Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2017 00:01 - БЕЗСМЪРТНА ДУША- ТОВА Е ПОСТИЖИМО И РЕАЛНО
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 1637 Коментари: 8 Гласове:
13

Последна промяна: 24.07.2017 17:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

      БЕЗСМЪРТНА ДУША- ТОВА Е ПОСТИЖИМО  И РЕАЛНО

Когато моят ум, моето сърце ми разкриват тази велика тайна на движението в живота; когато  мога да ви кажа в какво се състои вечният живот; мога да ви определя неговите свойства, качества, условия и елементи. Намерих, философския камък, придобих ценния еликсир на живота.  Не стойте  далеч от Истината. Научете езика , на който Господ ви  говори. Цивилизациите се сменят, Бог ни разкрива непоклатими, непроменими  правила  за  живот съвършен свят, в който човекът е главният, който пренебрегва съдбата, късмета си, упорито пренебрегвайки божиите правила,  като глезено дете, на панаир, реве,  тръшка  се , да принуди родителите си да им наложи  глупави прищевки,защото не е възпитано, да уважава родителите си, възрастните. А ние човеците уважаваме ли нашия баща- Господа?!

Светът около нас се мени и захласнати в задачата да придобием все по вече материални облаги, наведени над лаптопи и смартфони , неспираме да се дивим, че светът благодарение на възможностите се е превърнал в глобално село и докато удобствата нарастват, да се свързваме и с най отдалечени човеци по света пропускаме,  пренебрегваме да се свържем  с
най важният на всеки с Бог, който продължава да ни обича, да стои до нас в нас, като регистрира всяка наша  мисъл, дума, действие. казват : "Бог забавя, ала не забравя! . Все така реален, грижлив  и справедлив за съдбата на всеки.

. Преди години правилно беше, кочияшът да седи отпред на каляската, а господарят – отзад; преди век- господарят стои напред, а кочияшът – назад.Сега: в по-ново време правилото се видоизмени: в автомобила- шофьорът е отпред... Напред или назад, то е все едно, стига  водачът да е трезвен, да не е с купена книжка , а, шефът  да е умен и добър – целта се постига. Да пристигнеш, за където си тръгнал. Ако не си търсил Бог няма как да го намерип.  Но, ще попита някой: „Какво искате да кажете с това?“ – Нищо . Просто и ясно; всеки трябва да си тежи на местото! – „А повече?“ Ето важният въпрос :  Докато ви отговоря  светът и животът ще вземат друг вид. но има и неща  които не са се променили и няма да се променят ЗАЩОТО СА СЪВЪРШЕНИ- СВЕТЪТ НА бОГ! 

Когато Христос каза „вечния живот“ на Своите ученици, разкрива  велик закон на живота, чрез който закон се разграничават и определят два съществени негови елемента, които влизат във временния и вечния, в съзнателния и свръхчувствения живот. Сега, хора, които не разбират дълбокия смисъл на първообразния език, правят един или друг неверен превод, Разместят думите, но  е време да разберем,: Докато човек не се научи да мисли, да говори и действа  правилно,  ще прави грешки и ще ги изкупва с ред страдания. Пише  във Великата книга на Живота, тези,  които не разбират тези закони остават низши бавноразвиващи се  същества,Бог не бърза.

Ако някой чете: „вечен живот“, или „живот вечен“, ще попита какво можем да разберем под думата „вечен“. Тази дума има външен и вътрешен смисъл. Под „вечен живот“ у нас разбират: дълъг, безграничен, непрекъснат живот.. Често се смесва „вечен“ живот със съществуването на човека; обаче, човек може да съществува без да живее. Науката казва, че всяко живо същество, за да може да живее, изисква среда и условия. Например, средата на рибата е водата. Какво трябва да разбираме под думите „Среда“, „основа“, „почва“? . Първият елемент на „вечния живот“ е онзи елемент, в който душата е потопена така, както рибата – този елемент наричаме „среда“. Когато започваме да градим една къща, тази среда наричаме основа – темела,  върху  който издигаме стени и слагаме покрив. Когато посаждаме растение, тази среда наричаме почва – в почвата посаждаме разните семена. За всяко нещо трябва да намерим средата. Във „вечния живот“  „средата“ е  Бог. Има и други два преходни елемента, или условия. Някои смесват „условия“ със „среда“. Има разлика. Един влак, за да отиде от София до Варна, трябва да има известни условия; те са: релси, въглища и вода. А когато се обърнем към човека, кои са условията на неговия живот? Средата“, в която човек  живее, е въздухът Без въздух човек може да живее до 3-4 минути. . Човек е потопен в него. Но въздухът не е единственият елемент  , необходим за съществуването на човека, рибите , птиците  има  втори елементхраната; без храна човекът издържа 30-40 дни.; Обаче, ние не сме потопени в храната: този елемент е преходен, идва отвън, влиза в нас и излиза от нас и остава своите последствия. Третият елемент за човека е водата , в която рибата е потопена – водата – е среда за рибата, а за човека е само условие.  Ако потопим човека във водата той ще загине. За човека водата е условие за съществуване без вода човек живее 4-7 дни.– за рибата въздухът условие. Това условие се намира в самата вода и когато тя минава през хрилете на известна риба, този въздух преминава в нейната дихателна система и пречиства кръвта. Среда за рибата е водата. Среда за човека е въздухът.. Елементите се отнасят до поддържането на живота, а условията – до съществуването на живота. Например нивите, градините, лозята и т.н. съставят условия за живота, от които пък произтичат елементите на живота: житото, плодовете и т.н

. Да се върнем на думата „вечен“- отнася се за духовния свят, подразбира в себе си материали, от които може да се изгради безсмъртието.  Думата „живот“се разбира за материалния- органическия живот в материята, който расте и се развива и не може да бъде вечен: живот за човешкото тяло -  неговата форма   се мени, което ние виждаме и по себе си.Това изменение стига до смърт. Представите, обаче, за „смъртта“ са различни. Да умре човек, не значи , че той губи своето съзнание, но че може да изгуби онези условия, при които се проявява животът след смъртта . Съзнанието остава, каквото е при смъртта, остават  и неговите кости.

Съзнанието е духовният гръбнак на човека. Върху този  духовен гръбнак, както върху човешкия гръбнак, е основана цялата нервна система , и системите които функционират заедно с другите чувства и способности. с които идваме до Божия свят след  смъртта. Бог е върховната сила или необходимата среда, в която човек е потопен духовно. Условието за съществуване на  човешката  душа  е  тя  да бъде също потопена. Не сте я потопили, значи, вие сте извън  среда, ще живеете като зародиш, както много житни зърна са престояли в египетските пирамиди и гробници по 5–6 хиляди години, на сухо място, и са чакали условия да бъдат посети, за да поникнат. Такива житни зърна са били напоследък извадени и посети и те са дали отличен резултат. И човешката душа, като зрънце, стоеше в Божествената житница, чака тия три необходими елемента, които се съдържат в условията, за да може тя да почне наново  живот. В християнски смисъл казано, ние трябва да намерим условията, при които да можем да се потопим и да живеем в Бога, като душа. Тези условия се изпълняват във времето на материалниия свят, където човекът живее, поставен, за да се развива по начин да добие качествата, за да се потопи в Бога душата му след смъртта. Така трябва да е насочено усилието на всеки съзнателен човек, за да може той да постигне това положение. Вие живеете, вие съществувате, но това живеене и съществуване е просто вегетиране. Съществуването ви се състои само от един елемент и се ограничава от Божествената Същина, Която ви е създала като житни зрънца и плодни семенца. Вие не можете да избегнете вашето съществуване, не можете да се самоунищожите: душата ви е безсмъртни , вашето битие е извън времето и пространството. Човешката душа в това състояние е просъществувала с милиарди години в недрата на Божественото Съзнание, но тогавашният неин живот е бил от друго естество: тя не е била индивидуализирана, не е познавала отделния живот на индивидуалния дух; тя е живяла в  дремещо състояние. Но сега, със своето пробуждане, започва идване  на земята да научи вътрешния смисъл и на този живот – на индивидуалния живот, да придобие сама свой собствен безсмъртен живот и да стане гражданка на Небето с определени права и задължения. Този вътрешен стремеж е условие, наложено ѝ от Бога. Сега, някои искат да се въплътят и същевременно да живеят като Бога. Обаче, да живееш като Бога – то е противоречие, защото, за да живееш като Бога, няма защо да излизаш от Него. Каква нужда има туй Божествено Съзнание да се отделя, да търси някакъв друг живот? Това показва, че човешката душа всякога е съществувала в Бога и нейният вечен стремеж е да Го търси във всички Негови проявления и да Го подражава.

. Същество, което е потопено в известна среда, не може да познае тази среда; например, рибата не може да познае водата, в която е потопена. Някои искат да познаят Бога; ако сте потопени в Бога, няма да Го познаете, защото сте вътре в Него; вие тогава само живеете в Него, без да Го познавате. А трябва да излезете извън Него и да Го направите условие за вашето съществуване, ако искате да Го познаете. Ако сега една клетка каже така: „Аз искам да зная какво нещо е човек“, ще бъде същото, както когато човек каже: „Аз искам да видя какво нещо е Бог“; тогава Бог не трябва да бъде среда, човек трябва да излезе от Него. „Ами може ли?“ Може „Ела да ти кажа какъв е Бог. Той е всесилен, разбра ли сега?“ – „Разбрах.“ Нищо не си разбрал. Само когато излезеш извън тази среда, като минеш през вратата, която се нарича „смърт“, когато „умреш“, само тогава ще познаеш какво нещо е Бог. Затова именно „умират“ хората. И когато в една душа се зароди желание да познае Бога, тя трябва да „умре“, като си каже: „Аз трябва да умра, за да позная Бога“ – това е най-правилното определение на Богопознанието. Онези, които са писали Евангелието, са били хора много мъдри. Някои мислят, че евангелистите са били, като рибари, прости, неучени и че и Исус Христос бил прост, неучен. Обаче, това съвсем не е така. Христос се е учил в Небесното училище, той нямаше нужда да се учи на земята. Аз се чудя на това именно повърхностно заключение, че човек, който никак не се е учил, е можал да обърне света и да заведе хората при Бога. Материалистите  казват: „Вие християните сте много големи глупци, вие нямате логика и на един човек, който е бил прост, неучен, вие се уповавате Той да ви заведе при Бога. Ние, когато разсъждаваме – добавят те – вземаме в съображение всички неща“. Някой, като проповядвал веднъж в черква, че Христос с пет хляба и две риби нахранил пет хиляди хора – за да направи това чудо възможно за схващане на слушателите, казал: „Да не мислите, че тези хлябове са били обикновени. Не. Те са били големи като могили.“ Един овчар, като чул това, подсвирнал си по овчарски и му казал: „Защо говориш така? На мен не ми е чудно, че хлябовете са били толкова големи, ами аз се чудя какви са били устата на онази фурна, в която са били опечени тези хлябове“. Ето нашата нелогичност, нашето повърхностно разсъждаване.

Първото нещо, което един християнин трябва да направи, е да се освободи от всички лъжливи заключения, лъжливи мисли, лъжливи желания. И той може да направи това. Един логик може да се освободи веднага от тях. А един ученик може да провери доколко е правилно, например, това предложение: „Човек е същество с два крака; всяко същество с два крака е човек; следователно и кокошката, която има два крака, е човек“. Двата крака не са тези неща, които характеризират човека – той може да ходи и на четири крака; а това, което може да характеризира човека, то е неговият ум, сърце, душа. Това са три елемента. Краката или ръцете са само един външен физически продукт за човешката деятелност. Когато човек трябва да прояви деятелност, трябва да има ръце и крака. Условията ще ги създадат. Ще попитате какви ще бъдат. Те ще съответстват на средата. Известни органи е невъзможно да се изменят, докато съществото живее в една и съща среда. Ако вземем рибата, ще кажем, че перките, с които тя плува, са необходими за нея във водата и че те не може да се изменят; обаче, ако рибата излезе от водата, ако може да направи това и каже да стане човек, нейните перки трябва да се превърнат в ръце и крака. Човеците, като минаваме  в духовния свят, вече излизаме от материалната среда и се потапяме в Божествения свят.

 Виждаме, че дървото има двояк живот – нагоре в ствола и клоните и надолу в корените. Плодните растения имат две среди – почвата за корените и атмосферата за клоните и цветовете. Тогава „познанието“ подразбира познаването на почвата, като среда, за клоните, а за корените – като условие за придобиване храна за клоните, листата и цветовете. Вие сте, да кажем, долу в корените, като пътувате по това дърво – Дървото на живота – там има двояк живот, материален в корените и духовен в клоните.. Светът на духовете, на ангелите, който някои наричат астрален свят, е свръзката между човешкия свят (физическия, материалния) и чисто духовния, или Божествения свят. Онзи, който говори, е Бог

Христос  казва: „Аз съм пътят от Истината за живота; Аз свързвам тези два свята и водя еднакво и към света на ангелите, и към света на Бога, на Истината. Следователно, онзи, който Ме последва и тръгне по този път, който Аз ще му посоча, ще намери онова необходимо благо за своята душа – Божествения мир“. Затова Той още казва: „Мир ви давам, Моя мир ви оставям“. А мирът е дете на Небето. Той е отгледан в жилището на Бога. От горното правим следния извод: Пътят – това е движението на Духа в разумното приложение на законите в природата; животът – това е хармоничното организиране на елементите и развитието на силите в Божествената душа; Истината – това е проявлението на Единия Бог, Който създава условията, при които човешкият дух и човешката душа могат да се стремят към нещо по-добро и по-светло в този обширен свят.

Да вземем „вечния живот“, като извор, който изтича от някой планински връх на Божеството, под някоя скала: водата е елементът, който носи живота, течението на реката – пътят на това слизане към по-долна посока, към по-низш свят. Затова Христос казва: „Аз излязох от Истината – от Бога – и слязох в материалния свят, за да помогна на хората, да ги напоя с тази жива вода“. Затова Той казва пак на друго място: „Аз съм жива вода“. Тези три неща, за които ви говоря: вечен живот, Бог, Исус Христос; път, Истина и живот материален завършващ със смърт  са свързани помежду си. Ако водата не извира от планинския връх и ако не потече по този път, по коритото на реката, за което Христос говори, не може да принесе очакваните блага. И от чисто християнско гледище трябва да се намираме близо до този извор.Христос е Изворът, само трябва човек да знае как да пие от водата на този Извор. Не казвам, че вие не знаете да пиете, но пиете на 500 или 1000 километра далеч от Извора. Казвате, че знаете какъв е Христос. А пък не знаете колко други елементи са влезли в тази вода, размътили са я, заблудили са вашия вкус. Трябва да тръгнете нагоре по течението на реката, пътят е малко дълъг, но като дойдете до Извора, ще кажете: „Това разбирам вода“. А онези, които не могат да отидат до Извора, ще пият мътна вода, мътна, защото пък без вода е още по-лошо. Идете при Извора и пийте от Неговата чиста вода. Като се върнете, ще имате бистър и свеж ум, добро сърце и широк поглед. Трябва много труд, много работа над себе си, за да може човек да приложи Христовото учение, да добие онези благоприятни резултати, които един ден ще го повдигнат да бъде съгражданин на Небето, да живее в Бога.

Сега да се върна на въпроса за Вечен живот, безсмъртие, всеки ще каже, че такъв живот не е възможен  на земята. И наистина, като умре човек, може ли да добие живот? Заключението е правилно. Обаче, не всички правилни заключения са верни, Вечен живот можеш да добиеш сега, днес. Стига да имаш смелостта да разбереш, как да живееш днес, всеки ден на земята, за да има вечен живот душата ти.

Вие често казвате: „Както е рекъл Господ“. мнозина не знаят да мислят, да действат. Да мразят могат, но да любят – не могат. Всички тези хора със своите развалени умове и сърца образуват карма и  в бъдеще цялото население тегли и плаче от законите, които неговите избраница са издали. Я попитайте вашите депутати  какви закони правят? Едни казват: „Правим закони, та  в бъдеще Закон Божи няма да се учи в училищата“, Други – „Бог ще се изхвърли, то е нещо отживяло, в черква няма да се ходи, ще се почитат новите идеи и който не изпълнява този закон, ще се глобява с толкова и толкова лева“.Хората казват: „Няма какво да правим, такива депутати сме пратили да правят закони – ще се подчиняваме“. Вие  протестирате: „Този закон не е справедлив“. Ще трябва да доведем  други депутати, които ще създадат друг закон. Това, което става в света, става и вътре в нас. Христос казва, че за да добие вечен живот, човек трябва да се научи, първо да мисли и действа правилно. Често оставаме питомното, за да гоним дивото. „Когато вие познаете Бога, Който гради, Който е среда, условие, елемент за вас, ще придобиете вечния живот“. И сега искам да ви оставя три неща, върху които вие трябва да мислите – среда, условия и елементи. Които не могат да мислят върху това, нека мислят за онова, за което могат. Но онези, които мислят, нека видят потопени ли са в онази среда, която се нарича Бог, имат ли условията и елементите, въздухът им чист ли е, прозорците им отворени ли са, очите, езикът на мястото ли са. Езикът не е толкова малък, колкото се вижда – езичето, това езиче, което твори и събира в света, много малко се показва, то е невидимо, но какъв юнак е – кости чупи; хората един върху друг ги повдига на бой. Ако езикът не е на мястото си, трябва да му постегнете видите, да не е разгласен, защото, когато Господ дойде, ще види дали всички види на вашия език са на мястото или дали езикът функционира така, както го е направил някога. Някъде са развалени винтовете – бъбри; веднага винтовете дайте тук! Колко винтове изгубени зная аз! Изгубените винтове, халките, всички части на вашия език, на вашия ум, на вашето сърце ще ги донесете, всичко това трябва да се сложи на място. Затова идва Христос сега. Вие сте изхвърлили колелцето – не е трябвало. Как така? Учените казват, че сляпото черво не е потребно и трябва да се извади, за да се отърве човек от него, когато го заболи. Как можете да кажете, че то не е на място? Ще дойде време, когато то ще почне да функционира. Лекарите казват: „Има възпаление в сляпото черво, дайте да го отрежем“. По добре да умра, отколкото да се лиша от него, защото болестта ще се появи на друго място. Не бива никакви черва да се режат, защото колко милиони години е отнело това сляпо черво на Господа да го направи и сега  лекар намерил, че не било потребно и кръц, вън, да освободим човека от него. Много пъти сляпото черво започва да се бунтува и да казва: „Месо не трябва да се яде, животните не бива да се колят“. Боб, леща, фасул и други такива неща няма да причинят болки. Ние – „навън сляпото черво, пак ще ядем месо“. Но сляпото черво има другари в сърцето и ума, ако го отрежем долу, ще умре заедно с него и другарят му вътре в сърцето и горе в ума. Затова казва Христос: „Тези три елемента на живота: условия, сили и закони трябва да ги сложите на  Християнството е онази философия, която иска да освободи човешката душа от всякакви паразити, да се наместят  езика,  ума и  сърцето – така ще настъпят условията на вечния живот.

Поставяне, наместване на езика изисква, това което говорим  да отразява съзнание, което налага доброта и обич.- Не може да произнасяме каквито и да било обидни изрази- може ли да обичаш, да критикуваш този, когото обичаш?!. Говорът, мислите и действията трябва да бъдат подчинени на добротата- като едно училище на земния човек, да се научи тук, на хармонията на тези закони на обичта, защото, ако в отвъдното душата употреби една  дума обида, критика- получава жестоки наказания. Бог изисква всеки ден, за това, което мислим да правим или сме направили да молим Бог и да благодари. Защото Бог , чрез душата е в нас, чете мислите, чува думите и Божествения компютър записва всичко за всеки. Когато е на земята в материалния свят, човекът, светът около него е населен с души и всякакви същества. поставени от Бог, които помагат на всички, които

Когато напуска материалния свят , човекът трябва да е подчинил езика, ума и сърцето на жестока безупречност. Лъжата, кражбата, отнемането на живот е непростим грях,изкушенията , неполагане грижа за здравето- също. Бог не живее в човек. който се изкушава. Бог  лишава душите след смъртта даже да напуснат тялото- то задържа ги в мъртвото погребани тяло- ковчег, което става техния затвор на хиляди години, за изкупят тежката си карма, да бъдат преродени  за правилен живот.  Бог полага всички способи. Когато Бог разпорежда на дяволи, демони, ангели, херувими- те незабавно изпълняват казаното. Единствен човекът има право на свободен избор и същевременно, за всеки избор на човека в материалния свят, но изисква мисли  и действия по божиите закони и  които нарушава божията воля се налагат страдания и тук и в Божия свят.  За да се наложи хармония, обич между хората и любов към Бог!  Но когато това завърши успешно, човечеството ще празнува  победа   народите ще ликуват, ще  славят Добрия Господ, че настъпва общество на хармония в материалния и в духовния свят- живот потопен в Бога .

Който не го е знаел- сега го научи! За добро! Опитайте с молитва: Един мераклия се молел Богу да спечели от ТОТОТО. Бог един ден повикал неговия ангел и му наредил: Подскажи на твоя човек, че освен молби към мен, трябва да пуска и фишове  Народа казва  „Бог помага, но в кошара не вкарва, нито ще ти издои козите  и овцете!“

Поука: Когато се молите Богу- създавайте и условие.

Един самолет започнал внезапно да пада. Пътник горещо със сълзи на очи се молел Богу: Боже, признавам големи и непростими са греховете ми, но моля те, не затривай заради мен грешника толкова невинни!“ А Бог  отговорил: „Не се бъркай в божите работи! Толкова много се потрудих, докато ви събера всички тук в този самолет! Не оправяй другите! Оправяй себе си!           

Поука: Не оправяй света! Това е работа на Бог!“

Животът не свършва със смъртта на тялото - това вече не е въпрос на вяра, не е една смела хипотеза, а научен факт. Учени от Русия, САЩ, Германия, Швеция и много други страни са били в състояние да установят контакт със света отвъд смъртта с помощта на технически ... И СЕ КАЗВА  транскомуникация 

https://triangle.bg/lectures/search.html

използвани беседи на учителя. от 1914 г.  

 
Гласувай:
14
11. kvg55 - Може да стане това, което бог доп...
20.07.2017 17:01
Може да стане това, което бог допусне.
цитирай
2. zaw12929 - Еврокомисията взе на мушка пърж...
21.07.2017 09:42
Еврокомисията взе на мушка пържените картофи и кафето заради вредното вещество акриламид, в термично обработени храни, сочи съобщение на сайта й.

ЕК ще изисква от производителите да прилагат задължителни мерки за намаляване на наличието на акриламид в храните. Предложението е гласувано на 19 юли от държавите членки, информира ЕК.

Акриламидът е канцерогенно вещество, което се получава от естествено съдържащите в храните захари и аминокиселината аспарагин. Това става при пържене и печене на високи температури на храни като картофи, зърнени, кафето и неговите заместители.

След като започне да действа новият регламент, производителите ще прилагат задължителни мерки за намаляване на наличието на акриламид, като те ще са съизмерими с големината и характера на предприятието.

Договореният текст ще бъде изпратен на Съвета и на Европейския парламент, които ще имат три месеца, за да го разгледат, преди да бъде окончателно приет от ЕК. По всяка вероятност регламентът ще влезе в сила от пролетта на 2018 г., пише "Монитор".

Комисията също така планира незабавно след приемането му да започне обсъждания за допълнителни мерки, като например определянето на максималните нива на акриламид в някои храни.

Наличието на акриламид в храните бе установено преди 15 години. Изследвания, потвърдени от Европейския орган за безопасност на храните (ЕОБХ) през 2015 г. сочат, че настоящите равнища на консумация на акриламид будят опасения, защото в последните години те не показват последователно намаление. Освен това има големи различия при прилагането на доброволни мерки от производителите на храни за ограничаване на акриламида в тях.

През миналата седмица наднормени количества от вредното вещество бяха открити дори в детски бисквити, произведени в Белгия. Партида от тях бе попаднала и в България. В началото на 2016 г. известна марка лютеница у нас бе набедена за съдържание на акриламид.

Изследвания са установили още, че синтезът на веществото по време на термична обработка се намалява със специална мая, витамин В3, полифеноли, екстракт от розмарин, лимонена и други хранителни киселини.

Според Световната здравна организация в чипса вредното вещество е 1343 микрограма на килограм, в печените или пържените картофи - 330 мкг/кг, в кафето - 200 мкг/кг, в сухите зърнени закуски (мюсли) - 150 мкг/кг, в бисквитите, сладките и сухарите - 142 мкг/кг, в пилешкото - 52 мкг/кг, в рибата и морските продукти - 35 мкг/кг, в хляба - 30 мкг/кг.

Прочети още на: http://www.dnes/eu/2017/07/21/ek-progledna-kartofki-kafence-akrilamidyt-v-tiah-ubiva.347977

цитирай
3. zaw12929 - Каквото човек иска става, а после Божи санкции -
21.07.2017 09:49
kvg55 написа:
Може да стане това, което бог допусне.


Каквото човек иска става, а после Божи санкции -трябва да искаме съответствие на природните закони- ако обичаме Бог... сложно е, КОГАТО ЖИВЕЕМ В СВЯТ НА АТЕИЗЪМ И НЕВЕЖЕСТВО
МИСЛЯ ДЕМОГРАФСКАТА КРИЗА ИМА И БОЖЕСТВЕН НАТИСК- НЕ ИСКАТ ДУШИТЕ ДА ИДВАТ ПРИ ЧОВЕЦИ, КОИТО НЕ ГИ ЗАЧИТАТ
цитирай
4. zaw12929 - Щом стигнеш в себе си – поспри се и ...
21.07.2017 09:55
Щом стигнеш в себе си – поспри се
и се запитай – Кой съм аз? -
един артист с билет на зрител
в костюма от човешка страст...

Един творец на много грешки,
решил нагоре да върви -
върхът със мълнии посреща
сред бури, дъждове, мъгли...

Не спирай, в стъпките се учиш -
на изпит да си и пред Бог –
не се страхувай, всяка случка
урок е в земния живот...

автор Огнян Пожаров
цитирай
5. zaw12929 - АНТИГЛОБАЛИЗМА НАСТЪПВА
21.07.2017 10:01
Доналд Тръмп е представител на нова порода лидери по света, които се стремят да използват демократичния си мандат, за да подкопаят върховенството на закона, заяви ръководителят на юридически и правозащитен орган.

Генералният секретар на Международната комисия на юристите (МКЮ) в Женева Саман Зиа-Зарифи окачестви президента на САЩ като "авторитарен популист" и го сравни с лидерите на Турция, Филипините, Унгария и Венецуела.

Зарифи посочи като пример забраната на Тръмп за пътуване на граждани от шест страни с предимно мюсюлманско население и определи тази политика като "доста проблематична" от гледна точка на конституцията на САЩ и международното право.

"Различното сега е, че определен вид популизъм всъщност се използва, за да се подкопае идеята за върховенството на закона", каза Зарифи в интервю в централата на МКЮ, в чийто състав влизат 60 видни съдии и адвокати от всички региони, които се стремят да защитават правата на човека и върховенството на закона.

"В новия популизъм има известно безсрамие, което е ново. Не че хората отричат, че нарушават правата; това, което казват те, е, че могат да нарушават правата, защото по някакъв начин са овластени от народа", каза той.

Зарифи, който оглави МКЮ през април, каза, че новата порода популисти включва турския президент Реджеп Тайип Ердоган, венецуелския Николас Мадуро, филипинския Родриго Дутерте, унгарския министър-председател Виктор Орбан и лидера на управляващата партия в Полша Ярослав Качински, пише Ройтерс.

"Бих казал, че в САЩ Тръмп е авторитарен популист. Той има авторитарни наклонности, но все пак се сблъсква с механизми за контрол и противовес", заяви Зарифи. "Затова не е напълно оформена авторитарна фигура."

Върховният съд на САЩ преразгледа части от изпълнителната заповед на Тръмп, която забранява влизането на хора, пътуващи от Иран, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен. Тръмп казва, че тази политика е насочена към противодействие на тероризма.

"Ако я погледнем отново от гледна точка на закона в САЩ - аз съм американски адвокат, тя изглежда доста проблематична", каза роденият в Иран Зарифи, който се е преместил в САЩ като младеж и има научна степен по право от Корнелския университет.

По думите му решението на Върховния съд ще бъде "проверка за здравето на системата на контрол и противовес в САЩ".

Турската съдебна система е "политически компрометирана"

Репресиите на правителството на Ердоган доведоха до арестуването на 50 000 души и временното отстраняване от длъжност на 150 000 в годината след неуспешния опит за военен преврат в Турция, където съдебната система "сега е политически компрометирана", каза Зарифи.

Турското правителство казва, че действията са оправдани от сериозността на заплахата за държавата от опита за преврат.

В понеделник държавният прокурор поиска съдът да върне в ареста местния директор на "Амнести интернешънъл" и още девет активисти, които очакват да бъдат съдени за членство в терористична организация. Този месец турски медии цитираха Ердоган, който каза, че те са били задържани въз основа на разузнавателни данни и че съдебната система ще вземе своето решение.

Зарифи обаче заяви, че съдебната система е трябвало да откаже да разглежда случая.

"Занимаването със случая подчертава много сериозните притеснения - и всъщност тревога в този момент, които изразяваме за независимостта на съда и правната система в Турция през последните няколко години".

Прочети още на: http://www/redakcia/2017/07/20/novata-poroda-lideri-trymp-erdogan-maduro-orban.347892

цитирай
6. zaw12929 - ТОЗИ ПОСТИНГ Е ТЕСТ- МНОГО СА АТЕ...
23.07.2017 09:14
ТОЗИ ПОСТИНГ Е ТЕСТ- МНОГО СА АТЕИСТИТЕ- ТОВА Е НАЙ ЛОШОТО, КОЕТО НИ ОСТАВИ ВРЕМЕТО ПРЕДИ 1989Б, А ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ НА АТЕИСТИТЕ НЯМАШЕ КОЙ ДА ГИ ВЪЗПИТА,
ПО ЗАПОВЕД НА ЗАПАДА СИНИТЕ НЕ ЗАПОЧНАХА ДА ГРАДЯТ ДЕМОКРАЦИЯ, А ДА РУШАТ ЦЪРКВАТА И ДНЕС ГО ПРАВЯТ- ЗАЩОТО ЗАПАДА КАЗВА, ЧЕ ПРАВОСЛАВИЕТО МУ Е ВРАГ. ТЕ ДОКАЗАХА ЧЕ СА ДАЛЕЧ ОТ БОГА- ОТМЪЩАВАХА СИ ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ СПРЕЛИ КРЪСТОНОСНИЯТ ИМ ПОХОД НА "ХРИСТИЯНСКИТЕ ТОГАВА ДЖИХАДИСТИ'
ПАЗЕТЕ БЪЛГАРСКИТЕ ТРАДИЦИИ И ВЯРАТА Е ОСНОВАТА.
цитирай
7. lastinline - ...
27.07.2017 14:54
В Бог живеем, движим се и съществуваме. Всяко дихание идва дар от Бога. От Него идваме и при Него отиваме. С вярата е същото - идва от Бог, насочена е към Бог, търси Бог и отива при Бог. Христос е Божият Път. Христос изяви Бога. Няма друго име дадено на човеците,чрез което да има спасение. Като доказателство за това Бог го възкреси от мъртвите. Божията благодат и мир да бъдат с всички нас.
цитирай
8. lastinline - ТОЗИ ПОСТИНГ Е ТЕСТ- МНОГО СА АТЕ...
27.07.2017 14:55
zaw12929 написа:
ТОЗИ ПОСТИНГ Е ТЕСТ- МНОГО СА АТЕИСТИТЕ- ТОВА Е НАЙ ЛОШОТО, КОЕТО НИ ОСТАВИ ВРЕМЕТО ПРЕДИ 1989Б, А ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ НА АТЕИСТИТЕ НЯМАШЕ КОЙ ДА ГИ ВЪЗПИТА,
ПО ЗАПОВЕД НА ЗАПАДА СИНИТЕ НЕ ЗАПОЧНАХА ДА ГРАДЯТ ДЕМОКРАЦИЯ, А ДА РУШАТ ЦЪРКВАТА И ДНЕС ГО ПРАВЯТ- ЗАЩОТО ЗАПАДА КАЗВА, ЧЕ ПРАВОСЛАВИЕТО МУ Е ВРАГ. ТЕ ДОКАЗАХА ЧЕ СА ДАЛЕЧ ОТ БОГА- ОТМЪЩАВАХА СИ ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ СПРЕЛИ КРЪСТОНОСНИЯТ ИМ ПОХОД НА "ХРИСТИЯНСКИТЕ ТОГАВА ДЖИХАДИСТИ'
ПАЗЕТЕ БЪЛГАРСКИТЕ ТРАДИЦИИ И ВЯРАТА Е ОСНОВАТА.

Абсолютно точно!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11805682
Постинги: 5377
Коментари: 12222
Гласове: 61723
Архив
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31