Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02 21:21 - Коя е подправката, която японците консумират за дълголетие
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 213 Коментари: 3 Гласове:
9

Последна промяна: 22.02 21:36


Коя е подправката, която японците консумират за дълголетие Наричат я източната сол или сусамова сол – японска подправка, която е приготвена от нерафинирана морска сол и сусам. Гома е японската дума, която означава сусам, а сио е думата за сол.

В комбинация те придават мек орехов вкус на ястията. С гомасио може да се намали количеството на добавяната сол към основни ястия, салати, зеленчуци, ястия с бобови култури, тестени изделия. Хубавото е, че гомасио може да се намери в специализираните магазини за здравословни храни.

Редактирай
ЗАПОМНЕТЕ   Наричат я източната сол или сусамова сол     Искра Ангелова
ВИДЕОТО: 
ЛЕСНИ разтеглящи упражнения за здрав гръбнак: без болки в кръста, дископатия и дискова херния.  6 49                           




Гласувай:
9
0



1. radostinalassa - В миналото нормата за солта е била по - висока
22.02 21:45
Днес е занижена на 5 грама и това е неправилно. Хлорът в нея е дезинфектор и убива всякакви бактерии и вируси в кръвта. Особено през лятото 5 грама е недостатъчно количество.
цитирай
2. kvg55 - zaw12929,
23.02 10:08
Гените също имат значение за дълголетието.
5 грама, но за какъв период?
Аз ям почти безсолно и не изпитвам необходимост от повече сол.
цитирай
3. radostinalassa - Ест. че става дума за 5 гр. дневно
23.02 14:23
в миналото нормата е била 15 гр. и повече. А солената храна върви с пиене на вода.
веднъж се опитах да не ям сол и забелязах, че въобще загубих апетит.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 11588344
Постинги: 5345
Коментари: 12076
Гласове: 61119
Архив
Календар
«  Март, 2021  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031