При начални и добре диференцирани карциноми е възможно миниинвазивно ендоскопско отстраняване чрез фиброколоноскопия или трансанална ексцизия. В болшинството от случаите ракът е в по-напреднал стадий и е необходимо оперативно отстраняване на част от дебелото или правото черво заедно с лимфните възли. Понякога се налага изрязване и на част от други органи - тънко черво, коремна стена, пикочен мехур, яйчници, матка, простата, черен дроб и др. През последните 20 г. навлезе широко в практиката лапароскопският метод и се доказа, че при спазване на определени показания той не отстъпва по онкологична радикалност на конвенционалните методи.  След лапароскопска операция болката е незначителна и в повечето случаи пациентите се раздвижват часове след операцията, възстановяват се за броени дни и могат скоро да се върнат към нормалния си начин на живот.

 

Оперативното лечение дава ли гаранция за излекуване на заболяването?

Понятието „гаранция" е абсолютно неприемливо в онкологията. Правилното лечение, извършено от квалифицирани специалисти, дава максимален шанс за излекуване. Прогнозата за пациенти с рецидивни тумори е изключително неблагоприятна. В тези случаи целта на лечението е  максималното  удължаване на живота.

 

Съществува ли предпазване от този рак?

Препоръчва се  намаляване на мазнините и прием преимуществено на целулозни храни, разнообразно и балансирано хранене дава най-благоприятна прогноза. 

лечение с народна медицина, с хранителни добавки, билки и други.

Едно от най-предпочитаните средства е комбинацията джинджифил и мед или сода бикарбонат с мед.

В домашни условия 1 с.л. настърган джинджифил смесвате с 2 с.л. домашен мед.

Приемате поне 3 пъти дневно по 1 ч.л. Можете да вземате до 6 пъти по 1 ч.л. – освен преди всяко хранене, около 10 часа, около 15 часа и вечер преди лягане.

Пропорцията сода и мед 1 с.л. сода бикарбонат и 2 с.л. домашен мед. Приемате по 1 ч.л. на гладно преди всяко хранене.

Содата и джинджифилът са средства, които убиват туморните клетки, ако обаче те успеят да проникнат в тях. Заедно с меда в тях проникват джинджифилът и содата.


Елена Рьорих препоръчвала лечение на рак с помощта на сода бикарбонат, но тази терапия е разработена от  д-р Симончини, който има излекувани пациенти именно от рак на стомаха.  Д-р Симончини доказа научно, че ракът е лечим с обикновена сода бикарбонат /терапия с натриев бикарбонат (NaHCO3)/.   СОДА БИКАРБОНАТ 1 ЧАЕНА ЛЪЖИЦА 3 ПЪТИ НА ДЕН 1 ЧАС ПРЕДИ ХРАНЕНЕ, КАТО СЕ ПИЕ С ЧАША ГОРЕЩА ВОДА

Запомнете това: 100 пъти по-ефективно от химио-терапия: растение чудо, което убива раковите клетки за 48 часа!
Чаят от глухарче действа на раковите клетки , като ги блокира в рамките на 48 часа, като същевременно не позволява да бъдат атакувани здравите клетки. Тази билка е много пренебрегвана, а има редица лечебни свойства, и всичко, което трябва да направите е да наберете от чисто поле, далеч от движението на авто-мобилите. Докато нашите баби са знаели, че сироп от глухарче съдържа много лечебни вещества, днес се знае, че коренът от глухарче може да помогне на болните от рак . Учените са установили, че корените на тази билка “работят” по-добре от химиотерапията , защото убиват само раковите клетки.
Университета Уиндзор в Канада извърши проучване на Катедрата по химия и биохимия, а резултатите дали нова надежда на пациентите с рак . Разкрито било, че корените от глухарче ефективно “убиват” клетките, засегнати от рак, без да повлияват на другите клетки в тялото. Според проучването, глухарчето действа на раковите клетки , като по този начин блокира и унищожава за 48 часа, а за това време никоя здрава клетка няма да бъде болна.
Заключено е, че непрекъснато лечение с тази билка може да се унищожат повечето клетки болни от рак , а заради чудесните резултати, екипът от изследователи е получил допълнителна подкрепа да продължи изслед-ването на тази билка.
Джон Ди Карло, който е на 72 години, лично се убедил в лечебните свойства на глу-харчето, докато безуспешно се лекувал цели три години. Като алтернатива пил чай от корен от глухарче , и само след четири месеца този човек преживял пълно излекуване от заболяването, пише Webtribune .








Гласувай:
12



1. zaw12929 - В лука се съдържат флавоноиди, к...
06.01.2017 09:56
В лука се съдържат флавоноиди, които се борят с възпаленията, свободните радикали и болестните процеси в клетките.

Какви вещества съдържа лукът?

Той е изключително богат на витамин С, фолати, калий, манган, фибри, витамин В6 (фолиева киселина).

За какво помага лукът?

Според изследванията лукът помага при някои наистина сериозни заболявания, което го прави задължителна част от менюто. Не го пренебрегвайте, защото той може да подобри здравословното ви състояние.

Намалява риска от диабет

В лука се съдържат фибри, които регулират метаболизма и понижават нивата на кръвната захар. Биотинът в лука има подобно действие. Той може да стопира процесите на предиабет, както и да подобри състоянието при налични диабет тип 2 и инсулинова резистентност.

Прочети още на: http://www.dnes/health/2017/01/05/lukyt-efikasen-sreshtu-kosopad-i-diabet.327725

цитирай
2. zaw12929 - Причини да консумираме лук всеки ...
06.01.2017 10:15
Причини да консумираме лук всеки ден
ук всеки ден
Лукът и неговите вълшебства

Бори се с туморните процеси Концентрираният екстракт от лук съдържа множество сулфиди, атакуващи директно раковите клетки и свободните радикали, които ги причиняват. Изследвания в областта сочат, че лукът е много ефикасен конкретно срещу рак на стомаха, устата, дебелото черво, ларинкса, хранопровода, яйчниците.

Повишава имунитета

Лукът съдържа полифеноли, които помагат на имунната система да работи добре. Те пазят тялото от вредното действие на свободните радикали, които се месят в работата на имунната система. Селенът в лука също стимулира защитните механизми на организма.

Намалява холестерола

Ежедневната консумация на половин глава кромид лук или цял стрък пресен лук помага за намаляването на лошия холестерол и подобряване работата на кръвоносната система. Това показват изследвания, проведени в Университета в Хонконг.

Облекчава болки в ушите
Силен срещу зъбни проблеми

Зъбните инфекции, кариесите и възпалените венци са пагубни за здравето на устната кухина. Консумацията на пресен лук обаче се бори с болестотворните бактерии в устната кухина, неутрализира ги и предпазва от повреждане на зъбите и венците. Абстрахирайте се от лошия дъх на лук и го хапвайте всеки ден.

Подобрява храносмилателната функция

Фибрите в лука правят обработката на храната в червата по-лека. Той предпазва от поява на газове и подуване.

Действа като афродизиак

Лукът е истински афродизиак, ако не се плашите от миризмата на лучен или чеснов дъх. Съединенията в него подобряват кръвообращението и стимулират възбудимостта на нервните окончания.

Ефикасен срещу косопад

Сярата в лука и чесъна не само се бори срещу косопада, но и стимулира растежа на косата. Тя е полезна и за самия скалп, защото потиска микроорганизмите, причиняващи пърхот и сърбеж.
Състава на сяра в лука се бори с остаряването- спомага за възстановяване клетките
цитирай
3. zaw12929 - България- За сриване- няма вече ...
06.01.2017 10:46
България- За сриване- няма вече какво да се срива. За промяна- ще видим, защото у нас са останали българи- като затапени шишета- нищо не можеш да им налееш- за 20 лева ще гласуват за ГЕРБ, които и без това знае как се крадат избори. Последният да угаси лампата или не се гаси туй що не гасне... гаси се, омразата гаси доброто и брадвата е символ на смърт... ще се промени ли на "българска роза... " е тогава ... няма какво да обедини българските граждани... няма кой... всеки е срещу всеки! Лошото плува отгоре задушава убива... държавата
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 14208702
Постинги: 5609
Коментари: 13044
Гласове: 68274
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031