Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2008 07:01 - Закон,създаде буржоазната държава…но, с това светът не свършва…,да се развива!
Автор: zaw12929 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1163 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 18.12.2008 04:10


 Когато с вълнение и удоволствие гледаме красивата панорама на градовете, Издигащи се в небето сгради, прекрачващи реките мостове с влакове и коли. летища със самолети, фабрики фирми, напоителни системи,машини, работещи в полето, паркове жилища, обзавеждане на домовете , уреди, отменящи във всяка ра

бота: готвят, перат, гладят, копаят,  сеят, жънат, пишат, пренасяме товари.Това не е било винаги така,всичко не съпътства хората. Градено е с хилядолетия умствен и физически труд, за да получи този си вид,- днешната  цивилизация,

 На резултата от творческия си труд писателите, композиторите, подписват името си. На технически средства, такива имена няма. Тяхното създаване е започна от деня на  човечаването. Първоначалната идея, са се променяни в една гигантска щафета: например от наколни жилища, до небостъргачи, от талига до днешните превозни средства. Всяка епоха има свое ниво на цивилизация-всичко, построено от човек, каквото няма в готов вид природата, а е измислено от ума на хората !

 Построения днес свят, средата която ни обкръжава е заслуга на тези, които са измислили, всяка техническа подробност. Това е, което промени, променя и ще преобрази човека и човечеството. Той вече не е оня човек от епохата на наколните жилища, като облик, като, познания, умения.  Докато добавя новост, към устройството на една или друга вещ, добавя нови клетки на познанието в главата си. Увеличава мозъка си. Което ще продължи, до превръщане цялата земна  цивилизация във вселенска , човекът- във висш разум,способен да отглежда поколения на планетите, kакто го прави днешния Бог за нас. Ние, докато правим това опознаваме природните закони от позицията на земни и на слънчевата система жители. Нужно е да се установят и законите от всяка вселенска точка, което се прави последователно. Така човечеството сега расте с познанията на земята. Те са част от знанията на вселената, но не са достатъчни. Откриването на природните закони  се прилага за изобретяване на средствата с които човечеството използва тези закони, за да живее, по удобно, по умно, за да открива нови тайни на природата. Устроена така, че законите и действат безотказно. Това дава на човека  гарантирана природна среда. Налага да се пази природата като единствена възможност на човечеството. Като плацента където израства плода, за да се превърне в нов самостоятелен човек. И за да стане това, трябва той да получи знания и възпитание от родителката си или други хора. Извън човечеството никой не може да стане пълноценен човек . Всяка изолация отнема от човещината. Душата на ограничавания или нараняван се преражда така, че този човек си"отмъщава", като прави ограничения на други хора. На човека още му липсват знанията за душата. Не може да я оцени и ползва.

Човекът е дете на Божество. По най известния на всички ни закон-всеки Бог, отглежда Богове. Поглеждаме назад, към началото, където е първичната цивилизация: Очовечаването не е ден, а процес, който има начало, не и край!   Хората живеят в групи, изолирани една от друга. само, при директна среща или сблъсък, намират теxнически средства, открити от други. Липсата на контакти кара всеки на место да търси решение, Става с голямо разминаване. През VI в.от н. е. в Китай произвежда порцелан,а в Европа това става 1000 години покъсно.

 Често изобретателя крие тайната на технологиите си, за да ги предаде, на своите наследници, защото са в основата на семейния поминък на възможността да оцеляват, да изкарват прехраната си. Това е направено за да има едно безкрайно разнообразие, каквото се е получило във всички сфери на живота. И случайното е нарочно, по програмата на природата.

Изобретяването става случайно- при усилията да се направи едно,се получава друго. Открил златото, човекът е очаровован обнадежден, че притежанието на златни предмети ще помогне да добие дълголетие и дори безсмъртие. В същност създаването на все нова и нова по състав цивилизалия, постепенно отваря нови очи за природата, променя мозъка, облика, прави човека   годен да извърви пътя и изпълни целта на природата, да си отгледа нов стопанин, годен да владее явленията, да дава насока на добротата на огромната и вселена.Трябват милиони и по вече години, за да мине всички свои уроци и пътеки на познание, усъвършенстване..Без привилегия. Като сам опознава всеки закон на природата и изобретява всяка стъпка на правения от него свят, която не е нищо друго, освен приспособяване природата, в место за живеене на хора.

През средновековието алхимията търси начини за превръщане в злато другите метали и материали. Точно при такива опити през 1708 г.немски алхимик от Майсен Йохан Бьотгер открива порцелана и основава известната порцеланова манифактура. Преди порцелана в Европа донася от Китай. Марко Поло (1254- 1324).За епохалното откритие Бьотгер получи от феодала свободата да произвежда: в Майсен, после във Виена-феодалната привилегия

   Във феодална турска империя, такава привилегия даде Султана на Добри Желязковата за фабрика от 1836 г да произвежда платове за обличане на армията. За съжаление- пример за типична българска не подкрепа. Сливенчани се дигат с донос срещу първия фабрикаджия. Успява, благодарение на защитата от упраляващите, дали път на прогреса. Същият султан 1839 г.с документа Хатихумаюм  сочи равноправие на всички етноси в империята. Много преди отмяна крепостничеството в Русия1861г и робството в Америка 1864г.

   Става практика,  даването привилегии, на изобретателите за новости.  Привилегията е феодална грамота, писмен знак право за произвеждане или търговия. За крепостниците, включва и свобода. Възникващата буржоазия,издига лозунга свобода, премахване привилегии, решаване права със закони, от избран сенат,пред които всички са равно поставени. Знаем, че държавата се е появила, там, тогава и дотолкова, доколкото, са се появили законите. Това не значи че има закони за всичко. Знае се ,у нас: За кокошка няма прошка, а за милиони-няма закони! По принцип законите са тояга в ръцете на управляващите. Първи са закони за войници и данъци. Наложи приемане на закони, наречени

патентни закони

   Пример: В именията на двама феодали освободени майстори Тео и Ханс поотделно правят часовници със сходна конструкция и се продават на еднаква цена-10талера като всеки печели 3 талера на часовник. Ханс добавя будилник и започва да продава по15  талера и печели по 6   талера на часовник. Тео купува будилника копира го за своите часовници. Също ще печели 6 талера, без да изобретява будилник.

Първи държави издали патентни закони са.Великобритания 1624 г,доста по  късно:Франция 1790г.; САЩ-1791г.; Австрия 1810г.;Германия-1878г.;България по клауза от Ньойския договор 1921г. Твърде много държави и днес нямат такива закони. Не са от контингента на развитите страни. Във всички времемена и кътчета на земята винаги е имало, има и ще има хора, изобретателни правещи новости, стъпалата на прогреса ,   на цивилизацията   Патентните държавите водят регистри за авторите.Преди това не се забелязва откъде идва техниката.
Знаем имената на малцина.от създатели на цивилизацията, проявили инициатива, не обръщат внимание на зли пророци, каквито винаги има, за да осмиват. По лесно слагаш прът в колелото, отколкото, да го изобретиш. Нова
торите,ако не могли да направят намисленото по един или друг начин, намирали трети, опитвали докато получат желаното. Винаги, ако има желние, упоритост, се намират възможности, като в примера.  Според действуващите патентни закони Тео часовникаря може да произвежда часовник с будилник по два начина:да си купи от Ханс, позволение(лицензия): или сам да изобрети будилник. Принудителното заобикаляне на патент чрез друг патент (Това изискване на закона) води прогреса все по нагоре.
   Човечеството не е направило патентните си закони преди да създаде условия, да се прави записване на хартия, да се обучават подрастващите в светски и религиозни училища да се разпространяват знания :
Гутемберг изобретява печатните букви 1400-1468;
Англия пуска поща с дилижанс 1603;

Основана държавната библиотека Берлин 1661 ;
Основано Кралското научно дружество Лондон 1662; В Париж излиза Journal de Scavans 1665;  Основана Академия на науките Париж 1666; Основана астронмическа обсервтория Париж 1666;
Основана
Националната Академия на Германия в  Хале 1670
Основана обсерваторията в Гринуич 1675г
Изобретен котел под налягане 1681 Нютонова механика 1687 
 
Тагове:   държава,


Гласувай:
01. zaw12929 - Липсата на знания ни пречат
18.11.2008 11:53
да влезем в челото на развитите държави , с произведен продукт на глава от населението
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 12904729
Постинги: 5570
Коментари: 12909
Гласове: 65566
Архив
Календар
«  Септември, 2022  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930