Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.07.2017 13:26 - Цивилизацията няма ход назад- начертана от Бог, който няма теории, а само ИСТИНА!
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 1145 Коментари: 4 Гласове:
12

Последна промяна: 14.07.2017 06:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

"Приятелството е като една душа в две тела "
"Желанието да се сприятелиш идва лесно,но
 приятелството е бавен процес подобно на
 зреенето на плод."  
                                                                        Аристотел
Откакто свят светува бавно,  сигурно човечеството върви по начертания от природата път, за да постигне  своя консенсус, за обединяване в общата цел-създаване космическа цивилизация. На всеки етап от сменящата се цивилизация, хората имат своя картина за вселената, правдоподобно за времето си обяснение на явленията. Всяка епоха има своите  достижения, които тухла по тухла градят зданието на науката. Отречени, заменени, тези тогавашни обяснения, дават смисъл, начало на други съждения, дискусии и открития. Остават имената на Аристотел, Коперник, Галилей, на миналото, като първи звезди, запалени на небосклона на науката, а днес, броят им е съизмерим с броя на видимата част от звездите в млечния път.

 Аристотел живее в трети век преди новата ера. Ученик е на Платон и учител на Александър Македонски,но не е това причината, да стои векове на небосклона,като учен с голяма величина. Пръв създава философска теория. Обяснява устройстството на вселената, дава задоволителни отговори на въпросите, задавани от хората. Дълго време необорима: Във вселената на Аристотел Земята заема центъра, поради което  е наречена геоцентрична. Управлява се от четири елемента-въздух, земя, вода и огън. Приема,че някой е дал тласък, първоначално движение на небесните тела и оттогава те се движат ритмично и равномерно без промени, по кръгови орбити, а на Земята всяко нещо заема естественото си место-пушека се издига нагоре, камъка и водата падат към центъра на земята.Три века преди новата ера Аристотел пита : Щом всяко нещо се стреми да заеме естественото си място, тогава светът сигурно има цел и каква е тя?!   Въпросите на учените получават отговори от учени, макар векове по късно   Едва Коперник и Галилей през средновековието, макар подложени на инквизицията на църквата, доказват  хелиоцентрична теория за устройство на вселената, при която слънцето е център но само на нашата планетна система. Тук нямам цел да разглеждам теориите за света,  развитието на философиите за познанието му. Само пример за невъзможността наведнъж да се обясни видяното. Познанието на човечеството нараства, като жив организъм, резултатът е -нова цивилизация!     
Ако този свят прогресира, изкачва по стълбите на напредъка, е защото се опира на божия дар-таланта да се откриват нови и нови технически решения и природни закони, основава се на гения на учени, изобретатели, възпитани  да дават най доброто от себе си на човечеството. Затова не е позволено да бъдем грешници, а само добротата и знанията ще са наш инструмент.Културата, традициите, таланта, знанията- богатството на човечеството.   За едно неподозирано бъдеще, за което трябва да  имаме вяра в Бог, надежда, да правим и другите около нас добри с толерантност и уважение- с човечност. Защото, както сеячът  сее само здрави семена,така и Бог ще осигури мисията си само с добрите,читави хора,като човеци  и като души,които  са  при  него, за  да ръководят  етапите на развитие на  вселената. Науката на всеки етап има "валидни" обяснения за света и всеки път ги отрича и дава нови. Тя няма цялото знание. Задачата на науката е да открива стъпка по стъпка законите на природата, създадена от Бог. Закони- непоклатими, съвършени. Науката има предположения, Бог има само знания и постепенно ги посказва на хората. Не може наведнъж. Вие възпитавате детето си 7 години и до 25 години расте тялото му ( началото сложено от 1 сперматозоид на една клетка, която се дели )  и когато  растежа завърши тялото има милиарди клетки организирани в системи, които заедно в хармония правят тялото ни здрвао. Бог ще възпитава човека  колкото трябва, за да изгради едно човечество със системи, които образуват едно хармонично общество, които управляват вселената.
Небето е над нас, душите на мъртвите  са  и около нас  и всеки ще го  разбере, когато  отиде в по висшия  свят. Всичко добро,което правите  ви нарежда  в света на доброто  и хармонията.
Няма скука, защото Задачата ни е  да  превърнем  вселената  в  хармония, красота, доброта, вечно развитие. Грешни  стъпки  се поправят  с  покаяние, а  грешните  конструкции  с  разрушение  Няма  горна граница  на  растежа,  защото вселената  е безкрайна..  и засега и завинаги  има процеси   само на боговете  подвластни.  Щом го подсказват  и откровено  ни  го казват-  всеки е предупреден  да бъде добър и да носи отговорност  за добротата на  децата  си. Всеки сам решава  какво да прави с живота  си- жалко съществуване  или  вечен живот на  Бог  творец, за умножаване красотата на природата. Вярата  храмът  мястото, което ни чака с добротата  на Бог!   Цивилизацията е разковниче за живота на човека. То я развива, тя го усъвършенства!  Съизмеримо на вечност, време  пространство е човечеството, неделима част от земята от космоса, вселената.  Жив организъм, който с всеки изминат ден умнее- затова все по сложна, по пригодна става  цивилизацията- негово творение.  Всичко тече, всичко се променя, а в живата природа-земя всичко се развива, дава нов зародиш, който се развива и от своя страна дава друго ново начало, като всеки зародиш придобива във все по голямо количество качеството, предмет на целта.  Човекът ще  стане Бог! Хората- Божества на вселената. Ако не е така, каква тогава  целта на всичкия космос, на развитие, което няма ход назад? Съвършенството е условието, дипломата”,  която трябва да получим. Там „калинки” няма да могат да влязат, там ще е на изпитание душата. Изчистена ли е от гордост, злоба, омраза, готовност за помощ. Ако имаш две ризи, дай едната на голия.Ще настъпят дни: за да оцелеем трябва да сме единни, да си помагаме. Цивилизацията, мени лицето си, но няма ход назад: човекът е в космоса, това е първа стъпка, като прохождане  на дете. Знае то за живота си, какво му предстой, колкото човекът знае бъдещето си в лабиринта на небе, космос, вселена. Както бащата, майката го държат здраво за ръката и го учат как да живее, така и нашият Бог-създател ни води, ако го потърсим. Той е във всеки от нас. През главата и чрез ума е връзката ни с него…  Ще сме там, душите ни са безсмъртни, ако слушаме болята на Бог в храма и непрекъснато от нашата глава. Нашия ум, подвластен на науката ни заблуждава-  важно е да  не губим интуиция- на душата си- която в тялл=ото ни е божията частица.... Всеки е свободен да направи избора си към  Бог, към вселената.  Без Бог няма вечност... няма разбиране за истинската ни същност, но това не пречи. Важното е да сме добри, толерантни изпълнени с обич .Успех! 

ЗАЩО НЕ СМЕ ПЧЕЛИ:  функциите на всяка една пчеличка, а те достигат стотици хиляди на брой в съвременните конструкции,направени от човек кощери. За да има мед и поколения, трябва да има ред.

    В кошера е природно написан и начертан-имат майка, която снася яйцата си в нарочно направени клетки с големина, предопределяща раждане на нова майка, на пчела работница или търтей. Ако майката няма достатъчно яйца,залагат клетки за нови и нови търтеи, които имат задачата да оплождат и не са заслужава да се кичат с етикета на мързеливци,

  защото,те са пригодени , назначени от природата да правят само това. Така има ред и хармония и общ

резултат от дейността на всички.

       Ако в един миг по свръх естествена сила земята се превърне в пчелин, където всеки човек има предоп

ределена от раждането си функция, като пчела от

кошер, защото силата е начертала всеки миг от живота му то ще изчезне всяка мисъл от главите на хората и способността да се създават, да се  раждат интелектуални продукти-художествени и технически-няма да има никакъв възход или напредък. Няма да се рисуват карти ни, да се композират песни, да се пишат стихове, да се строят къщи, пътища мостове. Бог е мислещата за всичко особена материя или душа и понеже никой не е виждал образа му, остава да съобразим, че човекът, който се е появил,  върви изправен,  мисли и говори все още е в етапа на ембрионалното си развитие в плацентата Земя , подобно на всеки зародиш в майчината си утроба. Но Бог е създал човека по свой образ и подобие, а не, като копие на пчелен кощер- вече има такъв да дава мед.    

    Бог е създал природа  която  съществува непоклатимо от грешните ни представи и понятия.
Не мога да съм трол, както  ПОДСКАЗВАТ  бедни умове-  ТОВА СА МОИТЕ МИСЛИ И КАЗАНИ ПО БЛАГОВОЛЕНИЕТО НА СЪЗДАТЕЛЯ!

– Парламентарен въпрос с искане за писмен отговор до Европейската комисия от Ангел Джамбазки;        

  – Парламентарен въпрос с искане за писмен отговор до Европейската комисия от Светослав Малинов; 

 Входирано ИСКАНЕ с Допълнение към Президента на РБ от ГД “ПДИ”                                                                 – Внесени институционални и граждански СИГНАЛИ от адв. Св. Миланова                                                               – Сигнал на прокурор И. Занев,  звено „Антикорупция”  към ВСС и до КЧСИ                                                      – Изготвена петиция и внесена в Европейския парламент                                                                                           Жалба до комисар – правосъдие  г-жа Вера Йоурова                                                                                                     Внесен СИГНАЛ  до ВСС   

 


Гласувай:
12
01. zaw12929 - функциите на всяка една пчеличка, а ...
09.07.2017 14:29
функциите на всяка една пчеличка, а те достигат стотици хиляди на брой в съвременните конструкции,направени от човек кощери. За да има мед и поколения, трябва да има ред.
Ние наричаме търтеите мързеливци, политици, депутати също, без да имаме понятие от работата която вършат- тя най често е невидима, като приноса на Бог, когото питаме от незнание- ужасно незнание" Защо го допускаш?"
цитирай
2. nedovolen - Люби Бога повече от себе си и ближ...
09.07.2017 16:14
Люби Бога повече от себе си и ближния. Ако всеки е така, тероризма става на прах, войните отиват на кино, бедните ... и т.н. и т.н.
Ако говедо срещне цвете, ще го стъпче, човека ще го откъсне, пчелата ще направи от него мед. Кой е най_умния?
И светеца и мъдреца не могат да правят мед, могат само да го ядат.
цитирай
3. kvg55 - Нищо категорично не може да се каже
09.07.2017 21:05
Има учени, които отричат наличието на създател на природата, както и че тя си поставя цели. Природата съществува сама за себе си. От друга страна съвърщенството ѝ е такова, че вярата изниква от самосебе си. Нищо в природата не е излишно, освен човека и тя ще вземе мерки да го унищожи.
цитирай
4. osa - Споделям...
09.07.2017 22:38
"Нищо в природата не е излишно, освен човека, и тя ще вземе мерки да го унищожи."

Природата е божествена!
И недостъпният КОСМОС – също!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11809695
Постинги: 5377
Коментари: 12222
Гласове: 61731
Архив
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31