Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.08.2017 02:22 - ТОВА Е БЛОГЪТ СВЕТОФАР- ДАВА ЧИСТ ПЪТ ЗА ЗДРАВЕ И БЕЗПРОБЛЕМНО ДЪЛГОЛЕТИЕ
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 2354 Коментари: 11 Гласове:
15

Последна промяна: 19.08.2017 10:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ВОДАТА- РЕШАВАЩ ФАКТОР ЗА ЗДРАВЕ И ДЪЛГОЛЕТИЕ    Днес българинът е най болен, защото не пие достатъчно вода.  Често няма вода, не е информиран за това, че, може да търпи глад, но не и жажда.

Обезводняването- е сигурен път към всички болести: причина за инсулт, стенокардия , диабет, за  ролята на холестерола и бърза смърт.  Човек може да живее без вода до 4-5 дни.А когато има вода- достатъчно количетво вода ли пием?.  Ежедневно трбва да пием  по 20-30 грама вода на килограм телесно тегло ако сте 70 кг трябва да пиете над 1-5 литра до 2 литра вода. Водата за пиене трябва да съдържа 2 грама/ литър морска сол. Тази сол не се включва в солта, която съдържа храната.. В клетките на  обезводнените органи  се задържа шлака, която се превръща в камъчета. Много мъка човешка би се избегнала, ако не се търпи жажда, а се пие обилно количество вода, такова, че урината  да е бледо жълта до прозрачна. Колкото по тъмна я докарвате на цвят- тя пък ще ви докара болест. Само няколко примера:

Поуката: пиенето на повече вода, може да предпази от образуването на тромби в мозъчните артерии
Стенокардия  Специфика: ангинозните болки (при стенокардия) в сърцето са признак за недостиг на вода в областта на анатомичната ос ”сърце-бял дроб". Те трябва да се лекуват чрез увеличаване на поеманата вода дотогава, докато болката утихне и пациентът престане да зависи от лекарствата. Най-добре е курсът на лечение да се прави под лекарско наблюдение. Впрочем, водата е естествено лекарствено средство за лечение на стенокардия.
Усложнения:
когато обезводняването стигне такава степен, че кара сърдечния мускул да изпраща аварийни сигнали, това може да бъде смъртно опасно поради възникване на такива проблеми със сърцето като сърдечни пристъпи, емболични състояния, инсулт, хипертензия, сърдечен паралич, както и бъбречни заболявания, влошено разпределяне на кислорода, отоци и много други. 

Сърдечни оплаквания
  Обща причина за различни заболявания на сърцето и на
белите дробове е трайното обезводняване. Сърдечните болки изчезват, когато започне да се пие повече вода. Сърдечните болки лекувани чрез вода могат да намалеят дотолкова, че да не се нуждаете от лекарства за сърцето. 
Водата е най-доброто естествено средство за оводняване на организма. Когато хора с високо кръвно налягане, при които отделянето на урина е нор­мално, пият ежедневно повече вода, те не се нуждаят от никакви диуретични лекарства. Ако отдавна съществуваща хипертония поради обезводняването вече е довела до проблеми със сърцето, количеството вода трябва да се увеличава постепенно. По този начин ще бъдем сигурни, че събирането на течности в организма няма да се увеличи драстично и да предизвика проблеми. 
Механизмът на задържане на солта при такива хора е хипереакция на организма. Когато увеличаваме приемането на вода постепенно и отделяме повече урина, течността от отоците, която е пълна с токсични вещества, се промива и сърцето се отморява. 

Повишени стойности на холестерола
 
Повишеното съдържание на холестерол в кръвта е знак, че телесните клетки са изработили защитен механи зъм, за да се противопоставят на осмотичната сила на кръвта, чрез която се отнема още вода през клетъчната мембрана. Възможно е също концентрираната кръв да не може да отдава достатъчно вода на клетките през клетъчната мембрана, за да се поддържат нормалните функции на клетките. Холестеролът е един вид естествено ”лепило", което, изливайки се в отворите на клетъчната мембрана, прави стените на клетката непроходими за водата. Свръхпроизводството на холестерол и натрупването му в клетъчната мембрана е природна даденост, за да се предпазят живите клетки от обезводняване. В живите клетки, които имат ядро, холестеролът регулира пропускливостта на клетките за водата. В живите клетки без ядра съединенията от мастни киселини, от които е изградена клетъчната им мембрана, са тези, които правят възможно оцеляването на клетката при обезводняване и изсушаване. Отделянето на холестерол в клетъчната мембрана е част от системата за оцеляване на клетките. Той е необходимо вещество. Наличието на твърде много холестерол показва обезводняване на организма. 
Прекаленото образуване на холестерол е резултат от обезводняване. а не нивото на холестерола е причина за много различни болести. Затова е важно да обръщаме повече внимание и на количеството вода, което поемаме, а не само на съставките на храната.

 Извадки от книгите на д-р Батманжелидж, "Ти не си болен, а просто жаден", "Водата - натурално лекарство" и "Тялото жадува за вода".

Деца, които не пият достатъчно вода не могат да развиват мозъка си- израстват глупави поради това, че търпят жажда от липса на вода, на навик или от мързел.

Ако възрастните пият достатъчно вода няма да трупат тлъстини. Водата нормализира теглото. Водата дава красота на тялото.

Прочетете  книги  за  Ползата от солта и водата. на  Д-р Ф. Батманжелидж - Завършва Лондонския университет, студент на Александър Флеминг шотландски учен, носител на Нобеловата награда за откриване на пеницилина. Това, което д-р Ф. Батманжелидж представя в своите книги е резултат от двадесет годишна непрекъсната изследователска дейност и учение.
Още  18 функции за водата: Ако пиете редовно достатъчно вода е добре, защото:

1 Водата  помага преодоляване умората—дава ни младежка енергия.

2.Водата прави кожата по-гладка и намалява ефекта на стареенето.

3.Водата придава светлина и блясък на погледа.

4.Водата подпомага предотвратяването на глаукомата.

5.Водата нормализира кръвотворната система в костния мозък—подпомага предотвратяването на левкемията и лимфома.

6. Водата е жизнено необходима за ефикасността на имунната система в борбата с различните инфекции и раковите клетки.

7. Водата разрежда кръвта и предотвратява съсирването й.

8. Водата намалява предменструалните болки и горещите вълни.

9 .Водата и биенето на сърцето поддържат съставките на кръвта в разтворено състояние и оформят „вълни", с което се предотвратява образуването на утайки в съдовата система.

10. Човешкото тяло няма водни резерви, които да използва по време на дехидратация.  Пийте  вода редовно и в родължение на целия ден.

11 .Дехидратацията намалява образуването на полови хормони и е една от основните причини за импотентността и загубата на либидото.

12 .Питейната вода разграничава усещанията за жажда и глад.

13.Най -лесно се отслабва с вода. Пийте вода в определено време и ще свалите телесното

тегло без особени диети.

14 .Дехидратацията предизвиква отлагане на токсични утайки в тъканните пространства ставите, бъбреците, черния дроб, мозъка и кожата. Водата ще прочисти тези отлагания.

15 .Водата намалява гаденето сутрин при бременни жени.

16 .Водата интегрира функциите на мозъка и тялото. Тя подпомага реализирането на  целите и задачите.

17 .Водата подпомага предотвратяването на загубата на паметта с остаряването. Подпомага намаляването на риска от развитие на болестта на Алцхаймер, мултиплена склероза, Паркинсонова болест и болестта на ЛуГерик.

18. Водата помага да се преодолее зависимостта от наркотици, кофеин, алкохол и лекарства у прекъсналите употребата им.

ВОЛЯ ЗА ЗДРАВЕ 

Няма нелечими болести  Лечението е, като гарата с име „Болен” , откъдето можете да се качите на много влакове, по всяко време, но…най ранно тръгващият е безплатен и само той води  директно до гарата „Излекуван”.  Всички останали са обиколни, скъпи и често не успяват да стигнат целта „Оздравял”.

    Гаранционен срок на здравето   За всяка стока има гаранционен срок. Нещо подобно има и в болестите. Времето, през което не отивате до личния си лекар, за отстраняване на болки не е безкрайно. Идва момент,  когато болестта става хронична и неотстранима. Тогава се лекува само за облекчаване на болките, а коренът, пораженията оставят следи и периодично инициират болки, които принуждават отново и отново  употребата на лекарства, което е друг дразнител на тялото и може да има фатални за органите последици

Не е геройство, да се хвалите,  че никога не сте ходили на лекар или зъболекар. Най доброто е здравословен живот, а при наличие на смущения, колебанието, бавенето може да е фатално. Изтича  гаранционния срок на здравето, налага   неотложна квалифицирана медицинска помощ.

 Една крачка разстояние е достатъчна. Магия, която спасява завинаги!   Какво е инсулт?! Запомни: Ако  той зпревари,  ако  самия инсулт сам  се представи, ще е вече  жесток господар на живота Ви. Ще  Ви   забрани да говорите, да ходите, да познавате близките си, за да Ви превърне в жив труп! Една крачка…и  спасен! Защото 75% след инсулт са инвалиди, само 5 % са нормализирани, а 20% не са стигнали до болница

  Това е Блогът, светофар- дава чист път към живота: Прочети, знай! За себе  си се погрижи!

ПРОСВЕТЛЕНИЕ ОТ БЛОГА ЗА МЕРКЕЛ, МАКРОН И ПОСЛЕДОВАТЕЛИ

image
 
Гласувай:
15
0


Вълнообразно


1. kvg55 - Късно го осъзнах, но от няколко г...
18.08.2017 11:15
Късно го осъзнах, но от няколко години се стремя да пия, колкото се може повече вода.
цитирай
2. litatru - Благодаря, за интересния постинг!
18.08.2017 17:16
Водата е наистина полезна, но при някои заболявания е под контрол на докторите.
цитирай
3. zaw12929 - Както водата се дава регулярно в ...
19.08.2017 09:38
Както водата се дава регулярно в достатъчно количество всеки божи ден, така и обучението и възпитанието започва от момента на раждането- без поощряване капризи ,а бебето, детето, юношата, искащи всичко. Добрият родител слага мярката. С усилие, уважение, действия, а не с инат се постига задоволяване на нужди, а не на капризи
Задоволяването на капризите не прави детето ви вундеркинд, а наркоман, маниак, мързелив глупак и лош човек.
"Бий дупенце, за да не биеш дърт гъз!" казваха бабите и мъдрите дядовци
цитирай
4. zaw12929 - ПО ДОБРЕ КЪСНО, ОТКОЛКОТО, КОГАТО ОБЕЗВОДНЯВАНЕТО СТАНЕ БОЛСЕТ...
19.08.2017 09:40
kvg55 написа:
Късно го осъзнах, но от няколко години се стремя да пия, колкото се може повече вода.

цитирай
5. zaw12929 - Ръстът на БВП с 3, 6% за втората че...
19.08.2017 09:57
Ръстът на БВП с 3,6% за втората четвърт на годината спрямо същия период през 2016 е една добра тенденция, която започна още от 2015 – ръст от около 3% през всяко тримесечие, като това се очертава като трайна тенденция. Трябва обаче да си зададем въпроса дали това решава основния въпрос, основния ни комплекс – достигат ли нивата на доходите в България средноевропейските.

Това коментира икономистът и бивш финансов министър в служебния кабинет на Ренета Инджова проф. Христина Вучева в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„С този растеж ще ни е нужно много дълго време, за да догоним средноевропейските доходи, но очевидно ръстът е добър в сравнение с предишните години", каза още тя.

Какъв ръст на БВП е нужен на България, за да изпълни тази си заветна цел? Според бившия първи финансист растежът трябва да е доста по-висок, ако не и двоен.

По думите на Вучева това обаче не може да бъде постигнато в близко време поради два основни фактора – липсата на ресурси, и, най-вече, липсата на квалифицирана работна ръка.

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria.

Прочети още на: http://www.dnes/business/2017/08/17/zashto-ne-uspiavame-da-dogonim-evropeiskite-dohodi.350673

цитирай
6. zaw12929 - когато не пием достатъчно вода
19.08.2017 10:03
ПОПАДАМЕ САМИ В ОМАГЬОСАНИЯ КРЪГ НА МЕДИЦИНАТА НА... ДИАБЕТА :
Първа стъпка към диабет е по голям дневен прием на храна ( сладкиши, снаксове, пържени картофки ) и неподходящи течности ( кола- канцерогенна, купени сокове, лятеници с нишасте, пълни с оцветители, стабилизатори) и се стига до хапчета за високото кръвно. Втората стъпка: за нормално кръвно пием хапчета, спираме тестените, захарта, но... пълнеем?! Защото хапчетата за високо кръвно/ стимулират затлъстяването. Товаскъсява пътя към диабета. Данните са от изследване в Англия на 220 000 души. Коварството на хапчетата: килограмите се трупат “невидимо”: увеличението на теглото не спира при запазен хранителен режим, докато пием хапчета пълнеем и ни предписват все по голяма доза хапчета. Няма спасение, освен, ако излекуваме високото кръвно и започнем намаляване количеството и вида на храната и пием чиста вода за здраве! Без хапчета!

цитирай
7. zaw12929 - Човек, докато живее преминава з...
19.08.2017 10:31
Човек , докато живее преминава зрелости, които го променят към възможности и мъдрост
ГРАНИЧНИ ВЪЗРАСТИ НА ЗРЯЛОСТ СА ГОДИНИТЕ: 7, 14, 18, 21, 40, 70, 100
Наръчник за начинаещи за управление на парите СИ, КОГАТО НАВЪРШИ 22 ГОДИНИ:
ДНЕС ТОВА ИЗГЛЕЖДА ГЛУПОСТ, НО СЛЕД ГОДИНИ, КАТО СЕ ЛИШИТЕ ОТ ДЪЛГОВЕ И ПРИДОБИВАТЕ СОБСТВЕНИ КОЛА, ЖИЛИЩЕ, ОБЗАВЕДЕН ДОМ- ПЪТУВАНИЯ ПО СВЕТА... ЩЕ ИЗПИТАТЕ ЩАСТИЕ, ЧЕ СТЕ ПОБЕДИЛИ СОБСТВЕНИТЕ СИ КАПРИЦИ И ПРОСТОТИИ ДА ХАРЧИШ НА ЗЕЛЕНО, ДА ПОЛУЧАВАШ ДЪЛГОВЕ, КОИТО РАСТАТ И ТЕ ТРОВЯТ...
ЗАПОЧНИ, ВЗЕМИ В СВОЙ РЪЦЕ ЖИВОТА СИ, КОГАТО СИ НА ДВАДЕСЕТ И ДВЕ:ТОВА Е ВЪЗРАСТТА, КОГАТО ТРЯБВА САМ ДА ИЗКАРВАШ С ТРУД ( УМСТВЕН, ФИЗИЧЕСКИ ) ПАРИТЕ, НУЖНИ ТИ ЗА ДА ЖИВЕЕШ. КАКТО ИСКАШ- ДА ИМАШ ТЕЛЕФОН, ЛАПТОП, КОЛА, ТОПЛА СТАЯ, ХРАНА... МЕЧТАНИ ЕКСТРИ ...

Първата стъпка за поемане на контрол върху финансите ви е да направите бюджет.
Отделянето на време да управлявате парите си по-добре може наистина да се отплати. Тя може да ви помогне да останете на върха на вашите сметки и да спестите 1,000 лева всяка година. Можете да използвате тези допълнителни спестявания за да изплатите евентуалните си дългове, да ги насочите към пенсията си или да ги изразходвате за следващата си кола или почивка.

Това ще отнеме малко усилия, но това е чудесен начин да получите бърза снимка на парите, които получавате и харчите.

Настройването на бюджет означава, че сте:

1. По-малко вероятно да изпаднете в дълг
2. По-малко вероятно е да имате неочаквани разходи
3. По-вероятно е да имате добър кредитен рейтинг
4. По-вероятно е да бъдете приети за ипотека или заем
5. Може да забележи места, където можете да направите спестявания
6. В отлична позиция да спестите за почивка, нова кола или нещо друго

От какво имате нужда За да започнете с бюджета си, ще трябва да изчислите колко харчите за:

Битови сметки ТОК, ВОДА, ТЕЛЕВИЗИЯ, ТЕЛЕФОН, ПЪТНИ ТАКСИ, ГОРИВО ЗА КОЛАТА
Жилищни разходи НАЕМ, ПОДДРЪЖКА НА ДОМА, КОНСУМАТИВИ
Финансови продукти (застраховка ...)
Семейство и приятели (подаръци ...) ГОДИШЕН МЕСЕЧЕН ПЛАН, ПРОВЕРКА НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО
Пътувания ГОРИВО, ПОДДРЪЖКА ,
Свободно време (почивки, спорт, ресторанти ...сЕГА НАПИШЕТЕ МЕСЕЧНИЯТ СИ ДИХОД И АКО НЕ СТИГА- АМЕРИКАНЦИТЕ РАБОТЯТ НА 2- 3 РАБОТНИ МЕСТА

Чудесен начин да изчислите бюджета си е с нашия безплатен и лесен за използване бюджетен план .

Просто вземете колкото се може повече информация за вашите приходи и разходи (сметки, банкови извлечения ...)

и започнете. УСПЕХ АКО НА 22 УСПЕЕШ ДА ПОБЕДИШ КАПРИЗИТЕ СИ НА 40 ЩЕ ИМАШ НАЙ НУЖНИТЕ МЕЧТАНИ ПРЕЖИВЯВАНИЯ, БЕЗ ПРИТЕСНЕНИЯ ЗА ФИНАНСИ. СЛЕДВА ДА ПОЛОЖИТЕ ПО ВЕЧЕ ГРИЖИ ЗА КОНТРОЛ НА ЗДРАВЕТО СИ.
ИЗБОРЪТ Е ЛИЧНО ТВОЙ ДА СТАНЕШ УСПЕШЕН ЧОВЕК ИЛИ КЛОШАР- УЛИЧЕН ПОМИЯР, КОИТО СЕ ТЪРКАЛЯ С НАРКОМАНИ... ОГЛУПЯВАЩИ...
цитирай
8. zaw12929 - ПИЙ ДОСТАТЪЧНО ВОДА ВСЕКИ БОЖИ ДЕН! ...
19.08.2017 11:00
ПИЙ ДОСТАТЪЧНО ВОДА ВСЕКИ БОЖИ ДЕН! ОПРАВЯЙ САМО СЕБЕ СИ! БОГ ИМА ГРИЖАТА ЗА ТЕБ И ЗА ВСИЧКИ- ДАЙ НА БОГА ЗНАК, КАКВО ИСКАШ ЗА СЕБЕ СИ, ЗА ДА ТИ ПОМОГНЕ. ДРУГ НАЧИН НЯМА- ТОВА ПИШЕ В КНИГАТА НА ЖИВОТА НА ДУШАТА ТИ- ЧАСТИЦА БОЖИЯ...
цитирай
9. kvg55 - Добра карикатура. Овцете заслу...
19.08.2017 11:09
Добра карикатура. Овцете заслужават съдбата си.
цитирай
10. zaw12929 - B гpaдa ce гoвopят пoвeчe oт 140 eзиka
19.08.2017 12:35
Hapacтвaйki c пoвeчe oт 100 000 нoви житeли гoдишнo, нaй-гoлeмият гpaд в Kaнaдa пpoдължaвa дa ce paзвивa. Ho бyмът нa нaceлeниeтo нe e пpoмeнил xapaĸтepa нa Topoнтo. Извecтнo oтдaвнa c мyлтиĸyлтypaлизмa и paзнooбpaзиeтo cи, мяcтoтo пpaви знaчитeлни инвecтиции в oбщecтвeния тpaнcпopт и тexнoлoгиитe.
B гpaдa ce гoвopят пoвeчe oт 140 eзиĸa, ĸaтo тyĸ пpивлeĸaтeлнocттa зa нoвoдoшлитe cтaвa вce пo-гoлямa, paзĸaзвa ВВС.
цитирай
11. zaw12929 - Настъпи време за преосмисляне на ...
19.08.2017 12:44
Настъпи време за преосмисляне на сътрудничеството ЕС-Турция
https://news/euronews/nastapi-vreme-za-preosmislyane-na-satrudnichestvoto-es-turtsiya.html?utm_source=news&utm_campaign=a3e73a0cd2-newsletter&utm_medium=email&utm_term=0_6117d48904-a3e73a0cd2-120239881
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11830843
Постинги: 5378
Коментари: 12228
Гласове: 61762
Архив
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31