Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2017 20:57 - РЕЛИГИЯ, СРЕДСТВО ЗА ПОКОРЯВАНЕ ЧОВЕЧЕСТВОТО
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 1098 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 25.02.2017 20:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
корени на омразата Автор: begetron426 Категория: Технологии   image   

image

ИСТОРИЧЕСКИТЕ КОРЕНИ НА ОМРАЗАТА

                Ориана Фалачи е не само пример за журналистика, нежен герой журналист, а героите винаги са на най-предния и горещ фронт на събитията и първи загиват. Запознах с  книгата, описваща най-съзнателно и обективно действителността като интервюта взети от диктатори, религиозни водачи, пълководци, войници, жени и мъже политически лидери и държавни глави от цял свят. Трябва да се прочете книгата и, за  да се разбере по дълбоко нейния смисъл. Тя не е противоречива личност, а описва един противоречив, злобен и пълен с омраза свят, в който търси корените на злото. 
И намира корените на злото и омразата в ислямизма и не само ги разкрива, но прави и прогнози за бъдещето на Европа, които вече се сбъдват.  Реалистични са и нападките срещу исляма, спрял за векове прогреса и то там където се е появило за първи път прогресивното в света на Древния Изток. Защо се е случило това. Там където е възникнал прогреса, вместо да бъде водещ, настъпва тотален регрес, поради налагане на невежеството чрез религиозната догма на исляма. Невежеството е носителя на най голямата зло. Сократ го е казал: Невежеството е най-голямото зло, а знанието най-голямото добро. По български е казано: " Науката е слънце, което в душите грей!"

Ориана Фалачи е прозряла корените на омразата и ги разкрива като отношение към жените и децата и насилието в ислямския свят, чрез взетите интервюта. Там където жената не се зачита за човек и мъжът от дете се възпитава в този дух и още по-лошо възпитава се с омраза към останалия свят, който не е ислямски. Това води само до единствен смисъл да препаше и живее само за бомбения колан и мигът на взрива, с който убива невинни хора и получава награда от своя Бог във вид на определен брой девици. Но забележете за богатите управляващи ислямисти това не е задължение, защото там където съществува многоженството и жената се купува, богатия може да си купи, колкото си иска жени в своя харем. Религиозният фанатизъм е свързан и със социалната несправедливост и зомбира само бедните младежи, които нямат пари да си купят жени и ги изправя срещу другите хора като им разрешава насилието срещу жените, което бежанците проявяват в Европа. Това не са само корени на злото, а плетеница от ракови издънки на омразата пронизващи цялото арабско ислямско общество.

Защото мярката за лицето на едно общество са отношението към жените и децата. Едно такова извратено отношение към жените и децата има и в нашата лъже демокрация, където жените се изнасилват и превръщат в проститутки, а децата се убиват безпрепяствено и се продават често и за органи, а решетките на прозорците са навсякъде. Таково общество не може да бъде демократично, справедливо и прогресиращо.

В основата си омразата се насажда от теократите и плутократите чрез религиозен фанатизъм и социална несправедливост. Изводът, е че корените на злото и омразата не се намира само в ислямизма, защото в основата му стои мистичната и религиозна догма и социалната несправедливост, а ислямизмът е най-водещия и зловещ феномен на омразата в съвременния свят. Затова да бъдеш толерантен към него или  толерантен към злото означава да се превърнеш в негова жертва, което е прозряла Фалачи и прогнозирала като унищожително за Европа с нейния фалшив демократичен либерализъм.

Ориана Фалачи ни предостави богат разнороден материал в книгата си „Корените на омразата. Моята истина за исляма“, върху който може да се разсъждава и да се търсят корените на злото раждащо омразата. Ако не беше трагично засегната от героизма на журналистиката си, може би щеше да остави по-задълбочен анализ за корените на омразата, които са пронизали цялата история на човечеството. В зората на появата на човешкия разум, страхът и омразата са била насочена към заобикалящата го агресивна среда. Поради първичната разумна слабост, омразата в обществото е била изключена, заради неговото оцеляване.

Примитивният разум  е наследил от животинското стадо забрана на агресията вътре в стадото. Защото общество атакувано от външна и вътрешна агресия, загива бързо. Вътрешната агресия и омраза в първобитното общество, не се е развила поради социалното равновесие в него, което не е позволило да се развият отрицателните човешки черти: злоба, омраза,егоизъм, завист и др. към себеподобните. Всичко е било общо: трудът, жилището, храната, жените, децата, само майчината обич към детето се е отклонявала от общото, заради по-голямата сигурност на беззащитното дете и раждаща човешкия феномен - Любовта. Човекът развивайки се, е ставал все по-силен и справяйки се с агресивната външна среда увеличавайки своята популация, е започнал да воюва с близките племена за територия.

Преди около 12 хиляди години се появяват първите човешки цивилизации и постепенно с тях се формират първите градове държави, частната собственост, семейството и омразата. Тя е толкова голяма в началото, че постепенно 80% от хората се превръщат в роби и се раждат многобройни богове, от първичните тотеми на човешко преклонение, поради страх и невежество се правят и човешки жертвоприношения за омилостяване на непознатата Природа. В „Златната клонка“ Джеймс Фрейзър е описал с огромен исторически материал, цялото това развитие достигнало до днешните основни религии и мистични течения, което води до извода, че в основата си всички човешки извращения са породени от страх и невежество пред природните сили. Ражда се основните религии измествайки многобожието: Индуизмът, Юдаизмът, Християнство и Ислям и стотиците техни идейни разклонения, ражда се и омразата заедно с тях. Защото в борбата за власт и територия се прибавя и едно нова качествено начало, идейната борба.

Християнството в Европа, изживява своето черно средновековие, през което са изгорени живи 18 милиона жени, когато Европа едва е надхвърляла 100 милиона. Въпросът е, защо жени? Защото мъжете са се страхували от слабостта на своя пол, но физически по-силни те са жертвали жените, които са силния пол, но слаби физически. Това и животните и първобитните общества не са правили, а цивилизованото човечество го е направило. Мъжът физически по силен и със слаба чувственост, но по развита логика, е иззел всички управленчески функции: политически, религиозни и научни в борба за идеи, власт и пари, заради жената, която винаги е потискал.

Мъжкото животно страхувайки се от конкуренцията на другите мъжки е убивало дори собствените си малки, когато не е могло да ги разпознае. Женското животно, е правило точно обратното, приютявало е чужди малки, дори от друг род с майчиното чувство на обич, което е изиграло ролята за раждането и на човешката любов, съхранила благородството и развила човешките добродетели. В основата корените на злото и омразата се намират в мъжката агресивност, потискала винаги жената, поради страх от нейната освободена от животинските инстинкти полова активност.

Настъпва прогреса в Европа и ражда еманципираната жена, но останалия свят потъва в невежество. На този фон на историческото развитие ще потърсим корените на омразата на Ориана Фалачи в нейната истина за исляма, която е свързана главно с безправието и потисничеството на жената. С днешна дата ислямските учени със своето невежо и извратено мислене са признали жената само за млекопитаещо животно. Можели тези човеци да бъдат учени, та те не могат да бъдат разумни същества, дори млекопитаещи животни. Тези хора могат да бъдат само уроди. При превземането на Александрия от арабите, военоначалници откриват Александрийската библиотека пълна с книги и попитали предводителя си Омар, какво да правят с толкова много книги. Омар „мъдро“отсъдил:

Книгите, които пише това, което го има в Корана, да се изгорят като безполезни, а тези, които пише това, което го няма в Корана, да се изгорят, защото са вредни, което означава всички. С месеци е подържан огънят в александрийските пещи, а книгите, които били спасени и пазени в специална крипта от войници, били унищожени по-късно от развилнели се християни, които убили с камъни древната жена философ и учен – Хипатия като опасна за невежеството. С унищожаването на Александрийската библиотека, човечеството губи най-голямото си духовно богатство,

Европа мина през своя Ренесанс и се измъква от черното средновековие и постигна научно-технически прогрес, но исляма остава в хилядолетното си зловещо средновековие. Европа вместо да помогне на арабския свят да започне своя Ренесанс, тя се стреми с помощта на САЩ да върне своето средновековие, но вече ислямизирано и зловещо, за което предупреждава Фалачи. Това го направиха и го правят най-богатите държави, което доказва, че парите не мислят и че злото ислям не подържано от западното технологично развитие или от плутократите е невъзможно да просъществува в този зловещ вид, което е опасно за цялата цивилизация.

Фалачи разкрива корените на омразата в исляма главно в обезценяване на жената в ислямското общество, което съвременните техни невежи лъжеучени признаха само за млекопитаещо животно. Фалачи описва случай на закупуване на малолетната плачеща булка, която е забулена в своята бурка като не вижда младоженеца и той нея, до първата брачна нощ. Булката се страхува да не е много грозен младоженеца, но Фалачи я утешава, че е хубав младеж и в бъдеще ще се влюби в него и ще го заобича, а тя изумена пита, какво е това влюбване и обич. Изводът, е че момичетата от малки се възпитават в религиозния дух на Корана, което ги превръща в без духовна стока, която може да се купува и продава. А ония, които все пак са обсебени от еволюционния първичен инстинкт превърнат в човешка обич са осъждани от своите родители и близки на зловеща смърт, заровени в земята до шията и майката е длъжна да хвърли първия камък по главата на детето си. Има ли нещо по-зловещо в този мръсен свят от това нечовешко действие майката да осъди и убие детето си с камъни, защото се е влюбило и се е отклонило от религиозните догми на Корана? Такива случаи са хиляди в ислямския свят. Съдете сами, особено като го съпоставим с действието на женските животни при защита на малките си, които всички сме наблюдавали. А. Шопехауер е наблюдавал и описал в книгата си „Светът като воля и престава“, такъв саможертвен случай на птичка, която, за да защити гнездото с малките си, се хвърля в устата на пълзящата към гнездото змия. Изводът е ясен  ислямът е върхът на омразата, в който тя се превръща против природните инстинкти на самосъхранението. Жената така е обезценена от тази зловеща религия, че в майката изчезва майчината обич, водеща към най-нежния и велик феномен – Любовта, която е генетично предопределена. Тази дума в ислямския свят е непозната, обичта е развита към рязането на човешки глави. Мъжете, които са обезценили до такава степен жената, стоят не на най-ниското духовно и човешко стъпало, а под него. Те самите не са подминати от унищожителната догма и зомбирани от нея, вървят към собственото си самоунищожение препасвайки бомбения колан
Гласувай:
5
01. zaw12929 - природното лекарство. Взимаме ...
25.02.2017 21:26
природното лекарство.

Взимаме половин буркан мед – истински и не захаросан, около 50 грама семена от коприва, два лимона, две глави лук, които настъргваме на ренде и около 100 грама орехи.

Орехите режем или ги намачкваме в хаванче, а лимоните се изтискват на сок. След това ни трябва по-голяма купа, в която да сложим най-напред меда, после сока от лимоните, след тях настъргания лук, семената от коприва и накрая орехите.

Разбърквате много хубаво всички продукти в купата, а после изсипвате в стъклен буркан и го бутате в хладилника. Там трябва да се съхранява, за да му е хладно и да издържи“, обяснява баба Гина Трифонова.

Тя се кълне в тази рецепта, понеже я ползвала още от дете. Правила я нейната баба, която пък я научила от своята баба. „Лекарство не съм видяла. А и що ми е да давам пари, които и без това нямам, та да купувам тези измислени препарати по аптеките. Всичките са измама и лъжа, само да богатеят някои, а другите да мрем“, ядосва се баба Гина.

Тя се кълне, че ако всеки ден взимаме от нейната рецепта по 4-5 лъжички – поне тридесет минути преди хранене, няма да се разболеем цялата зима.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11950257
Постинги: 5396
Коментари: 12310
Гласове: 62079
Архив
Календар
«  Юни, 2021  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930