Най-четени
1. zahariada
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. kvg55
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. mt46
9. sparotok
10. hadjito
11. stela50
12. getmans1
13. zaw12929
14. tota
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. kvg55
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. mt46
9. sparotok
10. hadjito
11. stela50
12. getmans1
13. zaw12929
14. tota
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. vidima
7. dobrota
8. bojil
9. ambroziia
10. milena6
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. vidima
7. dobrota
8. bojil
9. ambroziia
10. milena6
Най-активни
1. sarang
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. samvoin
6. hadjito
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. sekirata
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. samvoin
6. hadjito
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. sekirata
Постинг
31.12.2020 13:40 -
ЗДРАВЕН РЕЧНИК ЗА ДА ЖИВЕЕТЕ ПРИРОДО-СЪОБРАЗНО-
ОКАЗВА СЕ, ЧЕ ТЯЛОТО НИ Е ПО ГОЛЯМ ИНАТ И ОТ УМА НИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА... МИСЛИ. ЧЕ ЗАЩО НИ Е УМ ТОГАВА?!
ТЯЛОТО НИ ПЪК ОЩЕ ПО ГОЛЯМ ИНАТ- НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ЗАКОНИТЕ НА ПАРЛАМЕНТА- ТЕ СЕ ИЛИМИНИРАЛИ ОТ РЕГЛАМЕНТИТЕ НА ЕС- КАТО СТРАНА ЧЛЕНКА НА ЕС ТЯХ ДА СПАЗВАМЕ ДА, АМА... НЕЕЕЕ
ТЯЛОТО НИ ПЪК ОЩЕ ПО ГОЛЯМ ИНАТ- НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ЗАКОНИТЕ НА ПАРЛАМЕНТА- ТЕ СЕ ИЛИМИНИРАЛИ ОТ РЕГЛАМЕНТИТЕ НА ЕС- КАТО СТРАНА ЧЛЕНКА НА ЕС ТЯХ ДА СПАЗВАМЕ ДА, АМА... НЕЕЕЕ
РЕЧНИК НА ЗДРАВНИ ТЕРМИНИ
Автофагията е естествен процес на разграждане на клетки и протеини в нашето тяло. Aвтофагията може да бъде избирателна (микро автофагия) и неизбирателна (макроавтофагия).
Избирателната автофагия е разграждане на повредените клетки, органели и протеини, докато неизбирателната – за удовлетворяване на енергийните нужди на тялото в ситуации като гладуване и интензивно натоварване. Процеса на самообновяване на клетката макро автофагия- е оптимално оползотворяване на наличните ресурси- механизъм на оцеляване, подобряване на здравето. микро автофагия- удължава продължителността на живота и забавя стареенето при правилно регулирана автофагия; Възпрепятства скъсява живота.
Витамин В9- фолиева киселина е в: листата на живовляк, малини, шипка, липа, бреза, мента, глухарче, и коприва Фолиевата киселина е витамин В9 и е един от най-важните за нашия организъм. Заема централна роля в умножението и растежа на клетките, участва в образуването на плацентата и изграждането на костния мозък на ембриона Отговорна за производството на ДНК в началото на бременността, участва във формирането на тъканите. Приемът на фолиева киселина по време на бременност намалява риска от вродени увреждания на бебето до 70% и спомага синтеза на ДНК и РНК. В9 влияе положително върху организма на бъдещата майка – като потиска образуването на стресови хормони. Често се използва при жени с анемия. Полезни свойства: Фолиевата киселина (ФК) е водоразтворим витамин, който не се натрупва и синтезира от организма. Затова е много важно да си я набавяме ежедневно Витамин В9 е особено необходим и за образуването на здрави и жизнени кръвни клетки. (ФК) подобрява качеството на кръвта, като участва активно в производството на кръвните клетки. Има ключова роля в усвояването на останалите витамини от групата В и най-вече витамин В12. Зарежда организма с енергия и му помага по-лесно да се пребори с физическата умора и стреса. Тя е едно от най-важните хранителни вещества, необходими за правилния растеж и развитие на бебето. Наличието на достатъчно количество витамин В9 в женския организъм понижава риска от поява на увреждания на мозъка и гръбначния стълб на бъдещото бебе.
При дефицит- Недостигът на фолиева киселина може да доведе до нарушения в клетъчното делене и дегеративни промени в гръбначния мозък. При дефицит се нарушава образуването на червени кръвни клетки, довежда до анемия. В- витамини нормализират нивата на хомоцистеина пази от сърдечносъдови заболявания. Високите нива на хомоцистеина променя еластичността на съдовете- риск от инфаркт, отслабват на мозъка деменция. Натрупването на хомоцистеин в кръвта е от дефицитът на фолиева киселина. Организмът е уязвим при недостиг на фолиева киселина и витамини В1, В6 и В12. По време на бременност недостигът на фолиева киселина може да доведе до изменения в невралната тръба (дефекти на невралната тръба). Приема на фолиева киселина намалява риска от развитие на голям вродените болести на детето. Източници: на фолиева киселина са: повечето тъмнозелени зеленчуци – спанак, авокадо, броколи, карфиол, аспержи, в някои меса – агнешко и телешко, черния дроб и зърнените продукти. Често фолиевата киселина се приема под формата на хранителни добавки с консултация с лекар. Фолиевата киселина не се складира няма опасност от предозиране и токсични реакции. Дневната нужда на организма е 100 микрограма,а при бременни - 400 микрограма.
Нутриенти :от лат. nutrico, „храня“, „питая“, „отглеждам“, „възпитавам (деца)“. А ако съдим по основоположното място, на храната (и яденето) в човешкото общество, можем да предложим и понятието Homo nutriens, т.е. човекът като ядящо, но и възпитаващо (се) същество. „нутриент“ гласи: „Хранително или химическо вещество, от което се нуждае организмът, за да живее и расте, или пък вещество, използвано в метаболизма на организма, което трябва да бъде взето от неговата околна среда“.
Пребиотик Произхождат от въглехидрати, наречени олигозахариди - несмилаеми фибри, които преминават по дължината на стомашно-чревния тракт без да се променят, т.е. Без да се усвояват. При преминаването те стимулират растежа и развитието на полезните бактерии в червата.
Олигофруктоза и инулин са само два от многото фруктоолигозахариди, които отговарят на критериите за пребиотици. Пребиотичните фибри са устойчиви на топлинни амплитуди и на повишената киселинност в стомаха, което ги прави супер храна за полезните чревни микроорганизми. Такива несмилаеми фибри можем да открием в най-големи количества в бобовите растения, пълнозърнестите храни и плодовете. Пробиотици : Бактериите в червата могат да бъдат както полезни, така и вредни. В здравия организъм „добрите” и „лошите” микроорганизми, населяващи дебелото черво, се намират в динамично равновесие. Полезните потискат растежа и развитието на болестотворните бактерии и гъбички, които причинят диария, запек, инфекции на червата или други части на тялото. Представляват живи бактерии, които спадат към групата на „добрите” видове щамове, принадлежащи към семеството на Lactobacillus и Bifidobacter. Безспорно най-добрите естествени източници на пробиотици са киселото мляко, кефира, айрана и други млечнокиселини продукти....
Триптофан е една от 20-те основни аминокиселини и е незаменимима(есенциална) аминокиселина за човека- тялото ни не го произвежда- доставя чрез храната или добавки. Триптофанът както всички аминокиселини е градивен елемент в биосинтеза на протеини, прекурсор на следните съединения: Серотонин, Триптамин, Мелатонин, Индоламин. Половината от триптофана който приемаме, тялото ни синтезира Ниацин (Витамин В3). Хроничният недостиг на Триптофан намалява Серотонина и др. невротрансмитери, влошава настроението, паметта и повишава агресията. Според д-р Батманжелидж появата на диабет е свързана с недостига на триптофан. Храни съдържащи триптофан месо Млякото - пиенето на мляко преди да си легнете е добра идея. ще спите добре; соевото мляко, месата - телешко, овнешко, пилешко и пуешко, сиренето бананите, всички ядки, рибата, яйцата, киселото мляко, тиквени семки, сусамът, слънчогледовите семки- ще увеличите триптофана в кръвоносния поток.
Фибри, нутриент. влакнини, пробиотици, пребиотици са едно и също: - са храна за чревната флора, 100 трилиона бактерии са в червата на човека, от полезните разтворимите, а неразтворимите са вредни. Добрите бактерии ни помагат да се борим с възпалението – ключов фактор за затлъстяването и различни дегенеративни заболявания
Фитостеролите са растителни мазнини, които играят съществена роля в основните процеси, протичащи в човешкия организъм. Основното им свойство е да намаляват нивата на лошия LDL холестерол като по този начин активно предпазват здравето на артериите. Блокираният холестерол се изхвърля от тялото.Подпомагат естествената защита срещу вредни външни въздействия с противовъзпалителен ефект. Недостигът на фитостероли, в богати на животински мазнини храни носи риск от значително повишаване на нивата на лошия холестерол, който се свързва с калция, предизвиквайки калциев дефицит, образува плаки по стените на кръвоносните съдове, води до хипертония. Именно лечението на високото кръвно налягане и превенцията на сърдечносъдови заболявания са терапевтичните приложения на по-високия прием на фитостероли. намаляват значително опасността от хипертония и инфаркт. Храните, източници на фитостероли са ядките и семената.
фертилизатор - оплодител, оплодотворител. хормона
Потискащи апетита: храни искате да отслабнете, Д-р Батманжелидж съветва: 30-10 минути преди хранене пиете ½ до 1 чаша вода задържа апетита, подпомага стомаха
Сьомга: Сьомгата е много богата на омега-3 мастни киселини, които засищат глада и потискат желанието да похапнете и още нещо. Тези полезни мазнини имат свойството да намаляват секрецията на инсулин, откъдето идва и потискащото им въздействие спрямо глада.
Канелата е подправка с приятен аромат, която потиска глада. Може да се добавя( поръсват) закуски, плодове, кафе, мляко. Тя упражнява контрол върху кръвната захар и инсулина, което обуздава и неистовото желание да преядете.
Ленено семе В лененото семе също има завидни количества омега-3 мастни киселини, които засищат и най-вече оставят усещането за ситост за дълго време. Същото действие имат и множеството фибри в лененото семе, които засищат за няколко часа, което позволява да се лишите от междинни закуски, в повечето случаи вредни.
Зелен чай Зеленият чай съдържа полифеноли, които спомагат за потискането на глада, а това помага в диетите. Зеленият чай стимулира редукцията на въглехидратите и мазнините, което действа благоприятно както на талията, така и на глада.
Овесени ядки Въглехидратите в овесените ядки са със сложна структура, което изисква допълнително време за обработката им. Ето защо често биват наричани „бавно усвояеми въглехидрати“. Те намаляват инсулина и кръвната захар, а с това гладът изчезва за няколко часа.
Зеленолистни зеленчуци Тъмнозелените зеленчуци са много богати на хранителни вещества продукти, които дават усещане за ситост дълго през деня. Спокойно можете да ги похапвате и вместо междинни порции, защото едновременно с това съдържат малко калории.
Сладки картофи В сладките картофи се съдържа специален вид нишесте, малко по-различен от това в обикновените картофи. Това нишесте потиска секрецията на храносмилателни ензими, които предизвикват усещане за глад преждевременно. В тях има още витамини А и С, които са мощни антиоксиданти, борещи се с възпаленията.
Тъмен шоколад Тъмният шоколад е горчив и има свойството да потиска апетита. В него се съдържа стеаринова киселина, която стимулира храносмилането и помага за поддържане на усещането за ситост.
Яйца В яйцата се съдържат почти всички хранителни вещества, необходими на организма да функционира – протеини, мазнини, аминокиселини, витамини. Хората, консумиращи варени яйца на закуска приемат средно с около 330 калории по-малко през останалата част от деня.
Прочети още на: http://www.az-jenata/a/5-zdrave-i-krasota/35765-hrani-potiskashti-apetita/
Рибонуклеинова киселина (РНК) е нуклеинова киселина, състояща се от верига от ковалентно свързани нуклеотиди. Тя се отличава биохимически от ДНК по наличието на допълнителна хидроксилна група, свързана с всеки пентозен пръстен, както и по използването на урацил вместо тимин. Една от главните функции на РНК е копирането на генетична информация от ДНК (чрез транскрипция) и превеждането ѝ в белтъци (чрез транслация). Наличието на допълнителна хидроксилна група в структурата на нуклеотидите на РНК я прави по-нестабилна и по-лесно разрушима в сравнение със структурата на ДНК. Ето защо генетичната информация на организма се съхранява в ДНК (с редки изключения).
цитирайАвтофагията е естествен процес на разграждане на клетки и протеини в нашето тяло. Aвтофагията може да бъде избирателна (микро автофагия) и неизбирателна (макроавтофагия).
Избирателната автофагия е разграждане на повредените клетки, органели и протеини, докато неизбирателната – за удовлетворяване на енергийните нужди на тялото в ситуации като гладуване и интензивно натоварване. Процеса на самообновяване на клетката макро автофагия- е оптимално оползотворяване на наличните ресурси- механизъм на оцеляване, подобряване на здравето. микро автофагия- удължава продължителността на живота и забавя стареенето при правилно регулирана автофагия; Възпрепятства скъсява живота.
Витамин В9- фолиева киселина е в: листата на живовляк, малини, шипка, липа, бреза, мента, глухарче, и коприва Фолиевата киселина е витамин В9 и е един от най-важните за нашия организъм. Заема централна роля в умножението и растежа на клетките, участва в образуването на плацентата и изграждането на костния мозък на ембриона Отговорна за производството на ДНК в началото на бременността, участва във формирането на тъканите. Приемът на фолиева киселина по време на бременност намалява риска от вродени увреждания на бебето до 70% и спомага синтеза на ДНК и РНК. В9 влияе положително върху организма на бъдещата майка – като потиска образуването на стресови хормони. Често се използва при жени с анемия. Полезни свойства: Фолиевата киселина (ФК) е водоразтворим витамин, който не се натрупва и синтезира от организма. Затова е много важно да си я набавяме ежедневно Витамин В9 е особено необходим и за образуването на здрави и жизнени кръвни клетки. (ФК) подобрява качеството на кръвта, като участва активно в производството на кръвните клетки. Има ключова роля в усвояването на останалите витамини от групата В и най-вече витамин В12. Зарежда организма с енергия и му помага по-лесно да се пребори с физическата умора и стреса. Тя е едно от най-важните хранителни вещества, необходими за правилния растеж и развитие на бебето. Наличието на достатъчно количество витамин В9 в женския организъм понижава риска от поява на увреждания на мозъка и гръбначния стълб на бъдещото бебе.
При дефицит- Недостигът на фолиева киселина може да доведе до нарушения в клетъчното делене и дегеративни промени в гръбначния мозък. При дефицит се нарушава образуването на червени кръвни клетки, довежда до анемия. В- витамини нормализират нивата на хомоцистеина пази от сърдечносъдови заболявания. Високите нива на хомоцистеина променя еластичността на съдовете- риск от инфаркт, отслабват на мозъка деменция. Натрупването на хомоцистеин в кръвта е от дефицитът на фолиева киселина. Организмът е уязвим при недостиг на фолиева киселина и витамини В1, В6 и В12. По време на бременност недостигът на фолиева киселина може да доведе до изменения в невралната тръба (дефекти на невралната тръба). Приема на фолиева киселина намалява риска от развитие на голям вродените болести на детето. Източници: на фолиева киселина са: повечето тъмнозелени зеленчуци – спанак, авокадо, броколи, карфиол, аспержи, в някои меса – агнешко и телешко, черния дроб и зърнените продукти. Често фолиевата киселина се приема под формата на хранителни добавки с консултация с лекар. Фолиевата киселина не се складира няма опасност от предозиране и токсични реакции. Дневната нужда на организма е 100 микрограма,а при бременни - 400 микрограма.
Нутриенти :от лат. nutrico, „храня“, „питая“, „отглеждам“, „възпитавам (деца)“. А ако съдим по основоположното място, на храната (и яденето) в човешкото общество, можем да предложим и понятието Homo nutriens, т.е. човекът като ядящо, но и възпитаващо (се) същество. „нутриент“ гласи: „Хранително или химическо вещество, от което се нуждае организмът, за да живее и расте, или пък вещество, използвано в метаболизма на организма, което трябва да бъде взето от неговата околна среда“.
Пребиотик Произхождат от въглехидрати, наречени олигозахариди - несмилаеми фибри, които преминават по дължината на стомашно-чревния тракт без да се променят, т.е. Без да се усвояват. При преминаването те стимулират растежа и развитието на полезните бактерии в червата.
Олигофруктоза и инулин са само два от многото фруктоолигозахариди, които отговарят на критериите за пребиотици. Пребиотичните фибри са устойчиви на топлинни амплитуди и на повишената киселинност в стомаха, което ги прави супер храна за полезните чревни микроорганизми. Такива несмилаеми фибри можем да открием в най-големи количества в бобовите растения, пълнозърнестите храни и плодовете. Пробиотици : Бактериите в червата могат да бъдат както полезни, така и вредни. В здравия организъм „добрите” и „лошите” микроорганизми, населяващи дебелото черво, се намират в динамично равновесие. Полезните потискат растежа и развитието на болестотворните бактерии и гъбички, които причинят диария, запек, инфекции на червата или други части на тялото. Представляват живи бактерии, които спадат към групата на „добрите” видове щамове, принадлежащи към семеството на Lactobacillus и Bifidobacter. Безспорно най-добрите естествени източници на пробиотици са киселото мляко, кефира, айрана и други млечнокиселини продукти....
Триптофан е една от 20-те основни аминокиселини и е незаменимима(есенциална) аминокиселина за човека- тялото ни не го произвежда- доставя чрез храната или добавки. Триптофанът както всички аминокиселини е градивен елемент в биосинтеза на протеини, прекурсор на следните съединения: Серотонин, Триптамин, Мелатонин, Индоламин. Половината от триптофана който приемаме, тялото ни синтезира Ниацин (Витамин В3). Хроничният недостиг на Триптофан намалява Серотонина и др. невротрансмитери, влошава настроението, паметта и повишава агресията. Според д-р Батманжелидж появата на диабет е свързана с недостига на триптофан. Храни съдържащи триптофан месо Млякото - пиенето на мляко преди да си легнете е добра идея. ще спите добре; соевото мляко, месата - телешко, овнешко, пилешко и пуешко, сиренето бананите, всички ядки, рибата, яйцата, киселото мляко, тиквени семки, сусамът, слънчогледовите семки- ще увеличите триптофана в кръвоносния поток.
Фибри, нутриент. влакнини, пробиотици, пребиотици са едно и също: - са храна за чревната флора, 100 трилиона бактерии са в червата на човека, от полезните разтворимите, а неразтворимите са вредни. Добрите бактерии ни помагат да се борим с възпалението – ключов фактор за затлъстяването и различни дегенеративни заболявания
Фитостеролите са растителни мазнини, които играят съществена роля в основните процеси, протичащи в човешкия организъм. Основното им свойство е да намаляват нивата на лошия LDL холестерол като по този начин активно предпазват здравето на артериите. Блокираният холестерол се изхвърля от тялото.Подпомагат естествената защита срещу вредни външни въздействия с противовъзпалителен ефект. Недостигът на фитостероли, в богати на животински мазнини храни носи риск от значително повишаване на нивата на лошия холестерол, който се свързва с калция, предизвиквайки калциев дефицит, образува плаки по стените на кръвоносните съдове, води до хипертония. Именно лечението на високото кръвно налягане и превенцията на сърдечносъдови заболявания са терапевтичните приложения на по-високия прием на фитостероли. намаляват значително опасността от хипертония и инфаркт. Храните, източници на фитостероли са ядките и семената.
фертилизатор - оплодител, оплодотворител. хормона
Потискащи апетита: храни искате да отслабнете, Д-р Батманжелидж съветва: 30-10 минути преди хранене пиете ½ до 1 чаша вода задържа апетита, подпомага стомаха
Сьомга: Сьомгата е много богата на омега-3 мастни киселини, които засищат глада и потискат желанието да похапнете и още нещо. Тези полезни мазнини имат свойството да намаляват секрецията на инсулин, откъдето идва и потискащото им въздействие спрямо глада.
Канелата е подправка с приятен аромат, която потиска глада. Може да се добавя( поръсват) закуски, плодове, кафе, мляко. Тя упражнява контрол върху кръвната захар и инсулина, което обуздава и неистовото желание да преядете.
Ленено семе В лененото семе също има завидни количества омега-3 мастни киселини, които засищат и най-вече оставят усещането за ситост за дълго време. Същото действие имат и множеството фибри в лененото семе, които засищат за няколко часа, което позволява да се лишите от междинни закуски, в повечето случаи вредни.
Зелен чай Зеленият чай съдържа полифеноли, които спомагат за потискането на глада, а това помага в диетите. Зеленият чай стимулира редукцията на въглехидратите и мазнините, което действа благоприятно както на талията, така и на глада.
Овесени ядки Въглехидратите в овесените ядки са със сложна структура, което изисква допълнително време за обработката им. Ето защо често биват наричани „бавно усвояеми въглехидрати“. Те намаляват инсулина и кръвната захар, а с това гладът изчезва за няколко часа.
Зеленолистни зеленчуци Тъмнозелените зеленчуци са много богати на хранителни вещества продукти, които дават усещане за ситост дълго през деня. Спокойно можете да ги похапвате и вместо междинни порции, защото едновременно с това съдържат малко калории.
Сладки картофи В сладките картофи се съдържа специален вид нишесте, малко по-различен от това в обикновените картофи. Това нишесте потиска секрецията на храносмилателни ензими, които предизвикват усещане за глад преждевременно. В тях има още витамини А и С, които са мощни антиоксиданти, борещи се с възпаленията.
Тъмен шоколад Тъмният шоколад е горчив и има свойството да потиска апетита. В него се съдържа стеаринова киселина, която стимулира храносмилането и помага за поддържане на усещането за ситост.
Яйца В яйцата се съдържат почти всички хранителни вещества, необходими на организма да функционира – протеини, мазнини, аминокиселини, витамини. Хората, консумиращи варени яйца на закуска приемат средно с около 330 калории по-малко през останалата част от деня.
Прочети още на: http://www.az-jenata/a/5-zdrave-i-krasota/35765-hrani-potiskashti-apetita/
Рибонуклеинова киселина (РНК) е нуклеинова киселина, състояща се от верига от ковалентно свързани нуклеотиди. Тя се отличава биохимически от ДНК по наличието на допълнителна хидроксилна група, свързана с всеки пентозен пръстен, както и по използването на урацил вместо тимин. Една от главните функции на РНК е копирането на генетична информация от ДНК (чрез транскрипция) и превеждането ѝ в белтъци (чрез транслация). Наличието на допълнителна хидроксилна група в структурата на нуклеотидите на РНК я прави по-нестабилна и по-лесно разрушима в сравнение със структурата на ДНК. Ето защо генетичната информация на организма се съхранява в ДНК (с редки изключения).
ИЗМЪЧИХ ВИ ДА ЧЕТЕТЕ ИЛИ ПО ЛЕСНО ЗАСПАХТЕ
ПРЕДИ ГОДИНИ ПОСТИНГИТЕ СЕ ПИШЕХА С РАЗЛИЧНИ ШРИФТОВЕ, РАЗМЕРИ НА БУКВИТЕ
ДНЕС ТЕКСТОВЕТЕ СЕ НАМАЛЯВАТ ЕДНОТИПЕН ШРИФТ УМОРЯВА , А НАПЛИВЪТ В БЛОГА РАСТЕ- ЖЕЛАНИЕТО НА ХОРАТА ЗА КОНТАКТ ОБЯСНИМО, А БАРИЕРИТЕ ПРЕЧАТ.
цитирайПРЕДИ ГОДИНИ ПОСТИНГИТЕ СЕ ПИШЕХА С РАЗЛИЧНИ ШРИФТОВЕ, РАЗМЕРИ НА БУКВИТЕ
ДНЕС ТЕКСТОВЕТЕ СЕ НАМАЛЯВАТ ЕДНОТИПЕН ШРИФТ УМОРЯВА , А НАПЛИВЪТ В БЛОГА РАСТЕ- ЖЕЛАНИЕТО НА ХОРАТА ЗА КОНТАКТ ОБЯСНИМО, А БАРИЕРИТЕ ПРЕЧАТ.
ТЯЛОТО НА ЧОВЕКА СЕ ПОДЧИНЯВА САМО НА ПРИРОДНИТЕ ЗАКОНИ НАПРАЗНО ГО УЧИТЕ ДА ЯДЕ ГАДНИ ХРАНИ, ДА ПУШИ ВРЕДИ, ДА ПИЕ С ЧЕРПАКА АЛКОХОЛ
ВСИЧКО СИ ИМА ГРАНИЦИ ЧОВЕШКИЯТ ЖИВОТ СЪЩО- НЕ ГО НАСИЛВАЙТЕ ВСЯКО НАСИЛИЕ... СИ ВРЪЩА СЪС СЪЩАТА СИЛА...
ИМА, НЯМА БОГ- ТЯЛОТО СПАЗВА ЗАКОНИТЕ НА ГОСПОДА И ТЕ НЕ СЕ ПРОМЕНЯТ!
цитирайВСИЧКО СИ ИМА ГРАНИЦИ ЧОВЕШКИЯТ ЖИВОТ СЪЩО- НЕ ГО НАСИЛВАЙТЕ ВСЯКО НАСИЛИЕ... СИ ВРЪЩА СЪС СЪЩАТА СИЛА...
ИМА, НЯМА БОГ- ТЯЛОТО СПАЗВА ЗАКОНИТЕ НА ГОСПОДА И ТЕ НЕ СЕ ПРОМЕНЯТ!
Толкова труд полагам да се натъпча с микроелементи, което е едно от основните неща, и не бих пила толкова много вода, за да ги изпикавам. И залагам на акад. В. Трум. И никога не иронизирам здравето.
цитирайда поддържа жив и здрав нашият мозък. И ест. да произвежда нови мозъци.
цитирайИ нищо прекалено.
цитирай
7.
zaw12929 -
ПРОЧЕТИБ БатМанжелидж- СРАВНИ ГО С ПРАКТИКАТА НА БЪЛГАРСКАТА МЕДИЦИНА
02.01.2021 10:07
02.01.2021 10:07
radostinalassa написа:
да поддържа жив и здрав нашият мозък. И ест. да произвежда нови мозъци.
ЛЮБОПИТСТВОТО ВИНАГИ НИ ЗАВЕЖДА ДО ТОВА, КОЕТО НИ ИНТЕРЕСУВА
radostinalassa написа:
да поддържа жив и здрав нашият мозък. И ест. да произвежда нови мозъци.
МОЗЪКА ЕДИНСТВЕН, БЕЗ НАША НАМЕСА РЪКОВОДИ ПРОЦЕСИТЕ В ТЯЛОРО НИ- ЗА ДА ИЗПЪЛНЯВА ТО ПРИРОДНАТА СИ СЪЩНОСТ И КОГАТО МУ ПРЕЧИМ ( НЕ ДАВАМЕ ВЪЗДУХ, ХРАНА ВОДА) - КОГАТО И КОЛКОТО ТРЯБВА ТЯЛОТО ЗАГИВА МОЗЪКА ОБЪРКАН НЕ МОЖЕ ДА НИ ЗАПАЗИ ЗДРАИ И... ЖИВИ БЕЗ ДА ПИЕМ ВОДА ДО 8 ДНИ УМИРАМЕ ОТ... ИНАТ( ГЛАДНА СТАЧКА) НЕЗНАНИЕ ( ЧЕ ТЯЛОТО НИ , КАТО ЧАСТ ОТ ЖИВАТА ПРИРОДА ФУНКЦИОНИРА БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПОСТЪПВАЩАТА ВОДА, КОЯТО КАТО ЧАСТ ОТ КРЪВТА ПОСЕЩАВА ВСИЧКИ КЛЕТКИ, НАПУСКА ТЯЛОТО НИ, КАТО УРИНА, ПОТ. КАТО ЧАСТ ОТ ИЗДИШАНИЯ ВЪЗДУХ И ТРЯБВА ДА СЕ ДОПЪЛВА
производството на солната киселина. А тя е около 8 л. Само 0.5 л се използва за смилане на белтъците. Останалата преминава в кръвта и дезинфектира, разгражда умрелите клетщи.
цитирайНо ние сме от друга раса, с друга физиология.
цитирайсвоите най- верни почитатели!
цитирайКунчев: 100 000 ваксини идват, ще има и за цялото население
Ако останат ваксини, ще се продават и даряват, каза още той
БЪЛГАРИЯ ПЪРВА В СПИСЪКА ЗА СНАБДЯВАНЕ С ВАКСИНИ- ПРОДЪЛЖАВА ИЗПИТВАНЕТО НА ВАКСИНАТА ВКЛЮ'ЧВА ЛИ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ- ОПИТНИ МИШЛЕТЕ
цитирайАко останат ваксини, ще се продават и даряват, каза още той
БЪЛГАРИЯ ПЪРВА В СПИСЪКА ЗА СНАБДЯВАНЕ С ВАКСИНИ- ПРОДЪЛЖАВА ИЗПИТВАНЕТО НА ВАКСИНАТА ВКЛЮ'ЧВА ЛИ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ- ОПИТНИ МИШЛЕТЕ
[ quote=radostinalassa]Но ние сме от друга раса, с друга физиология.[/quote]
С ПРАВИЛНО НАПИСАНО ИМ ЕМОЖЕ ДА СЕ НАМЕРЯТ КНИГИТЕ МУ В КНИЖАРНИЦИ САМО В ТЯХ СЕ НАМИРАТ МЕДИЦИНСКИТЕ ОТГОВОРИ ЗА НЕГОВОТО НАУЧНО ОТКРИТИЕ: ФОРМУЛАТА,ЧЕ, ПРАВИЛНОТО ПИЕНЕ ВОДА В КОЛИЧЕСТВО ОКОЛО 20-30 ГРАМА ОТ ТЕЛЕСНОТО НИ ТЕГЛО И СВЪРЗАНО С ХРАНЕНЕТО НА ЧОВЕКА: ЗАКУСКА, ОБЕД, ВЕЧЕРЯ. НИ ОСИГУРЯВА ЖИВОТ БЕЗ БОЛКИ И БОЛЕСТИ- НОРМАЛИЗИТА ТЕГЛОТО, КРЪВНОТО- ЗАЩОТО ОСИГУРЯВА В ЧОВЕШКОТО ТЯЛО ФИЗИОЛОГИЧНИТЕ ОПЕРАЦИИ ДА СПАЗВАТ ПРИРОДАТА НА ТЯЛОТО НИ.
ЧОВЕЦИТЕ ОТ В С И Ч К И Р А С И ИМАТ ЕДНАКВА ФИЗИОЛОГИЯ- ПРИРОДА СЪСТОЯТ СЕ ОТ 70 % ВОДА, ЦИВИЛИЗАЦИЯТА ПРОМЕНЯ ОБСТАНОВКАТА, В КОЯТО ЖИВЕЕМ, НО... НЯМА НИКАКВА ПРОМЯНА НА ФИЗИОЛОГИЯТА НА ТЯЛОТО НИ.
цитирайС ПРАВИЛНО НАПИСАНО ИМ ЕМОЖЕ ДА СЕ НАМЕРЯТ КНИГИТЕ МУ В КНИЖАРНИЦИ САМО В ТЯХ СЕ НАМИРАТ МЕДИЦИНСКИТЕ ОТГОВОРИ ЗА НЕГОВОТО НАУЧНО ОТКРИТИЕ: ФОРМУЛАТА,ЧЕ, ПРАВИЛНОТО ПИЕНЕ ВОДА В КОЛИЧЕСТВО ОКОЛО 20-30 ГРАМА ОТ ТЕЛЕСНОТО НИ ТЕГЛО И СВЪРЗАНО С ХРАНЕНЕТО НА ЧОВЕКА: ЗАКУСКА, ОБЕД, ВЕЧЕРЯ. НИ ОСИГУРЯВА ЖИВОТ БЕЗ БОЛКИ И БОЛЕСТИ- НОРМАЛИЗИТА ТЕГЛОТО, КРЪВНОТО- ЗАЩОТО ОСИГУРЯВА В ЧОВЕШКОТО ТЯЛО ФИЗИОЛОГИЧНИТЕ ОПЕРАЦИИ ДА СПАЗВАТ ПРИРОДАТА НА ТЯЛОТО НИ.
ЧОВЕЦИТЕ ОТ В С И Ч К И Р А С И ИМАТ ЕДНАКВА ФИЗИОЛОГИЯ- ПРИРОДА СЪСТОЯТ СЕ ОТ 70 % ВОДА, ЦИВИЛИЗАЦИЯТА ПРОМЕНЯ ОБСТАНОВКАТА, В КОЯТО ЖИВЕЕМ, НО... НЯМА НИКАКВА ПРОМЯНА НА ФИЗИОЛОГИЯТА НА ТЯЛОТО НИ.
Знам за негрите, че имат по - малък черен дроб и слезка, по - мощни мускули, не чувстват болка при удари по главата. Черните доктори им предписват други лекарства за кръвно.
Гълтите хора не различават бутвите Р и Л, не познават две ноти. Жените имат отвор на уретрата, който е разположен по - напред и могат да пикаят прави.С първите два пръста на крака могат да се хващат спокойно за клоните.
Да не говорим за мозъка при расите. При белите има по - високо съдържание на сол в ф кръвта. Има разлика в някои ензими. Който присади орган на човек от една раса на друга го обрича на смърт.
цитирайГълтите хора не различават бутвите Р и Л, не познават две ноти. Жените имат отвор на уретрата, който е разположен по - напред и могат да пикаят прави.С първите два пръста на крака могат да се хващат спокойно за клоните.
Да не говорим за мозъка при расите. При белите има по - високо съдържание на сол в ф кръвта. Има разлика в някои ензими. Който присади орган на човек от една раса на друга го обрича на смърт.
Търсене
Блогрол
1. Блога в Гоогле
2. мит
3. wordpress
4. портал
5. Европа, България Русе
6. Начало струнен транспорт
7. Електродвигатели Дуюнова
8. НАРОДНО ИНВЕСТИРАНЕ
9. Elektromera
10. Mesenver
11. НЕДЕЛИН
12. Sky Way
13. ТВ програма
14. СТЕВИЯ
2. мит
3. wordpress
4. портал
5. Европа, България Русе
6. Начало струнен транспорт
7. Електродвигатели Дуюнова
8. НАРОДНО ИНВЕСТИРАНЕ
9. Elektromera
10. Mesenver
11. НЕДЕЛИН
12. Sky Way
13. ТВ програма
14. СТЕВИЯ