Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2017 03:02 - ЦУНАМИТО СРЕЩУ ТРЪМП: в САЩ СЪС СИЛНА ПОДКРЕПА И В БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 1741 Коментари: 3 Гласове:
9

Последна промяна: 26.01.2017 05:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Според, ( от преди 13 ноември  2016 г.)  проучване в 65 страни САЩ  не са символ на демокрацията, а най-голяма опасност за световния мир. Тръмп, предложи да  поправи  оценката  породи в присвоилите си правото да налагат винаги  победа на своите правила печалби, докарали  до  крах на икономикатта на САЩ избухнаха в нестихващо недоволство, а папагалите български медии не спират да ги подкрепят.  заглушават ефира с лъжи Не, необаснимо е, защо намерението на Тръмп, да върне Америка на  релсите на демокрацията  породи такава безпрецедентна реакция? На фона на авансово дадената на Обама "нобелова награда за мир", докато той НЕ СПРЯ   ВОЙНИТЕ ,РАЗРУХАТА -  отрицанието на Тръмп е  меко казано лош знак
Трябваше ли Тръмп да обещае и  започне следващата  война? Да удвои американския държавен дълг до  40 трилиона долара- примерно ? Тръмп  обеща точно обратното.Защо реакция е толкова безпрецедентна? В САЩ и у нас с каква ли цел??

Няколко възможни обяснения. които няма да се чуят от власт имащите да разпространяват т.н. според тях истини в реално време, докато се случват, майстори на заблуди, манипулации. Докато го заливаха с помия ,  ( както примерно и подобно у нас омаскариха Волен  Сидеров ) изкарвайки го секс и всякакъв маниак , неспособен да реализира  смешните си идеи не ни казаха, че ТОЙ ТРЪМП: ОБЕЩА:
1. да депортира до 3 милиона нелегални имигранти,
2. да се дистанцира от финансовия Wall Street-style, казино капитализъм.
 3. да накаже американските компании, изнасящи работни места, довело до "непонятния" сегашен годишен търговски дефицит от 500 млрд. долара. 
3. да предоговари NAFTA (North Atlantic Trade Agreement), който според много икономисти създаде, т.нар. ръждясъл пояс и "ефекта на доминото - Детройт" на призрачните градове в цяла Америка.
 4. намекна, че ще намали военното присъствие на САЩ в чужбина (някои читатели може би не знаят, че САЩ е единствената страна в света с близо 1000 бази в чужбина, т.е. средно поне 4 военни бази на всяка страна на планетата.
5.  сложи в едно думите радикал и ислям
6. най-значимото изявление на Тръмп е обещанието за де-ескалация на напрежението с ядрена Русия след период на безпрецедентна антируска истерия, несъизмерима дори с кубинската криза от 1962 г. Това изявление заслужава специално внимание. Оценката, че Клинтън печели дебатите, а загуби изборите- изключително симптоматичен бе  третия телевизионен дебат между Клинтън и Тръмп за използването на ядрени оръжия. Модераторът от Fox News Крис Уолъс попита директно: "Смятате ли да използвате превантивен ядрен удар?" На което Тръмп отговори също толкова директно: "Аз със сигурност не бих направил това." И уточни: "Аз ще направя всичко по силите ми никога да не бъда в положение да използвам ядрено оръжие. Това е много важно за мен."
Отговорът на Клинтън бе доста различен, но предсказуем. Тя каза следното: "Въпросът е в това: Когато президентът даде заповед за използване на ядрени оръжия, тя трябва да бъде изпълнена."
За телевизионните зрители навсякъде по света, които не обмислят незабавно самоубийство, това заявление би трябвало да предизвика ледени тръпки.  Неразбираемо е, че средствата за масова информация предпочетоха напълно да игнорират това изявление, заемайки се да разискват в детайли нецензурни изрази на Тръмп по адрес на женския пол.
"смъртният грях" на Волен Сидеров , че минималната заплата у нас трябва да бъде 1000 лева се доказа от корифеите на икономиката , че може да е над 1200 лева...

"Смъртният  грях" 
на Тръмп бе обещанието му за радикална промяна, излизането от зоната на комфорта на неолибералния балон, опитът да възстанови останките на националната държава, отказвайки се да поддържа една Америка с 5 милиарда долара финансова инжекция на ден, от не толкова щедри напоследък чуждестранни инвеститори, най-вече от Китай. Тръмп многократно обяви, че текущата фискална ситуация е невъзможна.
 
Това за политическия, финансов, военносилов елит и интелигенция  се възприема като кощунство. За тях бе  ясно, че единственият възможен вариант бе запазване на статуквото, ефективно поддържано по време на 8-те години на президентство на Обама - т.нар. промяна. Тези сили се превърнаха в една монолитна сила, сравнима с енергията на цунами. Медийната кампания срещу Тръмп бе сравнена със "серийните бомби" и "унищожение без оцелели", нищо не бе пощадено, включително отказът му от президентската заплата от $ 400 000, описан от водещи медии като дълбоко антиамериканско антиконституционно решение, което е срещу интересите на обикновените хора в Америка ...

Интересното е, че спорадични опити да се включи  Тръмп и защитниците му в  дискусия въпросът защо всъщност Клинтън загуби,  медиите дадоха "обяснение" че това е по вина на... Путин.
Тръмп бе превърнат в марионетка на Кремъл. Край на разговора.

Защо Хилъри загуби?   защо Хилъри Клинтън не успя да генерира достатъчно енергия не само в традиционните силни щати, изгубвайки по този начин изборите. Беше очевидно, че традиционната Демократическата партия, на синдикатите, на средната класа, на мощното преди време антивоенно движение, покровителката на гражданските права и свободи, на независимите медии е в кома. Сегашната Демократическа партия, прегърнала изцяло етиката на неолибералната идеология, вече не крие факта, че тя представлява Уолстрийт, а не обикновения американец. Цената? Отчужденa избирателна база. Да си припомним факта, че не Хилъри, а съпругът й Бил Клинтън, бе онзи, който през 1999 г. прекоси Рубикон, като отмени закона от 1933 г. за забрана на участието на търговски банки в рискови инвестиционни сделки. И тази бомба със закъснител се взриви през 2007 г. с гръм и трясък. Причината, поради която този закон бе приет, бе да не се допусне крахът от 1929 г. довел до банкрутирането на 5000 банки, до колапса на американската икономика, до Голямата депресия.
Следващият демократичен президент - Обама, чието ключово избирателно обещание бе да озапти корупцията на Уолстрийт, не промени нищо - нито един банкер не бе осъден. Напротив, една година след предизвиканата от тях световна рецесия през 2009 г. техните бонуси се увеличиха с 34%, те си раздадоха 140 млрд. долара.
"Промяната", която американският електорат получи, бе същото статукво. Днес американската икономика е в незавидно положение. Според американското Бюро по труда, през декември 2016 г.
95 милиона американци нямат работа (всеки трети американец). Тази армията на "неудачниците" (цитирам Х. Клинтън) не е особено ентусиазирана за запазване на статуквото.
През последните десетилетия Демократическата партия, единствен гарант за по-справедливо общество, предаде интересите на американската средна класа и изостави най-уязвимите социални групи. Следните статистики илюстрират нарастващия социален проблем на САЩ - галопиращата бедност.  Ето истината, която платените ни медии премълчават:
- Според Централното статистическо бюро, 47 милиона американци живеят в бедност.
- 46 милиона американци използват хранителни пунктове всяка година.
- Повече от половината ученици в държавните училища са толкова бедни, че би им се полагала безплатна храна.
- Според Бюрото за преброяване на населението, 65% от децата в САЩ са от семейства, които получават някаква форма на помощ от федералното правителство.
- Според УНИЦЕФ САЩ се нареждат на 36-о място сред 41 "богати нации" в класацията за детска бедност.
- 0,1% от американските семейства притежават толкова богатство, колкото останалите 90 процента, взети заедно.


Антируската истерия

Към пропастта между облагодетелстваните от глобализацията и потърпевшите от нея, трябва да се добави и един друг фактор - бъдещата траектория на Pax Америка в случай, че оцелее в триумфалния "американски век", обявен преди около 25 години. Вярно е, че след две десетилетия на военни кампании в Азия и Близкия изток много американци са уморени от спонсорирането на американската изключителност ("American exceptionalism"), чиято цена възлезе на астрономическите 5 трилиона долара.
Тръмп предлага една интровертна Pax Америка, концентрирайки се върху реиндустриализацията на американската икономика. Хилъри Клинтън е за една по-активна, агресивна външна политика на базата на "Пълен спектър на господство", започваща със "забранено за полети небе" над Сирия, което би могло да доведе до военна конфронтация с Русия. Лагерът на Клинтън открито подкрепяше и допълнително разпалваше антируската истерия.
Този момент заслужава особено внимание, тъй като това не бе изолирана стратегия, а по-скоро серия от изявления, ескалиращи до кулминацията: "Ние трябва да спрем Путин-Хитлер". Ако тази политика бе продължена, би превърнала европейския континент и останалата част от света в едно изключително тихо и спокойно място за следващите 15 000 години...
Външната политика на Клинтън  тя е отговорна за две катастрофални военни кампании в Близкия изток и Африка. Клинтън бе тази, която агресивно лобира за президента Обама, настоявайки за ограничена военна кампания в Либия (забранено за полети небе), където от бомбите на НАТО загинаха над 10 хиляди либийски граждани - неволни адресанти на натовската "хуманитарна интервенция". Крайно симптоматична бе нейната реакция в момента на съобщението за смъртта на Кадафи: "Ние дойдохме, видяхме, той умря, ха-ха". Преди "войната на Клинтън" според класацията на ООН, Либия бе класирана като номер 1 по стандарт на живот в целия африкански континент. След "освобождението" й Либия е по-скоро провалена държава, където вместо процъфтяваща демокрация, единственото, което процъфтява, е трафикът на хора.
Конфликта в Сирия,  "смяната на режима" доведе до сегашната човешка катастрофа на 470 000 сирийци, загубили живота си. Днес Сирия е благодатна почва за наемници на "Ислямска държава", както и за други "борци за свобода".
Да обобщим: Клинтън обеща повече от същата Pax Америка, но на стероиди. Тръмп предложи свиване на глобалното й военното присъствие, ако не и изолационизъм, и най-важното - диалог и сближаване с Русия.
В заключение - парадоксален е фактът, че двама милиардери се състезаваха за бъдещата визия за Америка през XXI век. Първият милиардер - Хилъри Клинтън, представяше интересите на световния финансов елит. т.е. интересите на диамантения 0.001% процент.                                                              Вторият милиардер - Доналд Тръмп, представяше интересите на големия индустриален капитал с цел реванш срещу финансовия елит, доминиращ в последните 40 години. Тези две визии са радикално различни.
В първия случай е ясно желанието за детериторизиране (в световен мащаб), където политиката на традиционната национална държава с нейните държавни граници, социална и етнополитика, както и с остарелите традиционните ценности, като например национализъм, представляват досадни спънки пред световния финансов елит, решил, веднаж завинаги да развърже нормативната усмирителната риза на държавните регулации. Финансовите пазари постепенно се превърнаха в реална виртуална реалност, отделена от териториите на производство. Един изцяло дигитален пазар, работещ 24 часа нон-стоп, преминавайки всички часови пояси. В този случай държавата нация и нейните субекти, т.е. населението и неговите конституционни стремления за щастие, вече нямат своето традиционно значение.
Според втората визия -   на ТРЪМП: индустриалният капитал изисква "старовремски" инструментариум, нуждаещ се от реална земя, сгради, фабрики, работници, които също са данъкоплатци и граждани, които биха могли да влияят на някои, ако не и на всички аспекти на социалната политика. Във втория случай националната държава все още е значима, важна с всичките й атрибути, включително с "обществен договор" а ла Русо, позволяващ обсъждането на чувствителни теми (разпределение на националното богатство, външна политика, политика на националната идентичност и равенство на половете.
Това е кардиналната разлика във визиите на Доналд Тръмп и Хилъри Клинтън. Останалото е просто не толкова интелигентен PR. Финансовия капитал все още иска да сложи за президент на САЩ поредната кукла на конци, но се провали. Винаги има първи път. Властта се изтръгва ит малкия процент богаташи налагащи либералните си унищожителни за света стратегии.  Борбата започна!

Изводът за нас- вече вратите на следващите избори са отворени: да смъкнем калта, удобно залепена върху тези, които искат просперитет на държавата,  работа достойни доходи за всички българи .  Да изберем  нови управници леви сили, единствени способни да създадат социалната държава на справедливостта, на развитието, за изваждане  от колониалното рабство на либералната, отречена вече от Тръмп стратегия, на пазарната безпланова икономика на хаоса, на бедността и унищожаването на България. 
  
България над всичко високо и възможно!
  Да ама... не... над всичко личната изгода
https://www.actualno.com/politics/kynev-opredeli-saniraneto-kato-naj-goljamata-krajba-news_589457.html
24.01 20:45
Радан Кънев:
"17 бона на апартамент средна цена за саниране.
Не, това не е най-голямата кражба в България - поне засега. (Има шампиони - КТБ, "Белене", бонови книжки и "масова" приватизация)

Но е най-наглата. Защото ние, обикновените хора, не строим атомни централи и не знаем колко струват. Но правим изолации и слагаме дограми с лични, трудно изкарани пари. И знаем, че е точно два пъти по-евтино.

Накратко - крадат се 50% от парите. Крадат се от общините, областните управи и МРРБ. На три пъти... Накрая фирмите остават назад при 100% надценка!

Има решение за продължаване на санирането, ако мнозинството хора го искат, но без кражби.
Дясно решение: да се разкарат и общините, и областните управи, и министерството от процеса. Сдруженията на собствениците сами да избират изпълнител, а данъкоплатците да му плащаме през МФ, по фактура и след одит.

И разбира се - независима антикорупционна прокуратура като в Румъния, която да тръгне след вече откраднатите милиарди."
https://www.facebook/radan.kanev/postsГласувай:
10
11. apostapostoloff - Тази преценка е крайно невярна и
25.01.2017 06:05
глупава. Тръмп слага край на негроидния неокомунизъм, наложен от черньото в Америка. Това първо.

Второ: Тръмп ще каже на Русия ясно и недвусмислено, че тя е една средноголяма страна, която е безнадеждно затънала в XX век и няма потенциала да дели мегдан с великите нации.

Русия е слаба, немощна, изостанала и не означава нищо за света. Той ще постави руснаците на мястото им, като с конкретни действия ще ги натика в ъгъла. Там, където е и мястото им.
цитирай
2. zaw12929 - На форум, организиран от телеви...
25.01.2017 15:25
На форум, организиран от телевизионния канал NBS NEWS през октомври 2016 г., Тръмп каза следното: „Путин е истински световен лидер. Аз мисля, че мога да установя много добри отношения с него и Русия.“

Още по време на дебатите между кандидатите на Републиканската и Демократическата партия, пък Тръмп заяви: „Аз не познавам Путин. Не съм се срещал с него. Но ако САЩ успеят да се разберат с Русия, това ще е много хубаво.“
цитирай
3. zaw12929 - Интелигентен чоеек сте, слушах ваша музика Мислете, каквото си искате!
25.01.2017 15:27
apostapostoloff написа:
глупава. Тръмп слага край на негроидния неокомунизъм, наложен от черньото в Америка. Това първо.

Второ: Тръмп ще каже на Русия ясно и недвусмислено, че тя е една средноголяма страна, която е безнадеждно затънала в XX век и няма потенциала да дели мегдан с великите нации.

Русия е слаба, немощна, изостанала и не означава нищо за света. Той ще постави руснаците на мястото им, като с конкретни действия ще ги натика в ъгъла. Там, където е и мястото им.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11821872
Постинги: 5377
Коментари: 12222
Гласове: 61743
Архив
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31