Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2020 15:00 - Испанската преса разгласи разследване срещу Борисов, той обвини Радев
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 730 Коментари: 7 Гласове:
10

Последна промяна: 23.02.2020 14:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Третата публикация на El Periуdico от днес с  портрет на българския премиер под заглавието „Борисов, Батманът на Балканите” с автор Виктор Варгас Ямас с източник Барселона. Ето текста:    Пожарникар, полицай, офицер от армията, телохранител, черен колан седми дан по карате и български селекционер по тази дисциплина, включително футболист от Б група, прехвърлил вече половин век живот. CV-то на Бойко Борисов е толкова плодовито и разнообразно, та чак е трудно да повярваме, че не той лично, а просто някакъв аматьор и негов почитател е открил миналата година една междузвездна комета и я е назовал с неговото име. Но не, колкото и да не им се вярва на пламенните почитатели на българския министър-председател, неговите разностранни заложби на са достигнали (засега) астрономичните висини.

Онова, което изглежда изключителна траектория за който и да е простосмъртен, е само рутина за свикналия да постига всичко, с каквото се захване. Като например, да се закове в изпълнителната власт на балканската страна от 2009-та насам, само с две малки прекъсвания. Едното – между 2013 и 2014 г., когато социалните протести, същите, които го принудиха да подаде оставка, тласнаха напред крехката коалиция между социалистите и турското малцинство, след което Борисов си върна властта. И второто, приключило през май 2017-та, когато той без много усилия пак си седна в креслото, от което стана няколко месеца по-рано, оттегляйки се от поста, след като кандидатката му в президентските избори се провали.

Удряш, стоиш в готовност и изчакваш, за да намериш слабото място на противника. Така, сякаш става дума за бой, добре усвоеният стил на този ръководител, роден преди 60 години в едно средно семейство на комунистическа България, му служи, за поддържа една от най-дълголетните кариери на първа политическа линия в съвременна Европа.

Властта на мафията

Но блестящото CV на един човек, който се е направил сам, се засенчва при вглеждане в действията му. Неговите критици обръщат внимание на популистките форми, с които той се опитва да прикрие празнините в една програма, съсредоточила се върху завършването на големи инфраструктурни проекти, но неспособна да предприеме необходимите социално-икономически реформи в страната, получила жалкия етикет на най-бедна и най-корумпирана в Европа от влизането си в нея през 2007 г.

Много статистики подсилват тези критики. Един от всеки петима граждани живее оттатък границата на бедността в тази страна, в която средната заплата едва достига 400 евро, а БВП на глава от населението не надвишава 50% от европейския според данните за 2018 г.

На този фон е наложителна, но слабо осъществима ефективната борба с организираната престъпност – една от големите язви на българското общество, която продължава да го разяжда пред подозрителната снисходителност  на властите.

Това е предизвикателство, което върви с Борисов още от кацането му в българската политика през 2001 г. като доверен човек в периода на премиерстването на цар Симеон, възложил му да координира борбата с всяващата страх българска мафия. Преди това беше негов телохранител, какъвто беше години по-рано и за Тодор Живков, след като лидерът на БКП беше свален от труса при падането на Берлинската стена, отекнал в страните отвъд Желязната завеса.

Човек на действието

При липсата на други умения във висшите сфери, неговата слава на човек на действието, прагматизмът му и слабостта му към черния цвят му спечелиха прозвището Батман и го захраниха с предаността на цял легион избиратели, които харесват и него самия, и скромния му произход. Благодарение на всичко това само четири години по-късно той вече лети самостоятелно и печели кметството в София чрез една формация, наречена Граждани за европейско развитие на България (ГЕРБ), създадена първо като НПО.

След като завършва кметският му мандат, той вече се кандидатира да оглави правителството на България, надвивайки самия Симеон (така е в оригинала – авторът очевидно не е бил информиран за междинния кабинет на „тройната коалиция” начело със Сергей Станишев – б.пр.). Неговото правителство показва железен юмрук срещу имиграцията, разширявайки оградата по турската граница, и укрепва отношенията с ЕС чрез своята открито проевропейска позиция, далеч от неподатливите към преговори аксиоми на Вишеградската група. Тази позиция го примирява с Брюксел, който периодично му дърпа ушите заради многобройните натрупани и висящи изисквания. Твърде многобройни дори за Батман.

Четвъртата статия на El Periуdico от днешната серия е озаглавена „Борисов, великият подмазвач”. Авторката Рут Фереро-Турион е преподавателка в мадридския Университет „Комплутенсе”, известен като „люлката” на партията „Подмос”, която влиза в настоящата управляваща в Испания коалиция.

А ако има нещо, по което България да е първа в ЕС, това е корупцията. Случаи на корупция в правителството има непрекъснато. Почти всички са свързани със спекулации с недвижими имоти, със злоупотреби на публични средства, в частност и със средства на ЕС, с нелегални подслушвания. Нищо непознато и за нас в Испания. Самият Борисов се видя замесен още през 2016 г. в скандал с купуване на къща в Барселона за 1,5 милиона – скандал, познат като „Случая Янева” или „Янева-гейт”, от който се измъкна невредим.

Без никакво съмнение Бойко Борисов е един от най-сръчните политици в Европа. По думите на Иван Кръстев „той е най-проамерикански, най-проруски и най-проеропейски настроен” от който и да е друг. Гений е в подмазването пред своите събеседници. Успял е да убеди и свои, и чужди, че е перфектният европеист и съюзник. Показателно е, че САЩ го смятат за ключов участник в борбата с международния тероризъм, в Брюксел гледат на него като на един от най-проеропейските лидери в региона и в същото време поддържа топла връзка с Москва. Между Орбан и Макрон предпочита българския път. Всички да са доволни, а Борисов да продължава да командва една страна, която не съумява да повдигне на нужното ниво
нито социално, нито политически, докато Европа наблюдава безстрастно.
  ВЕСИСЛАВА ТАНЧЕВА, ПИАР   Понеже журналистическите стандарти в България отдавна са позабравени, пускам това видео, за да ги припомня.                                                                                                                                        ТОВА Е ЛУИС РЕНДУЕЛЕС, ЧЛЕН НА РАЗСЛЕДВАЩИЯ ЕКИП НА EL PERIODICO, ПУБЛИКУВАЛ ДНЕШНИТЕ 4 ТЕКСТА ЗА ПРЕМИЕРА БОРИСОВ И РАЗСЛЕДВАНЕТО СРЕЩУ НЕГО.
ОБЯСНЯВА КАК СА СТИГНАЛИ ДО ИНФОРМАЦИЯТА (В КАДЪР СЕ ВИЖДА КОПИЕ НА СИГНАЛА НА БОЕЦ), КОЛКО ВРЕМЕ ИМ Е ОТНЕЛО, КАКВО ТОЧНО СА НАПРАВИЛИ, ЗА ДА ПОЛУЧАТ ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА СИГНАЛА И ДА НАПИШАТ МАТЕРИАЛИТЕ СИ.  ЦЯЛА ГОДИНА СА ГО ПРАВИЛИ, НЕ ИМ Е ХРУМНАЛО ВЧЕРА, ПОНЕЖЕ БОРИСОВ ПРЕГОВАРЯЛ В БРЮКСЕЛ...?!

image

 

 
Гласувай:
10
01. zaw12929 - и какво от това! КАЗА той! Нищо не ...
22.02.2020 15:03
и какво от това! КАЗА той! Нищо не могат да ми навредят! Държавата е стабилна. Доходите нарастват...поех ЛОШО НАСЛЕДСТВО...
цитирай
2. zaw12929 - РУМЕН ГЕЧЕВ ТВЪРДИ:ДАННИТЕ ЗА Р...
22.02.2020 15:14
РУМЕН ГЕЧЕВ ТВЪРДИ:ДАННИТЕ ЗА РАСТЕЖ СА ФАЛШИВИ: На основата на сравнителен икономически анализ установихме, че митниците и Министерство на финансите умишлено са подали погрешна информация на НСИ и БНБ. В резултат на което, при засичане на данните, заключихме, че ГЕРБ лъжат с оповестения от тях икономически растеж. Икономическият растеж, г-н Горанов, г-н Борисов, няма да е между 3,5% и 3,7%, няма и да е в размер на свалените след това от Вас проценти 3,3-3,4, а ще е много по-малко и вие го знаете това. 4 млрд. лв. от вноса въобще ги няма." Това заяви Румен Гечев, депутат от ПГ на "БСП за България", пред БНТ, цитиран от Епицентър.

На въпрос дали са проверени данните с БНБ и НСИ, депутатът на левицата потвърди, че е говорено с тях и че двете институции са потвърдили правотата на извършените от БСП сметки и изчисления. Гечев обясни, че е хубаво, че все пак има статистическо увеличение на износа, но че за съжаление няма реално намаление на вноса, такова има само на хартия. Той смята, че това е сериозен проблем, обърква статистиката и я прави невярна.

"Когато се увеличава износът изкуствено, намалява се вносът изкуствено, се получава висок нетен износ. Когато обаче данните са неверни, има несъществуващи минимум 4 млрд. лв. от внос, по наша изключително достоверна информация и след извършена реална калкулация, икономическият растеж не възлиза на публикуваните проценти и изводът е, че управляващите лъжат и манипулират статистическите данни.

4 млрд. лв. идват от неотчетен внос на петролни продукти. В резултат на което, реалният растеж, въобще не е 3,7%, не е и 3,3%, а е 0,9%, което ще рече, че България въобще не е в тройката на ЕС по растеж. Не само това, България е на дъното по икономически растеж!", заяви Румен Гечев.

Според него НСИ и БНБ трябва да спрат да допускат въздействие от която и да е партия или структура, така че европейските институции и ЕВРОСТАТ да разчитат на тях и да се позовават на техните данни и статистики. Гечев продължи, че когато данните са измамни и подвеждащи, се допускат много груби грешки и анализи, водещи след себе си неверни решения и тенденции.
цитирай
3. zaw12929 - Какво мислите за предаването на ...
22.02.2020 15:57
Какво мислите за предаването на ДИКОФ за БОЙКО- гола вода, сричане, една информация се върти - само в ЗАЩИТА НА ПРЕМИЕРА! Е БРАВО!! ДАНО УСПЕЕ
цитирай
4. apostapostoloff - А Нинова има вила на Ривиерата и
22.02.2020 18:49
2 апартамента в Манхатън.
цитирай
5. zaw12929 - Цитирай ги на полицията вя МАНХАТЪН И НА РЕВИЕРАТА
22.02.2020 22:28
apostapostoloff написа:
А Нинова има вила на Ривиерата и2 апартамента в Манхатън.

НА ВСЕКИ ЩЕ МУ ДОЙДЕ РЕДА, КОГАТО НЕ СЕ ГОВОРИ САМО ПОД ЮРГАНА И В КОМЕНТАР, А ПРЯКО НА КОМПЕТЕНТНИТЕ ОРГАНИ
цитирай
6. zaw12929 - КАКВОТО САБЯ ПОКАЖЕ- ИСПАНСКАТА ПОЛИЦИЯ НЯМА ЛИ ДРУГИ ЗАДАЧИ?!
23.02.2020 14:30
РАЗСЛЕДВАНЕТО ЕДВА ЛИ ЩЕ СТИГНЕ ДО БОЙКО БОРИСОВ - ТАКА ЩЕ СЕ ИЗЧИСТИ ИМЕТО МУ ОТ ТЕЗИ КЛЮКИ< КОИТО ИЗЛИЗАТ И ЩЕ БЪДАТ ЗАТВОРЕНИ УСТАТА НА КЛЕВЕТНИЦИТЕ
цитирай
7. zaw12929 - НОВА ГЛЕДНА ТОЧКА:1. Къщата в Ба...
23.02.2020 19:03
НОВА ГЛЕДНА ТОЧКА:1.Къщата в Барселона е на бизнесмена Александър Чаушев. Десислава Йовчева е била само наемател.
2.Сигналът до каталунската полиция е от евродепутатката Елена Йончева, разследвана за пране на пари, и т.нар.лидер на БОЕЦ Гошо Тъпото, изключен от ГЕРБ Дунавци навремето за неплащане на членски вмос.
3.Статиите в Ел периодико неслучайно излизат веднага след като радев оглави на 19 февруари комуниистическото шествие.
4.Неслучайно ТАСС веднага публикува това.
5.Изобщо не съм гербопитек и не харесвам Мутрата Борисов.Той е извършил редица незаконни деяния и трябва да отговаря. Но тази идиотска история с Барселона е само част от хибридната война на русия, чийто проводник у нас е др. Радев.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11841553
Постинги: 5378
Коментари: 12229
Гласове: 61793
Архив
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31