Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2019 04:03 - Разликата между животно и животно не е толкова голяма , колкото между човек и човек"
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 1383 Коментари: 3 Гласове:
8

Последна промяна: 14.02.2019 04:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Съзнанието е винаги извън мозъка , като принадена стойност на тялото, познание за средата в която съществува


„Разликата между животно и животно не  е толкова голяма , колкото между човек  и човек"   Плутарх            

Че съзнанието съществува извън мозъка и е в състояние  да съществува при "изключен" мозък, извън тялото, както е в дълбоката кома СЕ  твърди от хора, преживяли мозъчна смърт ,изпитали уникално преживяване  пътуване извън тялото, включително и извън нашата триизмерна физическа реалност. Това  необичайно състояние на съзнанието се характеризира с извънредно голяма яснота и яркост на възприятието. Налага да се стреснем и да разграничим функциите на мозък душа в момент, когато знанието ни са ограничени. За мозъка, състоящ се от 100 милиарда клетки какво знаем:
  Мозъкът е органът-   „правителството“  на тялото: всичко което се извършва става само по негова заповед.  Ако в него  не постъпва достатъчно вода, а тя служи да се достави на всяка клетка „храна“ мозъкът решава кои органи да се лишат. Мозъкът дава сигналите, които се извършват от органите, системите, клетките При механична повреда на главата, запушване на кръвоносен съд или кръвоизлив, не се изпращат команди- тялото се парализира, няма говор- нарича се инсулт, удар и се стига до смърт. Тези действия мозъкът изпълнява от оформянето си на ембрион в майчината утроба. В това всички човеци сме с еднакви възможности и мозъкът на всеки има качествата да ръководи дейността на тялото. Но науката няма знание да влияе на тези команди и доказателство затова е състоянието на инсулт, когато "удареният мозък" не дава команди, а на засегнатият никой не може да помогне - да командва движението- да отстрани парализата, да командва говора , а няма и знание с написване да даде информация- няма съзнание ики няма връзка със съзнанието и става друг човек по повечение и възможности. Болшинството хора, нарушили сега традициите на хранене, гарантирали добро здраве се оказват поразени от болестите на "модерната епоха" :  диабет, псориазис, подагра, високо кръвно, рак .  Нашата намеса в "работата на тялото е по скоро вредна, чрез това, което слагаме в устата си. Тук са емоциите на тялото- смях, страх, радост, надежда, които имат отражение върху мозъка, като обратно послание  от тялото , като желание да се живее или да се приключи. Тук влиза и половата дейност, която залага новото поколение, без наше знание и желание. Мозъкът  е даденост на тялото , по отношение телесните функции. А се развива, като клавиатура- подпомага знанията за околната среда, която за всеки човек е различна- съзнанието, което придобива, за да съществува. В света са известни случи на дрца отгледани от животни-  от вълчица и се оказва, че те не могли да се приспособят сред хората. Човек   се отглежда от  човеци  в човешка среда , където получава знания и "се учи, докато е жив!“

Съзнанието, което ориентира човека за средата в която съществува от раждане до смърт, като опит  се получават от възпитание и обучение. То зависи от факторите - родители, училище , епоха, държава, господстващата религия и тук всеки човек е уникален, като знание, като възможности на квалификация. Като дарба. Тялото има заложби,  средата ги развива.

Съзнанието е космическата душа, която всеки път живее нов живот в космоса- в конкретното тяло на конкретен човек  на нашата замя или другадe.
Тук влиза обичта, като отношение към околните,
дългът, любовта. Спирам засега с изброяването и се съгласявам, че „СЪЗНАНИЕТО Е СПОСОБНО ДА СЪЩЕСТВУВА ИЗВЪН ТЯЛОТО И ТО НЕ ЗАВИСИ ОТ ДЕЙНОСТТА НА МОЗЪКА, НО И СЪЩЕВРЕМЕННО СЕ ЯВЯВА ЧАСТ ОТ КОСМИЧНОТО СЪЗНАНИЕ. И ТО Е ТАКА, ЗАЩОТО Е АТРИБУТ НА ДУШАТА... "

Помислете и вие :  Мисленето е единствената абсолютна човешка свобода- никой не наднича в мислите ни! Чува само думите! Има бели петна в знанията ни за мозъка и съзнанието-   неоспорими факти

още по тази тема :

- Съзнанието е в състояние да съществува извън тялото


Гласувай:
9
11. vaquero - zaw12929,
14.02.2019 08:02
Не съм съгласен. Със смъртта на мозъка изчезва и мисълта.
цитирай
2. 1997 - Не само не съм съгласен, че ...
14.02.2019 08:06
„СЪЗНАНИЕТО Е СПОСОБНО ДА СЪЩЕСТВУВА ИЗВЪН ТЯЛОТО И ТО НЕ ЗАВИСИ ОТ ДЕЙНОСТТА НА МОЗЪКА, НО И СЪЩЕВРЕМЕННО СЕ ЯВЯВА ЧАСТ ОТ КОСМИЧНОТО СЪЗНАНИЕ. И ТО Е ТАКА, ЗАЩОТО Е АТРИБУТ НА ДУШАТА... "
но това не следва от целия тест и не е истина
цитирай
3. rosiela - Особено в позицията:
14.02.2019 08:33
човек - говедо.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11809758
Постинги: 5377
Коментари: 12222
Гласове: 61731
Архив
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31