Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2020 06:59 - ПРОТЕСТИ ДО ОСТАВКА! НЕ СПИРАЙТЕ ЗАРАДИ СПАСЕНИЕ ОТ МУТРИТЕ!
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 2149 Коментари: 10 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
следните задължителни стъпки, които смятам за абсолютно необходими, без да твърдя, че са възможни:

1. Абсолютна и безусловна оставка на управляващото “мнозинство”.

2. Оставка на главния прокурор, който очевидно не се ползва с обществено доверие и ще продължи да поддържа енергията на протеста и усещането у всички протестиращи за неприемлива избирателна “справедливост”.

3. Съставяне на служебно експертно правителство без участие на парламентарно представените политически субекти, защото протестите са преди всичко граждански и не трябва да се допуска да бъдат употребени за избора на временно правителство.

4. Предсрочни избори с електронно гласуване.

5. Избор на нов главен прокурор с демократична процедура от няколко кандидатури, една от които на гражданското общество, след обществено допитване.

6. Новият главен прокурор да предприеме незабавна проверка на бизнеса на Ахмед Доган, Пеевски и всички останали, които натрупаха богатство и влияние покрай контролираните от споменатите двама “обръчи от фирми” и покрай близостта си с властта.

7. Новият главен прокурор да ревизира и направи достояние на обществото онова, което не беше направено по времето на Сотир Цацаров, а същият да освободи също поста, който заема, защото си отиде с много съмнения в неговата работа.

8. Обществото ще очаква окончателните резултати от всички тези разследвания както и за всички останали казуси, около усвояване на европейски фондове, обществени поръчки, крайбрежни хотели и плажове, къщи, апартаменти и тераси, които оставиха в последните години усещане за грандиозни корупционни практики.

Ако всичко това не се случи, няма как да започнем на чисто.

Електронното гласуване е ключ към промяната, защото ще вкара в изборния процес много нови гласове, които останаха извън изборните урни и изборните манипулации. Ако половината от българите в чужбина гласуват, това ще се окаже решаващ удар за днешните управляващи и особено за т.н. “балансьори” около хидро-философа Доган и омразния на обществото Пеевски, които са най-голямото зло, защото диктуват настоящето и бъдещето ни, без да са спечелили избори.

Щом може да се създаде ваксина за 6 месеца, можем да осигурим и електронно гласуване. Това поне не изисква усилия на откривателски екип. Ако това не стане, забравете за промяната! Пак ще ни изработят и ще останем “пак в тия”.

Не ме питайте как ще стане това.

Не забравяйте, че демокрацията има три темела – власт на народа, свобода на личността и плурализъм, което означава и разделение на властите.

Ако сме овластен народ и сме свободни личности, остава само да изберем подходящите хора, които да разделят една от друга сплелите се “обръчи”.

Промяната не е явление, а процес. Сега сме само в началото. Всяко незабележимо малко отклонение от процеса в грешна посока, в близките години ще отклони кривата на промените на забележимо разстояние от начертания път.

Единственият шанс да направим нещо по-добро е като го променим. В противен случай ще завъртим същото колело, с два пъти по-бавна скорост и така ще се оттече живота на децата ни.

Ще дам и един пример от пандемията Covid-19.

Страните, които се справиха най-добре с епидемията, според признанието на световните експерти, са онези страни, в които обществата имат най-голямо доверие на правителствата си.

Не, не сме цитирани сред тях, поне аз не съм информиран за такова признание. Три от тези страни са Китай, Южна Корея и Сингапур. Имаше и няколко други, които се справиха добре, но тези три са най-добрият пример, защото са между първите десет страни в света, в класацията на държавите с най-високо доверие на обществото към управлението на страната.

Зад всеки голям успех, стои взаимното доверие, което означава доверие към всички форми на управление, справедливост и минимум корупция. Сигурно затова са ни забравили нас.

Има и още нещо.

Да разчитаме на собствените си сили.

Без Херо и без Мустафа, без европейски неолиберални уйдурми и морафети, без Москва и задунайци.

Сами!

Нали се идентифицираме с Левски, Ботев, Бенковски, Волов, Каблешков, Петър Бонев, Дюстабанов, Бачо Киро…

Кой им помогна тогава? От името на целия народ въстанаха само 40 000 българи, а цяла Европа се събуди и раздвижи след техния подвиг, за да спасява интересите си.

Днес колко са по улиците?

Никой да не твърди, че са малко! Със сигурност над 40 000 и това е почти същата пропорция спрямо населението от 1976 г.

Трябва да покажем, че сме достатъчно силни и решителни, за да се справим сами, иначе ще продължим да бъдем домашни котета за Брюксел, европейския Барни Рабъл (може да си изберете и името на някой министър, изборът е голям) и Москва, ще продължат всички да ни онождат с 200!

Спомнете си онова, което се случи по време на нашето Възраждане и не вярвайте, че някой си къса ризата за нас.

Помагат само на силния и умния! Спомнете си и приказката на Ран Босилек, за лисицата, която не излизала от дупката на зайчето. Не му помогнали нито вълка, нито мечката, а бръмбъзъчето, което влязло в дупката и нахапало лисицата, която изхвърчала от дупката.

Да постъпим като това бръмбъзъче, да нахапем лисиците и да ги извадим от дупките.

image 


Гласувай:
131. vaquero - zaw12929,
25.07.2020 07:18
Сега е момента да се разправим с простотията.
цитирай
2. myriad - Аз пък съм против протестите.
25.07.2020 07:45
По простата причина, че протестиращите са има няма 20-30 000 най-много. Гласоподавателите са с пъти повече. Не може толкова малко хора да диктуват какво да стане... могат да се пробват ама само до там. Ако бях на мястото на премиера и аз нямаше да си подам оставката... дори бих наредил да се разгонят протестантите и да се освободи движението.
цитирай
3. apostapostoloff - Оставка няма да има!
25.07.2020 10:45
Туй то. Точка. Толкоз. Ще протестирате до март 2021 година!
цитирай
4. mt46 - Поздрав!
25.07.2020 12:37
Да, нужни са положителни промени. Крайно време е...
цитирай
5. zaw12929 - МНОГО СА УМНОЖАВАТ СЕ И ДО МАРТ ГЕРБ СЕ СРИВА ЗАВИНАГИ- добре!
25.07.2020 12:37
apostapostoloff написа:
Туй то. Точка. Толкоз. Ще протестирате до март 2021 година!

цитирай
6. zaw12929 - В ГРАДОВЕ у нас и И В СВЕТА БЪЛГАРИ СА НА КРАК- СРЕЩУ КРАЖБИТЕ
25.07.2020 12:58
myriad написа:
По простата причина, че протестиращите са има няма 20-30 000 най-много. Гласоподавателите са с пъти повече. Не може толкова малко хора да диктуват какво да стане... могат да се пробват ама само до там. Ако бях на мястото на премиера и аз нямаше да си подам оставката... дори бих наредил да се разгонят протестантите и да се освободи движението.

ВАЖНО Е И ЗА КАКВО СА ИЗЛЕЗЛИ- КОРУПЦИЯ- НАЙ ТЕЖКОТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ В ГРАДОВЕ у нас и И В СВЕТА БЪЛГАРИ СА НА КРАК- СРЕЩУ КРАЖБИТЕ, КОЕТО НИ ПРАВИ НАЙ БЕДНИ, БОЛНИ УМИРАЩИ И СИ ПРОТИВ, ЗАЩОТОМ И ТИ СИ КРАДЕЦ - КАТО СЪУЧАСТНИК НА УПРАВНИЦИТЕ, КОИТО С КРАЖБИ НИ ПРЕВЪРНАХА В НАЙ БЕДНИ И БОЛНИ, А З НЕВЕРНИ ФАКТИ ГИ ЗАЩИТАВАШ. ОМАЛОВАЖАВАШ ДЕЙСТВИЯТА НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ И ДУМИТЕ НА АВТОРА НА ПОСТИНГА- КОСТА КОСТОВ
МАТЕМАТИКАТА ТИ Е СЛАБА- САМО В СОФИЯ ИЗЛИЗАТ НАД 50-70 ХИЛЯДИ, ОЩЕ В 30 ГРАДА НА СТРАНАТА ИЗЛИЗАТ НАД 150 ХИЛЯДИ- ОБЩО 250- 300 ХИЛЯДИ , А В СВЕТОВНИ ГРАДОВЕ В САЩ, АНГЛИЯ, КАНАДА ГЕРМАНИЯ- НЕ МОГА ДА ГИ ИЗБРОЯ... НАУЧИ ПО ВЕЧЕ ЗА ПРОТЕСТИТЕ И ЗАЩО И СВЕТОВНИТЕ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ ГИ ОТРАЗЯВАТ А ДЪРЖАВИТЕ ПОДКРЕПЯТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ- АВТОРИТЕТА НА ББ Е СРИНАТ... САМ СЕ ЗАТРИВА
.ОБМИСЛИ ДОБРЕ КОМЕНТАРА СИ- МНОГО ФАКТИ СТЕ ПРОПУСНАЛ. ТОВА МНЕНИЕ ЗА ПРОТЕСТИ ДО ОСТАВКА Е НА КОСТА КОСТОВ, ЧЕТИ МАТЕРИАЛА, ПРЕДИ ДА ПИШЕШ КОМЕНТАР.

цитирай
7. sekirata - Сега умниците ще излезнат в отпуск
25.07.2020 13:26
после няма да допуснат електронно гласуване
и евентуално ако на ББ му омръзне ще си сложи както той каза достоен заместник,приемник,той ще си го избере с помощ отвън -министър председател на БЪЛГАРИЯ И ПРЕЗИДЕНТ.

ЗАЩОТО ЯВНО НА ПРЕЗИДЕНТЪТ РУМЕН РАДЕВ МУ ПИСНА И НЕ СЕ ПАЗИ, НЕ ИСКА ВЕЧЕ ДА Е ПРЕЗИДЕНТ, ОТВРАТИ СЕ ЧОВЕКЪТ, А ТОЙ Е ЧОВЕК С ГОЛЯМО Ч.
цитирай
8. sekirata - ПРАВИЛНО САМО ЧЕ НАШИТЕ ИЗБОРИ ВИНАГИ СЕ ОПОРОЧАВАТ И МНОГО ДОБРЕ ГО ЗНАЕТЕ!
25.07.2020 13:27
НАРОД НЕ ИЗБИРА, А САМИ СЕ ИЗБИРАТ С ВЪНШНА ПОМОЩ НЕ САМО ТУРСКА.

myriad написа:
По простата причина, че протестиращите са има няма 20-30 000 най-много. Гласоподавателите са с пъти повече. Не може толкова малко хора да диктуват какво да стане... могат да се пробват ама само до там. Ако бях на мястото на премиера и аз нямаше да си подам оставката... дори бих наредил да се разгонят протестантите и да се освободи движението.

цитирай
9. myriad - И да променяш...
25.07.2020 14:08
Всичко бе свалено в мига в който ме обвини в кражба. Затова ще се видим в съда.
цитирай
10. zaw12929 - НЯМА СВАЛЕНА И БУКВА ОТ КОМЕНТАРИТЕ. ДЕЙСТВАЙ, БЕЗ ЗАПЛАХИ.
25.07.2020 21:57
myriad написа:
Всичко бе свалено в мига в който ме обвини в кражба. Затова ще се видим в съда.

СПРИ ДА МЕ ЗАПЛАШВАШ. НЯМА СВАЛЕНА И БУКВА ОТ КОМЕНТАРИТЕ. ПРОЧЕТИ ГИ ВНИМАТЕЛНО И ДЕЙСТВАЙ, БЕЗ ЗАПЛАХИ.
17 ДНИ СТРАНАТА ПРОТЕСТИРА И НЕ СА 20-30 ХИЛЯДИ- КАК СЕ НАРИЧА, КОЙТО ПИШЕ НЕВЕРНИ ФАКТИ ЗА ПРОТЕСТИТЕ- СТРАНАТА ПРОТЕСТИРА И СЪС ЗАПЛАХИ И НЕВЕРНИ ФАКТИ НЯМА ДА ГИ СПРЕТЕ.
С КОМЕНТАРИТЕ В БЛОГА СЕ ОБЩУВА, А ВИЕ ИСКАТЕ ИЛИ ДА ВЯРВАМ НА НЕВЕРНИТЕ ФАКТИ ИЛИ... СЪД! ПО ВЕЧЕ НЕ МИ ВЛИЗАЙТЕ В БЛОГА ИМАМ 11 МИЛИОНА ПОСЕТИТЕЛИ, А ВИЕ ЕДИН ПОСТИНГ НЕ СТЕ НАПИСАЛ... КАКВО ДА СИ МИСЛЯ ЗА ВАС?! МОЕ ПРАВО Е
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 13104800
Постинги: 5584
Коментари: 12950
Гласове: 66058
Архив
Календар
«  Декември, 2022  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031