Най-четени
1. zahariada
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. kvg55
5. varg1
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. sparotok
9. mt46
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. deathmetalverses
14. samvoin
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. kvg55
5. varg1
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. sparotok
9. mt46
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. deathmetalverses
14. samvoin
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. milena6
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. milena6
Най-активни
1. sarang
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. hadjito
6. manoelia
7. samvoin
8. bateico
9. mimogarcia
10. sekirata
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. hadjito
6. manoelia
7. samvoin
8. bateico
9. mimogarcia
10. sekirata
Постинг
20.01.2017 22:12 -
ЧЕРВЕНОТО ЦВЕКЛО Е БОМБА С ПОЛЕЗНИ ЗА ТЯЛОТО ВЕЩЕСТВА ОТЛАГА СТАРЕЕНЕТО
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 1045 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 21.01.2017 07:05
Прочетен: 1045 Коментари: 0 Гласове:
4
Последна промяна: 21.01.2017 07:05
червеното цвекло е един от най-пренебрегваните от българите зеленчук. Най-силен положителен ефект притежава прясно изцеденият сок от червено цвекло:
прочиства токсините от черния дроб, жлъчния мехур и далака и ако започнем лечението си с големи дози изведнъж, имаме и страничните ефекти от бурната дезинтоксикация - гадене, световъртеж и обща слабост.
Затова винаги започва приема му в малка доза, 50 мл в комбинация със сок от моркови 250 мл и постепенно увеличаваме количеството на цвеклото до 50%. В последните години научни изследвания потвърдиха изключително добрия му ефект върху кръвоносните съдове и кръвното налягане. Съдържащите се в него нитрати (не от почвата, в която расте) се преобразуват в тялото ни в азотен окис, който поддържа разширени кръвоносните ни съдове и това води до по-добро кръвоснабдяване на органите и до понижаване и нормализиране на високото кръвно налягане.
В помощ са и: - магнезият - регулира състоянието на кръвоносните съдове и не позволява образуването на тромби - витамин U - изключително полезен за заздравяване на язви на стомаха и дуоденума - хлорът - противоалергично и прочистващо бъбреците, жлъчния мехур и лимфата действие - сапонините - намаляват ""лошия" холестерол - бетаинът - подпомага усвояването на белтъчините и подобрява работата на черния дроб - флавоноидите - укрепват стените на капилярите, премахват спазмите им, стимулират образуването на червени кръвни телца - йодът - подпомага лечението на пациенти с понижена функция на щитовидната жлеза - цинкът - от него при диабетици инсулинът действа по-продължително - ниското ниво на калций (5%) и високото на натрий ( 50%) разтваря камъните в бъбреците и жлъчката и плаките в артериите.
Червеното цвекло подобрява паметта и съня, има добър ефект при подагра, при дисменорея, климакс, изключително полезено е за подобряване на имунитета и оттам - за предпазване от рак. Най-силен ефект има при тумори на дебелото черво, мозъка, белия дроб. Каква е дозата ?
Според Д-р Норман Уокър, корифея на лечението със зеленчукови сокове (живял 106 години!) - 100 до 250 мл червено цвекло с добавяне на сок от моркови и краставици два пъти на ден има силен лечебен ефект при тежки болести. Но до тази доза се стига постепенно.
Профилактично 50-100 мл 2 пъти седмично е достатъчно. Може да се консумира и на пара или сурово настъргано заедно с една кисела ябълка, овкусено с лимон,зехтин и чесън (моята любима рецепта).
Не трябва да се притесняваме, от червено цвекло урината ни добие такъв цвят. Причината не е в бъбреците, а в тънките ни черва, увредени най-вероятно от доста антибиотици. Можем да си помогнем, ако всеки ден приемаме лактобацилус булгарикус сутрин преди ядене.
Д-р Георги Гайдурков Червеното цвекло е изключителният по своите качества зеленчук, ползван още от Хипократ, а по късно и от Парацелз за лечение на редица заболявания и често незаслужено пренебрегван на българската трапеза. Употребява се в разнообразни рецепти, една от които е приемът на сок от червено цвекло. Тъкмо поради богатия си състав, включващ освен друго и пигментните флавоноиди антоцианини, както и много вещества със силно детоксикиращо действие, този сок може да проявява и своите дразнещи свойства. Всъщност самото прочистване на организма е акт на провокация и дразнене, за да може тялото ни да отдели натрупаните отрови. И това е причината "желаното" и "нежеланото" диалектично да се преплитат.
1. Най-добре е този концентрат да бъде смесен със сока на други зеленчуци и предимно със сок от моркови. При това сокът от червено цвекло следва да е около 10% от общото количество, което ще изпием.
2. Да се започне с малки количества, които постепенно може да се увеличават. Например с 1-2 супени лъжици на прием, като бавно се достигне до по-висока доза. Когато вече сме свикнали, може да се приемат по 100 милилитра 3 пъти дневно, най - добре смесен с друг зеленчуков сок.
3. Сокът от червено цвекло може да се остави да престои в хладилник поне два часа. В този случай дразнещите вещества са значително намалени. Но сокът също така губи и част от лечебните си качества. Д-р Енджи Касабие
Освен че е полезно, червеното цвекло е и много диетично - в 100 г зеленчук само 44 калории. В червеното цвекло има 88% вода, 1,2% белтъчини, 9,3% въглехидрати, 0,9% минерални соли, малки количества витамин С, каротин, витамини В1, В2 и В12.
Червеното цвекло се препоръчва за ускоряване процесите на обмяна на веществата в организма. И въпреки наличието на захари, то е полезно за консумация дори от диабетици. репоръчително да пиете изцедения сок (от 100 до 300 мл на ден) за общо подобряване състоянието на организма, както ви е препоръчал личният ви лекар. Ако ви се гади, когато го пиете, пробвайте да го направите като коктейл от сок от червено цвекло, ябълки и изцедени лимони.
Съдържащата се в цвеклото целулоза, ябълчена, лимонена и други киселини усилват перисталтиката, съдействат за разграждането и усвояването на белтъците, повишават дейността на черния дроб и затова е възможно да получавате състояния на гадене.
Препоръчам няколко варианта как да приемата сока на цвеклото с други продукти. Изпробвайте как ще ви се отрази, ако направите сок от 1 част цвекло, 1 част моркови и 1 част ряпа. Също така опитайте да смесите с мед сока от цвекло - ще усетите по-различен и сипкав вкус. Високото съдържание на йод и магнезий в цвеклото го правят подходяща храна за хора, които навлизат в по-зряла възраст и за болни от атеросклероза. В заключение ще ви препоръчам, когато изцедите сока от цвеклото, да го оставите да "подиша" около 40-50 минути, преди да го смесите с останалите сокове, които сте избрали.
Пробвайте да приемате коктейла преди хранене, като преди това изпиете една чаша вода.Тъй като сокът от цвекло има много силно очистващо действие за организма, наистина е възможно да получите гадене, затова намалете дозата. При често приемане на сок от цвекло е възможно урината ви да има по-червен цвят, но това да не ви притеснява.
прочиства токсините от черния дроб, жлъчния мехур и далака и ако започнем лечението си с големи дози изведнъж, имаме и страничните ефекти от бурната дезинтоксикация - гадене, световъртеж и обща слабост.
Затова винаги започва приема му в малка доза, 50 мл в комбинация със сок от моркови 250 мл и постепенно увеличаваме количеството на цвеклото до 50%. В последните години научни изследвания потвърдиха изключително добрия му ефект върху кръвоносните съдове и кръвното налягане. Съдържащите се в него нитрати (не от почвата, в която расте) се преобразуват в тялото ни в азотен окис, който поддържа разширени кръвоносните ни съдове и това води до по-добро кръвоснабдяване на органите и до понижаване и нормализиране на високото кръвно налягане.
В помощ са и: - магнезият - регулира състоянието на кръвоносните съдове и не позволява образуването на тромби - витамин U - изключително полезен за заздравяване на язви на стомаха и дуоденума - хлорът - противоалергично и прочистващо бъбреците, жлъчния мехур и лимфата действие - сапонините - намаляват ""лошия" холестерол - бетаинът - подпомага усвояването на белтъчините и подобрява работата на черния дроб - флавоноидите - укрепват стените на капилярите, премахват спазмите им, стимулират образуването на червени кръвни телца - йодът - подпомага лечението на пациенти с понижена функция на щитовидната жлеза - цинкът - от него при диабетици инсулинът действа по-продължително - ниското ниво на калций (5%) и високото на натрий ( 50%) разтваря камъните в бъбреците и жлъчката и плаките в артериите.
Червеното цвекло подобрява паметта и съня, има добър ефект при подагра, при дисменорея, климакс, изключително полезено е за подобряване на имунитета и оттам - за предпазване от рак. Най-силен ефект има при тумори на дебелото черво, мозъка, белия дроб. Каква е дозата ?
Според Д-р Норман Уокър, корифея на лечението със зеленчукови сокове (живял 106 години!) - 100 до 250 мл червено цвекло с добавяне на сок от моркови и краставици два пъти на ден има силен лечебен ефект при тежки болести. Но до тази доза се стига постепенно.
Профилактично 50-100 мл 2 пъти седмично е достатъчно. Може да се консумира и на пара или сурово настъргано заедно с една кисела ябълка, овкусено с лимон,зехтин и чесън (моята любима рецепта).
Не трябва да се притесняваме, от червено цвекло урината ни добие такъв цвят. Причината не е в бъбреците, а в тънките ни черва, увредени най-вероятно от доста антибиотици. Можем да си помогнем, ако всеки ден приемаме лактобацилус булгарикус сутрин преди ядене.
Д-р Георги Гайдурков Червеното цвекло е изключителният по своите качества зеленчук, ползван още от Хипократ, а по късно и от Парацелз за лечение на редица заболявания и често незаслужено пренебрегван на българската трапеза. Употребява се в разнообразни рецепти, една от които е приемът на сок от червено цвекло. Тъкмо поради богатия си състав, включващ освен друго и пигментните флавоноиди антоцианини, както и много вещества със силно детоксикиращо действие, този сок може да проявява и своите дразнещи свойства. Всъщност самото прочистване на организма е акт на провокация и дразнене, за да може тялото ни да отдели натрупаните отрови. И това е причината "желаното" и "нежеланото" диалектично да се преплитат.
1. Най-добре е този концентрат да бъде смесен със сока на други зеленчуци и предимно със сок от моркови. При това сокът от червено цвекло следва да е около 10% от общото количество, което ще изпием.
2. Да се започне с малки количества, които постепенно може да се увеличават. Например с 1-2 супени лъжици на прием, като бавно се достигне до по-висока доза. Когато вече сме свикнали, може да се приемат по 100 милилитра 3 пъти дневно, най - добре смесен с друг зеленчуков сок.
3. Сокът от червено цвекло може да се остави да престои в хладилник поне два часа. В този случай дразнещите вещества са значително намалени. Но сокът също така губи и част от лечебните си качества. Д-р Енджи Касабие
Освен че е полезно, червеното цвекло е и много диетично - в 100 г зеленчук само 44 калории. В червеното цвекло има 88% вода, 1,2% белтъчини, 9,3% въглехидрати, 0,9% минерални соли, малки количества витамин С, каротин, витамини В1, В2 и В12.
Червеното цвекло се препоръчва за ускоряване процесите на обмяна на веществата в организма. И въпреки наличието на захари, то е полезно за консумация дори от диабетици. репоръчително да пиете изцедения сок (от 100 до 300 мл на ден) за общо подобряване състоянието на организма, както ви е препоръчал личният ви лекар. Ако ви се гади, когато го пиете, пробвайте да го направите като коктейл от сок от червено цвекло, ябълки и изцедени лимони.
Съдържащата се в цвеклото целулоза, ябълчена, лимонена и други киселини усилват перисталтиката, съдействат за разграждането и усвояването на белтъците, повишават дейността на черния дроб и затова е възможно да получавате състояния на гадене.
Препоръчам няколко варианта как да приемата сока на цвеклото с други продукти. Изпробвайте как ще ви се отрази, ако направите сок от 1 част цвекло, 1 част моркови и 1 част ряпа. Също така опитайте да смесите с мед сока от цвекло - ще усетите по-различен и сипкав вкус. Високото съдържание на йод и магнезий в цвеклото го правят подходяща храна за хора, които навлизат в по-зряла възраст и за болни от атеросклероза. В заключение ще ви препоръчам, когато изцедите сока от цвеклото, да го оставите да "подиша" около 40-50 минути, преди да го смесите с останалите сокове, които сте избрали.
Пробвайте да приемате коктейла преди хранене, като преди това изпиете една чаша вода.Тъй като сокът от цвекло има много силно очистващо действие за организма, наистина е възможно да получите гадене, затова намалете дозата. При често приемане на сок от цвекло е възможно урината ви да има по-червен цвят, но това да не ви притеснява.
Червеното цвекло е между храните, които дават на тялото начин да си произвежда колагена, за възстановяване клетките, за отлагане стареенето на тялото, за здраве и дълголетие, а това е супер важно
СТРАНИТЕ-ПРИМАТИ ИСКАТ ДА УНИЩОЖАТ СВЕТО...
ПРАЗНИКА НА КОЛИБИТЕ-ОСМИЯТ ДЕН
Документи: Ваксините на Pfizer срещу Ков...
ПРАЗНИКА НА КОЛИБИТЕ-ОСМИЯТ ДЕН
Документи: Ваксините на Pfizer срещу Ков...
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Търсене
Блогрол
1. Блога в Гоогле
2. мит
3. wordpress
4. портал
5. Европа, България Русе
6. Начало струнен транспорт
7. Електродвигатели Дуюнова
8. НАРОДНО ИНВЕСТИРАНЕ
9. Elektromera
10. Mesenver
11. НЕДЕЛИН
12. Sky Way
13. ТВ програма
14. СТЕВИЯ
2. мит
3. wordpress
4. портал
5. Европа, България Русе
6. Начало струнен транспорт
7. Електродвигатели Дуюнова
8. НАРОДНО ИНВЕСТИРАНЕ
9. Elektromera
10. Mesenver
11. НЕДЕЛИН
12. Sky Way
13. ТВ програма
14. СТЕВИЯ