Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2017 17:35 - Човек е смъртен, в човечеството живее безсмъртие Нужно разбиране за реализиране! Важно за всеки човек и душата му безсмъртна или обречена
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 1742 Коментари: 9 Гласове:
15

Последна промяна: 17.08.2017 02:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Красивото е, че субективната свобода на духа, на човешкия ум, се слива, съвпада със свободата на Вселената:  имаме и своето богоподобие, което ни задължава да бъдем жестоко безупречни към всички и всичко и най вече към себе си.
БЪДИ БЛАГОДАРЕН, ПРОЩАВАЙ НА ХОРАТА, ОБИЧАЙ ПОВЕЧЕ, ОБВИНЯВАЙ ПО-МАЛКО И ВЯРВАЙ В ПОЛОЖИТЕЛНИЯ РЕЗУЛТАТ!  По този начин се превръщаш в магнит за всичко, което желаеш.Живо същество, за да живее, изисква среда и условия. Например, средата на рибата е водата. Какво е „среда“?  Първият елемент на „вечния живот“ е онзи, в който душата е потопена така, както рибата във водата– този елемент наричаме „среда“. Когато посаждаме растение, тази среда е  почвата и в нея посаждаме разните семена. Всяко нещо имас точната среда за да съществува. За  „вечния живот“  „средата“ е  Бог. По нататък трябват условия, за да се поддържа живота. И чоеека и растениято трябва да създават маса, която да се движи. „Средата“, в която човек  живее, е въздухът Без въздух човек може да живее до 3-4 минути. . Човек е потопен в него. За съществуването на човека, рибите , птиците  има  още два елемента:  Водата , без която живеем само до 7-8 дни и храсната, без която имаме шпанс да издържим до  30-40 дни.; Обаче, ние не сме потопени нито във водата, нито в храната. те идват отвън, влиза в нас и излиза от нас и оставят последствия. Водата- среда за рибата, за човек е само условие.  Потопен във вода човекът загива. Да се върнем на думата „вечен“- отнася се за духовния свят,това, което се гради безсмъртието. „Живот“ отнася само за човешкото тяло , което расте и се развива,  мени се. Това изменение стига до смърт  и не може да бъде вечен: живот!

Като умре човек  не губи своето съзнание, но че може да изгуби онези условия, при които се проявява животът след смъртта . Съзнанието остава, каквото е при смъртта, остават  и неговите кости. Съзнанието е духовният гръбнак на човека. Върху този  духовен гръбнак, както върху човешкия гръбнак, е основана цялата нервна система , и системите които функционират заедно с другите чувства и способности. с които идваме до Божия свят след  смъртта. Бог е върховната сила или необходимата среда, в която човек е потопен духовно. Условието за съществуване на  човешката  душа  е  тя  да бъде също потопена.  В християнски смисъл: трябва да намерим условията, при които да можем да се потопим и да живеем в Бога, като душа. Тези условия човек изпълнява  във времето на материалниия свят. Бог дава живот на  човека,  за да добие качествата, за да се потопи в Бога душата му след смъртта. Усилието на всеки съзнателен човек, от раждане до смъртта е живее така ,че да  постигне това положение.

Вие сте човек- смъртен. Има у вас нещо, което не можете да унищожите: душата ви е безсмъртна: Душата ви съществува милиарди години. Става част от материалното същество „човек“ с мисия: всяка душа да научава и  придобива сама свой собствен безсмъртен живот- стремеж наложено ѝ от Бога. Забулен по начин, които често остава неразбран. От раждане до смърт изпълнен с грехове и се  налага ново и ново идване в човешкия свят.  Човекът се възпитава и обучава, без знания адекватни затова , че храната и водата, са направени да ни разболяват или да ни правят здрави . Изкушенията са политика на така начерената действаща пазарна икономика, а човекът е само средство за печалби. Нарушени са условията за живот, създадени от Бог, чрез преработената храна и вода с качества за максимални печалби включая и все по голям дял на фармасцевтичната индустрия  и медицина, която нито предотвратява болестите, нито ги лекува. Човекът е превърнат в източник само за печалби на корпорации, на свръхдържави, които чрез медиите пречат човек да узнае за богоподобието си за поведението, което следва да има, за да изпълни мисията си, срещу бариерите на материалната алчност. На отричане Бог, посочване религиите за вредни Трупането на материални  предмети,  „знания“, за отдалечаване от божествената ни мисия продължава. Факта, че работят да правят човека не здрав, а "безсмъртен" показва невежеството на тази "наука" , безбожие, дарвинизъм.
Единствено възможно е всеки човек сам да се заеме със своето спасение, защото: Докато човек не се научи да мисли, да говори и действа  правилно,  ще прави грешки и ще ги изкупва с ред страдания. Пише  в книга на Живота, ще остават човеците  бавноразвиващи се низши  същества. Преди всичко всеки да се погрижи за правилното хранене, пиене на вода, за да не боледува.
Трябва човек да разбере, как са се хранили предците ни преди 100 години, та българия се е славила с най много столетници   Mнoгo xopa ce пpитecнявaт, чe ядaт пpeĸaлeнo мнoгo и ĸaчвaт излишни ĸилoгpaми. Ho  пpeди 20 гoдини xopaтa нe ca яли пo-мaлĸo xpaнa oт нac. Πpoблeмa e, чe днec xopaтa живeят пo-зaceднaл нaчин нa живoт и ce движaт пo-мaлĸo.   Физичecĸoтo движeниe липcвa или e нeдocтaтъчнo. Ocвeн тoвa живoтa вeчe нe e cъщия, a дopи нeщa ĸaтo въpвeнeтo пeшa 5 минyти, зa дa пpoчeтeм нeщo в библиoтeĸaтa e зaмeнeнo c пpaвeнeтo нa 5 ĸpaчĸи и cядaнeтo пpeд ĸoмпютъpa, oт ĸoйтo тpyднo cтaвaмe. Cтaтиcтиĸaтa пoĸaзвa, чe ĸaтo цялo днec xopaтa oт вcичĸи възpacти ce движaт пo мaлĸo в cpaвнeниe c 80-тe гoдини нa минaлия вeĸ и пoдцeнявaт нyждaтa oт физичecĸa aĸтивнocт и cпopт.  Имa знaчeниe ĸaĸвo ядeм и нe бивa тъpcим пpичинaтa зa нaдeбeлявaнeтo caмo в мъpзeливия нaчин нa живoт или caмo в бeзĸoнтpoлнoтo ядeнe. Забравяме и за фактора вода, която трябва да се пие регулярно през целия ден.  Koмбинaциятa oт всички фактори ĸapa xopaтa дa нaдeбeлявaт.

 ДОБРА НОВИНА. за всеки  може  да се промениш за добруването си:  Ще го постигне , като  Като откриеш начин:
- да намираш положителното всеки божи ден;
- да спреш да обвиняваш останалите- обричаш душата си на мъки
- да спреш да обвиняваш себе си;
- да спреш да се тревожиш; негативите разболяват!
- да забелязваш най-доброто в хората.
ЗАЩОТО СИ ЧОВЕК И ДУША- ВРЪЗКАТА С БОГ ЗАЧИТАШ ИЛИ НЕ Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ЗА БОГ- НИЕ СМЕ В ПЛАНОВЕТЕ МУ И ТЕ СА В ХОД И ЗА АТЕИСТИТЕ НА КОМУНИЗМА!
Гласувай:
15
01. zaw12929 - БЪДИ БЛАГОДАРЕН, ПРОЩАВАЙ НА ХО...
16.08.2017 07:40
БЪДИ БЛАГОДАРЕН, ПРОЩАВАЙ НА ХОРАТА, ОБИЧАЙ ПОВЕЧЕ, ОБВИНЯВАЙ ПО-МАЛКО И ВЯРВАЙ В ПОЛОЖИТЕЛНИЯ РЕЗУЛТАТ! По този начин се превръщаш в магнит за всичко, което желаеш. Всичко става само по волята на Бог
ЗАЩОТО СИ ЧОВЕК СМЪРТЕН И ДУША, КОЯТО СЕ БОРИ ЗА БЕЗСМЪРТИЕ . ТИ СИ В ПЛАНОВЕТЕ НА БОГ БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ СИ КОМУНИСТИЧЕСКИ АТЕИСТ.
цитирай
2. zaw12929 - Оправяй себе си с любов към Бог- Той има грижа за света!
16.08.2017 07:46
Важно е да не си лъжец, престъпник, критикар, който оправя света. На първо место сложи любовта към Бог- доказателството е- мисълта за Бог, молитвата за помощ да е всеки Божи ден актуална на действията ни. Опитай Бог помага, но в кошара не вкарва!
цитирай
3. zaw12929 - Обичай всички- отнасяй се към вс...
16.08.2017 07:53
Обичай всички- отнасяй се към всеки, както искаш другите да се отнасят към теб с уважение. Бог няма врагове- за да сме богоподобни- трябва да се променим да разберем враговете с обич-
Светът не се нуждае от врагове а от всеобщ подем на развитие , за което душите ни имат знанията, защото са свързани с Бог и само той ще дава, както и до сега на търсещите таланти да откриват новите възможности на вселената. Таланта е Божи дар- търсиш го и Бог го дава всеки път!
цитирай
4. zaw12929 - ПСУВНИТЕ ДА СЕ ЗАБРАНЯТ САЪС ЗАКОН ЗА ДОБРОТО НА ПСУВАЩИТЕ А?!
16.08.2017 09:01
ОПЛЮЙ РОДИНАТА, ЗА ДА СЕ ПОЧУВСТВАШ ВАЖЕН НОВ БЪЛГАРСКИ ПОЧИН
Псуват непрекъснато Родината си тези долнопробни типове и им се струва, че са храбри дисиденти, безстрашни мъжкари и „готини пичове“. Неустрашими като Рамбо и Супермен.
Нароиха с много такива отрепки- майцепродавци и родоотстъпници. Толкова са гадни и противни, че те е гнус дори да ги заплюеш...
АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.
цитирай
5. kvg55 - Кога доброто ще победи и подчини ...
16.08.2017 11:49
Кога доброто ще победи и подчини злото и ще го натика в ъгъла?
цитирай
6. zaw12929 - ВСЕКИ ЧОВЕК ПОБЕЖДАВА ЗЛОТО С БЕЗУПРЕЧНА ПРЕДАНОСТ НА БОГ
17.08.2017 01:55
kvg55 написа:
Кога доброто ще победи и подчини злото и ще го натика в ъгъла?


ВСЕКИ ЧОВЕК ПОБЕЖДАВА ЗЛОТО С БЕЗУПРЕЧНА ПРЕДАНОСТ НА БОГ, ТОЙ НЕ ПРАВИ ЗЛО И КЪМ НЕГО ЗЛО НЯМА И КОЛКОТО ПО ВЕЧЕ СА ЧОВЕЦИТЕ ЗАЧИТАЩИ БОГОПОДОБНАТА СИ СЪЩНОСТ, ТОЛКОВА ПО МАЛКО ЩЕ Е ТЕРИТОРИЯТА НА ЗЛОТО. ВСЕКИ ЧОВЕК ИМА ИЗБОР, АКО ИЗБИРА ЗЛОТО- КАК БОГ ДА МУ ПОМОГНЕ?!
ВСЕКИ ИЗБОР ЧОВЕКЪТ ДОБИВА УРОК, ВСЯКО ЧОВЕШКО ЗЛО СЕ ПЛАЩА В ОНЯ СВЯТ ОТ ДУШАТА, КОЯТО НЕ Е УСПЯЛА С МЪДРОСТ ДА ГО ПРЕДПАЗИ, ОПИТЪТ РАЗВИВА УМА- ДАВА МЪДРОСТ : УМНИЯТ ВИНАГИ ЩЕ СЕ СПРАВИ С ПОЛОЖЕНИЕ В КАКВОТО МЪДРИЯТ НЯМА ДА СЕ ЗАБЪРКА.
ДЪРЖАВИ НА ЗЕМЯТА СЕ ПРАВЯТ НА ГОСПОД- НАЛАГАТ САНКЦИИ НА ДРУГИ, АКО НЕ СЕ ПОДЧИНЯВАТ ДА ИМ ДАДАТ БОГАТСТВАТА СИ.
БОГ Е РАЗЛИЧЕН, ТОЙ НЕ НИ ПОРОБВА, ТОЧНО ОБРАТНОТО ДАВА НИ СВОБОДА, НО САМО ДА ПРАВИМ, ДА МИСЛИМ ДОБРОТО, ПО ДОБРОТО И НАЙ ДОБРОТО ЗА СЕБЕ СИ И ЗА ВСИЧКИ И ТОВА Е ХАРМОНИЯТА.
ДЕТО КАЗВАТ, ЧЕ НЯМА ПО ДОБРО ОТ ДЕМОКРАЦИЯТА, НО ДОКАТО НИ ПРОБУТВАТ ЕДНА "ДЕМОКРАТУРА" В КОЯТО ЕДИН ПРОЦЕНТ ОХОЛСТВАТ, А 99% МИЗЕРСТВАТ Е ЗАБЛУЖДЕНИЕ С КОЕТО НИ ПРЕЧАТ ДА ЖИВЕЕМ В СВОЯТА БОГОПОДОБНА СЪЩНОСТ. ВСЕКИ САМ ИЗБИРА СЪДБАТА СИ ДА ИЗБЕРЕ БОГ ИЛИ ЗЛОТО
цитирай
7. zaw12929 - Природосъобразното хранене те ...
17.08.2017 02:37
Природосъобразното хранене те прави здрав, весел, способен за работа, за действия на добро към всички и всичко, което ни заобикаля.
Човек изпада до болничната и хирургична зала там , защото е бил небрежен даже безотговорен, подчинен на иизкушения, които е вредил на здравето си, За съжаление около нас сме затрупани с реклами и лакомства, които ни разболяват, само защото ние ги избираме...
Когато заживеем в хармонично общество- извън демократура- във властта на алчни корпорации- ще изчезнат болниците в днешния си вид, ще спре днешната
фармацевтична индустрия, която ни съкращава живота с хапчета и други боклуци.
Вместо да пием нужното количество вода, се обезводняваме (дехидратираме) и ставаме клиенти на здравната система, превърната не в средство за предпазване от болести и лекуването , а в бизнес, където лекарите са принудени не да ни лекуват, а да разпространяват убиващите живота лекарства
Бог е създал човека и всичко около него за да е здрав и да се лекува само с природни средства. Не трябва да се страхуваме от смъртта- тя идва по болята на Бог, когато сме изпълнили мисията на земята. Ако съзнателно имаме любов към Бог- няма и да боледуваме: защото ще сме безупречни и в начина си на хранене
Божествената ни същност, нейното признаване ни прави човеци, които живечт в творчество, което ни дава здраве и чувство за изпълнен дълг!
цитирай
8. zaw12929 - БЪЛГАРИТЕ- ЯРКИ ЗВЕЗДИ В ТЕНИСА
17.08.2017 07:59
Челната десетка на световната ранглиста на АТП:

1. (1) Анди Мъри (Великобритания) 7750 точки
2. (2) Рафаел Надал (Испания) 7555 точки
3. (3) Роджър Федерер (Швейцария) 7145 точки
4. (4) Стан Вавринка (Швейцария) 5780 точки
5 (5) Новак Джокович (Сърбия) 5325 точки
6. (6) Марин Чилич (Хърватия) 5155 точки
7. (8) Александър Зверев (Германия) 4470 точки
8. (7) Доминик Тийм (Австрия) 4030 точки
9. (9) Кей Нишикори (Япония) 3285 точки
10. (10) Милош Раонич (Канада) 3230 точки

българите:
11. (11) Григор Димитров (България) 3070 точки
389. (391) Александър Лазов 112 точки
504. (507) Димитър Кузманов 70 точки
556. (600) Александър Лазаров 56 точки
947. (952) Васко Младенов 13 точки
1155.(1203) Габриел Донев 7 точки
1485.(1484) Мартин Димитров 2 точки
1632.(1632) Александър Донски 2 точки
1678.(1678) Тед Бачев 1 точка
1678.(1678) Тихомир Грозданов 1 точка
1678.(1678) Златан Палазов 1 точка
1678.(1678) Петър Трендафилов 1 точка
1776.(1779) Калоян Димитров 1 точка

Прочети още на: http://www.gol/drugi/2017-08-14/grisho-otnovo-izvan-top-10-na-sveta

цитирай
9. litatru - :)
17.08.2017 08:19
За много неща си прав и те подкрепям. Разбира се, че ако спазваме всички тези съвети - светът ще е по- добър. Трябва да се стараем докато не е станало късно за човечеството. Лично аз правя усилия в това отношение, но май не винаги успявам :( особено с рационалното хранене ;)
Поздрав - Литатру!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11830945
Постинги: 5378
Коментари: 12228
Гласове: 61762
Архив
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31